Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 - 15:42

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων του Πειραιά είναι βεβαίως «πλημμεληματικού χαρακτήρα», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από την αυλή (=περιβάλλον) του Αλαφούζου, που διαβάσαμε χθες. Και καλά έκαναν και μας το διευκρίνισαν αυτό, διότι αν δεν μας το έλεγαν, θα νομίζαμε ότι πρόκειται για σοβαρές ποινές, για ποινές που θα τους έτσουζαν, για ποινές που ίσως και τους ανάγκαζαν να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για το νόμιμο ή μη των τρόπων πληροφόρησης που χρησιμοποιούν.

Αφού, όμως, είναι «πλημμεληματικού χαρακτήρα», σημαίνει ότι δεν τους ένοιαξαν καθόλου, δεν τους ενόχλησαν, ούτε καν τους άγγιξαν, οι ποινές ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ενός και ενάμιση ετών. Που κατ’ επέκταση είναι τόσο ασήμαντες και ανώδυνες, ώστε να επαναλάβουν την κατά το κατηγορητήριο παρανομία τους, όσο θέλουν και όποτε θέλουν. Κάπως έτσι δηλαδή εκλαμβάνουν τη σημασία των ποινών που τους επιβλήθηκαν.

Δεν μένουν, όμως, εκεί. Προχωράνε περισσότερο και μάλιστα, κατά τη δική μου γνώμη, μπαίνουν σε θέματα που ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

Φυσικά, οι απόψεις από το περιβάλλον του Αλαφούζου που δόθηκαν χθες, δεν εμφανίζονται ως… ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ απόψεις, κάτι που θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο για τον ίδιο. Βάζει, λοιπόν, κατά την πάγια και ιδιαίτερα «ανδρική» τακτική του την σχετική «διαρροή» στο στόμα του… περιβάλλοντός του. Δηλαδή… φέξε μου και γλίστρησα.

Τι λέει, λοιπόν, το περιβάλλον του Αλαφούζου; Προσέξτε:

«Χάρη στη δημοσιοποίηση των νόμιμων υποκλαπεισών συνομιλιών της ΕΥΠ, προέκυψε η εγκληματική δράση για την οποία κατηγορούνται ο Μαρινάκης και η εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΝΟΜΙΜΗ» ΥΠΟΚΛΟΠΗ

Ξεκινάμε από αυτό. Καταρχήν, το «νόμιμες» με το «υποκλαπείσες» δεν ταιριάζει. Οι υποκλοπές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ νόμιμες. Παράνομες εξ ορισμού είναι και η κατοχή τους από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ακόμα πιο παράνομη! Ομολογεί το περιβάλλον ότι οι υποκλοπές προέρχονται από την ΕΥΠ, δηλαδή την Υπηρεσία Πληροφοριών του ελληνικού κράτους. Και αυτό αμφισβητείται. Αν προέρχονται από την ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, τι δουλειά έχουν στα χέρια καναλαρχών και τηλελαμόγιων; Πού τις βρήκαν; Ποιος τις έδωσε; Ποιος εγγυάται ότι είναι γνήσιες και όχι πλαστές, παραποιημένες, κλεμμένες, μονταρισμένες και όλα τα συνήθως αμφισβητούμενα ως αποδεικτικά στοιχεία για οτιδήποτε;

Πού βρέθηκαν αυτές οι υποκλοπές; Μήπως κάποιος ή κάποιοι τις ΠΟΥΛΗΣΑΝ; Σε ΠΟΙΟΥΣ και με ΠΟΣΑ; Και αν πρόκειται για υλικό δικογραφίας, πώς βρέθηκε στα χέρια των τηλελαμόγιων; Τις έδωσαν κάποιοι ΕΠΙΟΡΚΟΙ λειτουργοί της Δικαιοσύνης; Κάποιοι πράκτορες ή κυβερνητικά στελέχη; Και εντέλει, ΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, βάσει ποίου νόμου; Υπάρχει κάποια δικαστική απόφαση, που να τις κατοχυρώνει ως ΝΟΜΙΜΕΣ;

«ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ», ΑΡΑ;

Πάμε παρακάτω. «Ας προσφεύγει ο Μαρινάκης στα δικαστήρια του Πειραιά για να παίρνει πλημμεληματικού χαρακτήρα αποφάσεις. Ας συνεχίσει να παίρνει πλημμεληματικού χαρακτήρα αποφάσεις στα δικαστήρια του Πειραιά. Εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας».

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω ερμηνεία σ’ αυτά. Είναι δηλαδή σαν να μας λέει ο Αλαφούζος, εσείς βγάζετε αποφάσεις εναντίον μου, εμένα στα τέτοια μου (αυτά που διαθέτει, τέλος πάντων). Οτι δεν τον νοιάζει, ότι γράφει αυτές τις αποφάσεις κανονικά, επειδή είναι… πλημμεληματικού χαρακτήρα και επειδή τις βγάζουν τα… «δικαστήρια Πειραιά».
Και εδώ ακριβώς πιστεύω ότι η επέμβαση της εισαγγελικής αρχής είναι αναγκαία. Μέσα σε εννιά αράδες επαναλαμβάνεται δύο φορές με έμφαση η φράση «δικαστήρια Πειραιά». Λες και δεν πρόκειται για Ναό της Δικαιοσύνης, αλλά για κανένα… σκοτεινό κέντρο αποφάσεων, που τις εκδίδει κατόπιν εντολής ή άλλων, παράνομων διαδικασιών.

Τι άλλο μπορεί να σημαίνει, κύριε Εισαγγελέα, η επανάληψη της γεωγραφικής έδρας των Δικαστηρίων που πήραν την απόφαση; Οτι αυτές οι ποινές είναι σαν να μην υπάρχουν, για τους ενόχους, επειδή είναι των πειραιώτικων δικαστηρίων και… όχι της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης κ.λπ.; Αν αυτό δεν αποτελεί ΠΡΟΣΒΟΛΗ της δικαστικής αρχής, αν δεν αποτελεί ΑΠΑΞΙΩΣΗ της ελληνικής Δικαιοσύνης, τότε τι άλλο μπορεί να είναι;

Βλέπουμε δηλαδή να λειτουργεί ένας ολόκληρος μηχανισμός απαξίωσης και προσβολής της Δικαιοσύνης, από ανθρώπους που ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ, που την ώρα που τους φτύνει η Δικαιοσύνη, αυτοί προσποιούνται ότι ψιχαλίζει. Και διαβάζω τα πάμπολλα (όλα υπάρχουν στον σκληρό δίσκο του λάπτοπ) σχόλια των αναγνωστών και διαδικτυακών φίλων, που αναφέρονται με τρόπο μάλλον περιφρονητικό για τη Δικαιοσύνη. Οπως «ναι καλά, σιγά μην πάνε φυλακή» και διάφορα τέτοια. Και νομίζω ότι έχουν δίκιο, κύριε Εισαγγελέα. Αυτή είναι η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, όπως έχει διαμορφωθεί από καταστάσεις και συμπεριφορές ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗΣ και ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ των δικαστικών αποφάσεων, από τα διάφορα ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ και ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ λαμόγια της Επικοινωνίας.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΙ;

Να το δούμε, όμως, και από άλλη διάσταση το θέμα. Ας δεχτούμε ότι δεν του αρέσουν οι δίκες στα δικαστήρια του Πειραιά του Αλαφούζου. Οτι δεν τις θεωρεί, ας πούμε, τόσο αμερόληπτες όσο θα ήθελε. Οτι δεν δέχεται τις αποφάσεις τους, πεπεισμένος ων ότι θα εκδοθούν εναντίον του. Ολα αυτά, δηλαδή, τα αναφέρω υποθετικά, για να συνεχίσω τον συλλογισμό μου.

Αν, λοιπόν, είναι όντως έτσι, αν πράγματι ο Αλαφούζος απαξιώνει, ή αδιαφορεί για τις αποφάσεις των δικαστηρίων Πειραιά, επειδή είναι βέβαιος ότι θα μεροληπτήσουν εναντίον του, τότε ΓΙΑΤΙ ΠΑΕΙ και απολογείται; Γιατί στέλνει δικηγόρους και παρίσταται στις δίκες; Γιατί δεν αφήνει να δικαστεί ερήμην, διατηρώντας τη βεβαιότητα ότι, όσο σοβαρή και αν είναι η απόφαση, όταν θα την πάει ο ίδιος σε ανώτερο βαθμό θα εξαλειφθεί;

Ή και το άλλο, με το δικαίωμα που του δίνει η επικοινωνιακή του επιφάνεια. Να πάει στο δικαστήριο και να τους το πει ευθέως, κατάμουτρα των δικαστών!

