Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Καθάρισε» με Μίλερ

«Καθάρισε» με Μίλερ
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 - 16:50

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το Μουντιάλ για την Γερμανία η οποία νίκησε εύκολα την Πορτογαλία με 4-0, υπό το βλέμμα της Άνχελα Μέρκελ.

Τα «πάντσερ» παρουσιάστηκαν πιο οργανωμένα και ορεξάτα σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους που έμειναν από… ηρεμία από την ώρα που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με την εύστοχη εκτέλεση του Μίλερ μόλις στο 12’. Ο Χούμελς, έκανε στο 32’ το 2-0 δίνοντας πλέον καθαρό το προβάδισμα στην ομάδα του ενώ στο 45’+1 ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου που είχε ανοίξει το σκορ, έκανε το 3-0.

Λίγο η ανοργανωσιά λίγο τα νεύρα λίγο ο… Πέπε, έκαναν ακόμα δυσκολότερο το έργο της ομάδας του Πάουλο Μπέντο. Ο κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, χτύπησε ανόητα τον Μίλερ με το χέρι στο πρόσωπο σε μια διεκδίκηση της μπάλας και σαν να μην έφτανε αυτό, του ζήτησε και τα ρέστα που έπεσε ρίχνοντάς έστω και αδύναμη κεφαλιά στον γερμανό επιθετικό όταν ακόμα αυτός ήταν πεσμένος. Αυτό όπως ήταν φυσικό, επέφερε την αποβολή του 31χρονου στόπερ 37’ και κάπου εκεί, όλα τελείωσαν για τους Πορτογάλους.

Στο δεύτερο μέρος, η Γερμανία ήταν το απόλυτο «αφεντικό» της αναμέτρησης και αν δεν κατέβαζε λίγο την απόδοσή της μπορεί να είχε σημειώσει ακόμα περισσότερα γκολ. Ο Μίλερ κατάφερε να στο 78' και τρίτο γκολ διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 με τον 24χρονο φορ να κάνει χατ-τρικ. Ετσι, προσπέρασε στον πίνακα των σκόρερ τους Νεϊμάρ, Φαν Πέρσι, Ρόμπεν και Μπενζεμά ενώ υπολείπεται δύο γκολ των πέντε που είχε πετύχει στο περασμένο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής όταν και είχε βγει πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης μαζί με τους Σνάιντερ, Βίγια και Φορλάν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς (73’ Μουσταφί), Μέρτεσακερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Κεντίρα, Κρόος, Γκέτσε, Οζίλ (63’ Σίρλε), Μίλερ (82’ Ποντόλσκι).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Μπέντο): Ρουί Πατρίσιο, Κοεντράο (65’ Αντρέ Αλμέιδα), Πέπε, Άλβες, Περέιρα, Βελόσο (46’ Ρικάρντο Κόστα), Μεϊρέλες, Μουτίνιο, Νάνι, Ρονάλντο, Αλμέιδα (28’ Εντερ).

Διαβάστε επίσης

«Τρελάθηκε» ο Χαρτ

«Τρελάθηκε» ο Χαρτ

Ο τερματοφύλακας της εθνικής Αγγλίας τα έβαλε με τα ball boys μετά από το φάουλ του Πίρλο.

Η ραμπόνα του Ρόχο

Η ραμπόνα του Ρόχο

Ο αμυντικός της εθνικής Αργεντινής απομάκρυνε την μπάλα με έναν εντυπωσιακό τρόπο.

Κόλλησαν στο μηδέν

Κόλλησαν στο μηδέν

Θέμα αλλά χωρίς σκορ ανάμεσα σε Βραζιλία και Μεξικό για την 2η αγωνιστική του Α’ ομίλου.