Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επιδείνωση του καιρού, την Παρασκευή (15/12, video)

Επιδείνωση του καιρού, την Παρασκευή (15/12, video)
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 - 20:17

Την Παρασκευή (15/12), θα επανέλθει τουλάχιστον στη μισή χώρα ο χειμώνας, με κρύο και χιονοπτώσεις.

Ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, αλλά στα βορειοδυτικά, συγκεκριμένα στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία, θα χιονίσει πυκνά ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα, περίπου από τα 600-700μέτρα και πάνω.

Όσον αφορά στις βροχοπτώσεις, θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και βόρεια, πρώτα στο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά Πελοπόννησο, καθώς και στη Μακεδονία και τη Θράκη... θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές.

Μετά το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι βροχές αναμένεται να είναι μέτριας έντασης, με καταιγίδες από το βόρειο τμήμα των Κυκλάδων και βορειότερα.

Η θερμοκρασία σε πτώση, στα βόρεια μέχρι 10 βαθμούς, και 13-15 στα παραθαλάσσια τμήματα της βόρειας Ελλάδας, 15 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά, 17 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και 20-22 βαθμούς Κελσίου νοτιότερα. Τσουχτερό θα είναι το κρύο σε όλη τη χώρα από το βράδυ.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι, 4-6 μποφόρ και θα υποχωρήσουν. Στο Αιγαίο θα πνέει νοτιάς ισχυρός 5-7 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο όμως θα ενισχυθεί στα 8 και το βράδυ και 9 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά και ασθενείς τοπικές βροχές το μεσημέρι. Επιδείνωση του καιρού αναμένεται το βράδυ, με βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-20 βαθμούς, νοτιοδυτικοί οι άνεμοι 4-6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση, 11-7 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι 4-6, στα ανοιχτά 7 μποφόρ.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης

Αίθριος ο καιρός την Τρίτη (video)

Αίθριος ο καιρός την Τρίτη (video)

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι πιο ήπιος συγκριτικά με τις τελευταίες μέρες, με το κρύο να υποχωρεί και με μικρής έντασης φαινόμενα.