Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από… πέρσι τον Απρίλιο η καταγγελία για τα 11 εκατομμύρια του Μελισσανίδη!

Από… πέρσι τον Απρίλιο η καταγγελία για τα 11 εκατομμύρια του Μελισσανίδη!
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 - 15:37

Η αποκάλυψη της εφημερίδας μας για την έγγραφη και επίσημη καταγγελία επώνυμων φιλάθλων της ΑΕΚ, η οποία με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ έδειχνε ότι κατά τη διάρκειά της υπό τον Δημήτρη Μελισσανίδη διοικητικής κατάστασης, στην ΠΑΕ ΑΕΚ έχει δημιουργηθεί «τρύπα» εσόδων ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, προκάλεσε, εκτός του ενδιαφέροντος της ποδοσφαιρικής κοινωνίας, και πολλές αναταράξεις στην κιτρινόμαυρη οικογένεια.

Είναι πολλοί εκείνοι που συνδέουν την επίσκεψη Μελισσανίδη στο γραφείο Κοντονή και τη συνάντησή τους, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, με την αποκάλυψη για την καταγγελία. Και βεβαίως υπήρξαν εξελίξεις.

Μία από αυτές τις εξελίξεις είναι ότι ΑΜΕΣΩΣ μόλις δημοσιεύτηκε το θέμα, δόθηκε ΕΝΤΟΛΗ από τους συγκεκριμένους πόλους να ΜΗ ΔΟΘΕΙ καμία έκταση στο θέμα, ούτε καν αναφορά! Πρόκειται βεβαίως για προφανή στρουθοκαμηλισμό, αφού με το να «αποσιωπείται» μία ΕΙΔΗΣΗ, αυτή δεν εξαφανίζεται. Απλά αποκτά μεγαλύτερο ΚΥΡΟΣ και βαρύτητα.

Δεύτερη εξέλιξη είναι και δεύτερη… ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!

Αποκάλυψη που αφορά την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΜΙΞΗ του γνωστού Αεκτζή ΓΓΑ, Τζούλιο Συναδινού, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε το έργο της ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ (δλδ. του ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ) της καταγγελίας.

Τρίτη εξέλιξη, ότι παρ’ όλα αυτά, η καταγγελία εξακολουθεί να υφίσταται και να βρίσκεται… «ελλιμενισμένη» σε θεσμικό όργανο της Δικαιοσύνης!

ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΥΡΙΑ ΣΑΛΑΠΠΑ;

Ας τα πάρουμε απ’ την αρχή. Η καταγγελία, λοιπόν, δεν έγινε μία φορά, αλλά ήταν επαναλαμβανόμενη. Κάθε φορά, με καινούργια στοιχεία, που προστίθονταν στα πρώτα και κάθε φορά την υπέγραφαν και άλλοι καταγγέλλοντες. Σε τελική μορφή, οι καταγγέλλοντες είναι έντεκα τον αριθμό. Ολοι τους μέλη του Α.Σ. ΑΕΚ ή και μέτοχοι της ΠΑΕ. Συνίσταται κατά κύριο λόγο στην τύχη των εσόδων της ΑΕΚ, την εποχή που έπαιζε στη Γ’ Εθνική και οι λογαριασμοί της ήσαν δεσμευμένοι.

Τότε λοιπόν, ελλείψει τραπεζικών λογαριασμών της ΑΕΚ με την νέα της μορφή, είχε αποφασιστεί τα κάθε λογής έσοδά της, τα οποία έφτασαν στον αριθμό 11 εκατομμύρια (!) να κατατίθενται σε λογαριασμούς ΙΔΙΩΤΩΝ, άλλων δηλαδή προσώπων, τα οποία είναι άγνωστο ποιος και με τι κριτήρια επιλέγονταν ! Τα έσοδα αυτά αφορούν την χορηγία του ΟΠΑΠ, τα τηλεοπτικά της ΝΟVA, τις διαφημίσεις, τις εισπράξεις από τα διαρκείας, κάποιο «λαχείο» πού είχε κάνει τότε την εμφάνισή του και γενικά κάθε έσοδο πού έμπαινε στα ταμεία, κατατίθετο σε λογαριασμούς ΙΔΙΩΤΩΝ. Μέχρι σήμερα -σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα- δεν έχει διευκρινιστεί ποια είναι τα πρόσωπα αυτά και πού ακριβώς δαπανήθηκαν αυτά τα χρήματα.

Οταν οι καταγγελίες κατατέθηκαν στο υφυπουργείο Αθλητισμού τον Απρίλιο του 2015 και επιλήφθηκε, επισήμως, ο γ.γ.Α. Τζούλιο Συναδινός, την έστειλε στη νομική υπηρεσία, από την οποία προφανώς δεν …βγήκε ποτέ! Η δικαιολογία που έδωσε τότε ο ίδιος, ήταν πως «από τις πράξεις πού καταγγέλλονταν δεν εθίγετο το δημόσιο συμφέρον» !!!

Εκτοτε -και με τη βοήθεια βεβαίως του γνωστού μηχανισμού ΜΜΕ που υπακούει τυφλά στις εντολές του… «εξυγιαντικού» κέντρου- η υπόθεση εξαφανίστηκε από τον χάρτη σαν να μην έχει υπάρξει ποτέ. Ομως, άγνωστον (στον γράφοντα) πώς και γιατί, κάποια στιγμή έκανε την εμφάνισή της στην εισαγγελία Διαφθοράς, όπου και βρίσκεται ακόμη σήμερα!

Σ’ αυτό το σημείο, όμως, πρέπει να επισημάνουμε μία λεπτομέρεια, που δεν συνδέεται κατ’ ανάγκη με τη συγκεκριμένη καταγγελία. Στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ως ανακρίτρια, εργάζεται η κυρία Χριστίνα Σαλάππα, συμβία του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή!

ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!

Πέρα απ’ αυτά, πάντως, η καταγγελία των συγκεκριμένων φίλων της ΑΕΚ πρέπει να χαρακτηριστεί σοβαρότατη, διότι σ’ αυτήν περιγράφονται πράξεις που είναι απαραίτητο να ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ η αλήθεια τους, διότι φαίνονται να είναι απολύτως αξιόποινες. Εξάλλου και η ποιότητα των ανθρώπων που την έχουν υπογράψει είναι τέτοια που δεν πρέπει να ξεπεραστεί αβασάνιστα. Πρόκειται για επιστήμονες και κοινωνικά καταξιωμένους οικογενειάρχες. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή τέτοιου είδους καταγγελίες να βρίσκονται σε εκκρεμότητα επί ενάμισι περίπου χρόνο, την εποχή που άλλες καταγγελίες αφορούσες ανθρώπους μη αρεστούς στον Κοντονή, να προωθούνται και να παράγουν ποινικά αποτελέσματα σε χρόνο ρεκόρ!

Δεν είναι δυνατόν κρατικοί αξιωματούχοι, όπως ο γ.γ.Α. Τζούλιο, να έχουν την ευχέρεια να καθυστερούν τις δικαστικές εξελίξεις, τη στιγμή που για άλλες υποθέσεις υπήρξε κρατική κινητοποίηση τέτοια, ώστε να συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών και να επιδώσει απόφασή του πρώτα στον υφυπουργό και μετά στους ενδιαφερόμενους, Αύγουστο μήνα κατά πρωτοφανή τακτική στα δικαστικά χρονικά.

Η καταγγελία για τα ΕΝΤΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ που «ΛΕΙΠΟΥΝ αυτήν τη στιγμή από το ταμείο της ΑΕΚ», μπορεί να θεωρηθεί ως «μη θίγουσα το δημόσιο συμφέρον», αλλά το βέβαιον είναι ότι ΘΙΓΕΙ, και μάλιστα σε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ βαθμό, τα συμφέροντα μιας ιστορικής ποδοσφαιρικής εταιρείας που στο παρελθόν έχει ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ στον ελληνικό λαό περί τα ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, με τις διαφόρων τύπων χαριστικές διατάξεις πού προκάλεσε με τη βοήθεια ΦΑΥΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ για την απαλλαγή από τα χρέη της.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ

Οι εξελίξεις για την καταγγελία που περιγράψαμε, σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουν προκαλέσει και την εξαπόλυση ΑΠΕΙΛΩΝ (τηλεφωνικών) από ανώνυμες κλήσεις. Ηδη μαθαίνουμε ότι εξαιτίας της δημοσιοποίησης-αποκάλυψης της εφημερίδας μας, έχουν απειληθεί κάποιοι εμπλεκόμενοι με διάφορους τρόπους στην υπόθεση.

Φυσικά, αυτό είναι κάτι που περίμεναν άπαντες, διότι η τακτική είναι γνωστή και πολυχρησιμοποιημένη κατά το παρελθόν.

«ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ» ΣΤΗ Γ.Σ.!

Οι υπογράφοντες, άλλωστε, έχουν υποστεί κατά το παρελθόν ανοίκεια και προσβλητική σε βαθμό εξευτελισμού συμπεριφορά από διοικητικά στελέχη. Σε μία περίπτωση, δεν επετράπη στο μέλος της ΑΕΚ (στη γενική συνέλευση του Απριλίου) ούτε καν η… είσοδος στην αίθουσα της συνελεύσεως, από δύο διοικητικά στελέχη που και οι δύο μάλιστα είναι νομικοί!

