Ντουντούκα
Φύγαμε για τα αστέρια!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Στριμωγμένοι όσο δεν παίρνει ΠΑΟΚ και Ξάνθη στην ΕΕΑ

Στριμωγμένοι όσο δεν παίρνει ΠΑΟΚ και Ξάνθη στην ΕΕΑ
Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 - 21:09
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Την επομένη της καταγγελίας του Ολυμπιακού για τη σκανδαλώδη σχέση Σαββίδη, ΠΑΟΚ, Ξάνθης, η οποία κατατέθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2019, δηλαδή στις 5 Δεκεμβρίου η ΕΕΑ ανακοίνωσε ότι «επελήφθη άμεσα του θέματος και ήδη διερευνάται η υπόθεση, για την οποία θα δοθεί προτεραιότητα ενόψει της σοβαρότατός της, με σκοπό την κατά το δυνατόν ταχύτερη περαίωση της έρευνάς μας». Στις 12 Δεκεμβρίου οι ομάδες κλήθηκαν για ακρόαση στις 19 του ίδιου μήνα, όμως ζήτησαν αναβολή με πρόσχημα την αποχή των δικηγόρων, ενώ ο Ολυμπιακός φώναζε να βγουν όλα στο φως, κάτι λογικό αφού πρόκειται για την πιο σοβαρή υπόθεση που συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η νέα ημερομηνία ήταν η 10η Ιανουαρίου 2020 αλλά ΠΑΟΚ και Ξάνθη έπαιξαν... καθυστέρηση. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να μην παρίσταται ο Ολυμπιακός στην ακρόαση και... έπαιξαν καθυστέρηση, υποβάλλοντας διάφορα αιτήματα.

Η διακοπή της διακοπής

Η πρώτη διακοπή έγινε για να εξεταστούν: 1)Το αίτημα αναβολής του Συγγελίδη ή της συνέχισης της συνεδρίασης που μαζί με τον Πανόπουλο είναι στην Ξάνθη, 2) Το αίτημα του ΠΑΟΚ για αποβολή του Ολυμπιακού αφού αναπτύξει τις θέσεις του και αν παραμείνει να μην έχει δικαίωμα ερωτήσεων, 3) Υποβλήθηκε και αίτημα αποβολής του Κούγια, 4) Υποβλήθηκε αίτημα να κρατηθούν πρακτικά.

Η δεύτερη διακοπή, αφού ο Ολυμπιακός πέτυχε πρώτη νίκη και παρέμεινε στην ακρόαση, έγινε για να ελέγξει ο ΠΑΟΚ τα στοιχεία που εστάλησαν με ανώνυμη επιστολή και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ σοβαρά, όμως παραμένει άγνωστο αν θα γίνουν δεκτά. Η τρίτη διακοπή έγινε επειδή στην κλήση της Ξάνθης δεν είχε περιληφθεί και η παράγραφος 9 του άρθρου 69 του νόμου 2725/99 περί πολυϊδιοκτησίας. Μα, καλά νόμισε ότι τους κάλεσαν για καφέ;

Με αυτά και με αυτά προέκυψε νέα αναβολή για τη 16η Ιανουαρίου. ΠΑΟΚ και Ξάνθη δείχνουν δεν... καίγονται και δείχνουν στριμωγμένοι όσο δεν παίρνει, αλλιώς θα πίεζαν να προχωρήσει η υπόθεση.

Που να μην ήταν η υπόθεση σοβαρή. Που να μην ήθελαν οι ΠΑΟΚ και η Ξάνθη να προχωρήσει γρήγορα. Το δούλεμα πάει... σύννεφο!

Τα τελευταία στοιχεία

Καθημερινά βγαίνουν νέα στοιχεία με δημοσιεύματα (για παράδειγμα με τη μεταγραφή του Φασίδη ππυ κρατήθηκε μυστική αλλά ο ΠΑΟΚ πλήρωσε 500.000 ευρώ, υψηλό ποσό, και με τη διαδρομή 6,7 εκατ. ευρώ που μέσω του Καλπαζίδη (σ.σ. ο ανιψιός) κατέληξαν στην DIMERA του Σαββίδη). Επίσης, σύμφωνα με το 10.gr στον ανώνυμο φάκελο, που εστάλη στην ΕΕΑ, υπάρχουν έγγραφα-φωτιά. Σύμφωνα με αυτά η θυγατρική της RFA, που αγόρασε τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης, η RFA Promotion πλήρωσε 1,7 εκατ. ευρώ, τη σεζόν 2014-15, για 7 παίκτες του ΠΑΟΚ και παράλληλα η συγκεκριμένη ιστοσελίδα γράφει ότι γίνεται έρευνα από την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

Το θράσος του ΠΑΟΚ

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ; Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης παίζουν με τη λογική και εκτίθενται όσο δεν παίρνει σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις μετά τη δημοσιοποίηση της σκανδαλώδους σχέσης Σαββίδη, ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Στον ΠΑΟΚ έλεγαν πως «έπρεπε να λάμψει η αλήθεια», όμως στην ΕΕΑ συνεχίζουν να παίζουν... κρυφτό και να κάνουν... καθυστερήσεις, από το πρώτο λεπτό! Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος πίεζε διαρκώς, για να προχωρήσει η υπόθεση και να μπει, η ΕΕΑ, στην ουσία αυτής, αφήνοντας στην άκρη τις στρατηγικές και τα «παιχνίδια» του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης!

Ο ΠΑΟΚ δεν απάντησε ούτε στον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ και γνωστό ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια, ο οποίος δήλωσε ότι «για μένα ιδιοκτήτης της Ξάνθης είναι ο Σαββίδης»...

Διαβάστε επίσης

Να σταματήσει το κρυφτό στην ΕΕΑ...

Να σταματήσει το κρυφτό στην ΕΕΑ...

Η Επιτροπή πρέπει να αποδείξει ότι η έρευνα για τη σχέση των Σαββίδη, ΠΑΟΚ, Ξάνθης αποτελεί άμεση προτεραιότητα... Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.