Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι... ονειροβάτες γλεντζέδες και οι κανόνες που δεν αλλάζουν

Οι... ονειροβάτες γλεντζέδες και οι κανόνες που δεν αλλάζουν
Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 - 14:11

Εντάξει, παραδέχομαι ότι με αυτούς τους «αντικειμενικούς» τόσα χρόνια τα έχω δει όλα. Ή μάλλον σχεδόν όλα. Διότι αυτοί, ρε παιδί μου, είναι πηγή αστείρευτη! Πάντα βρίσκουν κάποιους τρόπους να μας εκπλήσσουν.

Φανταστείτε, φίλοι μου, πώς έχει... εξελιχθεί η κατάστασή τους, παρατηρώντας τις αντιδράσεις τους μετά την απόφαση της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της FIFA να τιμωρήσει τον Μπλάτερ και τον Πλατινί με οκτώ, αν θυμάμαι καλά, χρόνια αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο.

Πανηγυρίζουν, αγαπητοί φίλοι! Πανηγυρίζουν με ενθουσιώδεις εκδηλώσεις! Το έχουν ρίξει στα... γλέντια, γιατί; Επειδή... τιμωρήθηκαν ο Μπλάτερ και ο Πλατινί! Ξαναρωτάω: Γιατί;

Ειλικρινά, το θέμα με ξεπερνάει. Οσο και αν προσπαθώ, δεν καταλαβαίνω από πού, από ποιο... βάθος της σκέψης μπορεί να προέρχεται αυτή η διάθεση πανηγυρισμού. Τι έγινε δηλαδή, που θα μπορούσε να μας ενδιαφέρει; Φεύγουν οι... ανήθικοι και έρχονται οι... ηθικοί; Μα πού ζούνε, ρε παιδιά, αυτοί οι δημοσιογράφοι και δεν έχουν επίγνωση της κατάστασης στον διεθνή Αθλητισμό;

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά. Οι δύο κατηγορούμενοι τιμωρήθηκαν από μία Επιτροπή της FIFA. Υπάρχει κι άλλος βαθμός απονομής Δικαιοσύνης και έχουν ήδη καταθέσει έφεση. Επομένως, ακόμη καμία ποινή δεν ισχύει.

Πάμε παρακάτω. Ο Γιόζεπ Μπλάτερ, διάγων το 80ό έτος της ζωής του, δεν νομίζω ότι θα έχει μεγάλο... πρόβλημα να μην ξανασχοληθεί πια με το ποδόσφαιρο. Πόσο δηλαδή θα ασχολείται; Ακόμα και να έφαγε, το έχει κάνει εδώ και σαράντα χρόνια, άρα λογικά δεν θα έχει καμία πλέον ανάγκη. Τι θα... πάθει, λοιπόν, από την τιμωρία; Χώρια που ήδη, εδώ και μήνες, έχει προκηρύξει εκλογές για τον αντικαταστάτη του, τον προσεχή Φεβρουάριο.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι τούτο: Και ποιοι είναι τα... μέλη της Επιτροπής που τιμώρησε τον Πλατινί και τον Μπλάτερ; Ποιος και πώς εγγυάται ότι αυτοί είναι περισσότερο ηθικοί από εκείνους που τιμωρούν; Τι είναι δηλαδή, τίποτα... ηγούμενοι του Αγίου Ορους; Μα και αυτό να συμβαίνει, εμένα δεν μου λέει τίποτα. Διότι αποδεδειγμένα πλέον και το Αγιον Ορος δεν αποτελεί... άβατον για τα λαμόγια! Μόνο για τις γυναίκες ισχύει το άβατον. Κι αυτές, κατόπιν αποδείξεως. Μόνον οι... θηλυκές γυναίκες δεν μπαίνουν εκεί. Οχι οι αρσενικές. Και μια και ο λόγος, να πούμε ότι με το σύμφωνο συμβίωσης που ψηφίστηκε προχθές, τα πράγματα στο Αγιον Ορος απλουστεύονται.

