Ντουντούκα
Δεν καταλαβαίνουμε από προπαγάνδα εμείς! Θρύλος!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Εμφύλιος στην ΑΕΚ μεταξύ οπαδών και Μελισσανίδη!

Εμφύλιος στην ΑΕΚ μεταξύ οπαδών και Μελισσανίδη!
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 - 16:34

Χρόνια ολίγα και καλά, κύριοι. Οσο πιο πολλά τόσο και πιο καλά. Δίνω μερικές ευχές λίγο πιο νωρίς από το κανονικό, όχι για τα Χριστούγεννα, αλλά για τα... ΑΕΚούγεννα! Ναι, έτσι όπως το διαβάζετε, ΑΕΚούγεννα είπανε τη γιορτή της Κούλας και δεν τα είπε έτσι ο κάθε παπάρας οπαδός, εφημερίδες την πρόβαλαν τη λέξη: ΑΕΚούγεννα!

Σίγουρα πρόκειται για ιδέα κανενός από αυτούς που διοικούν την ΠΑΕ ΑΕΚούλα. Γνωστοί ορισμένοι και για τα ψέματά τους, και για τις... «εμπνεύσεις» τους, τομέα όπου ξεπερνάνε και τον πάλαι ποτέ φίλο μου Φακώ.

Μέχρι και τη γιορτή που έκανε η Κούλα στα Σπάτα, ΑΕΚούγεννα τη βάφτισαν. Εκεί, διάβασα, έδωσε το «παρών» όλη η οικογένεια της Ενωσης. Χαρούμενα πράγματα, εορταστικά, που τα διαβάζεις και γεμίζεις συγκίνηση. Την τιμητική τους, λέει, είχαν τα μικρότερα μέλη της οικογένειας της Ενωσης. Τα παιδάκια, που διασκέδασαν με κλόουν, ταχυδακτυλουργούς, ξυλοπόδαρους, κρισάντους, νάνους κ.λπ. Ο Μπουονανότε είχε προπόνηση.

Είχε και δικό της Αϊ-Βασίλη η γιορτή των ΑΕΚούγεννων. Ψεύτικο, φυσικά, κιτρινιάρη. Ο ίδιος ο Δέδες τον είχε διαλέξει.

Αυτά ήταν τα ευχάριστα με τη γιορτή των ΑΕΚούγεννων. Και βέβαια, όλοι περίμεναν ότι η εορταστική πανδαισία θα είχε και συνέχεια, στο ΟΑΚΑ, εναντίον του Λεβαδειακού. Ομως, όπως αποδείχτηκε, ο Κομπότης είχε άλλα σχέδια και άλλες σκέψεις. Ετσι δείχνουν δηλαδή τα πράγματα κι εγώ τα δέχομαι όπως δείχνουν.

Πάμε, όμως, παρακάτω και εδώ έχω έτοιμη τη βόμβα: Βράδυ, που λέτε, μετά τον αγώνα, στα γραφεία κάπου στο Ηράκλειο, μαζεύτηκαν οι Οριτζιναλίστες και «συνεδρίασαν»! Γιατί βάζω εισαγωγικά στη λέξη; Δίκιο έχετε, κακώς τα βάζω, αλλά θα τα αφήσω εκεί. Οι Οριτζιναλίστες ήταν εκτός εαυτού βεβαίως και δικαιολογημένα. Αυτό που έχει σημασία, όμως, ήταν η απόφασή τους. Η οποία ξεκίναγε και τελείωνε με την ίδια φράση: ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΤΕΛΟΣ!

Ναι, φίλοι μου, όπως σας το λέω. Οι της Ορίτζιναλ αποφάσισαν να ξεκινήσουν την ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που όλοι ξέρουμε ότι ουσιαστικά είναι το «άλτερ έγκο» του Μελισσανίδη. Ανένδοτος αγώνας μέχρι να ΦΥΓΕΙ, ήταν η απόφαση, που είχε και εξίσου, αν όχι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, ΟΥΡΑ: «Μετά θα έρθει και η σειρά του Τίγρη»!

