Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΒΡΟΜΟΚΟΠΗΣΕ ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ

ΒΡΟΜΟΚΟΠΗΣΕ ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017 - 15:09

Ναι, ρε παιδιά, είπαμε. Αίσιον, ευτυχές και ΥΓΙΕΣ το νέον έτος, 2017! Με τη… φόρα που πήρε από το 2016, είναι αδύνατον να πισωγυρίσει στη διαφθορά του παρελθόντος. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι έχει αναλάβει τώρα και η… FIFA, οπότε όλα είναι πλέον δρομολογημένα! Και συνεχίζω το αφιέρωμά μου στην εξυγίανση. Είδατε τι έγινε χθες. Δύο σελίδες στήλης, ίσα-ίσα που έφτασαν για να περιγράψω και να υπενθυμίσω στους… ξεχασιάρηδες τα γεγονότα… υγείας του μισού Δεκέμβρη!

Συνεχίζω σήμερα με τα γεγονότα του… άλλου μισού και να δούμε αν θα χωρέσουν! Το σίγουρο, όμως, είναι ότι στο προσκήνιο μπαίνουν και οι άλλοι… πρωταγωνιστές της εξυγίανσης. Σαν αυτό που λέμε… «όλος ο θίασος επί σκηνής», ένα πράγμα.

Και ξεκινάμε:

ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΟΚ!

Στις 18 του Δεκέμβρη, μια σειρά παράξενων, έως παραφυσικών φαινομένων, συγκίνησε τον φίλαθλο κόσμο της Κέρκυρας σημαδεύοντας τον αγώνα της τοπικής… ΠΑΕ με τον κραταιό Μπάουγκ.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο αμυντικός της Κέρκυρας Ανδρεόπουλος εκμεταλλεύτηκε (θαρρείς…) ένα γέμισμα του Τζάλμα Κάμπος, έπιασε ευθύβολο σουτ στη γωνία της εστίας της ομάδας του πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό γκολ! Το αποτέλεσμα του αγώνα έγινε 0-1, ενώ την επόμενη στιγμή, η απόδοση του στοιχήματος από 1,80 αρχικά κατρακύλησε στο 1,10.

Η συνέχεια του αγώνα αποτελούσε μία ακόμη ανεπανάληπτη ομορφιά του ποδοσφαίρου, με τους παίκτες του Μπάουγκ επιτίθονταν συνεχώς και οι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας δεν αμύνονταν ούτε με τα… μάτια.

Φυσικά συμβαίνουν και αυτά στο ποδόσφαιρο και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει κανένα για τίποτα, αν δεν έχει αποδείξεις. Αυτός είναι κανόνας της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ σε κάθε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ καθεστώς. Στα καθεστώτα τύπου Κοντοναίικης δημοκρατίας, όμως, ούτε στοιχεία ούτε ενδείξεις χρειάζονται για να καταγγελθεί και διωχθεί κάποιος. Τις περισσότερες φορές αρκεί μία τηλεοπτική εκπομπή που παρουσιάζει παράνομο υλικό, για να κινητοποιηθούν άμεσα όλες οι αρχές, πολιτικές και δικαστικές.

Μερικές λεπτομέρειες, πάντως, ίσως να μπορούσαν να φανούν χρήσιμες για ενδεχόμενη «έρευνα εις βάθος» των ως άνω γεγονότων. Οπως, για παράδειγμα, ότι ο αυτοσκόρερ Ανδρεόπουλος τα τέσσερα τελευταία χρόνια πηγαινοέρχεται ανάμεσα στην Κέρκυρα και την ΑΕΚούλα. «Πότε δω και πότε κει», που λένε.

Ετσι, και αυτός ο αγώνας-απαύγασμα διαφάνειας, καθαρότητας και ΥΓΕΙΑΣ, πέρασε στο χρονοντούλαπο της ποδοσφαιρικής οργάνωσης «τα τρία Μ.Α.Σ.», με τα οποία βεβαίως έχει από καιρού συμπαραταχθεί και συμπορευθεί ο… «μεγαλομέτοχος» (!!!) της Κέρκυρας κ. Λιμπάντζης.

ΣΑΡΑΝΤΑ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ, ΚΑΝΕΙΣ «ΜΕΣΑ»!

Η εβδομάδα των Χριστουγέννων ξεκινάει με μία αρκετά σημαντική (λόγω της σύνδεσής της με ποδοσφαιρικά γεγονότα) δίκη στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά ΣΑΡΑΝΤΑ οπαδοί της ομάδας του Ιβάν Σαββίδη κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για να δικαστούν για αδικήματα ΒΙΑΣ, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, για οπλοκατοχή κ.ά. Αδικήματα δηλαδή που συνθέτουν και καταξιώνουν έναν πιστό και μαχητικό οπαδό του Πάοκ.

