Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΤΣΙ ΧΑΡΑΧΤΗΚΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ: ΞΥΛΟ, ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ… ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ Μ.Α.Σ.

ΕΤΣΙ ΧΑΡΑΧΤΗΚΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ: ΞΥΛΟ, ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ… ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ Μ.Α.Σ.
Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017 - 15:28

Κοινή η γνώση ότι η ονομασία του πρώτου μήνα του χρόνου, Ιανουάριος, προέρχεται από το όνομα ενός Θεού των αρχαίων Ρωμαίων, τον Ιανό (που και αυτού το όνομα προέρχεται από την ετρούσκικη λέξη janoua που σημαίνει πόρτα).

Οι Ρωμαίοι κοσμούσαν κάθε πύλη στις πόλεις τους με το προσωπείο του Ιανού, το οποίο είχε διπλή όψη. Εικονιζόταν δηλαδή με δύο πρόσωπα, κολλημένα μεταξύ τους σαν σιαμαία. Το ένα κοιτούσε προς τα πίσω και το άλλο προς τα εμπρός. Αυτό που ήταν στραμμένο στα πίσω, δλδ. στο παρελθόν, ήταν αξύριστο, βρόμικο, ατημέλητο. Το άλλο, που κοιτούσε μπροστά, στο μέλλον, ήταν πάντα ξυρισμένο, καθαρό, ευχάριστο και γεμάτο αισιοδοξία.

Η πρόθεσή μου τώρα, στις αρχές του χρόνου, είναι να παίξω για λίγο τον ρόλο του Ιανού, κοιτάζοντας και πίσω, με το σκυθρωπό αξύριστο πρόσωπο, αλλά και μπροστά, με βλέμμα γεμάτο αισιοδοξία. Και αυτό το δεύτερο, φίλοι μου, είναι και το δυσκολότερο.

Τέλος πάντων, η πραγματικότητα στο ποδόσφαιρό μας, όπως μας παρουσιάζεται από το πλήθος των ΑΡδοΜΜΕδων, είναι ότι βαδίζουμε πλέον σταθερά στον δρόμο της υγείας. Οι εξυγιαντές της ποδοσφαιρικής οργάνωσης «τα τρία Μ.Α.Σ.» όχι μόνον είναι βέβαιοι γι’ αυτό, αλλά στέλνουν ήδη και τις ευχές τους, ομιλώντας για «κανονικό ποδόσφαιρο» και για «κατάρρευση του συστήματος».

Συνέλεξα, λοιπόν, μερικά περιστατικά του πρόσφατου παρελθόντος, συγκεκριμένα από τον τελευταίο μήνα του 2016, που αποδεικνύουν ότι η εξυγίανση βαδίζει με βήματα σταθερά και ότι ο δρόμος προς την ολοκλήρωσή της είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Κι αν αυτά δεν αρκούν, υπάρχουν και οι μπράβοι, οι χαρτζιλικάτοι, οι πρεζωμένοι, οι χαπάκηδες και τα αλητρόνια, να αναλάβουν δράση. Οπου πρέπει και όποτε πρέπει, σύμφωνα με τη βούληση των αρχιερέων της υγείας.

Πάμε, λοιπόν, να θυμηθούμε μερικά από αυτά. Και επαναλαμβάνω, για να μην ξεχνιόμαστε, ότι θα θυμηθούμε γεγονότα μόνο του μηνός Δεκεμβρίου 2016 και όχι για όλα. Βλέπετε, πάντα κρατάω καβάντζα σ’ αυτή τη δουλειά, γιατί το να ανοίγεις ΟΛΑ τα χαρτιά σου δεν είναι το εξυπνότερο.

ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΠΡΩΤΟΝ: ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΝΤΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ!

Ηταν η 1η του μηνός Δεκέμβρη, λοιπόν, όταν σε ανεξάρτητο Μέσον, πλην όχι ασήμαντης αναγνωσιμότητας, εμφανίστηκε επίσημη ανακοίνωση-καταγγελία της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ», σχετικά με οικονομικές ΛΑΜΟΓΙΕΣ ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, που… εξαφανίστηκαν με μαγικό τρόπο και κανείς δεν ξέρει τι απέγιναν, πού είναι και πού βρίσκονται!

Πρόκειται για τα χρήματα που συγκέντρωσε η ερασιτεχνική ΑΕΚ από το ποδοσφαιρικό της τμήμα, όταν η ομάδα, βάσει του σχεδίου Μελισσανίδη, υποβιβάστηκε για να ξεχρεώσει και αγωνίστηκε δύο χρόνια στις μικρές κατηγορίες. Σύμφωνα με την καταγγελία, πριν συσταθεί η νέα ΠΑΕ ΑΕΚ, το σωματείο είχε συγκεντρώσει από διάφορες πηγές, όπως τα εισιτήρια, διαρκείας και απλά, χορηγίες και διαφήμιση ποσόν 10.684.509 ευρώ, χωρίς σ’ αυτό να συμπεριλαμβάνονται δωρεές και συνδρομές μελών. Κι όμως, εμφανιζόταν ως… χρεωκοπημένο!