«Δεν σας θεωρώ ικανούς, δεν σας θεωρώ άξιους να με δικάσετε. Απαξιώ να απολογηθώ ενώπιόν σας και να υπερασπίσω τον εαυτό μου, διότι κακώς με κατηγορείτε και κάκιστα με δικάζετε αφ’ ης στιγμής είστε του Πειραιά. Εγώ ξέρω ότι αυτό που κάνω είναι σωστό και νόμιμο. Τώρα, το τι λέτε εσείς, ποσώς με ενδιαφέρει. Κάντε, λοιπόν, ό,τι θέλετε. Αποφασίστε ό,τι γουστάρετε. Ούτως ή άλλως, θα πάω σε άλλα δικαστήρια, που ξέρω ότι θα με αθωώσουν. Αντε… γεια, λοιπόν».

ΚΑΤΑ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ

Δεν είναι παράδοξο, ούτε εκφεύγει της συνήθους τακτικής Αλαφούζου η περιφρονητική αναφορά σε όργανα και θεσμούς. Ακολουθεί με επιμελημένη πιστότητα την τακτική που ακολουθεί και ακολουθούσε χρόνια τώρα εναντίον των διαφόρων οργάνων, χρησιμοποιώντας τις αποφάσεις τους σαν άλλοθι γιά τις οικτρές του αποτυχίες. Ο,τι ακριβώς έκανε, ας πούμε, με την ΚΕΔ, κάνει και τώρα με τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Απαξίωση, προσβολή, αμφισβήτηση, κακή προαίρεση, δημιουργία εντυπώσεων στην Κοινή Γνώμη. Παλιά έλεγε για την ΚΕΔ του Ζωγράφου, ή του Σωμαρακάκη ή δεν θυμάμαι ποιανού άλλου, την οποία παρουσίαζε σαν «όργανο του Μαρινάκη» ή της «εγκληματικής» κ.λπ. Τώρα κάνει ακριβώς το ίδιο με τα δικαστήρια ΠΕΙΡΑΙΑ: Η ίδια δηλητηριώδης τακτική, η ίδια μαύρη προπαγάνδα, η ίδια υποβολιμαία πρόθεση.

Νομίζω ότι μετά τόσα χρόνια εφαρμογής αυτών των μεθόδων, δικαιωματικά πλέον, δίπλα στο λήμμα «θρασύτητα» των λεξικών θα πρέπει να τοποθετηθεί η φωτογραφία του κ. Γιάννη Αλαφούζου. Του αξίζει.

ΤΣΑΤΣΟΓΡΑΦΟΙ (1)

Ανευ προηγουμένου το ξεβράκωμα για τον… «αντικειμενικό» αθλητικό Τύπο. Από τις πρώτες σελίδες έλειπε εντελώς η είδηση για τις ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ των Αλαφούζου-Θωμαΐδη. Κάποιες μάλιστα, δεν την είχαν καθόλου, άλλες -όπως η SPORTDAY- με έξι (!!!) αράδες στη σελίδα των Media!

(Γκιόλια, βλέπω ότι έχεις μόνο τ’ όνομα).

Εντάξει, συμφωνώ ότι είναι θέμα επιλογής της κάθε εφημερίδας ποια είδηση θεωρεί κατάλληλη για την πρώτη, ή ότι χρειάζεται περαιτέρω έκταση ή ανάλυση. Θα ρωτήσω, όμως, το άλλο. Αν οι δικαστικές αποφάσεις αφορούσαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έτσι θα την… περιποιόντουσαν την είδηση; Ή μέχρι που θα έβγαζαν… έκτακτα παραρτήματα;

Τσατσογράφοι, κύριοι. Αυθεντικοί τσατσογράφοι, που βεβαίως είναι «καταδικασμένοι» αργά ή γρήγορα να τους πετάξει το επάγγελμα.

ΤΣΑΤΣΟΓΡΑΦΟΙ (2)

Χαρές και πανηγύρια στα ΑΡΔΟΜΜΕ: Το ΕΣΡ, λέει, «έβγαλε κόκκινη κάρτα στον Μαρινάκη»!

