Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΤΣΙ ΠΟΥΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ : ΑΛΛΗΛΟΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ … ΑΝΗΛΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ !

ΤΣΙ ΠΟΥΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ : ΑΛΛΗΛΟΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ … ΑΝΗΛΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ !
Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 - 21:58

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Εκτός λεκανοπεδίου ο αποστολέας της «σφαιράτης» επιστολής σε Γραμμένο !

Τι γίνεται έξω ; Ενας χαμός γίνεται. Ο κακός χαμός. Τσι πουτάς, πού λέγαμε στο Μεταξουργείο. Της εκδιδομένης γυναικός το κάγκελο, λέγαμε στα Ταμπούρια. Και προλαβαίνω τους καλοθελητές : Γεννήθηκα στο Μεταξουργείο, Ηπείρου 51. Μεγάλωσα στα Εξάρχεια, Σπυρίδωνος Τρικούπη και Λεωφ. Αλεξάνδρας γωνία. Εζησα στην Κυψέλη, Σκοπέλου, στη Σόνια, Καλλιγά δεν θυμάμαι τον αριθμό, μετά πάλι Κυψέλη, Εκτορος, μετά Αμφιάλη, Ταμπούρια, για λίγο Πετράλωνα, Ιπποθοντιδών, Λόφο Σκουζέ ( Αμφιαράου ), Κολωνό ( Δράμας ), Σεπόλια. Μια ζωή στο νοίκι, βλέπετε, γνώρισα πολλές γειτονιές και πολλούς ανθρώπους. Λαϊκές γειτονιές, όπου κατοικούσαν άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης. Εκεί και απ’ αυτούς, έμαθα πολλά. Αυτή ήταν η μεγάλη σχολή δημοσιογραφίας πού τελείωσα. Και τελικά, κατέληξα στη Σαλαμίνα. Το τελευταίο μου λιμάνι, δόξα τω Θεώ.

Λέγαμε όμως ότι γίνεται τσι πουτάς. Απίστευτα πράγματα κυκλοφορούν στην πιάτσα. Και πολύ σοβαρά, άπαξ και έχει αναμιχθεί πλέον ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ στο ποδόσφαιρο. Μην κοιτάτε πού λένε οι Συριζαίοι, ότι το ποδόσφαιρο πολιτικοποιήθηκε. ΛΑΘΟΣ ! Ούτε το άλλο, ότι η πολιτική έχει ποδοσφαιροποιηθεί είναι σωστό. Το σωστό είναι ότι ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ, εποχή Τσίπρα και Σαμπίντι, πολιτική και ποδόσφαιρο ΕΧΟΥΝ ΕΝΩΘΕΙ, έχουν ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ. Και αλληλοσυμπλέκονται !

Όπως σας το λέω, αγαπητοί. Συγχώνευση έχει γίνει μεταξύ των δύο μεγεθών, σε βαθμό ακόμα και ένα πέναλτυ πού δεν δόθηκε ή ένα γκολ πού ακυρώθηκε προσλαμβάνει πλέον ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ χαρακτήρα ! Και το χειρότερο ; Ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να ΣΚΟΥΡΑΙΝΟΥΝ, να γίνονται όλο και χειρότερα, όλο και πιο ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ. Για ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ εννοώ, διότι είναι το πιο αδύναμο σκέλος της συγχώνευσης, οπότε ΑΥΤΟ θα βγεί ΧΑΜΕΝΟ.

Ναι, απ’ το κακό στο χειρότερο θα πηγαίνουμε από δω και μπρός, διότι τα μεγάλα μαχαίρια έχουν βγεί και στην πολιτική και στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι λόγια αέρα αυτά, κύριοι. Είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, όπως μου βγαίνει από τις πληροφορίες πού παίρνω από ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ.

Αλλά, επειδή μεσολαβεί Σαββατοκύριακο ΓΕΜΑΤΟ από ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, δεν πρόκειται να μιλήσουμε με λεπτομέρειες, σήμερα. Απλά, να σημειώσετε μερικά πραγματάκια, αποσπασματικά, πού το καθένα έχει τη σημασία του.

Η αποστολή της … επιστολής !

Εξέλιξη σχετικά με την «σφαιράτηεπιστολή στον Γραμμένο, όπως μου την μετέφεραν από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ πηγές και αφορά μία ΠΡΩΤΗ αποκάλυψη, ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ :

Η επιστολή ΔΕΝ στάλθηκε από το ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ. ΕΚΤΟΣ λεκανοπεδίου ο αποστολέας και ο καθένας μπορεί να κάνει όποιες σκέψεις θέλει.

Και ακόμη, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο φάκελος δεν περιελάμβανε μόνο μία επιστολή, σκέτη. Είχε και φωτό μέσα !

