Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ούτε μετά από τρεις γενεές δεν θα φτάσουν τον Θρύλο

Ούτε μετά από τρεις γενεές δεν θα φτάσουν τον Θρύλο
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 - 13:02

*** Μπουγατσοδιαδόσεις: Στη νέα ανανέωση του συμβολαίου του Αναστασίου, λένε, θα τσοντάρει και ο Ιβάν!

*** Η αλήθεια είναι ότι στην Τούμπα ο Μπεργκ έφαγε ατέλειωτο ξύλο. Το ξύλο που… δικαιούτο από άλλα παιχνίδια του παρελθόντος

*** Το παράπονο του πονεμένου βάζελου: Καλά, σε μας βρήκαν να αντικαταστήσουν τον Ολσεν;

*** Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟ πήγε στη Θεσσαλονίκη χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία του. Μετά το μανικιούρ, ακολουθούν πεντικιούρ, τεχνητά νύχια, καθαρισμός φρυδιών, αποτρίχωση άνω χείλους με κλωστή, spa σοκολατοθεραπείας και τέλος, Glow Face Therapy με πέρλα για τέλεια επιδερμίδα. Ο μπιντές αργεί ακόμα. Θα γίνει την 11η αγωνιστική.

Ούτε μετά από τρεις γενεές δεν θα φτάσουν τον Θρύλο

Για το έντεκα στα έντεκα και μετά δώδεκα στα δώδεκα, πάει ο Ολυμπιακός του Σίλβα. Να ισοφαρίσει το ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι και να το ξεπεράσει, αν είναι δυνατόν. Που βεβαίως είναι και πάρα είναι γι’ αυτό τον ακτύπητο Ολυμπιακό, αλλά πάλι, ποδόσφαιρο είναι, η μπάλα παίζει τα παιχνίδια της, κανείς ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα.

Και εδώ, επειδή πολλοί λένε και γράφουν πολλά, θα σας θυμίσω κάτι που δείχνει πόσο ρευστή είναι η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Ξέρετε λοιπόν ποια ήταν η ομάδα που σταμάτησε, τότε, τον Ολυμπιακό του Μπούκοβι στις ένδεκα συνεχόμενες νίκες; Ηταν το… Αιγάλεω ! Ναι, φίλοι μου, το Αιγάλεω, που μας έκοψε βαθμό στην έδρα του, τη… λεωφόρο ! Το Αιγάλεω που στην τελική βαθμολογία ήταν δέκατο, επί δεκαέξι ομάδων, κατάφερε να αποσπάσει «χ» 0-0, σπάζοντας το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού.

Τέλος πάντων, είναι καλό που υπάρχουν και κάποια… ρεκόρ, κάποιοι στόχοι δηλαδή για να κυνηγάει ο Ολυμπιακός, εκτός του τίτλου. Αν ήταν μόνο το πρωτάθλημα, σίγουρα το ενδιαφέρον θα ήταν περιορισμένο. Με τα ρεκόρ των συνεχόμενων νικών, τα πράγματα είναι διαφορετικά, πιο τονισμένα, πιο ενδιαφέροντα. Και να σας πω και κάτι; Οταν τελειώσει με το καλό αυτή η ιστορία με το ρεκόρ των συνεχών νικών, εκείνο που θα μπει σαν στόχος θα είναι το ρεκόρ κατάκτησης του πρωταθλήματος με συγκέντρωση βαθμών και διαφορά από τον δεύτερο ! Να κάνει δηλαδή κάτι ο Ολυμπιακός, που θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον τρεις γενεές ποδοσφαιριστών, μπας και το ψιλο - πλησιάσει καμία ομάδα.

Την έχει … ποιήσει την … «κωλοτουμπίτσα» του

Ομιλούμε για Ολυμπιακό φίλοι μου, που πάει μια χαρά. Έχει παίκτες, έχει ποιότητα, έχει προπονητή, έχει διοίκηση, έχει τα πάντα. Ουδεμία σχέση με τους υπόλοιπους, τους μίζερους, τους κακεντρεχείς, τους μεμψίμοιρους, τους κακομοίρηδες.

Πάει ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι και περνάει μέσα από συμπληγάδες πέτρες. Σκληρή έδρα, που γίνεται ακόμα πιο σκληρή όταν φιλοξενεί και οπαδούς μη Περιστεριώτες, όπως έγινε χθες. Ποιοι έριξαν τις κροτίδες ; Ήταν σίγουρα Περιστεριώτες; Και τι συμφέρον είχαν οι οπαδοί του Ατρομήτου να χρησιμοποιήσουν τέτοια μέσα για να φοβίσουν τους Ολυμπιακούς; Μήπως… πάει για πρωτάθλημα ο Ατρόμητος και ο Ολυμπιακός τού κόβει τη φόρα;

Και γιατί δεν έκαναν το ίδιο στις ήττες από Ξάνθη, από Μπάουγκ και από Αεκούλα; Σ’ εκείνα τα παιχνίδια δεν… αγαπούσαν την ομάδα τους;

Πολλά τα ερωτηματικά, αλλά προσωπικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Ατρόμητος του Γιώργου του Σπανού έχει ποιήσει την… κωλοτουμπίτσα του. Έχει πάει με τις ομάδες «του ΟΠΑΠ» και βεβαίως αυτή η τοποθέτησή του αποτυπώνεται πλήρως και με σαφήνεια και στις αποφάσεις της Σούπερ Λίγκας. «Απ’ την άλλη» πάει ο κ. Σπανός, όποτε γίνεται ψηφοφορία.

