Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βελτιώνεται ο καιρός την Πέμπτη (video)

Βελτιώνεται ο καιρός την Πέμπτη (video)
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 - 17:10

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Κάποια υπολείμματα της κακοκαιρίας θα παραμείνουν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο, όπου περιμένουμε να βρέχει κατά διαστήματα λίγο τοπικά, με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το πρωί στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, οι οποίες στα βόρειο – βορειοδυτικά θα είναι πυκνές.

Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο από το μεσημέρι και στη συνέχεια, αλλά θα είναι μικρής έντασης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου θα φτάσει το μεσημέρι τους 14 – 16 βαθμούς, 17 – 20 στα δυτικά, 20 – 21 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ στο Αιγαίο οι μέγιστες θα πλησιάσουν τους 22 βαθμούς στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 – 4 μποφόρ, θα στραφούν βαθμιαία σε νοτιοδυτικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν λίγο στα 5- 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, στα νότια δυτικοί εντάσεως 3 – 5 μποφόρ. Θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν το βράδυ στα 6 μποφόρ τοπικά.

Τα διαστήματα με ήλιο στην Αττική θα είναι μεγάλα, με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα, κατά βάση αραιές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 – 20 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι αρχικά βορειοδυτικοί, το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς σε ήπιες εντάσεις 2 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις μέσα στην ημέρα, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά στα νότια τμήματα της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 – 16 βαθμούς, ενώ θα πνέουν βόρειοι άνεμοι στον Θερμαϊκό 2 – 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε μεταβλητούς.


Διαβάστε επίσης

Νέα επιδείνωση του καιρού την Τρίτη (video)

Νέα επιδείνωση του καιρού την Τρίτη (video)

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Τρίτη. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το πρωί στα δυτικά, το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.