Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γιατί πάμε ξανά για... προβληματικούς πίνακες

Γιατί πάμε ξανά για... προβληματικούς πίνακες
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 - 21:43
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τι άλλο θα δούμε ακόμη από τον Κλάτενμπεργκ; Εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Δεν είναι μόνο ότι έφυγε για τις ΗΠΑ, όπου βρήκε κανάλι για να κάνει τηλεκριτική για τα ματς του Euro, δείχνοντας ότι περισσότερο τον ενδιαφέρει η λεζάντα, παρά να κάνει δουλειά στην Ελλάδα. Υπάρχουν και χειρότερα. Ο Άγγλος δεν διαψεύδει ότι έβγαλε πίνακες διαιτησίας και θα ανακοινωθούν, όταν θέλει η ΕΠΟ.

Αυτό ενισχύει όσους λένε ότι οι πίνακες θα βγουν με άγνωστα κριτήρια. Ενώ η Φούτμπολ Λιγκ και Γ' Εθνική (μπαράζ) βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Κλάτενμπεργκ έχει προχωρήσει σε αξιολογήσεις των διαιτητών; Πως γίνεται αυτό;

Έχουμε κι αυτό! Δεν έφτανε δηλαδή που οι πίνακες βγαίνουν χωρίς να ληφθούν υπόψη τα αγωνιστικά τεστ και οι γραπτές εξετάσεις; Τότε γιατί τα κάνουν;

Όλα δείχνουν ότι πάμε ξανά για... προβληματικούς μήνες. Την πρώτη του σεζόν ο Κλάτενμπεργκ «δούλεψε» με τους πίνακες του Περέιρα και τη δεύτερη με πίνακες που έβγαλε μεν ο ίδιος αλλά το έκανε στο... πόδι αφού έπρεπε να είναι στις ΗΠΑ ενώ τα πρωταθλήματα δεν έχουν τελειώσει. Το αναφέρουμε επειδή σφυρίζουν διαιτητές της δεύτερης κατηγορίας, άρα ήταν μια καλή ευκαιρία, τι πιο λογικό, να τεστάρει κάποιους.

Που είναι το σχέδιο; Που είναι η προοπτική που δίνει στους διαιτητές. Κατά τα άλλα τον... μάραναν οι καινοτομίες.

Θέλει να χωρίσει σε τρεις (υπο)κατηγορίες τον πίνακα των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας! Η πρώτη κατηγορία θα λέγεται ελίτ (τρομάρα τους!) και θέλει να τους κάνει επαγγελματίες, η δεύτερη θα σφυρίζει περισσότερα παιχνίδια και θα μπαίνουν τέταρτοι και η τρίτη θα ορίζεται περισσότερο στο VAR.

Ηδη ο Κλάτενμπεργκ έκανε μια... πρόβα την προηγούμενη σεζόν. Υπήρχαν διαιτητές οι οποίοι έμπαιναν συχνά στο VAR και... ξεχνούσαν πως σφυρίζουν. Παραμένει άγνωστο αν αυτός ο πίνακας θα ανακοινωθεί ή θα είναι άτυπος που, όμως, θα τον ξέρουν οι διαιτητές. Θα τον καταλάβουμε κι εμείς από τους ορισμούς.

Και μέσα σε όλα ο Κλάτενμπεργκ έχει και τον Σιδηρόπουλο που έχει αναλάβει να φτιάξει κλίμα για επαγγελματική διαιτησία, με μεγάλο στόχο οι Ελληνες διαιτητές να παίζουν ντέρμπι. Αν και οι ομάδες δεν δέχονται κουβέντα και θέλουν ξένους!

Διαβάστε επίσης

Ανάσα ή... ασφυξία

Ανάσα ή... ασφυξία

ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ προχωρούν σε στενό μαρκάρισμα της ΕΠΟ για να περάσει τις αλλαγές...