Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τηλεοπτικά: Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα

Τηλεοπτικά: Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 - 00:01
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσονται τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Σούπερ Λίγκας. Μέχρι και στη διοργανώτρια όλοι μιλάνε και κανείς δεν λέει τίποτα, κάτι που ανάγκασε τον Ολυμπιακό να διαχωρίσει τη θέση του από την κεντρική διαχείριση, βλέποντας ότι δεν υπάρχει σχέδιο και μελέτη, όπως έχει ζητήσει εδώ και δυο μήνες. Επίσης, καθόλου τυχαίο ότι το συζητούν σε κάθε ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, το επόμενο είναι την Τρίτη (15/06), ενώ δεν λείπουν και οι συσκέψεις επί συσκέψεων.

Όμως, όπως θα έλεγαν και οι παλαιοί παράγοντες, «όλο μέλι-μέλι και από τηγανίτα τίποτα»! Κοινώς, ζητείται φως στο τούνελ! Και να μην ξεχνάμε ότι έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες από τότε που η Σούπερ Λίγκα βγήκε στη γύρα, ψάχνοντας για τηλεοπτική στέγη. Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να ενημερώσει επίσημα τις ομάδες.

Τι γίνεται με το θέμα της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων της Σούπερ Λίγκας; Τα δυο συνδρομητικά, η NOVA και η COSMOTE TV, έχουν στον «πάγο», ή αν προτιμάτε στον πάγκο, το ελληνικό πρωτάθλημα. Στο προσκήνιο βρίσκεται η... μάχη της Αγγλίας και μόλις ξεκαθαρίσει ποιος θα πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Πρέμιερ Λιγκ θα κινηθούν ανάλογα. Όποιος τα χάσει, λένε κάποιοι ή ελπίζουν κάποιοι, θα κινηθεί ανάλογα!

Παράλληλα, η πρόταση, όπως ήδη έχει διαρρεύσει, δεν θα είναι αυτή που περιμένουν οι ΠΑΕ. Μην απορήσετε αν γίνει προσπάθεια να ζητήσουν επαφή με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να αυτοπροταθούν για την ΕΡΤ (σε συνεργασία με κάποιο συνδρομητικό), όμως, αρκετοί εκτιμούν ότι δύσκολα θα βρουν πρόσφορο έδαφος.

Δεν λείπουν και τα όνειρα θερινής νυκτός από τη Σούπερ Λίγκα. Όπως λένε προχωρούν στη δημιουργία διαδικτυακού καναλιού. Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, καθώς δεν υπάρχει μελέτη, ούτε προηγούμενο σε άλλες χώρες, ειδικά στις προηγμένες ποδοσφαιρικά. Σε αυτές «η κότα με τα χρυσά αβγά» είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όμως για τη Σούπερ Λίγκα ισχύει το κάθε χρόνο και χειρότερα.

Ποια Σούπερ Λίγκα TV, ειδικά, μετά την αποτυχία του PAOK TV; Μόνο μια χρονιά «άντεξε» το κανάλι της ομάδας της Θεσσαλονίκης να μεταδίδει αγώνες, καθώς την προηγούμενη ο ΠΑΟΚ βρήκε «στέγη» στη NOVA. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο ΠΑΟΚ πήγε τρέχοντας.

Να μην ξεχνάμε και κάτι τελευταίο που... συνδέεται με την κεντρική διαχείριση. Με δεδομένη την παραδοχή του Μπέου ότι πέντε ομάδες ψάχνονται μόνες τους, το εγχείρημα δέχθηκε μεγάλο πλήγμα. Δημιουργήθηκε ρήγμα και βγήκαν πολλά συμπεράσματα.

Διαβάστε επίσης

Ανάσα ή... ασφυξία

Ανάσα ή... ασφυξία

ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ προχωρούν σε στενό μαρκάρισμα της ΕΠΟ για να περάσει τις αλλαγές...