Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νόμο, για να μη διαλύσουν τα πάντα

Νόμο, για να μη διαλύσουν τα πάντα
Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021 - 20:29
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η Κυβέρνηση επένδυσε πολλά στην Ολιστική Μελέτη των FIFA, UEFA που αλλάζει τη δομή της ΕΠΟ και κατ' επέκταση γυρίζει σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Ολιστική Μελέτη εστάλη πρώτα στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά στο Πάρκο Γουδή, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ομοσπονδίας. Από τον Φεβρουάριο, που υπεγράφη το μνημόνιο μεταξύ Κυβέρνησης και υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών, μέχρι τον Οκτώβριο, που εστάλη η Ολιστική Μελέτη, η Κυβέρνηση είχε ανοιχτή γραμμή με τους αξιωματούχους των FIFA, UEFA και η ΕΠΟ μάθαινε κατόπιν εορτής, ή προ τετελεσμένων, τα αποτελέσματα του διαλόγου και των επαφών τους. Το επισημαίνουμε για να τονίσουμε την καλή συνεργασία που έχουν αλλά και ότι οι FIFA, UEFA βάζουν μπροστά την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για να μπει η ΕΠΟ στο σωστό δρόμο.

Κι όμως, η ΕΠΟ έχει το θράσος να μην υλοποιεί την Ολιστική Μελέτη. Ουσιαστικά κρίνει τις FIFA, UEFA, είναι σα να έχουμε έναν λοχία να κρίνει τον στρατηγό!

Μέσω της Ολιστικής Μελέτης οι FIFA, UEFA παραδέχονται ότι η ΕΠΟ είναι ακατάλληλη. Αλλιώς δεν θα είχαν λόγο να αλλάξουν τη δομή της, με βάση το σχέδιό τους για να αλλάξει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για αυτό η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει νόμο την Ολιστική Μελέτη για να μην διαλύσουν τα πάντα. Ξέρουν ότι όσα θέλουν να γίνουν η FIFA και η UEFA είναι μόνη σωτηρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία.

Να γίνει νόμος η Ολιστική Μελέτη χωρίς να αλλάξει ούτε ένα «και». Ως γνωστόν, ο νόμος είναι πάνω από το καταστατικό της ΕΠΟ, άρα η ομοσπονδία θα υποχρεωθεί να τον εφαρμόσει. Εδώ, ο Κοντονής κατάργησε το νόμο Ορφανού για το αυτοδιοίκητο και οι FIFA, UEFA ούτε που... κουνήθηκαν, δεν άνοιξε μύτη. Είναι δυνατόν να αντιδράσουν, όταν η δική τους Ολιστική Μελέτη θα γίνει νόμος; Δεν θα έχει λογική. Άλλωστε, και ο νόμος Κοντονή (νόμος 4326/15) αναφέρει ότι οι νόμοι και το Σύνταγμα είναι πάνω από όλα. Τον στήριξε το σύστημα που αν το αφήσουν, όπως έχουν δείξει, δεν σταματάνε πουθενά και θα διαλύσουν τα πάντα.

Η Κυβέρνηση ...χρεώνεται και τον αποτυχημένο Ζαγοράκη. Να μην ξεχνάμε ότι είναι και Ευρωβουλευτής της ΝΔ. Μαζί και με τον Αυγενάκη πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκαν με τον Μητσοτάκη και από εκεί επισημοποιήθηκε ότι θα είναι πρόεδρος της ΕΠΟ. Δεν θυμάστε που γκρίνιαζαν οι νυν σύμβουλοι ότι δεν τους δίνει σημασία αλλά τώρα ψηφίζει στην ΕΕ αυτά που ψηφίζουν και οι πρόεδροι των ΕΠΣ;

Διαβάστε επίσης

FIFA και UEFA κατά της ΕΠΟ για το έκτρωμα

FIFA και UEFA κατά της ΕΠΟ για το έκτρωμα

Οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές απαιτούν την ψήφιση της Ολιστικής Μελέτης, αλλιώς θα σταματήσουν κάθε σχέση με την ΕΠΟ. Δείτε όλη την επιστολή. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Για 5 λόγους η ΕΠΟ πρέπει να ντρέπεται...

Για 5 λόγους η ΕΠΟ πρέπει να ντρέπεται...

Διαβάστε γιατί η υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης είναι μονόδρομος. Τη θέλουν Κυβέρνηση, FIFA, UEFA αλλά η ομοσπονδία δεν κατάλαβε ότι τελείωσε! Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Προκαλεί το θράσος της ΕΠΟ

Προκαλεί το θράσος της ΕΠΟ

Η ομοσπονδία ισοπέδωσε, ουσιαστικά απέρριψε, την Ολιστική Μελέτη κόντρα στη βούληση της Κυβέρνησης και στην αντίστοιχη των FIFA, UEFA...