Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η FIFA μπαίνει «βιτρίνα» στις γελοιότητες

Η FIFA μπαίνει «βιτρίνα» στις γελοιότητες
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019 - 14:58

Για να καταλάβετε τι γίνεται, ξεκινάμε με κάποια παραδείγματα: 1) Ο Γερμανός διαιτητής, Μάρκο Φριτζ διέκοψε οριστικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, κρίνοντας ότι κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα και των παικτών και κατηγορήθηκε επειδή δεν περίμενε μια ώρα για να... ξεθυμάνουν οι χούλιγκαν του ΠΑΟ και μετά να αδειάσουν το γήπεδο, 2) Στον κανονισμό υπάρχει διάταξη σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση τραυματισμού αξιωματούχου δεν αποφασίζει ο διαιτητής για τη διεξαγωγή ή μη του αγώνα, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, αλλά ο γιατρός του αγώνα που δεν είναι, όμως τελικά... είναι της γηπεδούχου ομάδας, 3) Για να δοθεί «συγχωροχάρτι» σε παράγοντα, η ΕΠΟ προσπαθούσε να περάσει διάταξη για αναψηλάφηση της υπόθεσης που η FIFA την έκοβε από τον Πειθαρχικό Κώδικα και τελικά την πέρασαν μέσω του Κανονισμού Λειτουργίας των Δικαστικών Οργάνων (και σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι πανηγύριζαν που τους ξεγέλασαν, όμως κάντε πως δεν το διαβάσατε)!

Αντί η FIFA να δώσει εντολή να αντιγράψουν τους δικούς της κανονισμούς κάθε χρόνο γίνεται το ίδιο... πάρτι. Και η μεγάλη πλάκα είναι στους περισσότερους (ΚΑΠ, Πειθαρχικός Κώδικας κτλ) δεν επισημαίνουν με μαύρα γράμματα τις αλλαγές, άρα γίνονται αντιληπτές.

Επειδή η... εξυγίανση διαφημίζει ότι οι κανονισμοί εγκρίνονται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται ως άλλοθι, η πιο λαϊκά ως «βιτρίνα», επειδή κάποιοι δίνουν την εντύπωση ότι θέλουν να προβλέψουν καταστάσεις σε βάρος της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Επίσης, κανείς δεν μας εξηγεί την αναγκαιότητα του να αλλάζουν κάθε χρόνο οι κανονισμοί. Το διαφήμισαν όταν έκαναν... εξυγίανση, το κάνουν (δηλαδή τους αλλάζουν) και τώρα που παρά τους υποτιθέμενους σκληρούς κανονισμούς έστειλαν το ποδόσφαιρο στον πάτο.

Διαβάστε επίσης

Το ανάγνωσμα του πανικού τους!

Το ανάγνωσμα του πανικού τους!

Αυτοί που έκαναν τον Βασιλειάδη «πρόεδρο», φοβούνται κρατικές παρεμβάσεις στην ΕΠΟ. Χαλάει η... ωραία ατμόσφαιρα. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Το... παραμύθι του Μ. Γκαγκάτση

Το... παραμύθι του Μ. Γκαγκάτση

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ έκανε «εξυγίανση» με τον Λυσάνδρου, όμως χάθηκαν στις,... στροφές ενώ αποδείχθηκε πως ενδιαφέρονταν μόνο για τις ομάδες τους. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.