Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το… σύνδρομο στέρησης και ο κοινός παρονομαστής

Το… σύνδρομο στέρησης και ο κοινός παρονομαστής
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 - 19:58

Περίεργον πράγμα ! Έχουν περάσει τρεις μέρες από την τελευταία φορά και ακόμη ο δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος (στο εξής και για λόγους συντομίας, απλά Μπέος) δεν έχει μιλήσει! Δεν εννοώ ότι μουγκάθηκε ξαφνικά, αλλά ότι ούτε άκουσα, ούτε και είδα πουθενά κάποιες δηλώσεις του δημοσιευμένες και αυτό για μένα, πέραν της απώλειας της ενημέρωσης για φλέγοντα θέματα του ποδοσφαίρου, της κοινωνίας και της πολιτικής, αποτελεί και στέρηση ενός πολύτιμου αγαθού: Του αγαθού της διασκέδασης, της ευφορίας και της ψυχικής ανάτασης. Αρά, τείνω να καταλήξω σε μία απαισιόδοξη διαπίστωση: Ότι κάτι δεν πάει καλά! Εύχομαι και ελπίζω, να μη συμβαίνει κάτι.

Οι δύο τελευταίες επαφές του Μπέου με τη δημοσιότητα είχαν ένα κοινό παρονομαστή: Τα Μέσα του Αλαφούζου και ειδικότερα τις εκπομπές του Κυριάκου Θωμαΐδη! Δευτέρα μεσάνυχτα στην τηλεόραση του Σκάει, στην εκπομπή που κάνει όλα τα Trash TV να μεταβάλλονται αυτομάτως σε υποψήφια για τα τηλεοπτικά βραβεία EMMY και απίκο, την Τρίτη το πρωί, στο ραδιόφωνο του Τουΐτη.

Διπλή λοιπόν εμφάνιση – ακρόαση του Μπέου, διπλή και η ρύπανση, οπτική, ηχητική και λεκτική, με όλα τα συνεπακόλουθα: Κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, ωμός βιασμός της αλήθειας και της πραγματικότητας, προσβολή λειτουργών της Δικαιοσύνης, εκπομπή υβριστικών μηνυμάτων και ό,τι άλλο… αγαθό έχουν να μας προσφέρουν, αφειδώς, εκπομπές αυτού του είδους, ενώπιον, βεβαίως, ενός «ηχηρά» κωφεύοντας Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Μήπως έχει λαλήσει από τις κακουχίες;

Ας είναι, όμως. Γεγονός είναι ότι τις εκπομπές αυτές, άλλοι από κάποια… «μαζοχιστική διάθεση», άλλοι εντελώς τυχαία, παρακολουθούν αρκετοί φίλοι αναγνώστες, οι οποίοι στη συνέχεια, μην έχοντας πού αλλού να απευθυνθούν, προσφεύγουν στο… δικό μου τηλέφωνο ή και στο προσωπικό μου e-mail και μου ζητούν να υποβληθώ στη δοκιμασία να ασχοληθώ με τις «παρλαπίπες» του λαλούντος Μπέου.

Μια γενική άποψη που θα μπορούσα αρχικά να δώσω, είναι ερωτηματική: Βρε, μπας και… έχει λαλήσει ο άνθρωπος από τις κακουχίες; Μην ξεχνάμε ότι έκανε και φυλακή για πολλούς μήνες. Λίγο το έχετε δηλαδή, εσείς; Τόσο καιρό μέσα, λογικό δεν είναι, από μία άποψη, να βλέπει και φαντάσματα;

Προσέξτε λοιπόν ποιο ήταν το κεντρικό θέμα των δηλώσεών του: Ότι ο εισαγγελέας Εφετών που ασχολήθηκε με την υπόθεση των υπόπτων αγώνων του 2011, «επηρεάστηκε από ισχυρό παράγοντα του Παναθηναϊκού, για να … αθωώσει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού» !

Πριν κληθεί το 166 να τον μαζέψει!

Και σ’ αυτό το σημείο, γνωρίζοντας και φοβούμενος το ενδεχόμενο να κληθεί επειγόντως το 166 για να τον μαζέψει, πρόσθεσε ότι αυτός έχει την πληροφορία, αλλά από ’κει και πέρα η… Δικαιοσύνη πρέπει να επέμβει για να ψάξει την υπόθεση!

«Το αν το ξέρω το πρόσωπο ή όχι, θα το κρατήσω για τον εαυτό μου», είπε ο Μπέος, αφήνοντας έτσι τη Δικαιοσύνη στα… μαύρα σκοτάδια της άγνοιας, διότι «αν θέλει η Δικαιοσύνη να το μάθει, πρέπει να ψάξει» ! Και όχι μόνον η Δικαιοσύνη, αλλά και ο… Θωμαΐδης για να το μάθει θα πρέπει να ψάξει!

Επομένως, για να κάνουμε μία … στροφή στον ρεαλισμό, όπως καλή ώρα ο Τσίπρας, βρισκόμαστε ενώπιον μιας έγκυρης και πιεστικής καταγγελίας που πρέπει οπωσδήποτε να απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, τις εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές, τα όργανα του κράτους, τον Κυριάκο Θωμαΐδη και τους συνεργάτες του, τον Σκάει ολόκληρο, ίσως, εν τέλει και την… Αγγελική Νικολούλη: Όλοι αυτοί, ομού και εξ αδιαιρέτου, έπρεπε ήδη να βγουν στο… ψάξιμο, για να βρούνε ποιος είναι ο παράγοντας του Παναθηναϊκού που… μίλησε στον εισαγγελέα για να αθωώσει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού!

