Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΜΕ ΟΣΜΗ… ΚΟΝΤΟΝΗ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ!

ΜΕ ΟΣΜΗ… ΚΟΝΤΟΝΗ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ!
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 - 16:55

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Το κλωθογύριζαν απ’ τη στιγμή πού ο Ολυμπιακός πέρασε πρώτος στη βαθμολογία

Το τραστ κυβέρνησης – Σαμπίντι – Μελισσανίδη βάζει τα … δυνατά του μέσω διαιτησίας να πλήξει πάλι τον Ολυμπιακό

Το έφεραν από δω, το έφεραν από κεί, το κωλόσουραν, το πατσαβούριασαν πέρα δώθε, τελικά μας το σερβίρισαν : Σιδηρόπουλος στο πρώτο ντέρμπι του Ολυμπιακού.

Τρία ντέρμπι έχει να δώσει στις επόμενες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος και άλλα δύο γιά το Κύπελλο. Όλα αυτά, στις επόμενες τριάντα επτά ημέρες, μέχρι δηλαδή τις 4 Μαρτίου. Σύνολον, πέντε ντέρμπι. Με αντιπάλους ΟΧΙ 100 % ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ, αλλά ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΥΣ και ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟ : Το πώς θα κλονίσουν τον Ολυμπιακό, πως θα τον ρίξουν από την πρώτη θέση, πως θα τον απαξιώσουν.

Μαζί σε όλα αυτά και η ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Κυβέρνηση, με όλους τους τυπάκους πού έχει μαζέψει, καθώς και τα πουλημένα Μέσα των ΑΡΔοτσάτσων.

Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το περίγραμμα της ποδοσφαιρικής μας πραγματικότητας. Γνωστό και αναμενόμενο το τι θα συναντήσει από εδώ και πέρα ο Ολυμπιακός. Γνωστό και αναμενόμενο ότι ΤΑ ΟΡΓΙΑ πού είδαμε ως σήμερα να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ μπροστά σε όσα θα επακολουθήσουν. Όπως επίσης ΓΝΩΣΤΟ και ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ότι και ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα ως πρόβατο επί σφαγή. Οτι βεβαίως ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ, σαν Ολυμπιακός. Σαν την κορυφαία και σε δημοτικότητα ελληνική ομάδα, με τον υπερήφανο και ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΛΑΟ.

Από την ΕΠΟ λοιπόν, έγινε χθες το πρώτο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ βήμα, με τον ορισμό του Σιδηρόπουλου, πού είναι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ και ΠΑΟΚΤΖΗΣ, συνεπικουρούμενο από άλλους ΔΥΟ Θεσσαλονικιούς και ένα από γειτονικό Σύνδεσμο, της Πιερίας.

Ποιος τους όρισε αυτούς και – κυρίως – ποιος όρισε τον Σιδηρόπουλο, τον οποίο εδώ και ΜΗΝΕΣ ο Ολυμπιακός έχει ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να διευθύνει τους αγώνες του ;

Ξέρω τι θα πούνε, τα φερέφωνα. Ότι τον όρισε ο Περέϊρα. Ότι αυτό το πορτογαλέζικο καραγκιοζάκι κάνει τους ορισμούς. Μα, αν τους κάνει αυτός, τότε οι άλλοι ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΑΡΙΟΙ της ΚΕΔ, τι ακριβώς κάνουν ; Μπρίκια κολλάνε ή γκαζιέρες επιδιορθώνουν ; Όχι, ρε παιδιά, ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ σε μας. Και αν αναρωτιέστε ότι «τέλος πάντων, ποιος ακριβώς κάνει τους ορισμούς», ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΣΩ την απορία σας.

Οι ορισμοί ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, δηλαδή σε παιχνίδια ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ, όπως π.χ. το αυριανό, οι ορισμοί γίνονται με ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. Δηλαδή, ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ οι διάφοροι τύποι πού έχουν καταλάβει τα γραφεία της Ομοσπονδίας, με τους ΑΠ’ ΕΞΩ ενδιαφερόμενους.

