Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εκτός πρωταθλήματος ο ΠΑΟ, αν πάει στα πολιτικά δικαστήρια

Εκτός πρωταθλήματος ο ΠΑΟ, αν πάει στα πολιτικά δικαστήρια
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 - 22:00

Είδηση δεν αποτελούν οι πονηριές, οι απειλές και οι εκβιασμοί της διοίκησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προκειμένου να επηρεαστεί ο διαιτητής του αυριανού ντέρμπι στην Τούμπα. Είδηση είναι ότι η ΕΠΟ φαίνεται να είναι πλέον ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ να ασκήσει τις θεσμικές της αρμοδιότητες! Δηλαδή, να ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ τους νόμους και τις διατάξεις που διέπουν το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ποδόσφαιρο! Και που, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ΜΙΑ διάταξη ΕΝΟΣ Κανονισμού, στην οποία καταγράφεται με σαφήνεια ότι ΑΠΑΞ και μία ομάδα προσφεύγει στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον ενός θεσμικού φορέα (όπως η ΕΠΟ) ή ενός οργάνου του (όπως η ΚΕΔιαιτησίας) ή έστω και ΦΥΣΙΚΩΝ προσώπων (όπως ο διαιτητής Αρετόπουλος) ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ από το πρωτάθλημα, με απόφαση της διοργανώτριας Αρχής!

Είναι γεγονός ότι στην εφαρμογή αυτής της διάταξης μέχρι σήμερα δεν είχαν τηρηθεί «ευλαβικά» τα προβλεπόμενα. Μόνο στην περίπτωση του ΟΦΗ και πιο πρόσφατα της ΕΠΣ Θεσσαλίας (και οι δύο τελικά απέσυραν τις προσφυγές τους και γλίτωσαν) εφαρμόστηκε «εν μέρει». Αντίθετα, στην τελευταία πράσινη πρόκληση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Βασίλης Κωνσταντίνου να… μηνύει καμιά… δεκαριά διαιτητές, η ΕΠΟ δεν έδειξε την απαιτούμενη τόλμη και αποφασιστικότητα. Παρ’ όλα αυτά, η μήνυση του Κωνσταντίνου ουδέποτε κατέληξε σε δικαστική αίθουσα, ούτε βεβαίως και πρόκειται ποτέ να καταλήξει κάπου αλλού, πλην του καλάθου των αχρήστων κάποιου Πρωτοδικείου.

Αυτή τη φορά όμως, ο Παναθηναϊκός «υπερέβη τα εσκαμμένα», ή κοινώς, το παράκανε. Από την ημέρα ορισμού του διαιτητή Αρετόπουλου, έχει κάνει ό,τι του ήταν δυνατόν προκειμένου να τον ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ! Στην αρχή, με εκφοβιστικές κορώνες. Στη συνέχεια, με ευθείες απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Και αφού τον απείλησαν με τα δικαστήρια, ζήτησαν και την… αντικατάστασή του! Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι; Να ζητήσουν τον εξοβελισμό του ή και τον αποκεφαλισμό του;

Η «ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Η αλήθεια με τα καμώματα, τα πονηρά και ΑΝΗΘΙΚΑ τεχνάσματα του Παναθηναϊκού δεν έχει σχέση με το ΑΝ ΘΑ ΣΦΥΡΙΞΕΙ ο Αρετόπουλος, αλλά με το ΠΩΣ θα σφυρίξει ! Αυτό που επιδιώκουν οι πράσινοι είναι να τους ΒΟΗΘΗΣΕΙ με τα σφυρίγματά του να ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ τον ΠΑΟΚ, μέσα στην Τούμπα. Αυτό άλλωστε είναι και ο κανόνας. Η τεχνική της «ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗΣ» του διαιτητή ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ απ’ τον αγώνα, δεν αποβλέπει στην αντικειμενική διαιτησία, αλλά ΣΤΥΓΝΑ και ΩΜΑ στον ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ του υπέρ της ομάδας που τη χρησιμοποιεί! Και σ’ αυτό το πεδίο, ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου είναι «ΜΑΝΟΥΛΑ», είναι… «μάρκα μ’ έκαψες»!

Από την αρχή του πρωταθλήματος, η τακτική που χρησιμοποιεί είναι ίδια και απαράλλαχτη. Οι πράσινοι επιτίθενται σχεδόν εναντίον του κάθε διαιτητή που ορίζεται σε αγώνες τους, κατά κανόνα με «ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ» επιχειρήματα που έχουν διπλό προορισμό: Πρώτον για να «οδηγήσουν» τους φανατικούς στην κατεύθυνση των «ευθυνών της διαιτησίας» ως άλλοθι για την ενδεχόμενη αποτυχία και δεύτερον, για να ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ψυχολογικά τον ίδιο!

Ακόμα δεν έχουν κοπάσει οι «ταρζανιές» για τον κ. Βοσκάκη ή οι υποκριτικές και ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΤΙΚΕΣ φωνές για την αντικατάσταση του κ. Τσαχειλίδη (τον οποίο οι… ίδιοι κατηγορούσαν ότι είναι μέρος του συστήματος και… καταδίκαζαν τον αρχικό διορισμό του στην ΚΕΔ!

Ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου, άλλωστε, έφτασε στο άνευ προηγουμένου σημείο να επιτεθεί και εναντίον διαιτητή που σφύριζε σε… άλλο αγώνα, μεταξύ… άλλων ομάδων, που δεν τον αφορούσε! Ομιλώ για την επίθεση εναντίον του Ηλία Σπάθα, όταν είχε οριστεί στον αγώνα Καλλονής – Παναιτωλικού!

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ενα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί ο Παναθηναϊκός για να στηρίξει την επίθεσή του κατά του Αρετόπουλου, είναι ότι ο τελευταίος έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του!

Αυτό, όμως, είναι ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ! Ο κ. Αρετόπουλος –όπως και ο κ. Βοσκάκης– δεν έχουν προσφύγει κατά του Παναθηναϊκού, αλλά ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ εναντίον του Αλαφούζου υπό την ιδιότητά του ως ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού καναλιού ΣΚΑΪ!

Η προσφυγή αφορά εκείνο το τηλεοπτικό σκουπίδι, την ψευτοδιαφήμιση για ένα δήθεν «περιοδικό» το [Παράγκα και Οραμα», από το οποίο οι δύο διαιτητές (και πολλοί άλλοι) δυσφημίστηκαν με περισσή χυδαιότητα.

Ουδεμία σχέση λοιπόν η ΟΜΑΔΑ του Παναθηναϊκού με τις δικαστικές διαφορές μεταξύ των Βοσκάκη, Αρετόπουλου και Αλαφούζου, ΣΚΑΪ. Πρόκειται για μία ακόμη ΠΟΝΗΡΗ και ΥΠΟΥΛΗ ενέργεια προκειμένου να επιτευχθεί ο πράσινος στόχος: Ο ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΣ του διαιτητή Αρετόπουλου στο αυριανό ντέρμπι της Τούμπας.

Θα πρέπει βεβαίως να αναγνωρίσουμε ένα πράγμα: Οτι με τα καμώματά του ο Παναθηναϊκός έστω και παίζοντας με τη φωτιά, κατάφερε ένα πράγμα: Να τραβήξει στο επίκεντρο της προσοχής της λαϊκής του μάζας τον ΔΙΑΙΤΗΤΗ και όχι τον αγώνα ! Ο,τι και να γίνει, από δω και πέρα, για το… νοήμον κοινό των γνωστών σκληροπυρηνικών θα φταίει ΜΟΝΟΝ ο ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ και ΟΧΙ η ίδια η ομάδα, στην περίπτωση που αποδειχθεί αγωνιστικά κατώτερη του ΠΑΟΚ!

Η ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ σε ό,τι αφορά το ΤΣΑΛΑΚΩΜΑ της προσωπικότητας των ΑΝΘΡΩΠΩΝ - διαιτητών, διοίκηση του Παναθηναϊκού, δεν δίστασε αυτή τη φορά να βάλει στο στόχαστρό της ακόμα και έναν μέχρι πρότινος «σύμμαχό της», τον Ιβάν Σαββίδη του ΠΑΟΚ !

Αυτός θα είναι το τελικό ΘΥΜΑ των μεθοδεύσεων και των πονηρών χειρισμών στο θέμα του διαιτητή. Αν, τώρα, δεν το καταλαβαίνει, δεν του… φταίω εγώ! Τα θέλει φαίνεται η κούτρα του…

*** ΥΓ. Από την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού: «Αν η Ομοσπονδία εμμείνει στον ορισμό του Αρετόπουλου, τότε θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να δοθούν σαφείς οδηγίες στους διαιτητές του αγώνα με τον ΠΑΟΚ προκειμένου να λειτουργήσουν επαγγελματικά και ευσυνείδητα»!!!

Τι να… εννοεί ο ποιητής, άραγε; Μήπως μπορούν να το εξηγήσουν στον Ιβάν Σαββίδη αυτοί που τον περιτριγυρίζουν;

*Επαιξε πρώτη είδηση σε όλα τα… αντικειμενικά site: Πάει στην Τούμπα ο Αλαφούζος! Ερώτηση, γιατί δεν θυμάμαι: Εχει… ασανσέρ η Τούμπα;

*Νομίζω πάντως ότι οι μπουγάτσες πρέπει να αισθάνονται τυχεροί. Και στην… Καμπάλα είχε πάει, ο γκαντέμης! Και δεν το ξέρει το ελάττωμά του και δεν του το λέει και κανένας για να μην τον στενοχωρήσει.

*Εβδομήντα χιλιάρικα πρόστιμο έφαγε ο ΠΑΟΚ για όσα έγιναν με τη Ντόρτμουντ. Πάλι… λεφτά στη λεκάνη πέταξε ο Ιβάν!

*Αυτός ο Χρήστος Παναγόπουλος που τιμωρήθηκε με ποινή φυλακίσεως τεσσάρων μηνών, είναι ο ίδιος που μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν β’ αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός;

*Ωστε ο νόμος για τους τακτικούς δικαστές βρέθηκε αντισυνταγματικός; Σιγά την… είδηση! Είδηση θα ήταν αν ΕΝΑΣ έστω νόμος της τελευταίας εξαετίας βρισκόταν… συνταγματικός!

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 24/10/2015)

Διαβάστε επίσης