Η Πετρούλα και η Παπαγαλιωάννα του δικαστικού

Και για να είμαστε ακόμη πιο σωστοί και πιο δίκαιοι, πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο Μπέος έδωσε και δύο πολύτιμα για την αναζήτηση στοιχεία: Το πρώτο, ότι «ένοχος» δεν είναι ούτε ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ούτε ο Στράτος Σωπήλης! Τους απέκλεισε και τους δύο. Επομένως, θα πρέπει να εξαιρεθούν από την έρευνα. Και το δεύτερο, ότι ο «ένοχος» είναι κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας!

Να λοιπόν, δύο στοιχεία που αν μη τι άλλο συντομεύουν τη λίστα των πιθανών ενόχων και που είμαι βέβαιος ότι οι άριστοι των τηλε-ερευνητών ρεπόρτερ (Θωμαϊδης, Νικολούλη, Πετρούλα, Παπαγαλιωάννα του Δικαστικού κ.ά.) θα τα αξιοποιήσουν δεόντως.

Όχι, φίλοι μου, μη βιαστείτε να συμπεράνετε ότι βρισκόμαστε στη χώρα της παράνοιας. Ότι έχουμε πολλούς, αμέτρητους παρανοϊκούς, θα το δεχτώ. Και νομίζω ότι ειδικά στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, θα πρέπει ήδη να υπάρχει επικίνδυνη συσσώρευση, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που αφορά τον ωραίο Βόλο. Μακριά από μας κι όπου θέλει ας είναι.

Και για να δώσουμε ένα τόνο σοβαρότητας στο κείμενό μας:

Ο δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος έχει κάθε δικαίωμα να επικαλείται την ιδιότητά του και να την περιφέρει ως έπαθλο από στούντιο σε στούντιο και από «τηλεσκουπίδι» σε «ραδιοσκουπίδι».

Δικαίωμά του ακόμη και να αυτόεξευτελίζεται και να αυτόγελοιοποιείται, όποτε θέλει και στο βαθμό που θέλει. Δεν έχει όμως ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να προσβάλει τα ΟΣΙΑ και ΙΕΡΑ της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της. Και βεβαίως, δεν έχει κανένα δικαίωμα να προσβάλει και κάποια προσωπικά μας θέματα, όπως τη νοημοσύνη μας και την αισθητική μας.

*** ΥΓ. Ο άνθρωπος είναι περίπτωση, φίλοι μου ! Μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον αρχιεπίσκοπο, τον υπουργό Εθνικής Αμύνης κ.λπ., διάγγελμα προς τον… ελληνικό λαό εξέπεμψε και ο ιδιοκτήτης του Μπάουγκ Ιβάν Σαββίδης !

*** Απολύτως αξιοπρόσεκτο, ότι κανένας δεν έσπευσε να καλέσει το «166» για τα περαιτέρω, αφήνοντας τον ασθενή τελικά… αβοήθητο. Τόση απανθρωπιά, τόση αναλγησία, ρε παιδιά;

*** Το διάγγελμα του κ. Σαββίδη, κλείνει με τη φράση… «με εκτίμηση»! Που σημαίνει ότι… Α! Όλα κι όλα, ο κ. Ιβάν Σαββίδης μας εκτιμάει όλους μας!

Τυχερέ… ελληνικέ λαέ…

* Κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, ωμός βιασμός της αλήθειας και της πραγματικότητας.

* ΕΚ-ΤΑΚ–ΤΟ ! Πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ανάμεσα στους χώρους που έχουν προταθεί για την εγκατάσταση των μεταναστών, εντός Αττικής, περιλαμβάνεται και το οικόπεδο ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ που είχε παραχωρηθεί στην ΑΕΚ το 1930, για να χτίσει γήπεδο. Αυτό που αργότερα, το 2003, η ΑΕΚ από …μόνη της αποφάσισε να κατεδαφίσει, με αποτέλεσμα το οικόπεδο να έχει επανέλθει στο παλαιό καθεστώς ιδιοκτησίας του Δημοσίου.

*Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, τα εισιτήρια του αγώνα του με την ΑΕΚούλα θα ξεκινούν από την τιμή των οκτώ ευρώ. Εκείνο που δεν διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι αν οι φίλαθλοι θα καταβάλουν ή θα … εισπράττουν από οκτώ ευρώ, προκειμένου να υποστούν το άθλιο θέαμα που παρουσιάζουν αυτές οι ομάδες.

*Μέσα στη σωρεία μηνύσεων που… «ετοιμάζει» ο Παναθηναϊκός, θα είναι και αυτή στον… Ροντρίγκεζ που έκανε «γιο - γιο» και εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Νάνο. Είχαμε δηλαδή μία καραμπινάτη απαξίωση ποδοσφαιριστή - περιουσιακού στοιχείου, που προβλέπεται και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα.

*Στο… δικό του εστιατόριο πρόσφερε ο Μπάγεβιτς δείπνο στον Πογέτ. Επομένως, δεν χρειάστηκε να πληρώσει κανείς τον λογαριασμό.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 30/10/2015)

Διαβάστε επίσης