Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έκπτωση των Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη μπορεί να φέρει διοικούσα στην ΕΠΟ!

Έκπτωση των Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη μπορεί να φέρει διοικούσα στην ΕΠΟ!
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 - 00:36
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στη... δαγκάνα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ βρίσκονται ο αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδίας Παναγιώτης Αντωνίου, ο αντιπρόεδρός της Αστέριος Αντωνίου και ο ταμίας της Κλέαρχος Τζαφέρης καθώς ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας κατέθεσε καταγγελία, ζητώντας την έκπτωσή τους από την ομοσπονδία και κατ' επέκταση από τα προεδρεία των ενώσεων τους (ΕΠΣ Αθηνών, Πέλλας και Δυτικής Αττικής, αντίστοιχα). Πρόκειται για κίνηση που είχε προαναγγείλει ο γνωστός ποινικολόγος, μετά τη δικαίωσή του από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου είχε προσφύγει για παράνομες αδειοδοτήσεις σε δέκα ομάδες της Super League 2.

Οι Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης, ως μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, είχαν αποφασίσει να τις καταργήσουν, με συνέπεια το Διαιτητικό Δικαστήριο να ακυρώσει την απόφαση-έκτρωμα, με αποτέλεσμα η ομοσπονδία να εκτεθεί. Στο σκεπτικό της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου αναφέρεται σε παραβίαση του καταστατικού της ομοσπονδίας από τους Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη και σε αυτό στηρίζεται η καταγγελία του Κούγια.

Αν ο Κούγιας δικαιωθεί, σχετικά με το αίτημά του για την έκπτωση των Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη, τότε στην ΕΠΟ θα γίνει... μύλος, επειδή αλλάζουν οι ισορροπίες. Θα εκπέσουν δυο που ανήκουν στο μπλοκ του νότου και ένας στο μπλοκ του βορρά και τις θέσεις τους θα πάρουν οι Διακοφώτης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), Τόκας (ΕΠΣ Πιερίας), Σαρηγιαννίδης (ΕΠΣ Χαλκιδικής). Αν συμβεί αυτό, τότε την πλειοψηφία θα αποκτήσει το μπλοκ του βορρά και θα μπορεί να εκλέξει δικό του αναπληρωτή πρόεδρο, ο οποίος θα διοικεί την ομοσπονδία, καθώς εκλογές για πρόεδρο προβλέπονται το καλοκαίρι του 2022. Για όσους δεν κατάλαβαν, στην ΕΠΟ θα γίνει... ανατροπή. Θα τσακώνονται μεταξύ τους και ο «εμφύλιος», που υπάρχει ακόμη και τώρα αφού τσακώθηκαν μέχρι και για τους ομίλους της Γ' Εθνικής, θα ξεπεράσει κάθε όριο.

Μήπως μια καλή ιδέα είναι η FIFA και η UEFA να επιβάλλουν διοικούσα επιτροπή; Οι διεθνείς ομοσπονδίες ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται στο Πάρκο Γουδή καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχαν τοποτηρητές. Τα βρόντηξε ο Ζαγοράκης, θα εκπέσει το προεδρείο, που είναι η κανονικότητα;

Διαβάστε επίσης