Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΛΕΚΕΣ Ο ΙΒΑΝ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

ΛΕΚΕΣ Ο ΙΒΑΝ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 - 15:44

Από τον αείμνηστο Γιώργο Παντελάκη ως τον τζέντλεμαν Νίκο Βεζυρτζή, κανείς δεν είχε προκαλέσει όσο ο Ρώσος επενδυτής

Εκείνο πού θα πρέπει να κοιτάξουν να μάθουν επειγόντως ο μεγαλομέτοχος του Πάοκ και η οικογένειά του, είναι η ΙΣΤΟΡΙΑ της ομάδας τους. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ στο κεφάλαιο των σχέσεων μεταξύ των ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ Ολυμπιακού και Πάοκ, συνολικά από ενάρξεως του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ακόμα και σε καιρούς που το οπαδικό μένος πρυτάνευε στις σχέσεις μεταξύ των οπαδών (κορυφαία βεβαίως η υπόθεση Γιώργου Κούδα) επιθετική εκδήλωση σε βάρος ΠΡΟΕΔΡΟΥ ή διοικητικού ηγέτη του Πάοκ, εκ μέρους των οπαδών του Ολυμπιακού ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ. Θυμάμαι μάλιστα ο πρώτος πρόεδρος του Πάοκ, ο αείμνηστος Γιώργος Παντελάκης, ήταν πρόσωπο μεγάλης αναγνώρισης από τον φίλαθλο κόσμο γενικότερα, αλλά και από τον κόσμο του Ολυμπιακού ειδικότερα, παρά την μεγάλη αντιπαλότητα που είχε ξεκινήσει τότε με αφορμή τον Κούδα.

Στη συνέχεια, είχαμε τον Γιώργο Καλαφάτη, ένα πραγματικό ΤΖΕΝΤΛΕΜΑΝ, όπως και τον συμπαθέστατο Σαββίδη (Χάρης Σαββίδης, φρουτοπαραγωγός από τη Βέροια, αν θυμάμαι καλά) τον οποίο αποδοκίμαζε ο γνωστός μπουγατσόκοσμος ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή δεν ήταν έξαλλος: «Χάρη Σαββίδη, είσαι μεγάλο @...δι» ήταν το σύνθημα των αλητών, μέχρι που ο άνθρωπος (έχει φύγει εδώ και χρόνια από κοντά μας) αναγκάστηκε, τότε, να τα παρατήσει αηδιασμένος.

Ο μπάρμπα-Γιάννης Δεδέογλου ήταν κύριος, ηπίων τόνων, όπως και ο Γιώργος Καλύβας. Και οι δύο τους, ΕΧΑΣΑΝ ΛΕΦΤΑ από την ενασχόλησή τους με τα διοικητικά του Πάοκ, αλλά πάντα κράταγαν πολύ ψηλά το επίπεδο. Μεσολάβησε ο «τρελούτσικος» αλλά κατά βάθος καλοκάγαθος Θωμάς Βουλινός, με τις ακραίες εκδηλώσεις, αλλά εναντίον ΟΛΩΝ και όχι αποκλειστικά και μόνο εναντίον του Ολυμπιακού. Και αυτός, καταστράφηκε οικονομικά λόγω Πάοκ και τελικά έφυγε απ’ τη ζωή νεότατος, γιατί δεν άντεξε τις κακουχίες.

Ακολούθησαν ο Γιώργος Μπατατούδης, που και αυτός έφυγε αηδιασμένος, ο Βασίλης Σεργιαννίδης, σημαντικός παράγων και ΦΙΛΟΣ ΟΛΩΝ των αθηναϊκών ομάδων, ο Γιάννης Γούμενος με την πολυσχολιασμένη διοίκηση, που όμως ΠΟΤΕ δεν στράφηκε εναντίον διοικήσεων άλλων ομάδων, για να πουλήσει οπαδιλίκι στην καφρίλα της εξέδρας. Τέλος, προ Σαββίδη ανέλαβε ο τζέντλεμαν Νίκος Βεζυρτζής, παράγων με ήθος και επίπεδο, που επίσης κράτησε ψηλά την αξιοπρέπεια της ιστορικής ομάδας.

