Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει!

Η ΕΠΟ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει!
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 - 23:59
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Η αλλάζει, ή βουλιάζει, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Η ΕΠΟ επέλεξε το δεύτερο και ενώ το ποδόσφαιρο έχει φτάσει στον πάτο, το στέλνει παρακάτω, καθώς απέρριψε την Ολιστική Μελέτη των FIFA, UEFA και θέλει να ψηφίσει ένα... έκτρωμα στη ΓΣ της Δευτέρας (19/07). Είναι πρωτοφανές πρόεδροι ΕΠΣ, που δεν έχουν εμπειρία από τέτοια θέματα, να κρίνουν όσα ζητούν οι εμπειρογνώμονες των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών, αυτοί που αποφάσισαν ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην ΕΠΟ και κατ' επέκταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το χειρότερο είναι ότι η ΕΠΟ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει παρά την παρέμβαση και την επιστολή των FIFA, UEFA. Οι υπερκείμενες αρχές έστειλαν τελεσίγραφο να υιοθετήσουν πλήρως την Ολιστική Μελέτη, όμως στην ομοσπονδία αμολάνε... αετό! «Είναι άκρως σημαντικό για την ΕΠΟ να κατανοήσει ότι η υιοθέτηση της Ολιστικής Μελέτης είναι αποφασιστικής σημασίας», αναφέρει η... διαταγή. Τι άλλο να τους πουν;

Την Τετάρτη (14/07), στη σύσκεψη με τον Αυγενάκη, ο Λάκοβιτς προειδοποίησε ότι «αναλαμβάνετε και όλη την ευθύνη για τις συνέπειες που θα επιβάλλουμε. Μην νομίσετε ότι θα ξαναβάλουμε Επιτροπή Εξομάλυνσης, ούτε θα επιβάλλουμε επιτροπεία. Εκείνο που θα κάνουμε είναι να «παγώσουμε» κάθε οικονομική ενίσχυση και θα συζητηθούν περαιτέρω, αυστηρότερες κυρώσεις, σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών». Τα ίδια είπε και σήμερα (15/07) στην τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ που είναι και πρόεδροι των ΕΠΣ αλλά και πάλι η ΕΠΟ... αμολάει αετό!

Ας πρόσεχαν! Η ΕΠΟ κατάφερε, μπροστά στα πολλά που έχει κάνει και την καθιστούν ακατάλληλη ως ομοσπονδία, να ξεπεράσει μέχρι και τη λογική, θέλοντας να τα κάνει ακόμα χειρότερα. Είναι αδιανόητο να απορρίπτει την Ολιστική Μελέτη που περιλαμβάνει τις αλλαγές που θέλουν οι προϊστάμενες αρχές.

Το σύστημα θέλει να παραμείνουν, όπως έχουν τα πράγματα για να μη... χάσει τη μπάλα. Για αυτό και οι Μελισσανίδης, Σαββίδης, που αποτελεί κοινό μυστικό ότι ελέγχουν την ΕΠΟ, δεν φαίνεται να εγκρίνουν όσα είχαν συμφωνηθεί στη γνωστή ως συνάντηση των «4» με τις FIFA, UEFA, στις 22 Ιανουαρίου 2020 στη «Μεγάλη Βρετάνια», όπου ήταν παρόντες και οι Μαρινάκης, Αλαφούζος. Αλλιώς, θα περνούσε η Ολιστική Μελέτη.

Στην προαναφερόμενη συνάντηση, ο διευθυντής των εθνικών ομοσπονδιών της ΟΥΕΦΑ, Ζόραν Λάκοβιτς, είχε εξομολογηθεί «Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκινήσει και από εμάς (σ.σ. την UEFA) η υλοποίηση των πραγμάτων όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται». Επίσης, δεν έλειψαν και οι αιχμές για την ΕΠΟ: «Και πρωτύτερα στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα πως δεν υλοποιούμε, δεν εφαρμόζουμε πράγματα».

Σε απλά ελληνικά, παραδέχθηκε ότι «μας δούλεψαν» από την ΕΠΟ με πρόεδρο τον Γραμμένο! Αρα, η ιστορία επαναλαμβάνεται καθώς και με πρόεδρο τον Ζαγοράκη δεν έχει αλλάξει κάτι. Πλέον, είναι στο χέρι της UEFA να προλάβει νέο ...δούλεμα ενόψει της ΓΣ της 19ης Ιουλίου και οι αλλαγές της Ολιστικής Μελέτης να ψηφιστούν αυτούσιες, χωρίς τις παρεμβάσεις της ΕΠΟ. Δεν είναι και κακή η ιδέα η Ολιστική Μελέτη να γίνει νόμος του κράτους, καθώς υπάρχει συμφωνία της Κυβέρνησης με τις FIFA, UEFA που ξέρουν καλά τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΕΠΟ την απέρριψε χωρίς επιχειρήματα και από την τακτική της βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν θέλει αλλαγές για να μην αλλάξει η κατάσταση τόσο στο Πάρκο Γουδή όσο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξεπερνά τη λογική ένα κλειστό κλαμπ, όπως οι πρόεδροι των ΕΠΣ που δεν έχουν εμπειρία από κεντρική διοίκηση, να κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου και, σα να μην φτάνει αυτό, να εκθέτουν τις FIFA, UEFA.

Διαβάστε επίσης

Η ΕΠΟ θάβει πιο βαθιά το ποδόσφαιρο

Η ΕΠΟ θάβει πιο βαθιά το ποδόσφαιρο

Ονειρεύεται ότι θα βρει τρόπο να ξεγελάσει τις FIFA, UEFA και να ψηφίσει έκτρωμα αντί για Ολιστική Μελέτη. Μια είναι η λύση: Οι αλλαγές να γίνουν νόμος. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

FIFA και UEFA κατά της ΕΠΟ για το έκτρωμα

FIFA και UEFA κατά της ΕΠΟ για το έκτρωμα

Οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές απαιτούν την ψήφιση της Ολιστικής Μελέτης, αλλιώς θα σταματήσουν κάθε σχέση με την ΕΠΟ. Δείτε όλη την επιστολή. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.