Το συλλαλητήριο και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Πάμε παρακάτω. Τι γίνεται με το αυριανό συλλαλητήριο, στη Θεσσαλονίκη ; Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την ολόθερμη στήριξή της και καλά έκανε.

Όμως, την ίδια στιγμή οι τοπικές του σύριζα στην πόλη έχουν πάρει οδηγίες γιά το μποϋκοτάζ του συλλαλητηρίου.

ΤΑ ΙΔΙΑ ακούγεται ότι ισχύουν και γιά κάποιες «αναρχο-αντιεξουσιαστικές» ομάδες, πού έχουν αποφασίσει να κάνουν «αντισυγκέντρωση» την ίδια ώρα, σε κάποια κεντρική γειτονιά και ΟΛΟΙ αντιλαμβανόμαστε τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Ποιο το αξιοπερίεργο ; Ότι μέσα στις ομάδες αυτές, δραστηριοποιούνται ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ εκ των οργανωμένων του Πάοκ !

Τι θα γίνει, λοιπόν ; Με ποιόν θα … πάμε ρε παιδιά ; Με την σύζυγο, ή με το αίσθημα ;

Αλλού τρώει και πίνει …

Παρένθεση : Ένα τέτοιο δίλλημα τέθηκε και στην Ημαθία. Την Ενωση, εννοώ. Οπου συνέβη και το καταπληκτικό σε συνέπεια και ήθος παροιμιώδες : «Αλλού τρώς και πίνεις, αλλού πας και το(ν) δίνεις» !

Η, αλλέως πως, για να πάρουμε την Ενωση τα πήραμε από Βορρά και τώρα τα δίνουμε ( την εν γένει υποστήριξη, εννοώ ) στο Νότο.

Και σε ποιόν ανήκει τελικά το λιμάνι ;

Επιστρέφω στα πολιτικοποδοσφαιρικά. Στο λιμάνι θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση του συλλαλητηρίου. Αυτό το ίδιο λιμάνι, πού ήταν να αγοράσει ο Σαμπίντι, με μία εταιρεία, αλλά όταν έφτασε η ώρα των υπογραφών, δεν υπήρχε εγγυητική.

Λίγες ημέρες μετά, διαβάσαμε ότι η εγγυητική βρέθηκε, από άλλη Τράπεζα, επίσης ΡΩΣΙΚΗ, όπως ήταν η πρώτη, πού είχε χρεωκοπήσει !

Εκτοτε, δεν έχει ακουστεί απολύτως τίποτα, πέραν των ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ από ΗΠΑ μεριά, πού δεν θέλουν επ’ ουδενί ΑΥΤΟ ειδικά το λιμάνι ( γιά λόγους πού έχουν να κάνουν με την ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ της Μακεδονίας μας ) να περάσει σε ΡΩΣΙΚΗ επιρροή !

Γι’ αυτό και κάθε εβδομάδα, βλέπουμε να βγαίνουν πέντ’ - έξι αμερικάνοι αξιωματούχοι και να επαναλαμβάνουν τους κινδύνους πού μπορεί να κρύβει μία «φιλορωσικής» προσέγγισης πολιτική δραστηριότητα της συγκυβέρνησης συριζανέλ.

Το ερώτημα λοιπόν, εξακολουθεί να αιωρείται : Σε ποιόν «ανήκει» το ΛΙΜΑΝΙ της Θεσσαλονίκης, εκεί πού θα γίνει το συλλαλητήριο ;

Σύντομα και τα «πιστόλια»

Ανακατεμένα πράγματα, λοιπόν. Σίγουρα όμως ΣΧΕΤΙΚΑ αναμεταξύ τους. Και με αυτά τα ολίγα λέω να κλείσουμε γιά σήμερα, καθ’ ότι οι εξελίξεις σημειώνονται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς, επί καθημερινής βάσεως.

Σύμφωνα με τις ηπιότερες προβλέψεις, «πολύ σύντομα θα βγούνε πιστόλια» ΚΑΙ στου Γουδή, αλλά αυτό δεν θα είναι τίποτα μπροστά στα ΤΡΟΜΕΡΑ γεγονότα πού εικάζεται ότι μοιραία θα επακολουθήσουν.

Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερα λοιπόν, αυτή τη στιγμή. Εν αναμονή των ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΩΝ εξελίξεων πού αναμένονται.

Και … άσ’ τε να δούμε τι θα γίνει ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ και τα ξαναλέμε. Πρώτα ο Θεός.

Αντί Μολέντο, ένα … αμελέτητο !