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι οι παλιές αγάπες ποτέ δεν ξεχνιούνται. Μην κοιτάτε που υπήρχε μέχρι τώρα μία ΑΝΟΧΗ, ένα, ας το πούμε, «μορατόριουμ» μεταξύ των Οριτζιναλιστών και εκείνου που ορισμένοι τον αποκαλούν «Τίγρη» και κάποιοι άλλοι απλώς «Νιάου». Οι μέρες της ευτυχίας, οι μέρες των τίτλων στις μικρές κατηγορίες, οι μέρες των νικών επί της Θύελλας Ραφήνας, της Τριγλίας και της Ανω Τραχανοπλαγιάς, τελείωσαν. Τώρα το καράβι μπήκε σε ΒΑΘΙΑ νερά, που επί Μελισσανίδη ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ότι δεν είναι μόνον βαθιά, είναι και ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ, άρα και επικίνδυνα!

Με επικεφαλής αθλητές όλων των τμημάτων...

Αυτή είναι η ΜΙΑ από τις ειδήσεις που έχει το σημερινό μενού της στήλης για την ΑΕΚούλα. Η επόμενη είδηση είναι... γκουρμέ. Είναι από τις... σπεσιαλιτέ του... «μαγαζιού» μας. Πάμε, λοιπόν.

Στις 21 Ιανουαρίου, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, εκδικάζεται η προσφυγή ΜΕΛΟΥΣ (ή και μελών!) της ερασιτεχνικής ΑΕΚ εναντίον της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης να «παραχωρηθεί» το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας στην εταιρεία του Μελισσανίδη, τη «Δικέφαλος» ΑΕ. Εκεί δηλαδή θα ΔΙΚΑΣΕΙ κανονικός δικαστής για το αν έγινε σωστά και νομότυπα η παραχώρηση, αφού, όπως ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, το οικόπεδο είχε παραχωρηθεί στην ΑΕΚ, την εποχή που παραχωρήθηκε, ΜΟΝΟ για να φτιαχτεί το γήπεδο και να χρησιμοποιηθεί απ’ αυτή, για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με την παραχώρηση σε ιδιωτική εταιρεία. Λόγους που αφορούν την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού κ.λπ.

Γι’ αυτό το ΜΕΙΖΟΝ θέμα δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως αρέσκονται να προβοκάρουν οι θεραπαινίδες των γνωστών ΜΜΕ. Το ΣτΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟ θέμα έχει αποφασίσει, όχι για το συγκεκριμένο, που αποτελεί ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ σχετικά με την τύχη της «αγιασοφιάς».

Και μία λεπτομέρεια, που σίγουρα «μετράει». Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση για λογαριασμό του μέλους που έκανε την προσφυγή, θα παρουσιάσει στο δικαστήριο μια ντουζίνα μάρτυρες, οι οποίοι θα είναι ΑΘΛΗΤΕΣ της ΑΕΚ, γνωστά ονόματα με πολλές περγαμηνές σε ΟΛΑ τα αθλήματα, που καλλιεργεί το σωματείο.

Και επειδή η δίκη αυτή έχει προσδιοριστεί εξ αναβολής, πολύ πιθανό να μη δοθεί άλλη αναβολή και να γίνει η δίκη κανονικά. Οπότε, θα είναι φυσικά η αρχή μιας νέας σειράς δικαστικών διαδικασιών, που κανείς δεν ξέρει, αυτή τη στιγμή, πόσο θα διαρκέσουν και ποια θα είναι η εξέλιξή τους.

Ασόβαρες καταστάσεις στην ΕΕΑ:
Παπαλάκης: «Απόψε θα... κάνω πάταγο»!

