Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «κατεστημένο» των συνεχών απειλών

Το «κατεστημένο» των συνεχών απειλών
Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016 - 23:10

Το ίδιο… τροπάριο με τη δήθεν εξυγίανση. Κάνουν ό,τι έκαναν όλη τη σεζόν. Στοχοποιούσαν και πίεζαν διαιτητές, προεξοφλώντας ότι θα αδικήσουν τις ομάδες τους (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ), όμως στην πράξη άλλα βλέπαμε στα γήπεδα και στην τελική έψαχναν φάσεις, ακόμη και ένα λάθος πλάγιο άουτ, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Τώρα, ενώ απομένει πάνω από ένας μήνας, μαντεύουν ότι η ΚΕΔ, που δεν είναι ακόμη υπό πλήρη σύνθεση και ο Γκιρτζίκης περιμένει πρόταση για αρχιδιαιτητή κοινής αποδοχής, θα αλλάξει συγκεκριμένους ρέφερι. Μήπως τελικά θέλουν να τους γλιτώσουν, αφού δεν αναφέρονται σε αγωνιστικά κριτήρια, αλλά σε ενωσιακά; Ομως, για να μη δείξει η ΚΕΔ ότι… εκδικείται πρέπει να μείνουν στον πίνακα διαιτητές αντιπολιτευόμενων ενώσεων οι οποίοι δεν τα πήγαν καλά στο πρωτάθλημα, παρότι κάποιοι τυγχάνει να είναι έμπειροι;

Οι απειλές για τη διαιτησία τείνουν να γίνουν «κατεστημένο». Να μην τολμήσει, λένε, η ΚΕΔ να βγάλει πίνακες, επειδή η νέα διοίκηση θα τους αλλάξει! Ομως, δεν μας λένε ότι κανονισμός προβλέπει να γίνεται αξιολόγηση διαιτητών πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων, μετά από γραπτές εξετάσεις και αγωνιστικά τεστ.

Οπως, δεν μας λένε ότι η νέα διοίκηση της ΕΠΟ μπορεί να είναι συνέχεια της τωρινής, αφού ο διοικητικός απολογισμός ψηφίστηκε με 88-82, ο οικονομικός απολογισμός με 105 υπέρ, 1 λευκό και 61 «παρών», καθώς και ο οικονομικός προϋπολογισμός της περιόδου 2017 με 101 υπέρ, 43 παρών. Ειδικά με τις δύο τελευταίες ψηφοφορίες να δείχνουν ότι η νυν διοίκηση είναι φαβορί για την επανεκλογή της.

Γιατί βιάζονται τόσο πολύ; Γιατί στη διάρκεια της σεζόν ζητούσαν αλλαγές διαιτητών και τώρα προσπαθούν να… φρενάρουν τους πίνακες; Δεν γνωρίζουν ότι αλλαγές μπορούν να γίνουν ακόμη και μεσούσης της περιόδου;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/07/2016)

Διαβάστε επίσης

Όταν η διαιτησία γίνεται… επικοινωνία!

Όταν η διαιτησία γίνεται… επικοινωνία!

Ο Βάιος Μπαλάφας γκρεμίζει την προπαγάνδα των δήθεν εξυγιαντών και αναφέρει ότι η χειρότερη διαιτησία του πρωταθλήματος ήταν του Καλογερόπουλου και μόνο με λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού.