Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με τη... σκιά κηδεμόνων η ΕΠΟ

Με τη... σκιά κηδεμόνων η ΕΠΟ
Σάββατο, 1 Μαΐου 2021 - 14:19
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο. Η ΕΠΟ βουλιάζει το ποδόσφαιρο και ο Ζαγοράκης ανέλαβε «καπετάνιος» στο ίδιο σκηνικό. Παραμένει άγνωστο γιατί κατέβηκε ως πρόεδρος κοινής αποδοχής ενώ μετά το ξέχασε!

Από το κακό στο χειρότερο πάει η ΕΠΟ και κατ' επέκταση το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πέρασε πάνω από ένας μήνας από την εκλογή Ζαγοράκη και η ΕΠΟ παραμένει στη... σκιά των κηδεμόνων. Μπορεί να μην υπάρχει πλέον η επιτροπεία των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ και να έμειναν μόνοι οι... κηδεμόνες, άρα περιμένουμε χειρότερα. Κακά τα ψέματα η ΕΠΟ είναι μια ομοσπονδία η οποία βρίσκεται αγκυλωμένη σε συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων, μέχρι και οι ίδιοι, μέσω της προπαγάνδας, διαδίδουν ότι την ελέγχουν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ.

Θυμίζουμε το... περιβόητο 6-5 στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αλλά και τη δήλωση του πρώην υποψήφιου προέδρου, Κώστα Νίκα ότι «εμένα με στηρίζει η πλειοψηφία των Ενώσεων που στηρίζουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ». Αν αυτή η δήλωση αφορούσε ...άλλη ΕΠΟ και άλλες ομάδες θα ζητούσαν να παρέμβουν ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και όλο το σύμπαν ενώ θα είχαν γεμίσει τον Άρειο Πάγο με πλήθος από ανώνυμες καταγγελίες.

Από όλα αυτά γίνεται αντιληπτό ότι η ΕΠΟ δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν κανονική ΕΠΟ. Παράλληλα, η ομοσπονδία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Φαίνεται και από την περίπτωση του Ζαγοράκη. Δεν είναι κρυφό ότι του επέβαλαν εκτελεστικό γραμματέα τον Ιάκωβο Φιλιππούση, δεν διαψεύστηκε ότι τον ήθελε ο Μελισσανίδης, ούτε τους ενόχλησε ότι παραβίασαν το καταστατικό καθώς δεν τον πρότεινε ο Ζαγοράκης αλλά ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να έχει προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, επειδή θεωρεί παράνομη την απόφαση. Ναι, η θητεία του Ζαγοράκη ξεκίνησε με παραβίαση καταστατικού.

Επειδή ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ είχαν την ΕΠΟ υπό επιτροπεία ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται στο Πάρκο Γουδή. Όμως, το χειρότερο είναι ότι ανέχονται αυτή την κατάσταση, όπως ανέχονται η Ολιστική Μελέτη να παραμένει στα συρτάρια, αν και έκαναν μήνες να την ολοκληρώσουν, αν και ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλέξαντερ Τσέψεριν και ο αντιπρόεδρος της ΦΙΦΑ, Κρεγκ Κλαρκ δεσμεύτηκαν στον Μητσοτάκη ότι θα επιβάλλουν στην ΕΠΟ να την υλοποιήσει.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για το ότι ο Ζαγοράκης φαίνεται είναι συνέχεια του Γραμμένου, το ξέρουν και το βλέπουν όλοι οι φίλαθλοι. Οι διαδόσεις ότι θα περάσουν την Ολιστική Μελέτη στη ΓΣ της 25ης Ιουνίου είναι μια ακόμη δικαιολογία για να την καθυστερήσουν. Αν είχαν πρόθεση θα την έφερναν προς συζήτηση στην ΕΕ της ΕΠΟ από το μιλάει ο Ζαγοράκης με αοριστολογίες και ευχολόγια. Πριν, για να έχουν στο συρτάρι την Ολιστική Μελέτη, δικαιολογούνταν ότι θα κάνουν εκλογές. Τώρα που τις έκαναν, συνεχίζουν την ίδια τακτική. Θα περάσουν μόνο όσα τους συμφέρουν και θα τη χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι για να κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Εχει σημασία που ο Φιλιππούσης θα... αναβαπτιστεί ως διευθύνων σύμβουλος και θα διατυμπανίζουν ότι υλοποιούν την Ολιστική Μελέτη;

Διαβάστε επίσης

Όλα στη... φόρα για την απίθανη ΕΠΟ

Όλα στη... φόρα για την απίθανη ΕΠΟ

Ο Ζαγοράκης ενημέρωσε ότι θα στελεχώσει γραφείο συμβούλων του και του είπαν να το φέρει σε ψηφοφορία, όμως ο Φιλιππούσης αποφάσισε αλλαγές σε πόστα υπαλλήλων κόντρα στο καταστατικό!