Για να λέμε, λοιπόν, τα πράγματα με το όνομά τους. Και να εκλείψουν οι δύο τιμωρηθέντες, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ στο διεθνές ποδόσφαιρο. Και βεβαίως, τίποτα δεν θα αλλάξει σε ό,τι αφορά την ΕΦΑΡΜΟΓΗ των ΚΑΝΟΝΩΝ και του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ της FIFA. Μόνον τα πρόσωπα αλλάζουν σ’ αυτές τις περιπτώσεις και τίποτα περισσότερο. Και το ποδόσφαιρο, και οι κανόνες του είναι ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΕΣ αξίες. Μην κάνουν, λοιπόν, όνειρα οι... ονειροβάτες «αντικειμενικοί».

ΥΓ.: Να μην το ξεχάσω. Οπως με πληροφόρησαν, ο τηλεσχολιαστής κ. Γιάννης Καραλής δεν... αναγνωρίζει, μου είπαν, το «1-2 υπέρ του Λεβαδειακού»! Είπε ότι για εκείνον «το αποτέλεσμα είναι 2-0 υπέρ της ΑΕΚ»!

Ε, αφού δεν το αναγνωρίζει ο κ. Καραλής, εμείς γιατί να του χαλάσουμε το χατίρι; ΑΕΚ - Λεβαδειακός 2-0, λοιπόν. Εντάξει;

ΥΓ.2: Απορώ πώς και του ξέφυγε του Κοντονή η... κλήρωση Κυπέλλου! Καλά, δεν άκουσε τον Αχιλλέα να καταγγέλλει ότι ήταν... στημένη, για να κληρωθεί ο Ολυμπιακός με τα Χανιά; Τι στην ευχή, δεν θα επέμβει ο υφυπουργός μετά απ’ αυτό; Να φωνάξει πάλι τον Γκιρτζίκη να του κάνει παρατηρήσεις ότι δεν τηρείται η ισονομία στα μπαλάκια;

ΥΓ.3: Και να σκεφτεί κανείς, ρε παιδιά, ότι παρών στην κλήρωση και... μπροστά-μπροστά στην κληρωτίδα, μάλιστα, καθόταν ο Σωπήλης, ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού! Αυτός δηλαδή δεν πήρε χαμπάρι τίποτα για το... στήσιμο και πήρε ο Αχιλλέας, που ήταν μερικά... χιλιόμετρα μακριά;

ΥΓ. 4: Αχιλλέα, ξέρεις τι γράφει στο Ευαγγέλιο; «Μωραίνει ο Κύριος ων βούληται απωλέσει».

Τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο στον ΠΣΑΠ!

Τρομακτικές διαστάσεις παίρνει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η υπόθεση της διαμάχης στους κόλπους του ΠΣΑΠ, δηλαδή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, που αποτελεί και το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών.

Η διαμάχη, που έχει οικονομικό περιεχόμενο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχει ήδη προκαλέσει την επέμβαση του ανακριτή διαφθοράς κ. Ανδρεάδη, ο οποίος έχει πάρει μέχρι σήμερα καταθέσεις από την καταγγέλλουσα σημερινή διοίκηση, ενώ για αμέσως μετά τις εορτές προσδιορίζεται η κλήση καταγγελθέντων στελεχών και παραγόντων της προηγούμενης διοικητικής κατάστασης του Συνδέσμου.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Ανδρεάδης έχει ήδη ασκήσει διώξεις, για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, εκ των οποίων η μία είναι σε βαθμό κακουργήματος, αφού το ποσόν που αναφέρεται στις καταγγελίες είναι ύψους δύο εκατομμυρίων! Λέγεται, μάλιστα, ότι το αρχικό ποσόν που αναφέρεται στις καταγγελίες, φτάνει στα ΕΞΙ εκατομμύρια ευρώ, αλλά για τα τέσσερα εξ αυτών οι κατηγορίες έχουν παραγραφεί.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν μηνύσεις και από τις δύο πλευρές, αλλά οι μέχρι στιγμής εξελίξεις αναφέρουν ότι έχει ευδοκιμήσει μόνον η καταγγελία της σημερινής διοίκησης του Συνδέσμου.

Εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο, που αναμένεται ότι θα προκαλέσει τεράστια έκπληξη όταν γίνουν γνωστές λεπτομέρειες στην κοινή γνώμη, είναι ότι μεταξύ των καταγγελθέντων περιλαμβάνονται και βετεράνοι διεθνείς ποδοσφαιριστές, με καταλογισμό μεγάλων ποσών για τον καθένα!

Για παράδειγμα, ακούγονται ποσά 350.000 ευρώ για παλαιό τερματοφύλακα, 500.000 ευρώ για μεγάλο άσο-ηγέτη του παρελθόντος κ.ά.

Καταγγέλθηκαν επίσης στελέχη του ΠΣΑΠ ότι με πλαστές υπογραφές παικτών εισέπρατταν χρήματα που τους αναλογούσαν από δικαστικές αποφάσεις.

Οπως προαναφέραμε, και οι καταγγελθέντες έχουν καταθέσει μηνύσεις εναντίον των καταγγελλόντων, που σημαίνει ότι η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει εντελώς μόνον όταν τελεσιδικήσει η απόφαση της Δικαιοσύνης.

«Επικίνδυνοι και αδίστακτοι»

Μου γράφει: «Κύριε Μανώλη, σας χαιρετώ. Ετσι είναι όπως τα γράφετε, όπως πάντα τεκμηριωμένα. Η πρώτη σελίδα είναι πληρωμένη, και πολύ καλά μάλιστα, και δημιουργούν τις εντυπώσεις. Αυτό έχει σημασία γι’ αυτούς που ευαγγελίζονται τους εξυγιαντές του ποδοσφαίρου. Δεν τους ενδιαφέρουν οι μέσα σελίδες. Διερωτώμαι, όμως, πώς μπορεί να σταματήσει αυτή η αλητοδημοσιογραφία; Γιατί όλα αυτά άρχισαν από τότε που ανέλαβε ο Αλαφούζος τον Πάο και βλέποντας ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, δημιουργεί καταστάσεις καταστροφής του ποδοσφαίρου και προσπαθεί με κάθε αθέμιτο μέσο να καταστρέψει ό,τι απέμεινε. Πολύ φοβάμαι ότι και η επίθεση εναντίον του δικηγόρου που τον πυροβόλησαν στα πόδια είναι μέρος του σχεδίου αυτού. Είναι αδίστακτοι και πλέον επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη. Κάτι πρέπει να γίνει πριν να είναι αργά. Ευχαριστώ, Μιχαήλ Ζαχαριάς» ([email protected] ).

*** Εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους, με υγεία. Είναι η μόνη ευχή που έχει πιθανότητες να πιάσει στη σημερινή Ελλάδα.

*** Αλλο πάλι και τούτο. Από τη... Δευτέρα έχουνε βγει και λένε τα κάλαντα τα παιδιά της θύρας 13, λέει, για να βοηθήσουν τον Αλαφούζο να πληρώσει το πρόστιμο!

*** Ολες οι πληροφορίες συντείνουν στο ότι πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα που ο Κοντονής θα περνάει μόνον απ’ έξω απ’ την ΕΠΟ. Μέσα δεν θα μπορεί να μπει, να δει τον Γκιρτζίκη. Τον κλητήρα στην είσοδο θα βλέπει μόνο...

*** Λάθος ότι ξεχάσανε να στείλουν πρόσκληση στην κυρία Δέσποινα. Απλά αρνήθηκε ευγενικά την πρόσκλησή τους.

*** ΠΟΛΥ σοβαρό αυτό που θα διαβάσετε ΤΩΡΑ και δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ πλάκα! Κάποιοι από τους άσους του Γουέμπλεϊ αντιμετωπίζουν ΗΔΗ τεράστια προβλήματα με τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! Περισσότερες λεπτομέρειες ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ στα «Πολλά... εν Ολίγοις»!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 25/12/2015)

Διαβάστε επίσης