Ο Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι, είναι η ΚΑΚΗ, η ΝΟΣΗΡΗ συνέχεια όλων αυτών των ανθρώπων πού συνέδεσαν, άλλος για λίγο, άλλος για περισσότερο, την ζωή τους με την διοίκηση του Πάοκ. Ο Σαμπίντι είναι ο ΠΡΩΤΟΣ και ΜΟΝΟΣ ιδιοκτήτης του Πάοκ που προσπαθεί να κερδίσει δημοφιλία και αναγνώριση από ένα οπαδικό πλήθος, προσδοκώντας άγνωστον τι ακριβώς (πολλοί ομιλούν για ενδεχόμενη… κάθοδο στις εκλογές!) καλλιεργώντας, κεντρίζοντας και αυξάνοντας τα βασικά χαρακτηριστικά του: Την εχθρότητα για τον Ολυμπιακό, το μίσος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη (που αφελέστατα θεωρεί… ανταγωνιστή του) το κόμπλεξ για κάθε τι προερχόμενο από… τον Νότο και το… κράτος της Αθήνας.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ… ΔΙΑΒΟΛΟΥΣ!

Πάνω σ’ αυτή την έξαρση ΜΙΣΟΥΣ και ΜΕΝΟΥΣ, ο Σαββίδης πολέμησε και πολεμάει ΛΥΣΣΑΛΕΑ τον Ολυμπιακό και κάθε τι πού έχει σχέση με αυτόν και βεβαίως τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Συμμάχησε ακόμα και με τον… «διάβολο» (ή μάλλον… με τους διαβόλους, γιατί ο ένας τους χάθηκε… στο δρόμο). Προσπάθησε να πάρει στα χέρια του τα ηνία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ΣΚΟΡΠΩΝΤΑΣ δεξιά κι’ αριστερά ΠΑΚΤΩΛΟ εκατομμυρίων. Προσπάθησε και ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ, έχοντας προσεταιριστεί μία αλλοπρόσαλλη και αντιλαϊκή κυβέρνηση να παγιδεύει συνεχώς τον Ολυμπιακό, να του κάνει ζημιά, να του επιφέρει πλήγματα ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, προκειμένου να υλοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, της απόλυτης και ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΗΣ ηγεσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ με όλα αυτά, να συγκεντρώσει ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ το ΜΕΝΟΣ και την ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ του ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥ ΛΑΟΥ, πού εκφράζεται και με εκδηλώσεις σαν αυτή με το πανό με τη ΡΩΣΙΚΗ επιγραφή.

ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΝΑΣ πρόεδρος του Πάοκ δεν ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ τόσο και με τέτοια ΜΕΣΑ τον Ολυμπιακό και τον ΛΑΟ του. Και ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ ο λαός του Ολυμπιακού δεν έχει αντιδράσει με τόση ΟΡΓΗ εναντίον προέδρου του Πάοκ!

Ο Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι ήταν και είναι ένας ομογενής επενδυτής, με ανεξερεύνητα περιουσιακά χαρακτηριστικά, που θα λειτουργεί ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ, ακόμα και ΥΠΟΓΕΙΑ, σε σχέση με το ΥΨΟΣ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ολυμπιακού. Χαμηλά στο ποδοσφαιρικό έδαφος και όσο θα υπάρχει στο χώρο, θα κοιτάει ΨΗΛΑ, μπας και δει τον Βαγγέλα. Οχι στο πρόσωπο. Οπου… φτάνει το βλέμμα του. Δηλαδή… πολύ… χαμηλά.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΠΡΟΑΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Η «ΠΑΝΟΦΙΛΟΛΟΓΙΑ» ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ

Δίνουν σημασία μεγαλύτερη απ’ όσο πρέπει σε ένα συνηθέστατοι φαινόμενο στις εξέδρες των γηπέδων

Δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι η «πανοφιλολογία» που αναπτύχθηκε από τον Πάοκ και τα Μέσα που συντηρεί, αποσκοπεί ΜΟΝΟΝ στον ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ του σανοτραφούς οπαδικού κοινού. Αποπροσανατολισμός διπλός. Πρώτον, από την ΝΕΑ ΗΤΤΑ σε εκτός έδρας αγώνα και δη στον αγώνα της χρονιάς. Και δεύτερον, από την ΑΙΣΧΡΗ, ΑΘΛΙΑ και εμφανώς μεροληπτική ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ του ΚΟΜΙΝΗ.

