Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για τους τηλε-γκάνγκστερς δεν υπάρχει δικαιοσύνη;

Για τους τηλε-γκάνγκστερς δεν υπάρχει δικαιοσύνη;
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 - 19:17

-Πανέτοιμοι στον Παναθηναϊκό για τις διαμαρτυρίες εναντίον του διαιτητή!

-Πάλι μεγαλούργησε ο Μεγάλος Νιάου. Μπορεί να απέτυχε να φέρει τον… Βαλβέρδε, όπως προανήγγειλαν εδώ και μέρες τα… νιαουάκια του, αλλά τελικά βρήκε και έφερε… καλύτερο: τον «αναμορφωτή» της Σάντερλαντ, που είδε και έπαθε να απαλλαγεί, Γκουστάβο Πογέτ!

-Η πρώτη δήλωση του Γκουστάβο Πογέτ ήταν συνταρακτική: «Δεν αρμόζει στην ιστορία της ομάδας της προσφυγιάς να χάνει με συντριπτικό σκορ από τον Ολυμπιακό. Σας εγγυώμαι ότι στο εξής θα χάνουμε με πιο αξιοπρεπές σκορ».

-Προτάσεις, λέει, από την Αστον Βίλα και τη Λεβάντε είχε ο Πογέτ, αλλά… προτίμησε την ΑΕΚ!

-Νομίζω ότι και μόνον αυτό ήταν σοβαρός λόγος να απορριφθεί! Λόγω εμφανούς απουσίας λογικού κριτηρίου.

-Ξέφυγε η κατάσταση στον Απόλλωνα. Ο πρόεδρος, λέει, χαστούκισε οπαδό που επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά. Τόλμησε να ρωτήσει αν είναι αλήθεια ότι ο Απόλλωνας έχει κάνει… προσφυγή στο CAS.

Μία ακόμη σημαντική μέρα ξημέρωσε σήμερα για την κραταιή διοίκηση του Παναθηναϊκού. Ημέρα που θα ανακοινωθούν οι ορισμοί των διαιτητών της 9ης αγωνιστικής. Μεταξύ των οποίων και εκείνος που θα διευθύνει και το τοπικό ντέρμπι με την ΑΕΚούλα.

Στον Παναθηναϊκό της εποχής Αλαφούζου τα πάντα έχουν αυτοματοποιηθεί. Ολα λειτουργούν με ταχύτητα και αυτοματισμό. Δεν περιμένουν, για παράδειγμα, να ανακοινωθεί το όνομα του διαιτητή που θα σφυρίξει στον αγώνα τους για να αρχίσουν να ψάχνουν τα αρχεία τους και να βρούνε κάθε τι το μεμπτό της καριέρας του. Οχι, έχει ξεφύγει πλέον ο Πόα από αυτά τα αρχέγονα στάδια. Τα στοιχεία ΟΛΩΝ των διαιτητών είναι έτοιμα και επικαιροποιημένα. Και με το που θα ανακοινωθεί το όνομά του, θα βγουν και τα στοιχεία του. Ολα τα στοιχεία, τα πάντα. Από το ανάποδο αράουτ στη σέντρα που έδωσε στον αντίπαλο πριν από ενάμιση χρόνο, μέχρι και το όνομα της κουμπάρας της πρώτης του εξαδέλφης, που μικρή ήταν και στη Θύρα 7! Ολα στη φόρα, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, για τους εχθρούς της βαζέλας. Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό, τίποτα δεν θα λησμονηθεί.

Και βέβαια, εν ριπή οφθαλμού που λένε, τα στοιχεία για τον διαιτητή θα μεταβιβαστούν στα δικά μας τα παιδιά των δικών μας ΜΜΕ. Θα υποστούν και εκεί την ανάλογη επεξεργασία και στη συνέχεια θα ετοιμαστούν τα κείμενα με την οριστικοποιημένη αντίδραση εναντίον της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, που τολμούν να ορίζουν τέτοιους διαιτητές στους αγώνες μας.

Τώρα θα μου πείτε, καλά, από τους είκοσι έξι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας δεν υπάρχει κάποιος που να μη φωνάξει και να μη γκρινιάξει ο Πόα όταν τον ορίσουν σε αγώνα του; Ανεπιφύλακτα, θα σας απαντήσω «ΟΧΙ».

Δεν ρωτάει τίποτα, γιατί τα ξέρει όλα!

Η γκρίνια, η διαμαρτυρία, η κακομοιριά, η μεμψιμοιρία, η κακομοιριά, είναι ΤΕΧΝΗ, φίλοι μου. Χρειάζεται ΤΑΛΕΝΤΟ, χρειάζεται υποδομή κόμπλεξ. Δεν είναι δυνατόν να μην γκρινιάξουν, να μη διαμαρτυρηθούν, ακόμη και αν διαιτητής οριζόταν ο… αντιπρόεδρός τους, ο τιμημένος βετεράνος Μιχάλης Κωνσταντίνου, ακόμα και αν ήταν ο σοφός Σαραβάκος, αυτός που δεν μιλάει πολύ, δεν γελάει και δεν ρωτάει τίποτα! Γιατί απλώς δεν χρειάζεται. Τα ξέρει όλα…

Βεβαίως, στο τελευταίο παιχνίδι, με τον Μπάουγκ, τα πράγματα με τη διαιτησία ήταν διαφορετικά. Ο Αρετόπουλος είχε τολμήσει να μηνύσει, ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ μάλιστα (από αυτήν εδώ τη στήλη το είχα αποκαλύψει), τον πρόεδρο και ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ Αλαφούζο. Επομένως, αφού μήνυσε τον Αλαφούζο, ήταν και… εχθρός του Παναθηναϊκού!