Δεν τον άφησαν να μπει στην αίθουσα και να μετάσχει στις εργασίες της Γ.Σ., χωρίς, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, να του δώσουν καμία εξήγηση!

Κοντονής τιμωρεί, Κοντονής… ξετιμωρεί!

Μάλιστα, κύριοι. Το θέμα δεν είναι να μιλάμε μόνο για ισονομία και για ίση εφαρμογή των νόμων προς πάσαν κατεύθυνση. Το θέμα είναι όλα αυτά να τα κάνουμε και πράξη. Να τα υλοποιούμε.

Οπως ακριβώς έκανε ο ελέω Τσίπρα υφυπουργός Αθλητισμού στην περίπτωση του Πάοκ. Τιμώρησε τη θύρα 4, εφαρμόζοντας τον νόμο που ο ίδιος επέβαλε διά της πενιχρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Και λίγο πριν εκπνεύσει η ποινή, την… ανέστειλε, εφαρμόζοντας επίσης τον δικό του νόμο, κατά το δοκούν!

Μιλάμε για αποθέωση των δημοκρατικών διαδικασιών και της συνταγματικής τάξης. Ο ίδιος υφυπουργός να τιμωρεί και να ξετιμωρεί! Και αν εσείς μου βρείτε ΜΙΑ ΧΩΡΑ με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ που να μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, εγώ θα πετάξω αμέσως κάθε δημοσιογραφικό χαρακτηριστικό και θα ανέβω στην ψηλή ραχούλα να ατενίζω τον ορίζοντα και να τραγουδάω τον Βεληγκέκα.

Κοντονής τιμωρεί, Κοντονής ξετιμωρεί, αξιότιμοι κύριοι. Οχι όμως… εντελώς μόνος του! Οοοχι! Μη μας πούνε και… απολυταρχικούς δικτατορίσκους, γιατί υπάρχουν και μερικοί στενόμυαλοι που δεν καταλαβαίνουν την αξία της συμβολής της… αριστεράς στο σύστημα απονομής Δικαιοσύνης.

Δεν προχώρησε, λοιπόν, μόνος του, δεν πήρε πάνω του όλη την ευθύνη της ξετιμωριστικής απόφασης, Προηγουμένως τα μέτρησε και τα ζύγισε καλά τα πράγματα. Και ξέρετε ποιο ήταν το σημαντικό στοιχείο, που τον έκανε να ξετιμωρήσει τη θύρα 4; Θα σας το πω και… μη γελάσετε, διότι δεν είναι καθόλου αστείο. Το πρώτο που έκανε ήταν να ΡΩΤΗΣΕΙ τον κολλητό του φίλο (και δεν ξέρω τι άλλο, ίσως να έρθει κάποτε η στιγμή πού θα μάθουμε) Μελισσανίδη, τον διοικητή της Αεκ, τον οποίο φώναξε και στο γραφείο του (ΟΧΙ γι’ αυτό το θέμα, ΓΙΑ ΑΛΛΟ, που ΘΑ ΠΟΥΜΕ στην αυριανή στήλη).

ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ!

Τι τον ρώτησε ο δημοκρατικός υφυπουργός τον διοικητή της Αεκ; Αν… συμφωνεί, λέει, και αυτός «ως Αεκ» να ξετιμωρηθεί η θύρα 4. Και ο διοικητής Μελισσανίδης, απάντησε… «ναι»! Με όλη του την καρδιά το δέχτηκε ο Μελισσανίδης αυτό που του ζήτησε ο υφυπουργός. Και ο Κοντονής, έχοντας πλέον το ακαταμάχητο νομικό επιχείρημα ότι… «αφού το δέχτηκε ο Μελισσανίδης, δεν υπάρχει λόγος να μην το διατάξω» το έκανε πράξη!

Μια λέξη μόνο μπορεί να χαρακτηρίσει όλα αυτά: ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ!

Βεβαίως, το νομικό (ή νομικίστικο;) «ένδυμα» που βρήκε ο Κοντονής για να «ντύσει» την απόφασή του, ήταν ότι ο Πάοκ είχε κάνει αίτηση ανάκλησης της τιμωρίας του, την οποία ο… υπερδικαστής εαυτός του έκανε δεκτή! Ο Πάοκ είχε πιο παλιά καταθέσει και άλλο ένα αίτημα ανάκλησης, πάλι στον ίδιο… υπερδικαστή, ο οποίος τότε το είχε απορρίψει!

Ιδια λέξη ταιριάζει: ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ!

Για να δικαιολογήσει ο Κοντονής τις ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ του, βάζει κι άλλα, πιο ουσιώδη επιχειρήματα, όπως την «ατμόσφαιρα» και το «κλίμα» του αγώνα Πάοκ - Αεκ, που «δεν θα διαταραχθούν» με την απόφασή του να ξανανοίξει η θύρα 4.

