Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ηλιόλουστος ο καιρός την Πρωτοχρονιά (video)

Ηλιόλουστος ο καιρός την Πρωτοχρονιά (video)
Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022 - 15:49

Η νέα χρονιά θα κάνει «ποδαρικό», με καιρό που θα θυμίζει περισσότερο άνοιξη, παρά εορταστικές χριστουγεννιάτικες μέρες, που τις συνδυάζουμε συνήθως με κρύο και χιόνια.

Συστήματα υψηλών βαρομετρικών πιέσεων στην περιοχή της Μεσογείου, προσφέρουν ένα παρατεταμένο διάστημα καλοκαιρίας και στη χώρα μας, το οποίο θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Την Κυριακή, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές. Προβλέπεται μια ημέρα με ηλιοφάνεια και αραιή κατά διαστήματα συννεφιά. Λίγο πιο πυκνή θα είναι στα νότια, με πιθανότητα ασθενών τοπικών και μικρής διάρκειας βροχών σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Ομίχλες θα δημιουργηθούν σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη. Ένα χαρακτηριστικό που ακολουθεί αρκετές μέρες, καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη δημιουργία ομίχλης.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει σε υψηλότερα επίπεδα από τα κανονικά για την εποχή, κατά 4-6 βαθμούς Κελσίου. Θα πλησιάσει το θερμόμετρο στη βόρεια Ελλάδα τους 16 βαθμούς, 16-19 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Μέχρι 17-18 βαθμούς Κελσίου οι μέγιστες θα φτάσουν στην περιοχή του Αιγαίου.

Σε ήπιες εντάσεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη. Σε βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο ασθενείς 2-3 μποφόρ. Βοριάδες και στο Αιγαίο με ένταση στα 2-4 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά το πρωί, και κυρίως σε περιοχές στα βορειοδυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-18 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 2-3 τοπικά στα ανατολικά 4 μποφόρ, γενικά ασθενείς στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Αντίστοιχα και στη Θεσσαλονίκη θα συνεχιστεί η καλοκαιρία, με αίθριο καιρό κατά τη διάρκεια της ημέρας και αραιή συννεφιά το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-15 βαθμούς ,με ένα ήπιο βοριαδάκι 2-3 μποφόρ, από το απόγευμα οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί.

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Όσον αφορά τη νέα βδομάδα, οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν. Τη Δευτέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Ωστόσο, για ακόμα μια ημέρα ενδέχεται να δημιουργηθούν ομίχλες στα ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Υψηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τις μέγιστες στους 16-19 βαθμούς κατά μέσο όρο και ήπιους βόρειους ανέμους στα πελάγη, 2-4 μποφόρ.

Την Τρίτη ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο. Αίθριος θα είναι σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις και ομίχλες το πρωί και το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, παραμένοντας το μεσημέρι κοντά στους 14-17 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και 18-19 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι μεταβλητοί 2-3 μποφόρ, στο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα βόρειοι μέχρι 4 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης