Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΚΡΥΦΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Ο ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ!

ΚΡΥΦΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Ο ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ!
Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016 - 16:01

Oπως και στον αγώνα με την Αεκ, αρνούμαι να προσδώσω τον χαρακτηρισμό «ντέρμπι» στον σημερινό αγώνα. Πρόκειται βεβαίως για έναν δύσκολο αγώνα πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό, όπως φυσικά και για απείρως δυσκολότερο για τον Πάοκ. Και από δύσκολους αγώνες για τον Ολυμπιακό, να… φαν’ κι οι κότες! Εκεί που έχει φτάσει, στα δυσθεώρητα ύψη, μόνο με μακαρόνια μπορούν να τον κοιτάνε οι αντίπαλοί του. Και επειδή ακριβώς το ξέρουν, δίνουν ΠΑΝΤΑ ό,τι περισσότερο μπορούν εναντίον του, με σκοπό να τον δυσκολέψουν, να του κάνουν όποια ζημιά μπορούν. Τέλος πάντων, η υπεροπλία του Ολυμπιακού σε όλους τους τομείς είναι ορατή και αναμφισβήτητη. Ο χαρακτηρισμός ντέρμπι, λοιπόν, δεν αποδίδει την πραγματική διαφορά μεταξύ των δύο. Για να χαρακτηρίσει κανείς έναν αγώνα ντέρμπι, βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει μία ισοδυναμία μεταξύ των αντιπάλων, ή τουλάχιστον μία μικρή διαφορά δυναμικότητας. Αυτή η προϋπόθεση εν προκειμένω δεν υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων. Η διαφορά είναι χαώδης. Ουδεμία σχέση.

Το ενδιαφέρον, τεχνηέντως βεβαίως, όπως πάντα συμβαίνει με τον Πάοκ, μεταφέρθηκε στον διαιτητή! Είναι το μόνο σημείο που τον ενδιαφέρει, δεδομένου ότι, όπως είπαμε, αγωνιστικά δεν έχουν καμία δυνατότητα αντιπαράθεσης με τον Ολυμπιακό. Δεν τους παίρνει δηλαδή αγωνιστικά το θέμα, ξέρουν ότι είναι μικροί και ανήμποροι για να αντιπαρατεθούν στα ίσα, δεν έχουν δυνατότητες να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό. Ετσι, μοιραία και αναπόφευκτα απευθύνονται στον διαιτητή, βλέποντάς τον ως σανίδα σωτηρίας. Ποια είναι ακριβώς η ουσία της ακατάσχετης διαιτητολογίας εκ μέρους του Πάοκ; Αναμφισβήτητα πρόκειται για ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ και μάλιστα του αίσχιστου είδους! Ο στόχος τους είναι σαφής. Οχι γιατί φοβούνται δήθεν μην τους αδικήσει. Οχι αυτό. Ο στόχος του μπούλινγκ κατά του διαιτητή είναι να τον ωθήσουν ώστε να ΑΔΙΚΗΣΕΙ τον Ολυμπιακό! Η ίδια ακριβώς τακτική που βλέπουμε φέτος σχεδόν σε κάθε αγώνα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Ολοι μαζί, στην προσπάθεια να παρέμβουν στην ψυχολογία του διαιτητή και να τον επηρεάσουν τόσο, ώστε να ΑΔΙΚΗΣΕΙ τον Ολυμπιακό και όχι τάχατες μην τυχόν και τους… «αδικήσει». Θα μου πείτε, έχει επιτύχει αυτή η τακτική έως τώρα; Εν μέρει ναι. Οχι προς το αποτέλεσμα, αλλά τις λεπτομέρειες. Τα είδαμε και με την Αεκ, τα είδαμε και με τον Πανιώνιο. Φοβισμένοι διαιτητές, που σφυρίζουν 80-20 εναντίον του Ολυμπιακού σε λεπτομέρειες, όπως ο πειθαρχικός έλεγχος, ο καταλογισμός φάουλ, οι κάρτες που δεν βγαίνουν κ.λπ.

ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ

Από μία μεριά, αν δει κανένας με ψυχραιμία το φαινόμενο του διαιτητικού μπούλινγκ, τους καταλαβαίνει τους διαιτητές. Η πίεση που τους ασκούν, αμέσως μετά τον ορισμό τους, είναι αφάνταστη, σκληρή, καμιά φορά και απάνθρωπη. Είναι της ίδιας «ποιότητας» και ανηθικότητας με την πίεση που ασκούν τις τελευταίες ημέρες οι ίδιοι κύκλοι κατά του γενικού γραμματέα της UEFA Θόδωρου Θεοδωρίδη. Ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο των διεφθαρμένων ΜΜΕ επειδή ένας διαιτητής ισχυρίζονται ότι… αδίκησε τον Παναθηναϊκό! Για να καταπολεμηθεί αυτό το ανήθικο σύστημα και αυτή η αισχρή μέθοδος, μόνη ελπίδα πλέον είναι η παρουσία της FIFA στη διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μόνον η Επιτροπεία της FIFA μπορεί να σταματήσει αυτή την ηθική κατρακύλα και βεβαίως διαθέτει και τη βούληση και τους τρόπους να το πράξει, κάτι που δεν θα μπορούσε να πράξει καμία εκλεγμένη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Ο τρόπος είναι απλός και λέγεται ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ, με την επιβολή των ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΠΟΙΝΩΝ που προβλέπονται στο Πειθαρχικό Δίκαιο. Θα μου πείτε, πώς είναι δυνατόν να επιβληθεί ποινή σε μία ομάδα, αν π.χ. το μπούλινγκ δεν το κάνει η ίδια, αλλά για ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ κάποιο Μέσον; Και βέβαια είναι δυνατόν, με μία απλή διάταξη. Να καλείται η ομάδα υπέρ της οποίας λειτουργεί το μπούλινγκ του Μέσου, να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ και μάλιστα με ΣΑΦΗΝΕΙΑ και ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ το εν λόγω δημοσίευμα, ενώ παράλληλα να ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΕΙ τον ορισμό του διαιτητή εναντίον του οποίου διενεργείται ο εκβιασμός.

Ο τρόπος της FIFA

Για παράδειγμα, γράφει το sκατοdna εναντίον του διαιτητή του αγώνα Ολυμπιακός - Αεκ; Να υποχρεώνεται Η ΑΕΚ να βγάζει επίσημη ανακοίνωση ΥΠΕΡ του διαιτητή. Γράφουν οι τσατσογράφοι της κοντής εφημερίδας (του ΟΠΑΠ) για το δήθεν… «σκάνδαλο» του ορισμού του Αρετόπουλου στο Ολυμπιακός - Πάοκ; Να υποχρεώνεται Ο ΠΑΟΚ να καταδικάζει το δημοσίευμα και να διαλαλεί την εμπιστοσύνη του στον Αρετόπουλο. Και αν δεν το κάνουν, να υφίστανται τις ΒΑΡΙΕΣ και ΑΣΗΚΩΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ, που προβλέπουν ακόμα και αφαίρεση βαθμών. Μια-δυο φορές να εφαρμοστεί αυτό, να δείτε πώς θα σταματήσουν οι ΑΡΔακες να γράφουν εναντίον των διαιτητών ΠΡΙΝ ακόμα γίνει το παιχνίδι! Μαχαίρι θα τους κοπεί, διότι ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ δεν γράφουν «την άποψή τους», όπως δικαιολογούνται. Γράφουν την άποψη του… Μελισσανίδη, του… Σαββίδη, του… Αλαφούζου και όποιου άλλου ασχολείται με το… σπορ. Απλά πράγματα, αρκεί να υπάρχει η διάθεση. Και με τη FIFA, κάτι μου λέει ότι θα υπάρχει…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:

«Λείπουν έσοδα 11 εκατομμυρίων επί Μελισσανίδη»!



Στα χέρια του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες έγγραφη καταγγελία μελών της ΑΕΚ, σύμφωνα με την οποία από την οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ, από την ημέρα επανιδρύσεώς της, έχουν προκύψει έσοδα της τάξεως των 11 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δεν φαίνεται να έχουν χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα χρήματα αυτά διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται ο θεωρούμενος ως «διοικητής» της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης. Στην ίδια καταγγελία, που είναι επώνυμη και αναλυτική, υπάρχουν χαρακτηρισμοί για τον εν λόγω ο οποίος «κατηγορείται» ότι είναι υπεύθυνος για το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά έχουν χαθεί για την ΑΕΚ! Φυσικά, για μένα, τη στήλη και την εφημερίδα αυτή, η είδηση δεν είναι τα όσα ουσιαστικά κατηγορούν τα μέλη της ΑΕΚ τον κ. Μελισσανίδη, τα οποία ούτε γνωρίζουμε ούτε και είμαστε σε θέση να αποδείξουμε ή απλά να επαληθεύσουμε. Η είδηση για μας είναι ότι ΥΠΑΡΧΕΙ η συγκεκριμένη καταγγελία και ότι βρίσκεται στα χέρια του κ. Κοντονή. Από κει και πέρα, η τύχη της καταγγελίας αγνοείται, όπως και αν ο υφυπουργός έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες, αν δηλαδή την έχει προωθήσει στη Δικαιοσύνη ώστε να υπάρξει ο σχετικός έλεγχος.

