Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρία άτομα ο καθένας για το μεγαλείο του Θρύλου!

Τρία άτομα ο καθένας για το μεγαλείο του Θρύλου!
Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 - 00:22
Αρθρογράφος: Δημήτρης Γρηγορόπουλος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τα έχουμε γράψει πολλές φορές, θα τα επαναλάβουμε άλλη μια, διότι αξίζει τον κόπο. Το 2010 ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ήταν πνιγμένος από τα χρέη και είχε φτάσει μια ανάσα από το Πρωτοδικείο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που εκείνο το καλοκαίρι αγόρασε την ΠΑΕ, είπε στο Μιχάλη Κουντούρη «βγες μπροστά και εγώ είμαι εδώ», ο κόσμος του Ολυμπιακού στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια και οκτώ χρόνια μετά ο Ερασιτέχνης έχει σαρώσει τα πάντα...

Τέσσερις ευρωπαϊκούς τελικούς έπαιξε φέτος ο Ολυμπιακός και κατέκτησε δυο τρόπαια! Το CEV Challenge Cup από τις κοριτσάρες του βόλεϊ και το Champions League από τους μάγκες του πόλο. Μια λεπτομέρεια που λέει πολλά είναι ότι και οι δύο κούπες κατακτήθηκαν μέσα στις έδρες των αντιπάλων. Στην Τουρκία (Προύσα) από τα κορίτσια του βόλεϊ και στη Γένοβα από τα παλικάρια του πόλο. Τους 61 τίτλους έχει φτάσει πλέον την τελευταία οκταετία ο Ολυμπιακός και μέσα σε αυτούς βρίσκονται και πέντε ευρωπαϊκοί! Επιτεύγματα μοναδικά για τον Ολυμπιακό και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, που μας γεμίζουν υπερηφάνεια.

Τι πρέπει να γίνει για να συνεχιστούν; Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι γνωστό και δομημένο. Μαρινάκης, Κουντούρης, κόσμος. Ο πρώτος όποτε χρειαστεί βάζει το χέρι στην τσέπη, ο δεύτερος δεν έχει πλέον προσωπική ζωή, διότι 24ώρες το 24ωρο ασχολείται με τον Ερασιτέχνη, ενώ ο κόσμος έχει υποχρέωση πλέον να σταθεί ακόμα πιο κοντά. Πολλές φορές συζητώντας στις παρέες μας λέμε ότι η μισή Ελλάδα Ολυμπιακοί είναι. Ε, δεν γίνεται λοιπόν όταν οι μισοί Έλληνες είναι Ολυμπιακοί να μην βρίσκονται 200.000 να δώσουν από 10 ευρώ για να προμηθευτούν την κάρτα φιλάθλου. Στη φετινή σεζόν ήταν κοντά στις 70.000 οι κάρτες φιλάθλου. Αν τη νέα δεν πάνε στις 200.000 θα είναι ασέβεια μπροστά στις χαρές και στις επιτυχίες που μας χάρισε φέτος ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός.

Και μην νομίζετε ότι είναι δύσκολος στόχος οι 200.000 κάρτες φιλάθλου που ισοδυναμούν με 2 εκατομμύρια ευρώ για τα ταμεία του Ερασιτέχνη. Απλά ο καθένας από μας πρέπει να γράψει από 3-4 άτομα ακόμα, είτε από το οικογενειακό, είτε από το φιλικό του περιβάλλον. Απλό είναι και θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο...

Διαβάστε επίσης

Αφοσιωμένος στη δουλειά του ο Φορτούνης

Αφοσιωμένος στη δουλειά του ο Φορτούνης

Την παραμικρή ενόχληση δεν έχει από την Μπεσίκτας η πλευρά του διεθνή άσου, που συνεχίζει τη δουλειά του, ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμος στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.