Τα μέλη της καταγγέλλουσας ΑΕΦ/ΑΕΚ ζήτησαν εξηγήσεις από τη διοίκηση, οι οποίες βεβαίως δεν εδόθησαν ποτέ! Το μόνο που έγινε, ήταν μια συνάντηση με «πρώην» πρόεδρο, ο οποίος τους ζήτησε να μην επιμένουν για εξηγήσεις «πού πήγαν» τα ΕΝΤΕΚΑ εκατομμύρια, «για το συμφέρον του σωματείου»!

Αυτοί, όμως, επέμεναν και συνέταξαν ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ προς τον ΚΟΝΤΟΝΗ και τον ΤΖΟΥΛΙΟ, ζητώντας τους να γίνει ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ. Ουδέποτε πήραν απάντηση, από τους δύο πρωταγωνιστές της… εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου! Και σιγά μην απαντούσαν, δηλαδή, αφού είμαι βέβαιος ότι ΗΞΕΡΑΝ και ΞΕΡΟΥΝ πού πήγαν αυτά τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ από το ΔΗΜΟΣΙΟ χρήματα. Αν δεν ήξεραν, τότε σίγουρα θα διέτασσαν έλεγχο και μάλιστα… άμεσο και με ταχύτατες διαδικασίες.

Φυσικά, η αδράνεια τύπων σαν τον Κοντονή και τον Τζούλιο δεν πρέπει να εκπλήσσει κανένα μας. Δεν θα πάψει, όμως, να με εκπλήσσει δυσάρεστα η αδράνεια της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και των ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ αρχών. Οι οποίες, σε άλλες περιπτώσεις, μέχρι τον κοριό της ΕΥΠ ενεργοποιούν για να στύψουν τη σκανδαλόπετρα μπας και βγάλουν λίγο σκανδαλόξυγκο!

Ερωτώ, λοιπόν, κι εγώ, κάθε ευήκοον ους: ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΝΤΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ; Ποιοι τα ΣΟΥΦΡΩΣΑΝ; Μήπως έγινε καμία κουβέντα σχετική, κατά τη διάρκεια των πολλαπλών και συχνότατων συναντήσεων Νιάου - Κοντονή, ή Κοντονή - Νιάου - Τζούλιου;

Εχουν να μας ενημερώσουν σε κάτι οι… πολιτικοί ηγέτες της υγείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

2: Ο ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑΣ ΚΑΙ Η… ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ!

Λίγες μέρες μετά, στις 6 Δεκεμβρίου, κάνει δειλά την εμφάνισή της μια «ξεβρακωματική» για τους «πράσινους» είδηση: Ο Στραπατσόνι, ο τέως προπονητής του Παναθηναϊκού, δεν είχε δει το χρώμα του χρήματος τους τελευταίους τέσσερις μήνες τουλάχιστον! Δηλαδή, ο Στραπατσάδας είχε να πληρωθεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ από τον περασμένο Αύγουστο! Γράφτηκε από την ιστοσελίδα reggionotizie.com και δεν διαψεύσθηκε, ούτε από κύκλους ούτε από παραλληλεπίπεδα ούτε από συνισταμένες και συνιστώσες.

Φυσικά, οι εθισμένοι στο κουτόχορτο οπαδοί του Αλαφουζικού Πόα (διότι υπάρχουν και άλλοι, που ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ πλέον και είναι οι περισσότεροι) δεν συνέδεσαν το γεγονός της μη πληρωμής των αποδοχών του Ιταλού προπονητή με την πολυδιαφημιζόμενη και προβαλλόμενη από τους ΑΡΔοΜΜΕμέδες… «εμπιστοσύνη» του Αλαφούζου στον… προπονητή του! Εμ, βέβαια. Οταν δεν τον πληρώνει και αυτός δεν μιλάει, είναι να μην του έχει εμπιστοσύνη;

Αυτή όμως ήταν η αρχή. Το οικονομικό ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ του Αλαφούζου έχει ξεκινήσει και οι διαστάσεις που πήρε στη συνέχεια, έκαναν την κατάσταση ανεξέλεγκτη.

3: Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ!

Στις 9 Δεκεμβρίου, ο βουλευτής - καθηγητής Ανδρέας Λοβέρδος καταγγέλλει μέγα σκάνδαλο ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ στον ΟΠΑΠ, με εξαγορά μέλους της Επιτροπής Παιγνίων, προκειμένου να έρθει στη Βουλή ΒΡΟΜΕΡΗ τροπολογία για τα φρουτάκια κ.λπ. «Κύριε Υπουργέ, αυτό ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ», είπε ξεκάθαρα ο Λοβέρδος στον Υπουργό Οικονομικών.