Την εποχή που άνθρωποι ΑΝΥΠΟΠΤΟΙ και εν δυνάμει ΑΘΩΟΙ, σύρονται στους εισαγγελείς και στα ανακριτικά γραφεία βάσει μίας και μόνης ανώνυμης καταγγελίας και από μαρτυρίες «προστατευόμενων μαρτύρων», που κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητά τους, είναι σίγουρα παράξενο και προκαλεί πολλά ερωτήματα το γεγονός της ύπαρξης ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ και ΕΠΩΝΥΜΗΣ καταγγελίας και μάλιστα αφορούσα οικονομικά θέματα ανωνύμου εταιρείας στα χέρια υφυπουργού-μέλους της κυβερνήσεως και Πρώτον, να μην έχει γίνει γνωστό τίποτα και… Δεύτερον, να μην έχουν κινητοποιηθεί εισέτι τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης.

«Θα πάθεις χειρότερα από αυτά που έπαθες»! Πρωτοφανείς δημόσιες απειλές από τον Αλεξίου στον Παναγόπουλο

Πριν από λίγες ημέρες (στο φύλλο της Πέμπτης) είχα αποκαλύψει την υπόθεση που επρόκειτο να εκδικαστεί την ίδια μέρα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και αφορούσε την καταγγελία μέλους της Α.Σ. ΑΕΚ κατά του προέδρου της ερασιτεχνικής και μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ Αλέξανδρου Αλεξίου. Καταγγελία που είχε κατατεθεί στις… 31 Μαΐου, αλλά για διάφορους λόγους δεν είχε συζητηθεί μέχρι προχθές. Τι έλεγε η καταγγελία; Θυμίζω το μικρό ιστορικό: Το μέλος του Α.Σ. ΑΕΚ κ. Βασ. Αργυρόπουλος, κάτοικος Θεσσαλονίκης, έχει καταγγείλει ότι ο κ. Αλεξίου «συμμετέχει παρανόμως στο Δ.Σ. της ΑΕΚ ΠΑΕ από το οποίο θα πρέπει να αποβληθεί, όπως και για κάθε παραγοντική -αθλητική δραστηριότητα- συμμετοχή, για την επόμενη δεκαετία» (!). Η ΕΕΑ, λοιπόν, πράγματι συζήτησε την υπόθεση αυτή, το μεσημέρι της Πέμπτης. Και τι απέγινε; Τίποτα! Απολύτως τίποτα! Και ιδού η σχετική ανακοίνωση: «Ακρόαση του Α. Αλεξίου ενόψει της καταγγελίας του Β. Αργυρόπουλου (μέλους Α. Σ. ΑΕΚ) περί της σύνθεσης του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΚΑΕ ΑΕΚ (εξ αναβολής): ΥΠΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ»! Αυτά ακριβώς ανακοινώθηκαν επίσημα από την ΕΕΑ. Πού επί της ουσίας τι σημαίνουν; Θα το… πω λαϊκά: «ΧΕΣΕ Μάη μου…».

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ!

Πάμε παρακάτω, διότι οι άνθρωποί μου εντός και εκτός αιθούσης, έπιασαν έναν πολύ ενδιαφέροντα ΔΗΜΟΣΙΟ και εκτός αιθούσης διάλογο ανάμεσα στον κ. Αλεξίου (ήταν παρών αυτοπροσώπως) και του αντιδίκου δικηγόρου (γνωστού πανελίστα στις εκπομπές του σαγόνια) κ. Γιώργου Παναγόπουλου, ο οποίος προφανώς χειρίζεται την υπόθεση για λογαριασμό της πλευράς των καταγγελλόντων. «Μέσες άκρες», λοιπόν, οι παραπάνω είχαν την εξής στιχομυθία: Αλεξίου: «Ετσι όπως πας θα πάθεις χειρότερα απ’ αυτά που έχεις πάθει» (σ.σ.: Ο Παναγόπουλος είχε υποστεί ξυλοδαρμό από αγνώστους πριν από δύο χρόνια έξω από την αίθουσα εκδικάσεων της Πειθαρχικής της ΕΠΟ και είχε τραυματιστεί σοβαρότατα!). Παναγόπουλος: «Δηλαδή, τι εννοείς, θα πληρώσει ο Μελισσανίδης μπράβους;». Αλεξίου: «Ο Μελισσανίδης δεν τα κάνει αυτά. Στην ΑΕΚ όμως υπάρχουν και κάτι “παιδάκια” οπαδοί που είναι ικανοί για όλα. Ο αγανακτισμένος λαός δεν χρειάζεται σωματοφύλακες. Αυτοί όλα τα παρακολουθούν. Ξέρουν τα πάντα, τις κινήσεις σου, όλα»!
Αφήνω τα συμπεράσματα για σένα, φίλε αναγνώστη.