Φυσιολογικά λοιπόν ο ΠΑΟ είχε τη μύγα και… μυγιάστηκε! Τι σφύριξε σε βάρος του ο Αρετόπουλος; Ενα πέναλτι, που… «δεν ήταν»! Και γιατί… «δεν ήταν»; Συγγνώμη, αλλά δεν χρειάζεται… γιατί. Ουδέποτε υπήρξε στην ποδοσφαιρική ιστορία του πέναλτι σε βάρος του Παναθηναϊκού που… «ήταν»! Ολα ανύπαρκτα ήταν, όλα είχαν ψεγάδι. Οπως ακριβώς και αυτό.

Περί τηλεοπτικής ΔΙΚΟ-σαβούρας …

Ο φίλος αναγνώστης κ. Αθανάσιος Βλάχος παρατηρεί: «Αγαπητέ Μανώλη, διάβασα σήμερα στο site του ΓΑΥΡΟΥ για τον ΣΚΑΕΙ και τον σαγόνια. Σε παρακαλώ πολύ γράψε για να το διαβάσουν όλοι οι γαύροι, να μην ασχολούνται και να μη γράφουν τίποτα που να αφορά το βοθροκάναλο. Στο marketing λένε ότι έστω και η απλή αναφορά είναι διαφήμιση. Μην το αναφέρουμε λοιπόν καθόλου, ώστε έστω και από περιέργεια να τους ακούμε, με αποτέλεσμα να τους αυξάνουμε την τηλεθέαση και να έχουν έσοδα από διαφημίσεις κ.λπ. Μακριά του, λοιπόν, για να κλείσει. Εγώ προσωπικά το έχω βγάλει από τη λίστα. Καλώ όλους τους γαύρους να κάνουν το ίδιο. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία».

ΑΠΑΝΤΩ : Φυσικά και σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω μαζί σου. Οπως θα έχεις άλλωστε αντιληφθεί, δεν συνηθίζουμε εγώ και οι άλλοι συνάδελφοι στον ΓΑΥΡΟ να ασχολούμεθα με την τηλεοπτική ρύπανση που σκορπάει αφειδώς το εν λόγω κανάλι. Εδώ, όμως, έχουμε να κάνουμε με κάτι εντελώς διαφορετικό. Εχουμε να κάνουμε με μια ΑΠΑΤΗ, μια ΑΘΛΙΑ εξαπάτηση του τηλεοπτικού κοινού. Οπως φαίνεται από το βίντεο-ντοκουμέντο που υπάρχει στο σχετικό μας δημοσίευμα, οι άνθρωποι αυτής της εκπομπής επιδίδονται στο χειρότερο παράπτωμα, το βαρύτερο δημοσιογραφικό «έγκλημα», είτε αυτό αφορά την έντυπη, είτε τη ραδιοτηλεοπτική δημοσιογραφία: στην ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ του Ελληνα πολίτη μέσω ΑΠΑΤΗΛΗΣ παρουσίασης ψευδών γεγονότων ως αληθινών!

Και εδώ βεβαίως προκύπτει ένα άλλο σημαντικό ερώτημα: Υπάρχει άραγε ΕΣΡ; Υπάρχει δηλαδή ο οργανισμός, ο θεσμός, ο φορέας που θα πρέπει να επιληφθεί ΑΜΕΣΑ και αποτελεσματικά για την ΠΑΤΑΞΗ και οριστική ΕΞΑΛΕΙΨΗ αυτού του ΝΟΣΗΡΟΥ φαινομένου;

Θα δείξει… Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα κατάλαβες γιατί όχι μόνο δεν πρέπει να αδιαφορούμε, αλλά αντίθετα, να ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ακόμα και τα τηλεοπτικά μπάζα, προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, καταγγέλλοντας συγχρόνως τις τηλε-«γκανγκστερικές» μεθόδους σκόπιμης παραμύθιασης του ποδοσφαιρόφιλου κοινού.

Η… «πάπια της Στυλίδας» και το… 60άρι!

«Πάπια της Στυλίδας» είναι το προσωνύμιο που έχουν προσάψει παράγοντες επαρχιακής ΕΠΣ της κεντρικής Ελλάδας σε γνωστό δημοσιογράφο, επίσης… γνωστού συγκροτήματος, με site και συνεργασία σε εφημερίδα και κανάλι, όπου… «συγγράφει» ένα φανταστικό, δήθεν «περιοδικό», με το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια να επηρεαστεί η διαιτησία!

Ετσι τον αποκαλούν από την εποχή που προσπάθησε να αναμιχθεί στα εκλογικά της τοπικής Ενωσης, ενεργώντας ως εντεταλμένος γνωστού διοικητικού παράγοντα ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας. Κάποιοι μάλιστα θυμούνται κάποια… εξηντάρια που τον είχαν «δανείσει» και άλλα πολλά, που τελικά… γράφτηκαν στο χιόνι.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος, πάντως, αναμένεται να δώσει το «παρών» εντός των προσεχών ημερών στον τοπικό ανακριτή, που τον έχει ήδη καλέσει για ανάκριση.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 29/10/2015)

Διαβάστε επίσης