Και … τηλεδιάσκεψη ;

Και δεν ομιλώ απλά γιά τηλεφωνικές συνομιλίες, νομίζω ότι το μέσον αυτό θεωρείται ξεπερασμένο και «λίαν επικίνδυνο» μετά από τις υποκλοπές της ΕΥΠ γιά … «εθνικούς λόγους». Ξέρουν πως επικοινωνούν αυτοί και δεν θα μου φαινόταν παράξενο αν μάθαινα ότι κάποιοι ορισμοί «της ΚΕΔ» γίνονται ακόμα και με … τηλεδιασκέψεις ; ! Ωραίος τρόπος συνεδρίασης η τηλεδιάσκεψη. Ο ένας π.χ. μπορεί να βρίσκεται στο Μακεδονία Παλλάς ( π.χ. ) ο άλλος στην ακτή Κουντουριώτη (π.χ. ) ή στον ΟΠΑΠ (π.χ. ), άλλος στο γραφείο του εκτελεστικού διευθυντή της ΕΠΟ ( π.χ. ) άλλος στο γραφείο του προέδρου της ΕΠΟ ( π.χ. ) κάποιοι άλλοι στο γραφείο πού συνεδριάζει η ΚΕΔ ( π.χ. ) και πάει λέγοντας.

Και πού «παίζει» ο Περέϊρα σ’ όλο αυτό το σκηνικό ; Ο Περέϊρα, φίλοι μου, υπογράφει. Βάζει τη στάμπα σ’ αυτά πού αποφασίζουν οι άλλοι, εντός και εκτός. Και κάθε 1η του μηνού, πάει στο ταμείο της Ομοσπονδίας για τα περαιτέρω.

Σιδηρόπουλος : Τι είναι και … τι δεν είναι

Κάπως έτσι πρέπει να ορίστηκε ο Σιδηρόπουλος, φίλοι μου. Εκτός μόνο ενός ενδεχομένου : Να τον όρισε ΠΑΛΙ ο Κοντονής ! Μην απορείτε, δεν έχει ξαναγίνει, δηλαδή ; Εγώ δεν το θεωρώ απίθανο. Εν πάση περιπτώσει, η διαιτητική «μεντιαλιτέ» του Σιδηρόπουλου, παρουσιάζει τα εξής χαρακτηριστικά. Εμφανίζεται ως «παλικάρι» πού «δεν καταλαβαίνει από έδρες», αλλά στην πραγματικότητα είναι απλά ΣΚΛΗΡΟΣ και ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ για να πετύχει αυτό πού έχει στο μυαλό του. Εμφανίζεται ως «ουδέτερος», ενώ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Εμφανίζεται ως σοβαρός και υπεύθυνος, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Εμφανίζεται ως ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ, ενώ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, αλλά ούτε και ΥΠΗΡΞΕ. Εμφανίζεται ως υπεράνω σκοπιμοτήτων, ενώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ούτε και ΥΠΗΡΞΕ. Εμφανίζεται, τέλος, ως ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ, ενώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ειδικά σε παιχνίδια μεγάλης βαθμολογικής ή θεσμικής σημασίας.

Ο Σιδηρόπουλος βεβαίως αποφεύγει να προκαλεί με ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ. Προτιμά να δείχνει εξ αρχής κάποιου είδους «συμβιβαστική» ή «εξισορροπητική» διάθεση, αλλά αυτό πού ΘΕΛΕΙ να κάνει, ή ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ να κάνει, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, εκμεταλλευόμενος την κάθε ευκαιρία.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ :

ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ

Αμέσως μετά τη λήξη του Ολυμπιακός – Ξάνθη, δόθηκε η επικοινωνιακή γραμμή, πού συνοψίζεται σε δύο φάσεις, με εμφανή και απροσχημάτιστο στόχο : Το να δημιουργηθεί η εντύπωση, ότι ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε από τη διαιτησία ! Ότι δηλαδή, αυτός πού κάνει παράπονα, στην πραγματικότητα είναι ο ευνοούμενος, ότι υπάρχουν … «ακόμα» ( ναι το είδα και αυτό σε άρθρο ενός ΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΔοΜΜΕμέ ) διαιτητές πού τον ευνοούν !

Ποιες ήταν αυτές οι φάσεις ; Μα φυσικά, το πέναλτυ στον Φορτούνη, πού έγινε αμέσως ο «βουτηχτής», ο «ηθοποιός», «αυτός πού εξαπατά τους διαιτητές» ! Η δεύτερη φάση, πού επίσης αναπτύχθηκε από τους πλέον ΠΟΡΩΜΕΝΟΥΣ και εξαγορασμένους δημοσιογράφους, το «πάτημα του Φιγκέϊρας στον πεσμένο Τριάδη», πού «έπρεπε ο διαιτητής να δείξει κίτρινη στον Πορτογάλο αμυντικό, αλλά δεν έδειξε και αν του είχε δείξει, η άλλη κάρτα πού πήρε μετά θα ήταν … η δεύτερη και θα έβγαινε και ο Ολυμπιακός θα έμενε με δέκα» και πάει λέγοντας !