Πριν λοιπόν «καταδικάσει» και «εκφράσει την οργή του» ο Ρώσος επενδυτής, θα πρέπει να ανατρέξει στα πεπραγμένα του και να προβληματιστεί (αν… είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο) με την ΔΙΚΗ ΤΟΥ συμπεριφορά και πολιτεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ΚΥΡΙΩΣ έναντι του Ολυμπιακού.

Εγώ πιστεύω ότι ΚΑΝΕΙΣ, μα ΚΑΝΕΙΣ, όσα λεφτά κι’ αν έχει, όσες διασυνδέσεις, συμμαχίες και λυκοφιλίες και αν κάνει, δεν πρέπει να νοιώθει ευχάριστα γνωρίζοντας ότι απέναντί του υπάρχει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΗΘΟΣ ανθρώπων πού δεν ανέχονται τα τερτίπια του και αυτή τους την απέχθεια εκδηλώνουν με όποιον τρόπο θεωρούν βολικό, αλλά και αποτελεσματικό.

Και για να ξεκαθαρίζω την θέση μου. Δεν επικροτώ τη βία, απ’ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ και αν προέρχεται και αυτό το έχω αποδείξει γράφοντας ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ λέξεις εδώ και σαράντα και βάλε χρόνια. Δεν έχω λοιπόν ανάγκη να αποδείξω τίποτα και σε κανένα. Η θέση μου λοιπόν για το πανό της θύρας 7, με το «εμετικό περιεχόμενο», όπως κραυγάζουν οι πληρωμένοι υποκριτές, είναι απλή:

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, όπως και δεν με ενδιέφερε ΠΟΤΕ το τι γράφεται σε οποιοδήποτε γηπεδικό πανό. Πρόκειται για μία εξωτερίκευση-επίδειξη ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΛΑΪΚΗΣ προελεύσεως. Πότε εναντίον ενός υπουργού, πότε εναντίον μιας κυβερνήσεως, πότε εναντίον ενός διαιτητή, πότε εναντίον κάποιας αντίπαλης ομάδας, ένα και το αυτό: Ανευ ΟΥΣΙΑΣ και ενδιαφέροντος.

Σύνηθες το φαινόμενο στις εξέδρες των γηπέδων. Εχουν αναρτηθεί και χειρότερα και ποτέ δεν έχει δοθεί προσοχή και σημασία μεγαλύτερη από την αρμόζουσα.

Οσον αφορά τα περί… «εμετικού περιεχομένου» που αναφέρουν οι ΑΡΔοτσάτσοι, δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά σε σχόλια άρρωστων αναγνωστών τους που ΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

Εκεί να δουν… εμετούς. Καταρράχτες ολόκληροι. Αλλά εγώ, απλά ΓΕΛΑΩ και ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΣΗΜΑΣΙΑ. Διότι απλά, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ…

Τον βγάζουν… «άριστο» για να τον έχουν πάντα «κοντά τους»

ΕΜΕΤΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ… «ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΙΝΗ!

Δεν είχα καμία αμφιβολία, ότι μετά την ΑΤΙΜΗ διαιτησία του Κομίνη και συνεργατών του, θα κινητοποιούνταν ολόκληρος ο μηχανισμός ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του «ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥ» διαιτητή, προκειμένου να τον ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ από τον κάθε πιθανό κίνδυνο και να τον έχουν, έτσι, πάντα κάτω από την ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΟΥΣ.

