Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φωνάζει από μακριά η στοχοποίηση του Ολυμπιακού από τη διαιτησία

Φωνάζει από μακριά η στοχοποίηση του Ολυμπιακού από τη διαιτησία
Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019 - 08:50
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πριν τον Σόουζα, ήταν ο Παπαδόπουλος, πιο πριν οι Ευαγγέλου, Στέγκεμαν. Τώρα, ενόψει του αγώνα στην Ξάνθη, ο Ολυμπιακός θα βρει μπροστά του τον Διαμαντόπουλο που τον αδίκησε, πριν ένα μήνα, στο παιχνίδι με τη Λαμία και τον Θεσσαλονικιό, Ζαχαριάδη στο VAR, ο οποίος έπρεπε να διαγραφεί από τον πίνακα λόγω του σκανδάλου της παρουσίας του στον αγώνα ΠΑΟΚ-Αγιαξ 2-2, όμως αυτός παίρνει σερί ορισμούς.

Με τις μέχρι τώρα διαιτησίες, δίνεται η εντύπωση, σα να υπάρχει... σκυτάλη με 100-0 σε βάρος του Ολυμπιακού, σκυτάλη που περνάει από διαιτητή σε διαιτητή. Πάντως, ακόμη και από τις αντιδράσεις των φιλάθλων στα social media είναι διάχυτη η άποψη ότι υπάρχει στοχοποίηση του Ολυμπιακού από τη διαιτησία. Ακόμη και οι πιο άσχετοι ή αυτοί που ασχολούνται ελάχιστα, έχουν καταλάβει ότι η διαιτησία δεν πρόκειται να αφήσει σε ησυχία τον Ολυμπιακό.

Αρκετοί, επικαλούμενοι όσα έχουν δει μέχρι τώρα, έχουν την άποψη ή αν προτιμάτε έβγαλαν το συμπέρασμα ότι φαίνεται πως θέλουν να βάλουν... φρένο στον Ολυμπιακό. Παράλληλα, πάντα εξαιτίας όσων έγιναν, ειδικά από ρέφερι σαν τους Σόουζα, Ευαγγέλου, Παπαδόπουλο, Στέγκεμαν προβλέπουμε ότι οι κακές διαιτησίες θα συναγωνίζονται η μια την άλλη, αφού, κατά σύμπτωση, στο... κλαμπ των «εξυγιαντών» της Ελλάδας μπαίνουν ακόμη και ξένοι διαιτητές! Καλό θα ήταν οι Φίφες και οι Ουέφες να το εξηγήσουν αυτό, τρομάρα τους! Πάντως, οι φίλαθλοι και όσοι ασχολούνται ξέρουν την απάντηση.

Ειδικά, ο Πορτογάλος Σόουζα στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 ξεπέρασε μέχρι και τους Ελληνες ρέφερι σε αγωνιστική φιλοσοφία «εξυγίανσης», κάνοντας λάθη μόνο σε βάρος των «ερυθρόλευκων» ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Γερμανό Στέγκεμαν στο παιχνίδι Παναθηναίκός-Ολυμπιακός 1-1. Μάλιστα, ο τελευταίος βόλταρε μαζί με τον Περέιρα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, γεγονός πρωτοφανές, ενώ ο Σόουζα είναι συμπατριώτης του.

Το παράδοξο είναι ότι οι διαιτησίες με πολλά και απίθανα φάλτσα μόνο σε βάρος του Ολυμπιακού συνεχίζονται ενώ ο Περέιρα αντί να τιμωρεί τους διαιτητές τούς δίνει τον έναν ορισμό μετά τον άλλον. Πάντως, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, παράλληλα με τη διευκρίνιση ότι η κριτική είναι αγωνιστική, απορία πολλών είναι τι χρειάζεται για να βγει ένα πιστοποιητικό «εξυγίανσης» και πως καταφέρνουν να πιστοποιούνται μέχρι και οι ξένοι.

Διαβάστε επίσης