Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τον εξορκιστή!

Τον εξορκιστή!
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 - 05:07

Κάθε χρόνο και χειρότερα! Πέρυσι το έχασε στο 93', φέτος στα πέναλτι. Στην… καλή της χρονιά η Μπενφίκα απέτυχε σε ακόμα έναν ευρωπαϊκό τελικό. Νέα κάτοχος του Europa League είναι η Σεβίλλη του Ουνάι Έμερι, που ούσα πιο ψύχραιμη στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι πήγε το τρόπαιο στην Ανδαλουσία.

Ενενηντάλεπτο και παράταση στο Τορίνο ολοκληρώθηκαν χωρίς σκορ (0-0), με τους Πορτογάλους πάντως να έχουν την υπεροχή και να είναι αυτοί με τις κλασικότερες ευκαιρίες. Σπαταλώντας την μια φάση μετά την άλλη φαινόταν πως… θα γίνει η ζημιά για τους παίκτες του Ζέσους. Και έτσι έγινε!

Άψυχες εκτελέσεις πέναλτι από τους Καρντόζο και Ροντρίγκο και οι Σεβιγιάνοι με το απόλυτο πήραν την κούπα (4-2, 0-0 καν. διάρκεια).

Η τυπικά γηπεδούχος Σεβίλλη ήταν αυτή με την κατοχή στο πρώτο 45λεπτο, οι Πορτογάλοι ωστόσο είχαν τις δύο καλύτερες στιγμές. Στην πρώτη, με την συμπλήρωση ενός τετάρτου, το αδύναμο κοντινό πλασέ του Γκαράι αποκρούστηκε, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μπέτο είπε όχι στην προσπάθεια του Μάξι Περέιρα. Ατσαλα… οριζοντιώθηκε στο χορτάρι ο Σουλεϊμάνι και στο 25’ παραχώρησε την θέση του στον Αντρέ Αλμέιδα.

Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου ο τελικός απέκτησε τρελό ρυθμό και οι δύο ομάδες έψαξαν με μανία το γκολ. Η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Ρέγες σε τρεις καλές στιγμές, ενώ οι προσπάθειες από πλεονεκτική θέση των Λουζιτανών κόντραραν συνεχώς στα σώματα των Σεβιγιάνων που έπεφταν με αυτοθυσία για να διώξουν.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το γήπεδο έγειρε προς την εστία του Μπέτο όμως πρώτο ο Ροντρίγκο στο 80’ και μετέπειτα ο Γκαράι, στις καθυστερήσεις, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες να στείλουν το τρόπαιο στην Λισσαβόνα και με το ματς χωρίς σκορ (0-0) οδηγηθήκαμε στην παράταση.

Στο έξτρα ημίωρο ο Καρντόσο, που πέρασε σαν αλλαγή δεν κατάφερε να απειλήσει, ενώ ο Γκαμεϊρό, που επίσης ήρθε από τον πάγκο, βρήκε δίχτυα, την εξωτερική πλευρά αυτών στο 110’. Φανερή η έλλειψη δυνάμεων στο τελευταίο δεκάλεπτο της παράτασης και φυσιολογικά Μπενφίκα και Σεβίλλη οδηγήθηκαν σε πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

0-1 Λίμα

1-1 Μπάκα

Άστοχο πέναλτι Καρντόζο

2-1 Εμπιά

Άστοχο πέναλτι Ροντρίγκο

3-1 Κόκε

3-2 Λουιζάο

4-2 Γκαμεϊρό

ΣΕΒΙΛΛΗ (Εμερι): Μπέτο, Μορένο, Φάτζιο, Παρέχα, Κόκε, Καρίσο, Εμπιά, Ράκιτιτς, Ρέγες (78’ Μαρίν, 104’ Γκαμεϊρό), Βιτόλο (110’ Φιγκέρα), Μπάκα.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζέσους): Όμπλακ, Σικέιρα (99’ Καρντόζο), Γκαράι, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Ρούμπεν Αμορίμ, Αντρέ Γκόμες, Γκαϊτάν (119’ Καβαλέιρο), Σουλεϊμάνι (25’ Αντρέ Αλμέιδα), Ροντρίγκο, Λίμα.

Διαβάστε επίσης

Ξέσπασε ο Ετό

Ξέσπασε ο Ετό

Ο Καμερουνέζος επιθετικός ξεσπάθωσε κατά του Μουρίνιο και τον αποκάλεσε ανόητο.