Φυσικά, όταν έγραφα για τον Κομίνη, ΠΡΙΝ από τον αγώνα, ήξερα πολύ καλά και το τι θα επακολουθήσει, το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και το έχουμε παρακολουθήσει αμέτρητες φορές: Εμφανίζονται διάφοροι τύποι της διαιτησίας, παλιοί και καινούργιοι, δήθεν κριτικοί και αναλαμβάνουν το ΞΕΠΛΥΜΑ της ΑΝΗΘΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ, με διάφορες κριτικές και αναλύσεις ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ, πού θυμίζουν το δικό τους βρόμικο παρελθόν.

Το γράφω λοιπόν ευθέως και ξεκάθαρα: Τις γνώμες του Τριτσώνη, του Κουκουλάκη, του Πορτογάλου αργόσχολου Παρτέιρα, του «παρατηρητή διαιτησίας» που ορίζουν αυτοί οι ίδιοι και των διαφόρων άλλων ειδικών της ΤΣΟΥΤΣΑΣ, τις έχω ΧΕΣΜΕΝΕΣ.

Και τους ΠΡΟΚΑΛΩ: Να βγούμε ΜΑΖΙ σε τηλεοπτικό κανάλι και να εξετάσουμε ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ τις φάσεις των ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΦΑΟΥΛ πού έδινε με ταχύτητα ΔΥΟ ανά ΛΕΠΤΟ υπέρ του Πάοκ, χωρίς κανένα πρόσχημα, ειδικά όσο πλησίαζε προς το τέλος του αγώνα. Να πούνε αυτοί τι βλέπουν και να πω κι’ εγώ τα δικά μου. Ναι, σιγά μη… δεχτούν! Εχουν μάθει βλέπετε να δραστηριοποιούνται στη διαιτησία ΣΚΟΤΕΙΝΑ, ΜΥΣΤΙΚΑ, με ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ τρόπους και διαδικασίες. Και βεβαίως να ΜΗ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ σε κανέναν άλλο, πέραν από τα αφεντικά πού τους διόρισαν.

Ειδικά για σένα, Κομίνη, έχω ακούσει ότι είσαι άνθρωπος ηθικός και αξιοπρεπής, υπόδειγμα στην κοινωνία του χωριού σου. Οπως και οι δύο ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ για τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περίσταση συνεργάτες σου. Στη ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ όμως, εμφανίζεις, σίγουρα χωρίς να το επιδιώκεις, εικόνα ΛΑΜΟΓΙΟΥ.

Εγώ βεβαίως δεν συμφωνώ, αλλά να ξέρεις, ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ προχθές το βράδυ, έλεγε ότι τα έχεις πάρει από τους Ρώσους. Τα εύσημα, εννοώ…

Δεν χαρίζουν κάστανα φέτος οι ερυθρόλευκοι …

ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΜΟΕΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Αφάνταστη ήταν η ικανοποίησή μου από την πληροφορία που έμαθα, ότι ο Ολυμπιακός κατέθεσε ΚΙ’ ΑΛΛΗ καταγγελία στον αθλητικό εισαγγελέα, μετά από εκείνες εναντίον των Βράνιες και Λιβάγια.

Αυτή τη φορά, ο Ολυμπιακός κατήγγειλε τον Σιμόες, με αφορμή την άθλια συμπεριφορά του στον αγώνα Ξάνθης–Αεκ, όταν πάτησε με μίσος και μοχθηρία τον πεσμένο στο έδαφος, Λουσέρο.

Βεβαίως, το τι θα κάνει ο εισαγγελέας είναι δική του δουλειά, όπως και δουλειά του Ολυμπιακού είναι να ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τα πάντα πού θα εμπίπτουν στην αντίληψή του.

Εχουμε και λέμε, Βράνιες, Λιβάγια και Σιμόες. Τρείς ως τώρα. Και… βλέπουμε. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα!

Εχασε το μίασμα

Από τα πολύ ευχάριστα της αγωνιστικής: Εχασε ο Πλατανιάς, η ομάδα–μίασμα του ελληνικού ποδοσφαίρου μέσα στην έδρα του από τη Λάρισα. Αντε να δούμε να μας αδειάζει τη γωνιά σιγά–σιγά .

