Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανάσα ή... ασφυξία

Ανάσα ή... ασφυξία
Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021 - 20:23
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σα να μην έφταναν τα οικονομικά προβλήματα της ΕΠΟ λόγω των μειωμένων εσόδων και σε συνδυασμό με τους μισθούς-μαμούθ σε κάποιους, ήρθε και η ΟΥΕΦΑ που έκοψε τη χρηματοδότηση, μπλοκάροντας ποσό ύψους 2 εκατ. ευρώ. Αυτό έσφιξε, σύμφωνα με πληροφορίες την οικονομική θηλιά στην ομοσπονδία και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ΕΠΟ περιμένει πως και πως τη ΓΣ της 25ης Ιουνίου για να πάρει οικονομική ανάσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν ψηφιστούν οι αλλαγές του νέου καταστατικού, δηλαδή χαραχθεί η πορεία για την υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης, η ΕΠΟ θα πάρει οικονομική ανάσα με επιχορήγηση ύψους 6 εκατ. ευρώ, χρήματα που θα αρχίσουν να φτάνουν σταδιακά. Ο λόγος είναι ότι η ΟΥΕΦΑ χρηματοδοτεί κάποια προγράμματα που περιλαμβάνονται στην Ολιστική Μελέτη και έχουν σχέση με τον εκσυγχρονισμό της ομοσπονδίας.

Η ψήφιση των αλλαγών, για τις οποίες απαιτούνται 51 από τους 69 ψήφους, μπορεί να συναντήσει την αντίσταση των ΕΠΣ. Οι πρόεδροί τους χάνουν πολλά, κυρίως προνόμια, όμως λένε ότι δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα. Για παράδειγμα θα χάσουν ισχύ στην ΕΕ όπου θα εκλέγονται τέσσερις αντί για 11, θα χάσουν ισχύ στη ΓΣ, όπου το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα αποκτήσει δύναμη, επίσης θα χάσουν και τη δυνατότητα να έχουν λόγο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Πάντως, η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ θεωρούν επιβεβλημένες τις αλλαγές που έχουν προτείνει και δεν δέχονται εκπτώσεις. Δηλαδή, για όσους δεν κατάλαβαν, απαιτούν για να γίνουν. Αν εγκαταλείψουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα υπάρχει ΕΠΟ! Όλα αυτά οι πρόεδροι των ΕΠΣ θα τα μάθουν από τον Ζαγοράκη αλλά και στη ΓΣ της ΕΠΟ από τον Χούμπελ.

TAGS

Διαβάστε επίσης