Και λίγο αργότερα, τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» αποκάλυψαν συνάντηση ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ με ΑΝΘΡΩΠΟ του ΟΠΑΠ στις Βρυξέλλες, δέκα ημέρες πριν από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της ΒΡΟΜΕΡΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ, για την οποία ο Λοβέρδος είπε ξεκάθαρα ότι ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ!

Στην ίδια συνεδρίαση, ο βουλευτής κ. Κωνσταντινόπουλος αναφερόμενος σε άλλο άρθρο του ίδιου νόμου, προχώρησε ακόμα παρακάτω: «Το άρθρο αυτό είναι μεγάλο δώρο για τους ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, με βάση το οποίο δίνεται η δυνατότητα μέχρι να εκδοθεί η υπουργική απόφαση τα βυτιοφόρα να μη φέρουν GPS»!

Αλήθεια, σας λένε τίποτα όλα αυτά; Σας οδηγούν στη συγκεκριμενοποίηση ορισμένου ατόμου, που έχει σχέση και με τα δύο καταγγελθέντα; Ναι, ξέρω. Τι κάνει… «νιάου - νιάου στα κεραμίδια», θα μου πείτε.

Εχουμε, λοιπόν, και λέμε: Μεσάζοντες, λαμόγια, μαφιόζοι, λαθρέμποροι… Μη μου πείτε! ΥΓΕΙΑ! ΥΓΕΙΑ να φάνε και οι κότες, στην Ελλάδα του Μνημονίου.

4: ΟΙ… ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ

Μια μέρα αργότερα, σκάει άλλη βόμβα στην πρωτοπόρο της εξυγίανσης ΑΕΚούλα. Ο πρώην προπονητής της, Τιμούρ Κετσπάγια, με εξώδικο ζητάει να πληρωθούν αυτός και οι συνεργάτες του, συνολικό ποσόν 387.836 ευρώ, που αφορούσαν οφειλές από τα συμβόλαιά τους.

«Διαμαρτυρόμεθα εντονότατα για την παράνομη συμπεριφορά σας και σας καλούμε να μας καταβάλετε τα χρήματα νομιμοτόκως το αργότερο μέχρι τις 15/12/2016, άλλως σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα να προβούμε στα νόμιμα, χωρίς άλλη αναβολή», προειδοποιούσαν ο Κετσπάγια και οι συνεργάτες του.

Βεβαίως, η τελευταία ημέρα της προθεσμίας έχει ήδη παρέλθει. Ξέρει κανείς τι έγινε, αν υπήρξε κάποια εξέλιξη, αν ο Κετσπάγια και οι συνεργάτες του είναι… καλά στην υγεία τους κ.λπ.;

Κανείς, φίλοι μου, δεν γνωρίζει τίποτα, πέραν των εμπλεκομένων, διότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ σε όλα τα ΜΜΕ της… «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ» να ΜΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ!

Φυσικά, ούτε εγώ γνωρίζω κάτι σχετικό με το τι συνέβη, αλλά μπορώ να στοιχηματίσω στα σίγουρα για το τι ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ: Και αυτό που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν συνέβη, ήταν να ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ οι απλήρωτοι της Κούλας.

5: ΚΙ ΟΜΩΣ, Η ΒΙΑ «ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ… ΥΦΕΣΗ»! ΞΑΝΑΔΕΙΡΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΜΗΝΥΣΕΙ ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ!

Εκείνο που συνέβη στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα που έληγε το τελεσίγραφο Κετσπάγια, ήταν νέα καταγγελία, αυτήν τη φορά από μέλη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, για ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ εναντίον τους από ομάδα 25 ατόμων, παρουσία ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ αλλά και ΡΕΠΟΡΤΕΡ της ΑΕΚ!

Η επίθεση που κατέληξε στον προπηλακισμό των μελών της δημοτικής αρχής, έγινε έξω από τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων!!!

Προηγουμένως είχε αναβληθεί η δίκη που αφορούσε επίσης επεισόδια σε βάρος των ιδίων, που είχαν γίνει πριν από έναν χρόνο, στα Θεοφάνια του 2015, και προκάλεσε την παραπομπή των αλητών με βαρύτατες κατηγορίες σε δίκη.

Και εδώ, βεβαίως, η… ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ, που λυσσομανά στη χώρα μας, έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν περίεργο και σίγουρα παγκόσμιας αποκλειστικότητας φαύλο κύκλο: Δέρνουν, παραπέμπονται σε δίκη, αναβάλλεται η δίκη, ξαναδέρνουν τους ίδιους, ξαναπαραπέμπονται σε δίκη, ξαναναβάλλεται η δίκη και… πάει λέγοντας!