Αυτή η ΚΙΤΡΙΝΙΑΡΙΚΗ, ΧΟΛΕΡΙΚΗ φιλολογία, δεν αναπτύχθηκε μόνο από τα Μέσα πού σιτίζονται με ρούβλια, ή με κρατικές διαφημίσεις. Την απολαύσαμε και από ανύποπτα Μέσα και εκπομπές, όπως αυτή η χθεσινή μεσημεριανή του ΣΚΑΪ, όπου εμφανίστηκε ως … «Βαρούχας στη θέση του Βαρούχα» ο πολυσχιδής δημοσιογράφος Βέργης.

Ο εν λόγω, ξεκίνησε να αραδιάζει τις κρίσεις του γιά την διαιτησία του Καραντώνη λέγοντας ότι «γίνεται μεγάλη κουβέντα γι’ αυτό το πέναλτυ, πού δεν ήταν».

Από την εισαγωγή του έκανε λάθος, ο ανεξάρτητος και αντικειμενικός. Διότι κατ’ αρχήν, ΟΥΔΕΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ γίνεται ή έγινε, παρά ΜΟΝΟΝ μέσα στον εσμό της ΑΡΔοκοινωνίας, στα Μέσα πού ανήκουν είτε στον Σαμπίντι, είτε στα της επιρροής Μελισσανίδη.

Αυτοί και μόνον αυτοί «το συζήτησαν» μεταξύ τους και ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ πού τους έδωσαν τα μεγάλα αφεντικά. Μη βγαίνουν λοιπόν οι … αγιογράφοι του του Μελισσανίδη, να μας το παρουσιάζουν σαν μέγα θέμα πού απασχολεί … χύδην, την ποδοσφαιρική κοινότητα. Αυτοί το αμφισβητούν, διότι ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ να κάνουν, αυτοί και το προβάλλουν

Στόχος του ντελβέ ο Καραντώνης

Στόχος, βεβαίως, φαινομενικά είναι ο ατυχής Καραντώνης. Στην πραγματικότητα στόχος είναι οι ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ στον Ολυμπιακό. Στόχος είναι οι ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΑ πλέον ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ διαιτησίες, για τις οποίες βεβαίως θα υπάρχει το επικοινωνιακό άλλοθι : «Ελα μωρέ, μιλάει και ο Ολυμπιακός, πού του έδωσε πέναλτυ ο Καραντώνης στη βουτιά του Φορτούνη» !

Κάπως έτσι θα πορευτεί αυτή η πλέμπα, ο ντελβές της δημοσιογραφίας, πού δεν διστάζουν να παραποιούν την αλήθεια και να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, αρκεί με αυτό τον τρόπο να επιτύχουν την μείωση, την απαξίωση, την υποβάθμιση των επιτυχιών του Ολυμπιακού, αλλά και σε δεύτερο χρόνο, την δημιουργία προϋποθέσεων διαιτητικής ΣΑΦΑΓΗΣ του Ολυμπιακού στα επερχόμενα ντέρμπι. Ετσι λειτουργούν οι Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι ( εν συντομία, ΑΡΔ ).

Αψογη !

Η Ξάνθη δεν παραπονέθηκε ποτέ. Ούτε την ώρα πού δόθηκε το πέναλτυ από τον Καραντώνη, ούτε μετά, ούτε και όταν τελείωσε το παιχνίδι. Φυσικά, ούτε και καμία ανακοίνωση γιά το πέναλτυ ή τη διαιτησία του Καραντώνη, πού όπως είπε και ο Σάββας ήταν ΑΨΟΓΗ, εκδόθηκε.

Για τα μάτια όμως δημοσιογράφων σαν τον Βέργη, πέναλτυ … «δεν υπήρξε».

Διπλό ήταν το πέναλτυ !

Ο Καραντώνης ήταν πολύ κοντά στη φάση με την ανατροπή ( = γκρέμισμα ) του Φορτούνη. Και είδε πολύ καλά τι συνέβη. Ο Φασίδης έκανε δυο φορές πέναλτυ στην ίδια φάση. Την μία με τον αγκώνα του στο σβέρκο του Φορτούνη και τη δεύτερη, στη συνέχεια, όταν έσπρωξε με το χέρι του στη μέση τον ερυθρόλευκο παίκτη.

Και … new entry Βέργη !

Ας πάρουμε τώρα και την άποψη των εμφανιζόμενων ως «κριτικοί διαιτησίας».

Ο Περικλής Βασιλάκης, δήλωσε δημόσια ότι υπάρχει πέναλτυ».

Ο Παναγιώτης Βαρούχας δήλωσε επίσης πως «υπάρχει πέναλτυ».

Ο Κώστας Ακρίδας δήλωσε και αυτός ότι «υπάρχει πέναλτυ».

Ο Ηρακλής Τσίκινης, έγραψε ότι «υπάρχει πέναλτυ».

Ποιοι έγραψαν ότι «δεν υπάρχει πέναλτυ» ;

Μόνον ο Μιντιούρης πού εκφράζει το μένος του κατά του Ολυμπιακού ( όπως όταν ήταν διαιτητής ) στο site του ρώσου και ο … new entry τηλεκριτικός Βέργης !

Είναι οι μόνοι εν Ελλάδι !

Ποιος … δεν θέλει ξένους ;

Ωραία, ο Ολυμπιακός ζήτησε από τη ΦΙΦΑ ξένους διαιτητές γιά τα ντέρμπι. Πριν προχωρήσουμε στην αναγκαιότητα αυτής της ενέργειας, μία απλή ερώτηση : ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ξένους διαιτητές ;

Ο Πάοκ, πού έχει ζητήσει στο παρελθόν από μόνος του ξένους ; Η η Αεκάρα πού … έρχεται αποφεύγοντας να ανοίξει τα χαρτιά της ;

Μήπως δεν θέλει ο Αλαφούζος, πού έχει δώσει ολόκληρο αγώνα, προκειμένου να έρθουν ξένοι διαιτητές στο πρωτάθλημα ;

Κανείς δεν λέει ξεκάθαρα ότι ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ και ξέρετε γιατί; Επειδή αν το πούνε αυτό, θα πρέπει και να ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ το γιατί δεν θέλουν ξένους και προτιμούν Ελληνες.

Ετσι, αφού οι ίδιοι ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ να εκφράσουν την άρνησή τους, ή βάζουν να γράφουν οι επικοινωνιακοί τους τσάτσοι, ή προσπαθούν να διακωμωδήσουν το θέμα, με μαλακίες του τύπου «κλαίνε στον Ολυμπιακό» σε διάφορες παραλλαγές.

Μόλις σταματήσουν τα μπαχτσίσια

Ένα από τα συμπτώματα της νοσηρότητας πού προσπαθεί να επιβάλλει η αυλή του Ιβάν, είναι και η επικοινωνιακή πολιτική μέσω τουϊτ, δείγμα της οποίας εμφανίστηκε στο διαδίκτυο :

«Το διάγγελμα για τους διαιτητάς (sic) σήμερα τι ώρα ξεκινάει;»

Εξυπνη η διατύπωση, αλλά επειδή δεν νομίζω ότι πρόκειται να ασχοληθεί κανένας άλλος με τα τουϊτικά τερτίπια των υπηκόων, θα απαντήσω εγώ με τον δικό μου τρόπο :

Το διάγγελμα γιά τους διαιτητάς, θα ξεκινήσει ευθύς μόλις τελειώσουν τα μεταγραφικά πάρε δώσε παραμονές αγώνων, οι πριμοδοτήσεις παικτών αντιπάλων, τα μπαχτσίσια σε παράγοντες, προπονητές και ιδιοκτήτες παραρτημάτων και το τάϊσμα ΑΡδοτσάτσων. Απλά πράγματα.

Γιατί δεν βγήκε στη δημοσιότητα

Ρωτούν πολλοί φίλοι, γιατί ο Ολυμπιακός δεν έδωσε στη δημοσιότητα την ενέργεια πού έκανε προς τη ΦΙΦΑ γιά ξένους διαιτητές.

Νομίζω ότι είναι πολύ απλό το θέμα. Η ενέργεια του Ολυμπιακού, ήταν ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ και ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ.

Δεν ήταν δηλαδή «επικοινωνιακής φύσεως» ενέργεια, έτσι, για τα μάτια του κόσμου. Και επειδή ακριβώς ήταν ΣΟΒΑΡΗ ενέργεια, πιστεύω ότι θα πιάσει τόπο.

Γιατί μόνο στα ντέρμπι ;

Το μόνο γιά το οποίο έχω κάποια ένσταση, είναι ότι το αίτημα αφορά μόνο τα ντέρμπι. Νομίζω ότι κανονικά θα έπρεπε να έρθουν ξένοι διαιτητές ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. Και οι δικοί μας να υποβιβαστούν σε αγώνες Β’ Εθνικής, μέχρι να εξοντωθούν όλες οι εξαρτήσεις.

Αλλά, θα μου πείτε, αν καταργηθούν εντελώς οι Ελληνες για αγώνες Α’ εθνικής, τι θα κάνουν οι Τεβεκέληδες, οι Μίχελς και οι Σαραϊδάρηδες ; Ανεργοι θα μείνουν;

Σωστό κι’ αυτό.

Διαβάστε επίσης