Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν αγγίζουν τον Ολυμπιακό οι εξωαγωνιστικοί κίνδυνοι

Δεν αγγίζουν τον Ολυμπιακό οι εξωαγωνιστικοί κίνδυνοι
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 - 00:00

*Πάλι με φούστα ο Σισέ. Ασφαλώς ο πιο... εμβληματικός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού EVER!

*Θα βαρεθούν να περιμένουν οι μίζεροι και οι ανύπαρκτοι!

Ας πούμε λοιπόν ότι ο Κοντονής «τρελαίνεται», ότι αποφασίζει να πάρει πάνω του όλο το ποδόσφαιρο. Να πάρει τη διαιτησία, να πάρει την αθλητική Δικαιοσύνη, να διορίσει τον Σαγόνια γενικό γραμματέα Αθλητισμού, να θεσπίσει νέους κανονισμούς για τα πέναλτι και τα οφσάιντ, να συγγράψει μόνος νέο Καταστατικό για την ΕΠΟ, να θεσπίσει άλλους οκτώ νόμους για τον αθλητισμό και μετά να τους αντικαταστήσει με άλλους τόσους και ό,τι άλλο φανταστεί, με την εξουσία του υφυπουργού Αθλητισμού αυτής της άτυχης χώρας. Και αυτά, όπως είναι φυσικό, θα επιφέρουν την αντίδραση της ΕΠΟ και όχι μόνο. Οι πρώτες που θα αντιδράσουν σε μια τέτοια εξέλιξη είναι η FIFA με την UEFA. Αυτές δηλαδή θα αντιδράσουν ούτως ή άλλως, δεχτεί - δεν δεχτεί η ΕΠΟ, διότι απλώς δεν τις ενδιαφέρει τι θα κάνει η κάθε ΕΠΟ, αλλά η προστασία του ποδοσφαίρου, ακριβώς από τις διάφορες πολιτικές παρεμβάσεις.

**Ερχεται, λοιπόν, μοιραία η αντίδραση των FIFA και UEFA, που δεν μπορεί να είναι άλλη εκτός μίας: του πλήρους αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου από τα παγκόσμια δρώμενα. Το σενάριο δηλαδή που έχουμε παρακολουθήσει να επικρέμαται των κεφαλών μας πολλές φορές μέχρι σήμερα, αλλά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

**Τι θα συμβεί σ’ αυτή την περίπτωση; Πολλά και διάφορα. Φυσικά κλείνει η ΕΠΟ, οριστικά. Βάζει λουκέτο, διότι δεν θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης. Οι εθνικές μας ομάδες δεν θα παίζουν πουθενά, οι ομάδες μας δεν θα μετέχουν πουθενά, οι διαιτητές μας θα κρεμάσουν τις σφυρίχτρες τους, οι παράγοντες θα πάνε σπίτια τους και θα αλλάξουν χόμπι. Ο,τι αφορά το ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ποδόσφαιρο θα παύσει να υπάρχει. Μπάλα θα παίζεται μόνο στα «5Χ5» και στις διάφορες «ακαδημίες». Αυτό θα είναι το μόνο που θα μείνει αναλλοίωτο, αφού κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τα παιδιά να ασχολούνται με το αγαπημένο τους άθλημα. Μόνο που αυτό πλέον θα γίνεται σε επίπεδο γειτονιάς, παρέας, πλατείας, αλάνας. Οχι με συλλόγους και σωματεία.

**Ομως, ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από κάθε διοργάνωση, τουλάχιστον κατά τη διανυόμενη περίοδο, δεν μπορεί να είναι γενικός. Η UEFA έχει προβλέψει και έχει λάβει τα μέτρα της. Και τουλάχιστον κατά τη διανυόμενη ποδοσφαιρική περίοδο ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ να βρεθεί εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, «ο κόσμος να χαλάσει», λόγω κάποιας πολιτικής ανάμιξης. Ακόμα και να «κλείσει» την ΕΠΟ ο Κοντονής (που κι αυτό δεν γίνεται), ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να αγωνίζεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ στον θεσμό, όσο βεβαίως θα έχει την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ δυνατότητα να το πράττει.

**Η UEFA μπορεί να αποκλείσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν θα αφορά τις ομάδες που έχουν ξεκινήσει και ακόμα αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ειδικά δηλαδή τον Ολυμπιακό, λόγω Τσάμπιονς Λιγκ, ίσως όμως και τους ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης (εάν και για όσο θα αγωνίζονται ακόμα στο Γιουρόπα).

ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιρικός θεσμός στην Ευρώπη, και το τελευταίο πράγμα που θα διακινδύνευε η UEFA θα ήταν η εγκυρότητά του και η αξιοπιστία του, οι οποίες θα κινδύνευαν άμεσα και σοβαρά εάν αποκλειόταν μία ομάδα εν μέσω της διοργάνωσης. Το Τσάμπιονς Λιγκ, βεβαίως, έχει και τεράστια έσοδα, πολλά εκ των οποίων εξαρτώνται από την ΟΜΑΛΗ διεξαγωγή της διοργάνωσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Ως εκ τούτου, μια «αποβολή» ή «αποκλεισμός» ομάδας από τις ήδη μετέχουσες θα μπορούσε να επιφέρει σφοδρότατο πλήγμα όχι μόνον για την τωρινή οικονομική, αλλά και για την επόμενη εισροή εσόδων.

**Ο Ολυμπιακός λοιπόν –και αυτό ας το έχουν υπ’ όψιν τους οι μίζεροι, χαιρέκακοι σπιούνοι που καραδοκούν, περιμένοντας με αγωνία την οριστική διάρρηξη σχέσεων υφυπουργείου και Ομοσπονδίας προκειμένου να… απολαύσουν έτσι τον «αποκλεισμό» του– ΔΕΝ αποκλείεται από το Τσάμπιονς Λιγκ με άλλον τρόπο, πλην μόνον του αγωνιστικού! Οπως όμως δείχνουν τα πράγματα και οι αγωνιστικές εξελίξεις μέχρι τώρα, ο Ολυμπιακός δεν έχει κανέναν σκοπό να αποκλειστεί αγωνιστικά! Είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ με το σπαθί του και με το σπαθί του ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ, αφού οι ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ του είναι υψηλότερες από κάθε άλλη φορά. Και οι δυνατότητές του, επίσης.

Επιτέλους έβγαλε στη σέντρα τους τζαμπατζήδες ο Κοντονής!

Για να λέμε πάντως και του στραβού το δίκιο, ο Κοντονής «ξεβράκωσε» πολύ κόσμο μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης… για τα παιδιά, στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. «Παραλάβαμε χρέη στο ΟΑΚΑ 13 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι χρήματα του ελληνικού λαού. Το υφυπουργείο κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να εισπραχθούν αυτά τα χρήματα, αλλά αυτή η προσπάθεια δεν είναι αναίμακτη. Υφιστάμεθα πιέσεις και ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ, ακριβώς για να κάνουμε ό,τι έκαναν και οι προηγούμενοι: να κλείνουμε τα μάτια και να αφήνουμε αυτά τα χρέη είτε να παραγράφονται είτε ποτέ να μη διεκδικούνται» είπε.

Να τα μας λοιπόν! Ποιοι είναι αυτοί που απειλούν; Μα, φυσικά, αυτοί που… χρωστάνε! Και ποιοι χρωστάνε; Ο κατάλογος μακρύς, αλλά χωρίς σημαντικά χρέη (μερικών χιλιάδων ευρώ) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΑΕ!

Η μία είναι ο Παναθηναϊκός, που χρωστάει 1.504.068, και η άλλη είναι η ΑΕΚούλα, με 957.533 ευρώ, δηλαδή κοντά στο εκατομμύριο! Και αυτά, σε σύνολο χρεών προς το ΟΑΚΑ 2.649.557 ευρώ! Από τα οποία ΟΟΟΛΕΣ οι άλλες ΠΑΕ χρωστάνε μόνο 187 χιλιάρικα!

Ποιοι απειλούν λοιπόν τον υφυπουργό; Αυτοί οι καμιά εικοσαριά όλοι μαζί που χρωστάνε 187 χιλιάρικα ή εκείνοι ΟΙ ΔΥΟ που χρωστάνε ΔΥΟΜΙΣΙ εκατομμύρια;

Το θέμα ωστόσο έχει μεγαλύτερο βάθος και πολλές προεκτάσεις, που αγγίζουν άμεσα ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ. Φυσικά, θα επανέλθουμε…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/10/2015)

Διαβάστε επίσης

Η.... δημόσια διαβούλευση και το εν ψυχρώ έγκλημα

Η.... δημόσια διαβούλευση και το εν ψυχρώ έγκλημα

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για το χτίσιμο ενός γηπέδου, είναι να υπάρχουν δύο πράγματα: Η άδεια και τα λεφτά! Η εταιρεία του Μελισσανίδη, δεν διαθέτει τίποτα εκ των δύο.