Εκ των σαράντα, οι είκοσι εννέα κρίθηκαν ένοχοι. Πόσοι εξ αυτών πήγαν φυλακή; ΟΥΔΕΙΣ!

Μάλιστα, κύριοι, όπως το διαβάζετε. ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ!

Ενοχοι μεν, ελεύθεροι δε! Που σημαίνει βεβαίως και… ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ για τα επόμενα ανδραγαθήματα. Τα οποία θα τα βρούμε μπροστά μας στο άμεσο μέλλον, με ΚΟΡΥΦΩΣΗ τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Θυμηθείτε εμένα, που έλεγε και ο Γκμοχ.

Ας κρατήσουμε υπό σημείωση ότι ένα από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν οι συγκεκριμένοι θαυμαστές του… Πάμπλο Γκαρσία, ήταν η αιματηρή επίθεση στο Δερβένι εναντίον οπαδών του Αρη.

Ενδιαφέρον στοιχείο και το ότι όλοι όσοι κατηγορούνταν για τον ΟΠΛΙΣΜΟ που βρέθηκε σε Συνδέσμους οπαδών του Πάοκ, ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ!!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ: ΑΘΩΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Την ίδια μέρα, είχαμε άλλη μία αθωωτική απόφαση στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώην διεθνής και νυν ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης απαλλάχθηκε από όοολες τις κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί εναντίον του τον… Σεπτέμβριο του 2012! Τότε δηλαδή που η Εισαγγελία Πρωτοδικών του είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ και ΑΠΙΣΤΙΑ στο χρονικό διάστημα της προεδρίας του στην ΠΑΕ Πάοκ, 2007 με 2010.

Ολα ξεκίνησαν από το ΠΟΡΙΣΜΑ του ελέγχου της οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ Πάοκ εκείνης της περιόδου, το οποίο πόρισμα ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ στη δημοσιότητα.

Οπως και να έχει, μετά την ως άνω απόφαση της Δικαιοσύνης, ο κουμπάρος του Γκαγκάτση, Θοδωρής, παραδόθηκε πάλλευκος στην κοινωνία. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΛΗΚΙΩΤΗΣ!

Προπαραμονή του νέου έτους ανακοινώνεται μία νέα σπουδαία (όσο και όπως και οι προηγηθείσες) μεταγραφή της Κούλας. Ο παίκτης που απέκτησε (ποιος ξέρει έναντι πόσων… εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όσο θέλετε βάλτε, δεν πρόκειται να σας διαψεύσει κανείς) λέγεται Μεληκιώτης και μάλιστα Δημήτρης, που ίσως και να σημαίνει ότι το βασικό του προσόν μπορεί να είναι ότι το ονοματεπώνυμό του ξεκινάει ως «Δημήτρης Μελ…» διότι εγώ τουλάχιστον κάτι άλλο δεν μπορώ να διακρίνω.

Διαβάζοντας τις λεπτομέρειες της μεταγραφής, στέκομαι σε μία μικρή παράγραφο: «Ο 20χρονος διεθνής με την Ελπίδων ακραίος επιθετικός είναι ένας ποδοσφαιριστής που απασχολεί εδώ και πολύ καιρό την ΑΕΚ. Και μετά από ΕΝΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑ που έγινε με το συμβόλαιό του, αφήνοντάς τον ελεύθερο από τη Βέροια, αποφάσισε να προχωρήσει στην περίπτωσή του και να προσθέσει έναν ακόμα ελπιδοφόρο ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της».

ΟΠΑ! Τι έχουμε εδώ; Ωστε… «υπήρξε κάποιο μπέρδεμα στο συμβόλαιό του»; Αλήθεια, τι σόι… μπέρδεμα μπορεί να ήταν αυτό, που «μόλις το έμαθε η ΑΕΚ» έσπευσε να τον αποκτήσει;

Αλήθεια, η Βέροια έχασε έτσι… ΕΥΚΟΛΑ έναν νεαρό και ταλαντούχο παίκτη και μάλιστα διεθνή, από ένα… μπέρδεμα; Περίεργο μου φαίνεται, αν και έχω αρκετές ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ από τέτοια «μπερδέματα» που η ΟΥΣΙΑ τους ΣΥΝΗΘΩΣ είναι κάποια ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ, κάτω από το τραπέζι.

