Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ομπρέλα της FIFA στη διαιτησία

Ομπρέλα της FIFA στη διαιτησία
Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017 - 18:47

Εκεί κατάντησαν τη διαιτησία οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, επιλογές του Κουτσοκούμνη από τον οποίο η FIFA αφαίρεσε κακήν κακώς τον φάκελο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όμως, παρέμειναν τα συντρίμμια αφού το παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, τόσο με τους ορισμούς, όσο και με την κάκιστη διαχείριση των διαιτητών.

Όπως προκύπτει από τη χθεσινή ΓΣ της ΕΠΟ η διαιτησία τίθεται υπό επιτήρηση. Πρόκειται για απόφαση της FIFA η οποία αποκλείεται να μην έχει σχέση με τα όργια που έγιναν στα ελληνικά γήπεδα την σεζόν 2016-17. Όμως, η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν θέλει να ξαναγίνουν τα ίδια και πλέον η διαιτησία αναμένεται να γυρίσει σελίδα, καθώς η πενταμελής ΚΕΔ θα στελεχωθεί με πρώην διαιτητές από το εξωτερικό.

Προσέξτε, όλα τα παραπάνω είναι επίσημα, καθώς δημοσιοποιήθηκαν στην τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και αποτελούν επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του «ΓΑΥΡΟΥ». Οι σχετικές εξαγγελίες για την ομπρέλα της FIFA στην ελληνική διαιτησία έγιναν τόσο από τον εκπρόσωπό της Νόνταρ Ακχαλκάτσι, όσο και από τον αντίστοιχο της UEFA Ζόραν Λάκοβιτς.

Ακχαλκάτσι: «Γνωρίζουμε το πρόβλημα της διαιτησίας και έχουμε ομάδα εργασίας που μελετά αλλαγές στο σύστημα διαιτησίας της χώρας σας. Αφορούν τον αριθμό των μελών της ΚΕΔ, πρόσωπα από το εξωτερικό που θα μπορούσαν να αναλάβουν την ΚΕΔ και το video assistance referee που θα έρθει άμεσα στην Ελλάδα. Υπάρχουν κι άλλες επιλογές τις οποίες θα τις δείτε στην πορεία».

Λάκοβιτς: «Θα δημιουργηθεί επιτροπή διαιτησίας από πέντε μέλη. Θα φέρουμε το video assistance referee και τους καλύτερους εμπειρογνώμονες για να βοηθήσουν».

Οι δυο απεσταλμένοι επιβεβαίωσαν ότι ο κανονισμός διαιτησίας είναι υπό μελέτη και πως δεν είναι ακόμη έτοιμος, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ Ιωάννης Δρόσος στη Βουλή.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στη 01/07/2017)

Διαβάστε επίσης