Πως την πάτησαν έτσι πάλι αυτά τα μπαόκια, ρε παιδιά. Για γέλια και γιά κλάματα είναι.

Σίγουρο τον είχαν τον Μολέντο, «στο τσεπάκι τους», έλεγαν.

Όταν όμως ο Μολέντο δήλωσε πως φεύγει γιά την πατρίδα του, έψαξαν στο τσεπάκι τους και το μόνο πού βρήκαν, ήταν ένα αμελέτητο ! ( Οι πληροφορίες ότι … ανήκε στον Μολέντο, κρίνονται ανεπαρκείς ).

Και ο Πόα πάντως, δεν το χειρίστηκε καλά το θέμα. Πήγε να διαπραγματευτεί με τον Πάοκ, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση του παίκτη. Δηλαδή, πας να πουλήσεις ένα παίκτη σου, στον οποίο χρωστάς και λεφτά, άρα σε έχει στο χέρι … χωρίς να τον ρωτήσεις ; Συγνώμη, αλλά είσαι βλάξ, κύριε. Εμεινε λοιπόν κι’ αυτός με την πώληση στο χέρι, αλλά με την ελπίδα γιά δανεικούς, ακέραια !

Όλα εξαρτώνται από το τι θα πεί και θα αποφασίσει ο πολυχρονεμένος μας Χαλίφης. Ο οποίος μπορεί να έχασε τον Μολέντο, αλλά όχι την … «ανθρωπιά του».

Διότι το να δίνεις σήμερα παίκτες στον αξιοθρήνητο Πόα, είναι δείγμα ανθρωπιάς, πάνω απ’ όλα. Φυσικά, εξυπηρετούνται και κάποια σχέδιά σου, αλλά αυτό … δεν το λέμε, για να μη μας περάσουν γιά τιποτένιους εκμεταλλευτές.

Και ρήτρες και ρουφήχτρες

Κάποιοι δηλαδή κακοπροαίρετοι, μπορεί να πούνε ότι βρήκε τον Πόα σε ανάγκη και προσπαθεί να τον εκμεταλλευτεί. Λάθος αυτό, όμως. Το να δώσει τον Κάτσε, τον Σήκω, τον Σγούψε και τον Οκλαδόν, ωφελεί και τον Πόα και τους ίδιους τους παίκτες πού θα βρούν ευκαιρία να … ψηθούν όσο θέλουν. Και από τις δύο μεριές.

Και μη νομίζει κανείς, ότι θα δοθούν έτσι, χωρίς όρους. Και ρήτρες θα μπούν και μήτρες και ρουφήχτρες και ό,τι άλλο επινοηθεί την ώρα των συμβολαίων. Και πάνω απ’ όλα, βεβαίως, θα δοθεί όρκος τιμής, σε ειδική διαδικασία, ότι οι δανεικοί δεν θα χρησιμοποιούνται στους αγώνες με την ομάδα του καλού Πατερούλη. Σιγά δηλαδή μην τους ευεργετούμε γιά να τους στρέψουν τους δικούς μας παίκτες εναντίον μας.

Και η … Λέστερ της Ελλάδας

Κάτι ανάλογο δηλαδή της συμφωνίας πού έχουν κάνει με τον Ατρόμητο. Τρείς δανεικούς έχει πάρει και η … «Λέστερ της Ελλάδας» όπως αρέσκεται να αποκαλεί την ομάδα του ο Γιώργος ο Σπανός σε στιγμές κεφιού.

Παρατήρηση : Και η Λέστερ έχει δανεικούς, αλλά δεν έχει εξαρτήσεις. Δεν έχει καμία συμφωνία με τις ομάδες τους να μην παίζουν εναντίον τους.

«Κορόϊδο» ο Ολυμπιακός ;

Όπως βεβαίως, ο ηγέτης της Λέστερ δεν έχει κάνει καμία συμφωνία με τον Ολυμπιακό, γιά τους δανεικούς πού έχει κονομήσει γιά να … κάνει πρωταθλητισμό !

Η Λέστερ της Ελλάδας, λοιπόν και τους βάζει να παίξουν εναντίον του Ολυμπιακού ΟΛΟΥΣ τους δανεικούς από … τον Ολυμπιακό και ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ λόγω της απόδοσης των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ποδοσφαιριστών !

Και δεν ομιλώ μόνο γιά φέτος. Και πρόπερσι με τον Καραμάνο, τα ίδια δεν είχαν γίνει ;

Μόνον οικονομικοί οι λόγοι

Προσέξτε τώρα γιά τι πλάσματα ομιλούμε. Οι λόγοι πού έχασαν τον Μολέντο, είναι ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ.

Δηλαδή, ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ αυτά πού ΕΠΡΕΠΕ να δώσουν ΣΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ γιά να υπογράψει στην ομάδα τους.