Φυσικά, την εποχή που η ΥΓΕΙΑ στο ελληνικό ποδόσφαιρο ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ με βήμα ταχύ και σταθερό, τέτοιες ΒΡΟΜΙΕΣ και ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ δεν γίνονται. Ειδικά επί εποχής Σύριζα, έχουν καταργηθεί εντελώς.

Αλλωστε, αν υπήρχε το παραμικρό ύποπτο με το μπέρδεμα, δεν θα είχε επέμβει ο εισαγγελέας; Αλίμονο. Επομένως πρόκειται για ένα απλό, απλούστατο… ΜΠΕΡΔΕΜΑ και τίποτα περισσότερο. Και είμαι βέβαιος ότι αυτό το επιβεβαιώνει και η διοίκηση της Βέροιας, η οποία όπως φαίνεται, έχασε τζάμπα έναν παίκτη από τον οποίο ίσως στο μέλλον να μπορούσε και να κερδίσει κανένα ευρουδάκι.

Η ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ IVAN SABBIDIS ΩΣ ΑΓΙΟΣ - ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Βρομοκόπησαν τον κόσμο με υγεία οι τελευταίες ημέρες του περασμένου χρόνου, φίλοι μου!

Υγεία για όλους, σε όλα τα επίπεδα. Υγεία με… ανταποδοτικά κίνητρα, που είναι και η ισχυρότερη μορφή της.

Είδατε, για παράδειγμα, τι συνέβη με την ΕΠΣ Γρεβενών;

Αντιγράφω τη σχετική της ανακοίνωση, ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ:

«Η ΕΠΣ Γρεβενών ευχαριστεί θερμά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της κ. IVAN SABBIDIS για την ηθική και υλική συνδρομή τους στις Ακαδημίες μας σε μία δύσκολη συγκυρία αυτήν τη μεταβατική περίοδο πού διανύει το ποδόσφαιρό μας»!

Νομίζω χαρακτηριστικότατη η ανακοίνωση και δεόντως αποκαλυπτική!

Δηλαδή ο κ. Σαββίδης, ο Ρώσος πρόεδρος του Πάοκ, ΣΥΝΕΔΡΑΜΕ την ΕΠΣ Γρεβενών ΗΘΙΚΑ (τίνι τρόπω, δηλαδή, «ηθικά», αδυνατώ να φανταστώ) αλλά ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ, προφανώς για να τη βοηθήσει να τα βγάλει πέρα σ’ αυτή τη δύσκολη, όπως αναφέρεται, συγκυρία.

Ναι, αλλά… ΠΟΤΕ έγινε αυτό; Πώς έγινε; Και με ΠΟΣΑ;

Μήπως έστειλε μερικές εκατοντάδες μπουφάν για τώρα που άρχισαν τα χοντρά κρύα, να ζεσταίνονται τα παιδάκια των Ακαδημιών, όπως είχε κάνει προεκλογικά και με την ΕΠΣ Κυκλάδων;

Και η μεστή νοημάτων ανακοίνωση της ΕΠΣ Γρεβενών καταλήγει: «Είμαστε ευγνώμονες τόσο στον ίδιο όσο και στην ΠΑΕ και θα συνεχίσουμε σταθερά συμπαραστάτες σας σε κάθε προσπάθεια που κάνετε για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου»!

Και εδώ ο ποιητής μπαίνει σε βαθύτατους στοχασμούς. Πού, πότε και με ποιο τρόπο μία μικρή (σε σωματεία) και φτωχούλα ΕΠΣ, όπως η Γρεβενών, θα συμπαρασταθεί στην προσπάθεια που κάνει ο… Σαββίδης για την… εξυγίανση του ποδοσφαίρου; Ρε μπας και εννοεί την ΨΗΦΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ, όποτε τέλος πάντων γίνουν αυτές; Μα τόσο… εύκολα δεσμεύεται, χωρίς κανένα ύποπτο αντάλλαγμα, παρά μόνο με την υλική συνδρομή στις ακαδημίες; Γιατί συνδέουν την όποια «υποχρέωσή τους» προς τον Σαββίδη με τη «μεταβατική περίοδο που διανύει το ποδόσφαιρό μας»; Ο… Σαββίδης βάζει για πρόεδρος της ΕΠΟ;

Τέλος πάντων, όπως και να το κάνουμε, πολλά τα ερωτήματα, για τα οποία η μόνη πειστική απάντηση, θαρρώ ότι θα ήταν αυτή στην οποία θα κατέληγε μία εισαγγελική έρευνα. Φυσικά, δεν διατηρώ… ψευδαισθήσεις ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό, αν και κατά το παρελθόν έχει συμβεί και για πολύ πιο ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ περιπτώσεις, κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών της ομοσπονδίας.