Μία απορία: Αφού υπολογίζουν και μετράνε τόσο το… κλίμα, πριν αποφασίσουν, γιατί δεν προσλαμβάνουν έναν… μετεωρολόγο στο υφυπουργείο, να τους το λέει από πριν και να κανονίζει ο Κοντονής τις αποφάσεις του;

ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ!

Ο δικαστής τον φίλο του!

Ξέρετε σαν τι μοιάζει η πρωτοφανής ενέργεια του Κοντονή να… ρωτήσει τον Μελισσανίδη αν συμφωνεί να ξετιμωρήσει τη Θύρα 4;

Σαν να έχεις δίκη στο ποινικό δικαστήριο και ο πρόεδρος να ρωτάει κάποιον φίλο του να του πει αν θα πρέπει να σε αθωώσει!

Διπλά κερδισμένος!

Εάν υλοποιηθεί η μετάθεση του Αλέξη Δέδε από την ΠΑΕ ΑΕΚ στην ΕΠΟ, μέγας κερδισμένος θα είναι ο Μελισσανίδης, για δύο λόγους.

Πρώτον, διότι θα γλιτώσει τον μισθό που του έδινε.

Δεύτερον, διότι μέσω αυτού θα κουμαντάρει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το μωράκι

Μια απορία έχω για σένα, Κωστάκη. Το μωράκι το κάνατε μαζί με τον Αλέξη, ή το έχετε… μισό-μισό;

Οντισιόν Βέροιας

Να το δούμε και διαφορετικά το θέμα. Ο διαιτητής Βάτσιος πέρασε από την οντισιόν της Βέροιας. Και πλέον υπολογίζεται βασικός στη νέα κατάσταση στη διαιτησία.

Αξιος!

Πώς το είπε, ρε παιδιά, αυτό ο Ιβάν; «Προκαλούν και θα τελειώσουν πολύ άσχημα»;

Φσσσς !!!

Εντάξει, Ιβάν, καλά το πας. Συνέχισε. Σε έχουμε συνδέσει.

Με τέσσερις μπράβους; Και εις ανώτερα!

Πρωτοείδα τη φυσιογνωμία του Μάκη (Χρυσόστομου) Γκαγκάτση, στο γραφείο του πατέρα του Βασίλη στην ΕΠΟ, μέσα σε όμορφη κορνίζα. Ηταν παιδάκι τότε και ήταν όντως συμπαθέστατος.

Ομολογώ ότι και να μου το έλεγε κάποιος, τότε, ποτέ δεν θα πίστευα ότι αυτός ο babyface της φωτογραφίας στο γραφείο του μπαμπά θα ερχόταν μια μέρα που θα κυκλοφορούσε με συνοδεία τεσσάρων μπράβων!

Από κει και πέρα, τι μπορώ να πω, πέρα από ένα «και εις ανώτερα» στον κ. Μάκη; Να τους κάνει σαράντα τέσσερις!

Και ένα εκκωφαντικό… «ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ» στον Ιβάν Σαββίδη.

Μανιάτης και «Τζαβελλίτας»: Πάλι μαζί!

«Κάνε μου τη χάρη, ρε τσατσάκι της Θύρας 4», ήταν η φράση που άκουσε ο ποδοσφαιριστής του Πάοκ Τζαβέλλας όταν κατέβηκε στα αποδυτήρια της ομάδας του έτοιμος για καυγά, χύνοντας μένος και μίσος κατά του Ολυμπιακού.

Δεν σχολιάζω τη συμπεριφορά του. Αυτός είναι ο Τζαβέλλας, αυτή και η συμπεριφορά του. Αλλο είναι που με κάνει και ανατριχιάζω: Η υποχρεωτική ΣΥΜΒΙΩΣΗ του Τζαβέλλα (ή -κατά Στοχ «τζαβελλίτα») στην ΕΘΝΙΚΗ ομάδα με παίκτες του Ολυμπιακού και κυρίως, με τον Γιάννη Μανιάτη. Ολοι βεβαίως θα θυμόμαστε τι είχε προηγηθεί μεταξύ τους στη Βραζιλία αλλά και (ακόμα χειρότερα) στην Τούμπα.

Και τώρα, τους βλέπω πάλι αγκαλιασμένους να πανηγυρίζουν και να ανταλλάσσουν φιλιά σε αγώνες της Εθνικής. Χωρίς άλλα σχόλια.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 26/10/2016)

Διαβάστε επίσης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΤΡΑΧΥΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΤΡΑΧΥΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης, γράφει πως οι… εξυγιαντές, στηρίζονται πλέον στις επιλογές Κουτσοκούμνη για να «πλήξουν» (έτσι νομίζουν δηλαδή) τον Ολυμπιακό!