Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«ΘΕΟΣ» Μέσι, στην κορυφή του κόσμου η Αργεντινή! (videos)

«ΘΕΟΣ» Μέσι, στην κορυφή του κόσμου η Αργεντινή! (videos)
Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 - 19:59

Στην κορυφή του κόσμου η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, αφού «διέλυσε» τη Γαλλία στα πέναλτι (2-2 κανονική διάρκεια, 3-3 στην παράταση), στον ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ τελικό στο Κατάρ και σήκωσε, μετά από 36 χρόνια, το Mundial!

Με ηγέτη και «οδηγό» τον «ΘΕΟ» Μέσι (δύο γκολ), η Αργεντινή έγραψε ιστορία, αφού κατέκτησε το τρίτο της Παγκόσμιο Κύπελλο. Με τον κορυφαίο παίκτη του ποδοσφαίρου, στη σύγχρονη ιστορία, να κερδίζει για πρώτη φορά το Mundial, με την αγαπημένη του Αργεντινή, μέσα σε αποθέωση στο Κατάρ.

Μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας και το 3-3 της παράτασης, ο ηρωικός Εμιλιάνο Μαρτίνες (που «έβγαλε» τετ-α-τετ του Κόλο Μουάνι, στο 120’+3) έπιασε δύο πέναλτι στη «ρωσική ρουλέτα» του τελικού και οδήγησε την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου, με 4-2 επί των Γάλλων, του συγκλονιστικού Εμπαπέ (τρία γκολ). Ματσάρα ο τελικός στο Κατάρ, με νικήτρια την… παρέα του Μέσι, η οποία προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο και ισοφαρίστηκε σε 2-2 από τη Γαλλία!

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Μολίνα (91’ Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ντε Πολ (102’ Παρέδες), Έντσο Φερνάντες, Μακ Άλιστερ, Ντι Μαρία (65’ Ακούνια), Άλβαρες (102’ Λαουτάρο), Μέσι

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Ερναντές (71’ Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Ραμπιό (96’ Φοφανά), Γκριεζμάν (71’ Κομάν), Ντεμπελέ (41’ Κόλο Μουανί), Μπαπέ, Ζιρού (41’ Τουράμ)

Δείτε τα βίντεο:

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης