Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρομακτικές μεταλλάξεις αντιπάλων του Θρύλου στο Καραϊσκάκη!

Τρομακτικές μεταλλάξεις αντιπάλων του Θρύλου στο Καραϊσκάκη!
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 - 20:24

*** «Για μένα, τα παιχνίδια λήγουν στο 90'. Ο Ολυμπιακός έκλεψε τη νίκη με γκολ δύο λεπτά μετά τη λήξη» ( Λουτσέσκου ).

*** «Γιά μένα, ο ΟΦΗ μας έπαιξε στα ίσα» ( Λουτσέσκου )

*** Δηλαδή αν δεχτούμε ότι η γκολάρα του Καμαρά ήταν φωτοβολίδα ευθείας βολής, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του ;

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ !

Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ «ΑΣΤΕΡΑΣ» ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ, ΕΓΙΝΕ ... «ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑΡΑ ΟΜΑΔΑΡΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ !

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΟΦΗ :

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ... ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΑΟΚ ;

Παρατήρηση πρώτη. Ο Αστέρας Τρίπολης, είναι ομαδάρα.

Σόρι, λάθος. Ο Αστέρας Τρίπολης ΗΤΑΝ ομαδάρα. Προχθές το βράδυ, στο Καραϊσκάκη.

Να το πούμε αλλιώς. Ο Αστέρας Τρίπολης πού είδαμε προχθές να ΣΚΙΖΕΤΑΙ εναντίον του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, ήταν η ΚΑΛΥΤΕΡΗ από τις ομάδες πού έχει αντιμετωπίσει ως τώρα ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη.

Προσθέτω : Ο Αστέρας Τρίπολης είναι ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα και από τον Πάοκ και από το Αεκ, πού ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΑΝΕ τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Βάλ' τε τα τώρα κάτω, όλα αυτά.

Πως είπατε ; Για τον Αστέρα Τρίπολης θα μιλήσουμε τώρα, ή για τον Ολυμπιακό ; Για την ήττα του Αστέρα, ή για την ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΝΙΚΗ του Ολυμπιακού επί του Αστέρα Τρίπολης ;

Μα, ακριβώς γι' αυτό ομιλώ, κύριοι. Ο Αστέρας Τρίπολης, εναντίον του Ολυμπιακού ΔΕΝ ΗΤΑΝ ο Αστέρας Τρίπολης, ο ηττοπαθής, η ομάδα ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ πού έπαιξε εναντίον Πάοκ και Αεκ. Ηταν η ... Μπαρτσελώνα της Ελλάδας ! Ηταν η ατσάλινη ομάδα πού ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ προκειμένου να κάνει ζημιά στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα της Ελλάδας. Το ότι δεν τα κατάφερε τελικά, δεν σημαίνει και πως δεν έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία της.

Ναι λοιπόν, ο Αστέρας Τρίπολης ΗΤΑΝ ΟΜΑΔΑΡΑ, όσο ΔΕΝ ΗΤΑΝ μέχρι τώρα και όσο ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ από δω και πέρα. Και αν θέλετε να το πάμε παρακάτω, ΝΑΙ, φίλοι μου, ο Ολυμπιακός «ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ» να αντιμετωπίζει και ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ομάδες ΣΑΝ τον προχθεσινό Αστέρα Τρίπολης. Ομάδες πού πριν από τον Ολυμπιακό παρουσιάζονται ... «ντεφορμέ» αλλά όταν δούν Ολυμπιακό μπροστά τους ξαναβρίσκουν την ... φόρμα τους στο ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ από το κανονικό.

Συγνώμη, μήπως είδατε το ΟΦΗ – Πάοκ του Σαββάτου; Σκυλιά του πολέμου οι παίκτες του ΟΦΗ. Μαχητικοί μέχρις ηρωϊσμού, φιλότιμοι, τα έδωσαν όλα. Ναι, αλλά ΟΧΙ ... ΟΛΟΙ ! Δύο, ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΡΕΙΣ ήταν αυτοί πού ΠΑΛΕΨΑΝ και ΜΟΧΘΗΣΑΝ γιά την ομάδα τους. Αυτό είδα δηλαδή ΕΓΩ. Όπως είδα και άλλους, τους περισσότερους, να εμφανίζονται ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ των προσδοκιών, αλλά – χειρότερο αυτό – των ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ τους.

