Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η διαιτησία στρώνει πράσινο χαλί (80-20 υπέρ του Παναθηναϊκού)

Η διαιτησία στρώνει πράσινο χαλί (80-20 υπέρ του Παναθηναϊκού)
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2023 - 22:21
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Και η 15η αγωνιστική επιβεβαίωσε ότι η διαιτησία είναι... ζάχαρη για τον Παναθηναϊκό. Το σπρώξιμο των ρέφερι στους «πράσινους» είναι χωρίς... φρένα καθώς σε πέντε παιχνίδια έγιναν λάθη υπέρ του και ήδη έχουν σφυρίξει εννέα πέναλτι. Ο Παναθηναϊκός ευνοήθηκε και στο τελευταίο παιχνίδι του στον Βόλο. Μην σας ξεγελάει η νίκη με 3-0 υπέρ του, καθώς στο 0-0 ο διαιτητής Βεργέτης (Αρκαδίας) έπρεπε να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μπερνάρ, επειδή πάτησε με τις τάπες του τον αντίπαλο του. Μάλιστα, ο Βόλος έβγαλε και ανακοίνωση.

Τα άλλα τέσσερα παιχνίδια που η διαιτησία... έστρωσε χαλί στον Παναθηναϊκό:

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-4 (6η αγωνιστική): Σημεία και τέρατα από τον Ευαγγέλου (Αθηνών), με VAR τον Κουμπαράκη (Κυκλάδων). Από ανύπαρκτο φάουλ ξεκίνησε το πρώτο γκολ, μετά έδωσε δυο πέναλτι για γέλια και ο ΠΑΟ σκόραρε στο ένα (σ.σ. έχασε το πρώτο). Αν δεν έκανε το 1-3, μπορεί να έδινε και τρίτο πέναλτι.

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 5-0 (1η εξ αναβολής): Με παρέμβαση του VAR Διαμαντόπουλου (Αρκαδίας) ο Μανούχος (Αργολίδας) έδωσε ένα ακόμη... απίθανο πέναλτι υπέρ του. Με την εκτέλεσή του έγινε το 3-0.

Λαμία-Παναθηναϊκός 1-2 (10η αγωνιστική): Κακώς, στο 84' ο Μανούχος (VAR ο Πολυχρόνης) δεν σφύριξε πέναλτι όταν ο Γέντβαϊ κράτησε τον Παπαδόπουλο και τον έριξε στο έδαφος. Αντίθετα, στο 90+7' έδωσε υπέρ του και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 4-0 (13η αγωνιστική): Ο Τζήλος (Λάρισας), με VAR τον Παπαδόπουλο, κακώς σφύριξε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού όταν ο Ιωαννίδης έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Πασαλίδη, όμως είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ, με αντικανονική χρήση του χεριού του Ιωαννίδη. Ο παίκτης του ΟΦΗ έγινε αναγκαστική αλλαγή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Με την εκτέλεση του πέναλτι έγινε το 1-0.

Διαβάστε επίσης

Για αυτό φέρνουν ανύπαρκτους διαιτητές

Για αυτό φέρνουν ανύπαρκτους διαιτητές

Τινάζουν το πρωτάθλημα στον αέρα αφού είναι χειρότεροι και από αυτούς της «εξυγίανσης». Η απόφαση της Super League οι Μάνταλος, Φρόιντφελντ έκαναν κουρέλι, όμως δεν παραιτούνται λόγω ανικανότητας.