Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν τους ενδιαφέρουν οι ποινές για τα... αίσχη, δηλώσεις δεν θέλουν

Δεν τους ενδιαφέρουν οι ποινές για τα...  αίσχη, δηλώσεις δεν θέλουν
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 - 08:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Είναι από τις αποφάσεις που η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά. Είναι από τις αποφάσεις που εκθέτουν την αθλητική δικαιοσύνη. Είναι από τις αποφάσεις που προκαλούν γέλιο. Ο ΠΑΟΚ είχε το... θράσος να κάνει έφεση για την πρωτόδικη απόφαση επιβολής προστίμου ύψους 68.000 ευρώ για τα δυο «ντου» των οπαδών του πίσω από το ένα τέρμα, στο ντέρμπι με τον Αρη. Και η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε το χάδι να το κάνει ακόμη μεγαλύτερο, καθώς το πρόστιμο μειώθηκε στις 27.500 ευρώ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μην έχει ιδιαίτερο άγχος για το τι θα συμβεί, καθώς δεν κατέθεσε ούτε υπόμνημα! Όμως, η απόφαση ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου αφού τέτοια «ντου» θα γίνονται συνέχεια.

Ποιό είναι το συμπέρασμα από την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ με τη μείωση του προστίμου στον ΠΑΟΚ (στις 27.500) παρά τα σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ στον Καραπαπά, δεν έχει σημασία που είναι άλλη επιτροπή (σ.σ. η πειθαρχική που εκδικάζει σε πρώτο βαθμό) επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 18.000 ευρώ. Αυτό δείχνει ότι τους ενδιαφέρει πολύ να μη γίνονται δηλώσεις διαμαρτυρίας, να μην γίνεται κριτική που βγάζει στη φόρα τα χάλια τους. Ακόμη ένα παράδοξο αποτελεί δεν ανακοινώθηκε επίσημα η απόφαση της Εφέσεων για τον ΠΑΟΚ.

Να μην θυμίσουμε και ότι η FIFA και η UEFA θέλουν αυστηρές ποινές... Αυτό κι αν είναι ανέκδοτο! Εδώ, επεισόδια έγιναν μπροστά στα μάτια των ανθρώπων της FIFA και της UEFA στον κεκλεισμένων των θυρών τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, του περασμένου Μαίου, και δεν τους επιβλήθηκε ούτε τιμωρία έδρας ούτε αφαίρεση βαθιμών (όπως προβλέπονταν).

Δηλαδή, οι κανονισμοί έγιναν... κουρέλια! Γελάει ο κόσμος και με την εποπτεία των FIFA, UEFA. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν θα τους αφήνουν να φύγουν!

Διαβάστε επίσης

Εποπτεία από FIFA, UEFA; Εδώ γελάμε...

Εποπτεία από FIFA, UEFA; Εδώ γελάμε...

Από πού θα... αποχωρήσουν, όταν με ευθύνη τους έχει δημιουργηθεί εικονική πραγματικότητα και άλλοθι για την... εξυγίανση; Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...