Ερώτηση κρίσεως. Ετσι θα παίξει ο ΟΦΗ εναντίον του Ολυμπιακού ; Η μήπως θα δούμε την ομάδα του Ηρακλείου να εμφανίζεται περίπου ως ... Μάντσεστερ και να ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ στην κυριολεξία, για να κάνει ΤΗ ΖΗΜΙΑ στον Ολυμπιακό ;

Ερώτηση κάνω ευθέως και στον προπονητή ( πρώην του Ηρακλή και του Αρη ) Νίκο Παπαδόπουλο. Γιατί ρε μάστορα δεν χρησιμοποίησες τους ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ του Πάοκ στον αγώνα ; Δεν τους είχες εμπιστοσύνη, ή μήπως ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ οι ... ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΕΣ της Τούμπας να παίξουν;

Το ξέρεις, Παπαδόπουλε, ότι πριν από δύο χρόνια ένας ανακριτής είχε ΛΥΣΣΑΞΕΙ να ψάχνει και να ερευνά κάτω από το μικροσκόπιο το γιατί αν και πως είχαν παίξει εναντίον του Ολυμπιακού οι δανεικοί στον Ατρόμητο ; Το ξέρεις ότι ΨΑΧΝΟΝΤΟΥΣΑΝ οι δυνάμεις της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ στο ποδόσφαιρο, να βρούνε ψήγματα ενοχής σχετικά με τους δανεικούς του Ολυμπιακού, την ώρα πού αυτοί ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ εναντίον της ομάδας τους, αλλά και ΚΕΡΔΙΖΑΝ τον Ολυμπιακό οι ομάδες τους με ... ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ γκολ ;

Αν δεν θυμάσαι προπονητή Παπαδόπουλε, να σου θυμίσω ένα παράδειγμα, του Καραμάνου, δανεικού στον Ατρόμητο παίκτη ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, πού έβαλε το γκολ με το οποίο ΕΧΑΣΕ ο Ολυμπιακός από τον Ατρόμητο !

Θέλεις κι' άλλα, προπονητή Παπαδόπουλε ; Γιατί άφησες στον πάγκο ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ, όπως τον Πλατέλα, τον Αραβίδη, τον Κουτσιανικούλη, τον τερματοφύλακα ΣΩΤΗΡΙΟΥ και έβαλες μέσα Ντίνες, Νάστους ( αλήθεια, μήπως αυτός ο Νάστος είναι στενός συγγενής του άλλου Νάστου, πού ΓΕΝΝΗΥΘΗΚΕ και ΑΝΔΡΩΘΗΚΕ ποδοσφαιρικά στον Πάοκ ( 1996 – 2003 ) ;

Όχι δηλαδή ότι είναι κακό, αλλά εντάξει, τουλάχιστον από τον εξαφανισμένο Νάστο, ο ΠΑΛΙΚΑΡΟΣ Τάσος Παπάζογλου θα ήταν χίλιες φορές καλύτερος.

Το κλείνω, για να μην παρεξηγηθώ κι' όλας. Όταν θα παίξεις με τον Ολυμπιακό, Παπαδόπουλε, μην ξεχάσεις να βάλεις τους ΙΔΙΟΠΥΣ πού έπαιξαν το Σάββατο. Τον Νάστο, τον Ντίνα, τον Σασί και κυρίως τον τερματοφύλακα, τον Στρέζο. Κι' ας έχει περάσει κι' αυτός από τον Ολυμπιακό, δεν πειράζει. Αν παίξει, δεν θα είναι Στρέζος, Δελαβίνιας θα είναι. Η έστω, Πεντζαρόπουλος !

Στην πριγκιποπούλα με την μαγεμένη κολοκύθα πού σέρνανε έντεκα κοριοί

Αλοιφή γιά τους κάλους του νεραϊδογεννημένου Αλεφ

Αλλη ερώτηση. Μήπως είδατε το Αεκ – Πανιώνιος του Σαββάτου; Ομαδάρα η Αεκάρα, έτσι; Αυτά τα είδαμε. Για τον Πανιώνιο θέλω να μου πείτε, πως τον είδατε. Τον Πανιώνιο, τον φουκαρά αιώνιο, πού λέμε καμιά φορά.

Τι σόϊ ομάδα ήταν ο Πανιώνιος ; Θύμιζε σε κάτι τον ΠΕΡΣΙΝΟ, ή τον ΠΡΟΠΕΡΣΙΝΟ Πανιώνιο; Ηταν το ίδιο όπως παλιά, δυνατός, μαχητικός, επικίνδυνος ; Τα έδωσε όλα ; Επαιξε όλα γιά όλα ;

Συγνώμη, αλλά εγώ δεν είδα ΤΙΠΟΤΑ απ' αυτά τα στοιχεία, τα στοιχεία μιάς ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ αγωνιστικά ομάδας.

Συγνώμη, αλλά ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΕΛΙΚΗ στο ΟΑΚΑ εναντίον της Αεκ, ούτε η Τριγλία και η Ζεστή Βρύση πού αντιμετώπισε η Κούλα όταν έπαιζε στη Γ' Εθνική δεν είχαν !

Λέω κάτι λάθος ; Γράφω καμία ανακρίβεια ; Ηταν ομάδα δηλαδή αυτή από τη Νέα Σμύρνη πού ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΣΕ ο ... Βίκτωρ Κλωναρίδης ; Καλά, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ οι παίκτες πού τους έγιναν αλοιφή γιά τους κάλους του νεραϊδογεννημένου Αλεφ ;

Και έρχομαι λοιπόν, ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, γιά τον αγώνα της Δευτέρας : Πανιώνιος – Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη. ΕΤΣΙ θα παίξει ο Πανιώνιος ; Θα αποδώσει έτσι ακριβώς όπως απέδωσε και εναντίον της Αεκούλας ; Η μήπως θα ζήσουμε την μεταμόρφωση του βάτραχου πού έγινε πρίγκηπας και πήγε να βρεί την πριγκιποπούλα μέσα σε μια κολοκύθα, πού σέρνανε οι έντεκα κοριοί ;

Θα την δούμε την Πανιωνάρα να ΣΕΡΝΕΤΑΙ όπως με την Αεκ, ή θα δούμε μία μεταλλαγμένη ομαδάρα, να σκίζει χασέδες και να πετάει στον έβδομο ουρανό ;

Εντάξει, εγώ θα ευχηθώ καλή επιτυχία στον φουκαρά αιώνιο, αλλά ειλικρινά θα στεναχωρηθώ πολύ αν δω τον Ζαμάνη, σε συναγωνισμό ΤΑΧΑΤΕΣ με τον βασιλομπίλαρο, ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑΧΑΤΕΣ στο διαιτητή. Όπως την έπεσαν προχθές στον Ευαγγέλου, ΑΓΝΩΣΤΟΝ γιά ποιόν λόγο.

Ρε μπας και ... για ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ ; Ερώτησην πράττω, είπαμε.

Ολοι κερδίζουν αλλά ... νίκη με νίκη έχουν διαφορά !

Ο Ολυμπιακός με μπαλάρα, οι άλλοι με πέναλτυ και τα πόδια ανοιχτά !

Πολύ μεγάλη η νίκη του Ολυμπιακού λοιπόν, φίλοι μου. Τεράστιας σημασίας, όπως θα έλεγε και ο κυρ Θόδωρος, αν ζούσε και το απολάμβανε.

Να σας πω όμως κάτι ; Ο Ολυμπιακός ΚΑΙ ΠΑΛΙ έπαιξε ΜΠΑΛΑΡΑ ! Ισως όχι όλα τα λεπτά, όλου του αγώνα, αλλά σίγουρα στη συντριπτικά μεγαλύτερη διάρκεια. Τέτοια μπάλα, σαν αυτή πού βλέπουμε φέτος. Πλουραλιστική μπάλα, χορταστικό θέαμα, συναρπαστικό ποδόσφαιρο.

Γκολ, δοκάρι, φάσεις ατέλειωτες, επιθέσεις κατά κύματα, παίκτες πού δεν ήξερες ποιόν να πρωτοθαυμάσεις και σε ποιόν να πρωτοπείς μπράβο, να πρωτοδώσεις συγχαρητήρια.

Πολύ μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός του Μάρτινς, φίλοι μου. Και αυτό θα το έλεγα ακόμα και αν δεν είχαμε πετύχει το γκολ της νίκης. Ακόμα και αν δεν είχαμε πάρει το αποτέλεσμα πού πήραμε. Διότι άλλο το αποτέλεσμα, άλλο η απόδοση. Όταν ΓΕΜΙΖΕΙΣ τον κόσμο σου με το θέαμα πού απολαμβάνει, η αποτυχία μπορεί να ενοχλήσει, αλλά ο ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ θα παραμείνει.

Εν τέλει, η διαπίστωσή μου είναι πως ο φετινός Ολυμπιακός έχει μία μεγάλη ΔΙΑΦΟΡΑ από τους άλλους συναγωνιστές του. Και η διαφορά έγκειται βασικά στο εξής :

Οι άλλοι ΚΛΕΒΟΥΝ ΝΙΚΕΣ. Ο Ολυμπιακός ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΝΙΚΕΣ με το σπαθί του, με την αξία του, με την ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ στο ελληνικό ποδόσφαιρο ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.

Ο Ολυμπιακός κερδίζει δια πυρός και σιδήρου με ΓΚΟΛΑΡΕΣ και ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ των ποδοσφαιριστών του ( βλέπε τον ΗΡΩΪΚΟ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΜΙΚΑ ).

Οι άλλοι, κερδίζουν «με πέναλτυ και με τα πόδια ανοιχτά» ( δανείζομαι τη φράση από τον αγαπητό Σάββα ).

Σιδηρόπουλος στη Μπαρτσελώνα :

Η τιμή πού ... τιμή δεν έχει

Μεγάλη μας τιμή, κύριοι ! Μεγίστη, θα έλεγα. Μπορεί εδώ στο Ελλάντα να μην καταξιώνεται όσο θα έπρεπε, αλλά έξω θριαμβεύει.

Για τον Τάσο Σιδηρόπουλο ομιλώ, τον διεθνή μας διαιτητή, πού ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ – παρακαλώ – μεταξύ της Μπαρτσελώνα και της Αϊντχόβεν !

Τεράστια η τιμή, πού τιμή δεν έχει. Πού αναδεικνύει και την αδυναμία μας, να εκτιμήσουμε τις πραγματικές αξίες. Ποιος ; Ο Σιδηρόπουλος, πού με τον πρώτο του κι' όλας αγώνα στο ελληνικό πρωτάθλημα τιμωρήθηκε ! Ποιος ; Ο Σιδηρόπουλος γιά τον οποίο πριν από ένα χρόνο είχε τρίξει συνθέμελα ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποιος ; Ο Σιδηρόπουλος, ο εκλεκτός των εκλεκτών, με θαυμαστές και υποστηρικτές του μεγέθους ενός Κοντονή, ο Σιδηρόπουλος πού γιά χάρη του σφάχτηκαν ένας Πάοκ με μία Αεκ.

Και για να σοβαρευτούμε. Πόσο τιμητικός είναι γιά την ελληνική διαιτησία ο ορισμός του Σιδηρόπουλου; ΟΥΔΟΛΩΣ, λέω εγώ. Οσο θα υπάρχουν στην ΟΥΕΦΑ ο Τεό με το συστηματάκι του, πού ακουμπάει στην ΕΠΟ και την διαιτησία μας, οι Σιδηρόπουλοι ΘΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ και θα «προστατεύονται» από τις ανώτερες και ανώτατες αρχές. Η ΚΕΔ τιμώρησε τον Σιδηρόπουλο; Ηρθε αμέσως η ΟΥΕΦΑ και τον «ξέπλυνε» με ιδανικό ορισμό.