Βίτσια και σεξουαλικές ανωμαλίες στο Περιστέρι

Αυτές μου οι σκέψεις ενισχύονται και από το γεγονός της συμπεριφοράς που επέδειξε ο κ. Σπανός εναντίον του διαιτητή και των εποπτών στο τέλος, όταν τους… απείλησε ότι θα … «γλεντήσει» τα παντελόνια τους! Και βεβαίως, οι σεξουαλικές προτιμήσεις και τα βίτσια του καθενός δεν μας αφορούν, ούτε τα σχολιάζουμε. Αλλος μπορεί να έχει μανία με τις ζαρτιέρες, άλλος με τα… παντελόνια, άλλος με τα… ράσα και ούτω καθ’ εξής. Αλλο είναι το θέμα μας: Τι στην ευχή του έφταιξε του κ. Σπανού η διαιτησία; Ποιο ήταν το παράπονό του δηλαδή και δεν το αποκάλυψε; Σε ποια ακριβώς φάση τον αδίκησε η διαιτησία; Και ποιος του δίνει το δικαίωμα να καθυβρίζει τους διαιτητές του αγώνα; Μήπως στηρίζεται σε κάποιο καθεστώς ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ που πιθανότατα του έχουν υποσχεθεί οι… καινούργιοι του φίλοι ;

Ο διαιτητής Δημητρόπουλος στο Περιστέρι ήταν Α-ΨΟ-ΓΟΣ ! Δεν του ξέφυγε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ! Το ίδιο και οι επόπτες, ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ο κ. Γεωργαράκος, που είχε την ευθύνη των επιθέσεων του Ατρομήτου στο α’ μέρος. Από τα άνω των ΔΩΔΕΚΑ οφσάιντ που υπέδειξε, μόνον ένα δεν ήταν σωστό, αυτό σε βάρος του Μπρίτο. Όλα, μα ΟΛΑ τα υπόλοιπα, ήταν ΟΛΟΣΩΣΤΑ και ο κ. Γεωργαράκος, λαμβανομένου υπ’ όψιν και του κλίματος που αντιμετώπιζε, αξίζει ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ.

Ειδικά γι’ αυτό το θέμα, που για μένα έχει μεγάλη σημασία, πρέπει να παρατηρήσω ορισμένα πράγματα, ορισμένες στάνταρ καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι επόπτες στο Περιστέρι. Εκτός των συνεχόμενων ύβρεων από τους «οπαδούς» που βρίσκονται … ακροβολισμένοι κοντά στη γραμμή του αράουτ, έχουν να κάνουν και με τις συνεχείς … «υποδείξεις», από άτομα του πάγκου του Ατρομήτου. Είναι πολύ κοντά τους και βεβαίως προσπαθούν έτσι να «εκμαιεύσουν» σφυρίγματα.

Τα … «μπρός – πίσω» του Λε Ταλέκ

Το δεύτερο που θέλω να επισημάνω, επειδή –όσο και να ’ναι– τα γήπεδα τα έχουμε … φάει με το κουτάλι, είναι η ΠΕΡΙΕΡΓΗ αγωνιστική συμπεριφορά του σέντερ φορ του Ατρομήτου, αυτού του… Αλ Φατάχ, Λε Ταλέκ, όπως τον λένε τέλος πάντων.

Ο τύπος αυτός, σ’ ολόκληρη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου, έπαιζε ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά ΠΙΣΩ απ’ αυτή, προς το τέρμα του Ρομπέρτο ! Όποτε η μπάλα ερχόταν προς το μέρος του, ερχόταν από οφ σάιντ, στα «μπρος – πίσω» που λένε, οπότε και δικαίως υποδεικνυόταν σε ελεγχόμενη θέση.

Γιατί το έκανε αυτό ο Λε Ταλέκ ; Λογική εξήγηση, δεν μπορώ να βρω, αλλά μπορώ να κάνω σκέψεις. Ότι δηλαδή ΙΣΩΣ και να ήταν «συμβουλευμένος» να παίζει έτσι, μπρος από τη γραμμή, χωρίς να φοβάται, γιατί ο επόπτης «ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ» να τον βγάλει οφσάιντ! Να, όμως, που ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ σχετικά με τον επόπτη, που ΑΠΕΔΕΙΞΕ ότι και ΕΝΤΙΜΟΣ είναι και ΠΑΛΙΚΑΡΙ.

*** ΥΓ.1 Για τη διαιτησία στην Τούμπα, έχουν γραφτεί πολλά. Εγώ, μόνον ένα πράγμα θα σημειώσω: Ο Αρετόπουλος είναι σήμερα ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ, μετά τον Σιδηρόπουλο και τον Ηλία Σπάθα, Έλληνας διαιτητής. Επειδή το θέμα του πιθανότατα να έχει εξελίξεις, επιφυλάσσομαι να επανέλθω.

*** Υ.Γ.2 Κανένα κίνδυνο υποβιβασμού δεν διατρέχει, για φέτος τουλάχιστον, η Κούλα. Όπως διαπίστωσα στον αγώνα της με τον Ηρακλή, υπάρχουν και… χειρότεροί της στο πρωτάθλημα !

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 27/10/2015)

Διαβάστε επίσης