Γεια σαν, ρε… υπερήφανοι ΕΞΥΓΙΑΝΤΕΣ του Κοντοναίικου!

6: ΟΙ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ!

Δυο μέρες αργότερα, ένας παλιός άσος-πρωταγωνιστής της… αποθεωτικής πορείας της Κούλας στα ερασιτεχνικά, που σήμερα βγάζει το ψωμί του στην Πρέμιερ Λιγκ (Μίντλεσμπρο), ο τερματοφύλακας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, συνεντευξιαζόμενος σε ΜΜΕ του συγκροτήματος Οντόνι (Γκαζέτα) ομολογεί: «Ο υποβιβασμός της (ΑΕΚ) ήταν κάτι αναπόφευκτο. Ηταν κάτι προμελετημένο, προδιαγεγραμμένο. Οτι θα γίνει ο υποβιβασμός και δεν υπήρχε περίπτωση να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Φαινόταν ότι πολύς κόσμος κωλυσιεργούσε, σπαταλούσε χρόνο με διαδόσεις και φήμες για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

-Σαν να ήθελαν δηλαδή κάποιοι να γίνει αυτό;

-Ναι, για μένα, ναι. Πολλοί ήθελαν»!

Το θέμα είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ! Τι μας είπε δηλαδή ο Κωνσταντόπουλος; Οτι η ΑΕΚούλα ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ, διότι ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ εκείνοι που ήθελαν να υποβιβαστεί!

Το οποίον ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ; Οτι κάποιοι αγώνες ΔΕΝ ΠΑΙΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ότι κάποιοι αγώνες ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΙ! Και το χειρότερο; Οχι από άγνωστους δράστες, αλλά από αυτούς που ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ (ή μάλλον, και τα… κεραμίδια!). Φυσικά, και ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΑΜΕΝΑ από το κράτος!!!

Τι έγινε με τη ΦΡΙΧΤΗ καταγγελία του τερματοφύλακα; Τι έκαναν οι ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ; Τι έκαναν οι ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ; Τι έκανε η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ της ΕΠΟ, με την εκλεκτή του Κοντονή κυρία Λουίζα επικεφαλής;

ΑΕΡΑ έκαναν. Διότι εκείνες τις ημέρες, αν θυμάστε, είχε πιάσει λίγη ζεστούλα και τα με αναμμένα τα καλοριφέρ τα γραφεία είχαν παραζεσταθεί. Και βέβαια, όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι θα είχε γίνει, έτσι και αντί του Κωνσταντόπουλου, που πραγματικά ΤΙΜΑ την πατρίδα του στα γήπεδα της Αγγλίας, ήταν κανένας αναπληρωματικός του αναπληρωματικού καμιάς π.χ. Βέροιας και αποκάλυπτε ότι στο ημίχρονο ένας παράγων της ομάδας του είχε πει να χάσουνε με μεγάλο σκορ για να πιάσουνε το όβερ, σε αγώνα με τον Ολυμπιακό!

Το λιγότερο μέχρι… Βουλή θα το έφερναν το θέμα οι εξυγιαντές, με τις εισαγγελικές υπηρεσίες και τα ανακριτικά γραφεία να πιάνουν φωτιά, να ξεκινάνε ανακρίσεις, προστατευόμενοι μάρτυρες, υποκλοπές τηλεφωνημάτων, ανώνυμες επιστολές, καταθέσεις αοράτων προσώπων και όλα τα ΓΝΩΣΤΑ και επαναλαμβανόμενα την εποχή της «ΑΛΑ ΣΥΡΙΖΑ»… δημοκρατίας μας.

Φυσικά, δεν τελειώσαμε, απλά το κόβουμε εδώ λόγω έλλειψης χώρου. Και αύριο, πρώτα ο Θεός (αν… είμαστε καλά) συνεχίζουμε, διότι τα γεγονότα που εδραιώνουν την εξυγίανση και πολύ περισσότερα είναι και συνεχή.

(ΥΠΟΚΕΦΑΛΑΙΟΝ: Δεν αναφέρθηκα στην ομορφιά του ποδοσφαίρου που απολαύσαμε στη Ριζούπολη στις 15 Δεκεμβρίου, στο Απόλλων - Πόα για το Κύπελλο, με το 2-0 ημίχρονο / 3-4 τελικό, διότι ο πρώην μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα και φανατικός υποστηρικτής της εξυγίανσης κ. Βελλής ομιλώντας στους εξίσου φέροντες τα ίδια ιδανικά δημοσιογράφους Ασβεστά και Παπαθεοδώρου, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν είδε τίποτα ύποπτο σ’ αυτό το ματς.

Ε, μετά κι απ’… αυτό, τι άλλο να προσθέσω εγώ δηλαδή;).

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 03/01/2017)

Διαβάστε επίσης