Βαγγέλης - Κύρος, 1-0!

Δικαστικές εξελίξεις με ενδιαφέρον. Απορρίφθηκε η αγωγή του Κύρου Βασάρα εναντίον του δημοσιογράφου Βαγγέλη Δουκάκου. Δεν ξέρω ποια… απ’ όλες.

Πώς;

Και αν στο μεταξύ… αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, πώς θα πληρώσει τη χορηγία του;

Εξαίρεση ο Μοράις

Οπως διάβασα και πολύ σωστά, ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που ο Μελισσανίδης διώχνει τους προπονητές. Το 1988 τον Στεπάνοβιτς για τον Μπλαχίν, πέρυσι τον Δέλλα για τον Πογέτ και τώρα τον Κετσπάγια για τον Μοράις.
Ο τελευταίος πάντως… αποκλείεται να εκδιωχθεί… Οκτώβρη, που ήδη κοντεύει να τελειώσει. Για Δεκέμβρη τον βλέπω μάλλον. Γαλοπούλα δηλαδή δεν τον βλέπω να τρώει στην Αθήνα.

Στην ΕΠΟ η Β’ Εθνική!

Χαμός γίνεται στη Β’ Εθνική, όπου το πρωτάθλημα ακόμη δεν έχει ξεκινήσει για διάφορους λόγους. Δεν μπορώ να πω ότι δεν το περίμενα. Είναι πάνω απ’ όλα θέμα ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ των ανθρώπων που την αποτελούν και κυρίως των διαφόρων προέδρων και… «μεγαλομετόχων». Λύση άλλη δεν βλέπω εκτός από ΜΙΑ, που θα είναι και η καταλυτική: Να αναλάβει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος Η ΕΠΟ! Και τότε, χωρίς ΕΠΑΕ να βγάζει ο καθένας τα… γούστα του, όποιος δεν γουστάρει να μετέχει, να μη μετέχει. Σκορδοκαΐλα μας…

Το αν χρωστάει ενδιαφέρει, ή το αν… ΠΛΗΡΩΝΕΙ;

Με το που βγήκαν τα δημοσιεύματα για τα ΧΡΕΗ της, η Αεκ «διέψευσε κατηγορηματικά»! Λογικό. Δηλαδή και αν χρωστάνε θα το πούνε; Και ποιος θα τους διαψεύσει; Εχει δηλαδή κανένας πλην του ΣΔΟΕ δικαίωμα να κάνει έλεγχο στα οικονομικά της; Για μένα, όμως, το μείζον θέμα δεν είναι αν και τι χρωστάει η Αεκ στο δημόσιο. Το θέμα είναι αν ΠΛΗΡΩΝΕΙ αυτά που χρωστάει! Και εδώ, οι… διαψεύσεις δεν είναι αποδεκτές. Το παρελθόν αυτής της ΤΖΑΝΑΜΠΕΤΙΚΗΣ και ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΗΣ ομάδας είναι γεμάτο από ΧΡΕΗ που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ, αλλά ΠΑΝΤΑ τα πληρώναμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ! Αποδεδειγμένα και με στοιχεία αυτό. Τόσο, που λέω από Δευτέρα να αρχίσουμε να… θυμόμαστε μερικές περιπτώσεις. Καραμπινάτες.

Σκουρλέτης

Με τον ανασχηματισμό φεύγει ο Σκουρλέτης πριν βάλει την υπογραφή του στην παρανομία της «αγιασοφιάς». Ετσι, γλιτώνει κάθε νομικό επακόλουθο.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 23/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ!

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης, γράφει για τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος «προσφέρει πέντε εκατομμύρια» για να γίνει χορηγός σε ένα πρωτάθλημα που απ’ το πρωί έως το βράδυ ΤΟ ΒΡΙΖΕΙ και ΤΟ ΔΥΣΦΗΜΕΙ!