Τραγική η κατάσταση στη Β’ Εθνική. Και δεν αναφέρομαι στις ομάδες που είναι στην κορυφή, τις αρκετά εύρωστες οικονομικά, τόσο ώστε να μην κινδυνεύουν τουλάχιστον με άμεση διάλυση. Αναφέρομαι στις άλλες, αυτές που για διαφόρους λόγους αντιμετωπίζουν άμεσα και πολύ σοβαρά προβλήματα, ικανά να τις οδηγήσουν σε έξοδο από το πρωτάθλημα, η οποία ισοδυναμεί με διάλυση.

Ηδη στις ομάδες με αυτές τις προδιαγραφές που οδηγούν σε τραγικές εξελίξεις, βρίσκονται οι Παναιγιάλειος, Παναχαϊκή, Πανελευσινιακός, Πανσερραϊκός και κάνα-δυο ακόμη, μπλεγμένες σε αποφάσεις της ΕΕΑ για στημένους αγώνες.

Με την ευκαιρία, θα πρέπει να αναφέρω δύο λόγια και για την ΕΕΑ του κ. Παπαλάκη. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ευσταθούν τα περί στημένων αγώνων, αν υπάρχουν δηλαδή τα σχετικά πειστήρια, ή αν οι αποφάσεις στηρίζονται σε εικασίες των μελών της Επιτροπής.

Ξέρω, όμως, ότι η όποια απόφαση μιας Επιτροπής χάνει τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία της όταν ο πρόεδρός της, πριν από την έκδοση και ανακοίνωση μίας απόφασης, την κοινοποιεί σε δικηγόρους λέγοντάς τους περιχαρής φράσεις όπως... «απόψε θα κάνω πάταγο»!

Κάνω λάθος, κύριε Παπαλάκη;

Εν πάση περιπτώσει, το θέμα της Β’ Εθνικής είναι πολύ σημαντικό και οι εξελίξεις εκτός από δραματικές για ορισμένες ομάδες, θα είναι σίγουρα και «θεαματικές». Ολοι τώρα βλέπουν και αναγνωρίζουν ότι άλλος δρόμος σωτηρίας δεν υπάρχει γι’ αυτό το πρωτάθλημα, πλην της ένταξής του υπό την αιγίδα της ΕΠΟ.

Σ’ αυτό το ενδεχόμενο συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων που δεν μπορούν πλέον να ανεχθούν το νοσηρό περιβάλλον της Football League. Από κει κι έπειτα, βεβαίως, ούτε η ΕΠΟ θα έχει αντιρρήσεις (πώς θα μπορούσε, άλλωστε) να αναλάβει τη διοργάνωση και αυτού του πρωταθλήματος.

Ομως, δεν βιάζεται. Εχει τη στρατηγική της. Περιμένει να της το ζητήσουν και επίσημα, για να το αναλάβει αυτό το πρωτάθλημα.

Εν ολίγοις, περιμένει να πέσει σαν ώριμο φρούτο, για να το μαζέψει με το πάσο της.

*** Πόσα να ’δινε, άραγε, το «άσο ημίχρονο, διπλό τελικό»; Α; Ρώτησα, γιατί δεν ήξερα. Τριάντα, μου είπαν!

*** «Πολλές αναφορές για στημένα στη Football League» (Σταύρος Κοντονής)
«Ναι, αλλά ξέρεις κάτι; Το πιο εύκολο είναι να κάνεις αναφορές. Το δύσκολο είναι να παρουσιάζεις και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ» (Γερούν Πατάτενμπλουμ)

*** Ετσι όπως τον είδα τον Εσιέν στην Κομοτηνή, βεβαιώθηκα ότι ουσιαστικά πρόκειται για πολύ άτυχο παίκτη. Αν είχε έρθει στον Ολυμπιακό, θα είχε μία θέση μόνιμη στην ομάδα των βετεράνων του Αντώνη Γλύκα! Εκεί που πήγε, ούτε βετεράνους δεν έχουν, να αξιοποιηθεί καταλλήλως!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 23/12/2015)

Διαβάστε επίσης