Προτίμησε την Ιντερνάσιοναλ στην πατρίδα του, πού έδινε καμιά διακοσαριά παραπάνω. Οπότε, ο Πάοκ δεν έκανε την σίγουρα ΣΠΟΥΔΑΙΑ αυτή μεταγραφή, γιά ένα – δυό κατοστάρικα.

Και καλά έκανε, δεν μας αφορά το πού δίνει ή δεν δίνει τα λεφτά του. Όμως, το θέμα είναι ότι πήγε με τους ΑΡΔοΜΜΕμέδες πού έχει στη δούλεψή του να ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ πάλι τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ !

Μπαμπούσκαγια

Μάλιστα, κύριοι, όπως το διαβάζετε. Βρε δεν πα’ ο Μαρινάκης να έχει δεσμευτεί εδώ και κάτι ΜΗΝΕΣ, πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί με παίκτες πού θα μείνουν ελεύθεροι από τον Πόα ; Βρε δεν πά’ να έχει κάνει ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ο Ολυμπιακός ;

Οοοοχι, για τους ΑΡΔοΜΜΕμέδες αυτά δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Η γραμμή πού έχει δοθεί από την Μπαμπούσκαγια, είναι ότι «η μεταγραφή χάλασε με παρέμβαση του Ολυμπιακού». Αυτά τους είπαν να γράφουν, αυτά γράφουν. Και το αναγνωστικό κοινό ; Και η ενημέρωση ; Και η αλήθεια ; Στα παλιά τους τα παπούτσια, αυτά.

Ποιος είναι ο … «πραγματικός στόχος»

Φυσικά, όπως ήταν επόμενο δεν λείπουν και τα ευτράπελα από την ιστορία αυτή. Τον εύθυμο τόνο έδωσε πάλι – ποιος άλλος ; - το Γιουρίκι, πού έβγαλε στο διαδίκτυο την καταπληκτική ατάκα : «Ξέρω ότι ο Μολέντο ήταν εκτός προγράμματος και το ποιος ήταν στο πρόγραμμα θα το μάθετε σύντομα» !

Τι μας λέει λοιπόν το … πονηρούλι ; Ότι στην πραγματικότητα δεν ήθελε τον Μολέντο ο Πάοκ, αλλά κάποιον άλλο. Ποιος ήταν όμως αυτός ο άλλος, θα το μάθουμε στη συνέχεια !

Αυτά λέει το Γιουρίκι, πού όταν αυτός πήγαινε, εμείς … ερχόμασταν ! Να του πω λοιπόν εγώ τον … «πραγματικό στόχο» της ομάδας του : Είναι … ΟΠΟΙΟΣ θα τους κάτσει ! Οποιος θα δεχτεί να πάει στον Πάοκ, αυτός θα προβληθεί ότι ήταν και ο στόχος, αυτόν δηλαδή θέλανε εξ αρχής και όχι τον Μολέντο !

Γνωστό αλλά παλιό το κολπάκι. Σε τα μας, όμως ;

Να τον χαίρεστε, κύριε Γραμμένε

Τελεσιδίκησε χθες η υπόθεση του προέδρου της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Παπαχρήστου, ο οποίος είχε καταγγελθεί από σωματεία της Ενωσής του γιά θέματα οικονομικής διαχείρισης. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, μετέτρεψε την ποινή του από τρείς μήνες απαγόρευσης συμμετοχής στο ποδόσφαιρο, σε δύο μήνες. Δηλαδή, την μείωσε κατά ένα μήνα.

Το θέμα όμως δεν είναι η διάρκεια της ( αθλητικής ) ποινής, αλλά η ίδια η ποινή. Ο κ. Παπαχρήστος, στενός φίλος και κολλητός του Μελισσανίδη, αποδείχθηκε ένοχος των πράξεων γιά τις οποίες κατηγορείται. Λογικά, αυτό θα έπρεπε να σημαίνει και την αντικατάστασή του, τουλάχιστον από το ΔΣ της ΕΠΟ, αλλά με την .. εξυγίανση πού τους δέρνει, αποκλείεται να συμβεί.

Επίλογος : ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ τον συνεργάτη σας, κ. Γραμμένε πρόεδρε.

Ακάλτσωτος

Να δω Ζουράρη στο συλλαλητήριο να ξεφωνίζει συνθήματα, ακάλτσωτος με σαγιονάρες και τι στον κόσμο !

Εκεί θα είναι πάντως, ως ηγέτης του κόμματος … «Πυρίκαυστος Ελλάς», πού … «συνεργάζεται» με τους Σανέλ.

Θα το δείτε.

Διαβάστε επίσης