Και τα ΑΡΔολαμόγια το πανηγύρισαν δεόντως, μέσα στην τρελή χαρά.

Τρέμουν στην ιδέα οι τσατσοΜΜΕμέδες ότι μπορεί να ανοίξει κανάλι ο Βαγγέλας, διότι ξέρουν πολύ καλά ότι ΚΑΙ ΕΚΕΙ θα τους πάρει τα σώβρακα! Ξέρουν πολύ καλά ότι αυτός που σε ό,τι έχει καταπιαστεί το έχει κάνει κορυφαίο, θα τα κάνει τα αφεντικά τους να παραμιλάνε και στα τηλεοπτικά.

Θέση «δεύτερη» για τον Μαρινάκη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Μόνο η πρώτη, παντού και πάντα.

Τα ξέρουν αυτά, γι’ αυτό και μέχρι να βγάλει την απόφασή του το ΕΣΡ ο κρύος ιδρώτας έσταζε από τα κωλομάγουλά τους.

Ας κάνουν, όμως, λίγο υπομονή και… όπου να ’ναι θα φανεί. Δεν θα αργήσει.

Η γιορτή της ΑΕΚακομοίρας

Τρομερά πράγματα, διαβάζω, έγιναν στη… γιορτή της Κούλας. Παγωμένη η ατμόσφαιρα, κατεβασμένα τα μούτρα, κατήφεια, θλίψη, μπίχλα. Κι εκεί που ήσαν όλοι μαζεμένοι, στην ψυχολογική κατάσταση που ήταν, είδαν τον Νιάου να πηγαίνει από τραπέζι σε τραπέζι και να τσουγκρίζει το ποτήρι του με όλους.

«Συμπεριλαμβανομένου» -διαβάζω στη «Livesport»- «και του Αραβίδη, τον οποίο κοίταξε με βλέμμα που μαρτυρούσε ότι το γυαλί έχει ραγίσει. Ολα αυτά, για περίπου μιάμιση ώρα που κράτησε η γιορτή, με τα πρόσωπα σκυθρωπά και έντονο τον προβληματισμό».

Μια χαρά τα λέει η κολοβή εφημερίδα. Δεν μας λέει, όμως, την ώρα που το βλέμμα του Νιάου μαρτυρούσε ό,τι τέλος πάτων μαρτυρούσε, το βλέμμα του… Αραβίδη τι μαρτυρούσε; Διότι δεν μπορεί, όλο και κάτι θα μαρτυρούσε κι’ αυτό, δεν μπορεί να ήταν απλανές και ανέκφραστο.

Πολύ θα ήθελα να μάθω και την ερμηνεία αυτού του βλέμματος, εκτός αν ο καλός ρεπόρτερ κοίταζε μόνο τα μάτια του Νιάου, για να μπορεί να κάνει τις ερμηνείες του.

Κο, κο, κο στον Γκας Τσεπόνι

Προς κ. Νίκο Τζώρτζογλου, Ηράκλειο.

Καλά τα λες στον Κουκουλάκη, Νίκο, αλλά έμαθα ότι μπροστά στον Γκας Τσεπόνι έκανες μόνο «κο κο κο». Του μίλαγες και εκείνος σε έγραφε κανονικά. Πώς και το ανέχτηκες αυτό, εσύ ρε Νίκο;

Η ανάσταση του Δραμουντάνη!

«Κ. Μανώλη, αναστήθηκε ο… Δραμουντάνης; Ενας στο χώμα, ο Βρύζας στον αγώνα, δηλ. στην κλήρωση. Μετά λένε πως οι νεκροί είναι αναντικατάστατοι!!!

ΥΓ.: Πότε κάποιος θα κάνει μια έρευνα στις κληρώσεις του Κυπέλλου από την αρχή του θεσμού; Να καταγράψει τις κληρώσεις του Παναθηναϊκού και να απεικονίσει με σχεδιαγράμματα την... τύχη των πράσινων. Οταν ο Ολυμπιακός κονταροχτυπιόταν με τους άλλους μεγάλους του ποδοσφαίρου μας για μια πρόκριση στο Κύπελλο, οι τριφυλλοφόροι συνήθως κληρώνονταν με Εορδαϊκούς και Καστοριές. Τώρα με Κισσαμικούς», Βασίλειος Τριανδρίας ([email protected]).

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 22/12/2016)

Διαβάστε επίσης