ΚΑΙ Η… ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ: «ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΟΚ Β’ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ»!

Και φτάνουμε αισίως στην προτελευταία ημέρα του 2016. Μία ανακοίνωση της «Αυτόνομης Θύρας 10» των οπαδών του Ηρακλή, χαλάει το… εορταστικόν της ημέρας, δημιουργώντας διάφορες σκέψεις και προβληματισμούς.

«Ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στην ΠΑΕ Ηρακλής, είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Οι μπροστινοί του μάνατζερ και απατεώνες βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία και αυτή δεν είναι άλλη από την πλήρη διάλυση και καταστολή του οπαδικού κινήματος, της τελευταίας γραμμής άμυνας του συλλόγου, καθώς επίσης και η μετατροπή του Ηρακλή σε δεύτερη ομάδα όπου θα δοκιμάζονται “ταλέντα”, θα στήνονται αγώνες με αντικείμενο ποιος θα σκοράρει πρώτος (ξέρετε εσείς) και τέλος η πλήρης διάλυσή του»!

Πωπωπωπω, φίλοι μου, ΤΡΟΜΕΡΕΣ οι καταγγελίες! Απίστευτες! Αδιανόητες! Και μη μου πείτε, έλα μωρέ, ποιοι τα λένε αυτά, κάποιοι φανατικοί, άρα δεν έχει σημασία. Οχι, κύριοι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. Αυτοί που υπογράφουν ως Αυτόνομη Θύρα 10, είναι πρόσωπα ΥΠΑΡΚΤΑ, με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ και ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ! Εύκολο για οποιαδήποτε ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ή ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ αρχή να τους καλέσει να υποστηρίξουν τις ΦΡΙΧΤΕΣ τους καταγγελίες και τα ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ! Οι οπαδοί του Ηρακλή μιλούν ΕΥΘΕΩΣ για ΣΤΗΣΙΜΑΤΑ αγώνων, για ΔΙΠΛΟΪΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ, για ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ συνθέσεις μετόχων ποδοσφαιρικής ΠΑΕ.

Τι άλλο δηλαδή θα μπορούσαν να πουν, για να ΥΠΑΡΞΕΙ επιτέλους ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ; Τι άλλο, τέλος πάντων, θα μπορούσε να ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙ τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές;

Βεβαίως, θα μου πείτε, μεσολάβησε η γλυκιά εορταστική ραστώνη, η οποία τέτοιες μέρες πάντα αδρανοποιεί τις δημόσιες υπηρεσίες.

Εντάξει, ας το δεχτούμε και ας… περιμένουμε.

Μέχρι τότε, όμως, ας σταθούμε στην κατάληξη της ανακοίνωσης: «Τέλος, θέλουμε να απευθυνθούμε σε αυτόν τον ολιγάρχη, ο οποίος είναι και ο αληθινός μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Σαββίδη, μια ρωσική παροιμία λέει ότι “οι σταγόνες του νερού είναι αυτές που ακονίζουν ένα βράχο”. Βράχος είναι ο λαός του ΗΡΑΚΛΗ και οι σταγόνες που τον ακονίζουν, είναι οι ΜΠΡΑΒΟΙ, οι μπάτσοι, οι πίκρες και οι ραδιουργίες σου. Θα τα αντέξουμε όλα, θα τα υπομείνουμε όλα, έτσι ώστε όταν έρθεις να σηκώσεις αυτόν τον βράχο για να τον πετάξεις παραπέρα, να κοπείς όσο πιο βαθιά γίνεται».

Οπως θα διαπιστώσατε -και είμαι σίγουρος γι’ αυτό- εδώ μιλάμε για την περιγραφή μιας ΥΓΕΙΑΣ που ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Της υγείας που διαμετακομίζει ο Ιβάν Σαββίδης και το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ που έχει στήσει μαζί με τους συμμάχους του. Το ποδοσφαιρικό παρακράτος, εννοούμε.

Ισως κάποιος μας πει ότι γιατί να τον ενδιαφέρει και να ασχοληθεί με την επιθετικότητα κα τις καταγγελίες των οπαδών του Ηρακλή, όταν, για παράδειγμα, έχει την αμέριστη συμπαράσταση της… ΕΠΣ Γρεβενών;

Γι’ αυτό λέω, Ιβάν, μην ασχολείσαι. Προχώρα σταθερά στον δρόμο της εξυγίανσης, μπας και επιστρέψει κάποτε το ελληνικό ποδόσφαιρο στην… «κανονικότητα», που λέει και ο φίλος σου ο Δημητράκης.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 04/01/2017)

Διαβάστε επίσης