Τα παράξενα της κληρώσεως

«Αγαπητέ Μανώλη, είμαστε σίγουροι πως έγινε κλήρωση για τους αγώνες της Super League και όχι ορισμός; Ο Ολυμπιακός δίνει όλα τα ντέρμπι εν μέσω αγώνων CL και οι άλλοι ανταγωνιστές του μέχρι τώρα παίζουν με Κασσιόπες. Είναι δυνατόν να φτάνουμε στην ένατη (9η) αγωνιστική και ΑΕΚ-ΠΑΟ-ΠΑΟΚ να μην έχουν... κληρωθεί έστω σε ένα ματς μεταξύ τους και ο Ολυμπιακός να έχει δώσει και τα τρία ντέρμπι; Μάλλον πιο εύκολο είναι να κερδίσει κάποιος το Τζόκερ, παρά να τύχει τέτοιας κλήρωσης. Ο ΠΑΟΚ επί επτά αγωνιστικές ρολάριζε την ομάδα. Σας ευχαριστώ, Παρασκευή Παρασκευάς([email protected])».

Προϋποθέσεις για να… πάει κανείς «στο διάολο»!

-«Αει στο διάολο»!
-Πιο εξοργισμένο: Ρε δεν πάς στο διάολο κι’ακόμα παραπέρα»!
-Πιο εκφυλισμένο: «Α στο διάλο!»
-Ακόμα πιο εκφυλισμένο και περιπαικτικό: «Ασταδιάλα» (μία λέξη)!
Κάθε μέρα το λέμε και το επαναλαμβάνουμε. Γελάμε και καλαμπουρίζουμε. Το ακούμε και το αντιλαμβανόμαστε με την έννοια του πειράγματος, ή ακόμα και της ύβρεως.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ δεν ξεσηκώνει τον κόσμο.
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν βγάζει άναρθρες κραυγές.
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν δίνει ΣΗΜΑΣΙΑ, σε μία συνηθέστατη έκφραση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ.
Τι σημαίνει όμως, κυριολεκτικά, το να πάει κάποιος στο διάολο; ΦΥΣΙΚΑ, προϋποτίθεται βασικά να… πεθάνει. Και κατά δεύτερον, να ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.
Οταν το ακούμε να απευθύνεται σε μας ή σε κάποιον άλλο, απλά χασκογελάμε.
Οταν το λέμε εμείς σε κάποιον άλλο, απλά εκτονωνόμαστε.
Οταν όμως πρόκειται για ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΑΣ, αλλάζει!
Ε, ΑΡΔολαμογιότσατσοι, κάνω κάπου λάθος; Ρε… δεν πάτε στο διάολο, λέω εγώ!

***ΚΟΙΝΗ ανακοίνωση για το πανό κατά του χρηματοδότη εξέδωσαν οι… ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ χρηματοδοτούμενοι ΠΑΟΚ ΠΑΕ, ΠΑΟΚ ΚΑΕ, ΠΑΟΚ βόλεϊ και ΠΑΟΚ… τα υπόλοιπα.

***ΠΟΤΕ στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας μας πρόεδρος ή ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού δεν στράφηκε εναντίον του προέδρου ή ιδιοκτήτη του Πάοκ! Ακόμα και στις χειρότερες προκλήσεις, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού απέφυγαν να παρατεθούν σε προσωπικό επίπεδο με ανθρώπους των διοικήσεων του Πάοκ. Η ΜΗΝΙΣ, η ΔΙΧΟΝΟΙΑ, η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ του ΜΙΣΟΥΣ, η ΕΞΑΡΣΗ του ΟΠΑΔΙΚΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ, είναι έργο του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι και της διοικήσεώς του. Επομένως… « Οστις κατέστησε εαυτόν σκώληκα ας μη παραπονείται όταν οι άλλοι τον ποδοπατούν» (Εμμάνουελ Κάντ).

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 24/10/2017)

Διαβάστε επίσης