Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για πρώτη φορά τόσο… σκοτεινά

Για πρώτη φορά τόσο… σκοτεινά
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 - 17:42

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ακόμη και αν έχουμε μπει στο καλοκαίρι, άσχετα αν οι βροχές είναι μια… λεπτομέρεια, φαίνεται πως η… εξυγίανση βρίσκεται σε χειμερία νάρκη, ή στη χειρότερη περίπτωση νομίζει πως καλά κρατούν οι μέρες της δόξας της! Με την «αμαρτωλή» ΕΠΟ, όπως την αποκαλούσαν τα παπαγαλάκια για να εξυπηρετήσουν την… εργολαβία τους, όλοι γνώριζαν τους κανονισμούς που θα ισχύσουν την επερχόμενη σεζόν, τουλάχιστον 15 μέρες πριν από κάθε Γ.Σ. Και επειδή γινόταν τις πρώτες μέρες του Ιουνίου και όχι στις 30/06 που προγραμματίστηκε για φέτος, τέτοια εποχή ήταν γνωστά τα πάντα όλα (κανονισμός διαιτησίας, ΚΑΠ, Πειθαρχικός Κώδικας κτλ.).

Ομως, τη… σήμερον ημέραν, που θα έλεγαν και οι παλαιότεροι, επικρατεί το απόλυτο… σκοτάδι. Γίνεται αντιληπτό πως αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Και επειδή το θέμα μας είναι η διαιτησία, τη στιγμή μάλιστα που έχουν προηγηθεί άπειρα… κόλπα της δήθεν εξυγίανσης για να είναι όλα και καλά μόνο για κάποιες συγκεκριμένες ΠΑΕ, προκαλεί μεγάλες απορίες γιατί δεν κοινοποιούν στις ενώσεις τον κανονισμό διαιτησίας, ώστε να γνωρίζουν τι θα επικυρώσουν στη Γ.Σ. της ΕΠΟ.

Και επειδή όλος ο… θόρυβος ξεσηκώνεται μόνο για το νέο καταστατικό της Ομοσπονδίας, δεν μπορεί να βγει από το μυαλό αρκετών ότι ο… θόρυβος είναι τεχνητός. Οι Ενώσεις επιβάλλεται να ζητήσουν τους κανονισμούς (διαιτησίας, ΚΑΠ και Πειθαρχικό Κώδικα), προκειμένου να ξέρουν τι θα ψηφίσουν.

Ειδικά στη διαιτησία οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης καταπάτησαν κάθε έννοια του κανονισμού, με αλλαγές που δεν επιτρέπονταν, ώστε να επανέλθουν στον πίνακα διαιτητές που είχε προαναγγείλει (ω τι σύμπτωση!) το… χαλιφάτο της προπαγάνδας. «Εβγαλαν», εννοείται παράνομα, μέχρι και «φωτογραφικό» κανονισμό για να έχει δικαίωμα να ορίζεται ο Κάκος παρατηρητής στη Superleague!

Ο κανονισμός διαιτησίας θα εγκριθεί από τη FIFA, όμως ερώτημα αποτελεί τι εισηγήσεις έχουν κάνει οι παράνομοι της ΚΕΔ και αν αυτές πέρασαν.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 21/06/2017)

Διαβάστε επίσης

Αρωμα Κοντονή στο καταστατικό

Αρωμα Κοντονή στο καταστατικό

Ο Βάιος Μπαλάφας γράφει ότι η εξυγίανση γίνεται με αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο και όχι με προκλήσεις επί προκλήσεων και… φαντάσματα του παρελθόντος.