Και ... πού είστε ; Μην ξεχνάτε την σύνθεση της υπόλοιπης ... «εθνικής» αποστολής. Παπαπέτρου και Παπαδόπουλος οι πρόσθετοι. Και Ευθυμιάδης ο τέταρτος ! Ολοι τους εκλεκτοί και διαλεκτοί. Φίλοι της μουσικής Μότσαρτ και του Γιαννάκη Παπαδόπουλου.

Α; Είπατε τίποτα ;

Η ... «χαρά» του Πασχαλάκη και η ... «πράξη» του Παπαμακάριου

«Εδώ έριξαν φωτοβολίδα ευθείας βολής σε γυναικόπαιδα, κ "τιμωρήθηκαν" με πρόστιμο, κι εσείς νομίζετε ακόμα ότι θα τιμωρηθεί ο "άντρας" Πασχαλάκης ; Μήπως νομίζετε ότι ζείτε σε χώρα που ισχύουν οι νόμοι ;» (Giorgos Arbouniotis )

Εύλογο το θεωρητικό ερώτημα του αναγνώστη και βεβαίως, δεν έχω καμία αυταπάτη. Ο Πασχαλάκης ίσως να τιμωρηθεί, αλλά και αν συμβεί αυτό, η ποινή του θα είναι όσο το δυνατόν ανώδυνη. Ηδη, όπως διαβάζω στο διαδίκτυο, έχουν επιστρατευθεί όλοι οι μηχανισμοί επικοινωνίας για να βρεθούν τα παράθυρα, τα παραθυράκια και τα κενά των διατάξεων, πού θα ... «δικαιώσουν» τον ασυγκράτητο τερματοφύλακα.

Νομίζω όμως ότι την καλύτερη προσέγγιση στο θέμα την έκανε ο ευρηματικός Ρουμανορομά Λουτσέσκου, ο οποίος ερωτηθείς σχολίασε :

«Ηταν λάθος το γεγονός ότι γύρισε και έδειξε τη χαρά του έτσι στους φιλάθλους. Πρέπει να εστιάσει στο γήπεδο, αυτή είναι η δουλειά του. Πραγματικά δεν νομίζω ότι το έκανε με άσχημο τρόπο».

Ετσι ακριβώς φίλτατοι. Τη ... χαρά του έδειξε, όχι κάτι άλλο, όπως π.χ. την γενετήσια πράξη. Και αυτό δεν το έκανε με άσχημο τρόπο. Κάθε άλλο. Ευγενέστατος ήταν. Με το σεις και με το σας. Μην κοιτάτε πού ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν ακούγονταν καθαρά αυτά πού έλεγε πως έκανε στους φιλάθλους του ΟΦΗ. Μπορούσαν όμως να το εννοήσουν, από τις κινήσεις των χεριών του.

Για μένα λοιπόν δεν υπάρχουν ούτε απορίες, ούτε ερωτηματικά, ούτε και ... αμφιβολίες γιά τη συνέχεια.

Μόνο ένα πραγματάκι έχω να ρωτήσω, κατ' ευθείαν τον Πασχαλάκη :

Αλήθεια, ρε μάτσο άνδρα, αν αυτό πού έκανες εσύ, σου το είχε κάνει ο Μανώλης ο Παπαστεργιανός όταν σου ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ, θα σου άρεσε ;

Ρούμπα, σάμπα και μάμπο !

Απίστευτοι οι ... απίστευτοι της NOVA, ρε παιδιά. Προσπαθούσαν, ντε και καλά, να δικαιολογήσουν την επιλογή του προπονητή του ΟΦΗ να μη χρησιμοποιήσει εξ αρχής τον Αραβίδη.

Και τι έλεγαν; Ότι «έχει καιρό να παίξει και ... είναι εκτός ρυθμού» !

Ενώ ο ...Ντίνας, έ; Ο Βουό, έ; Τον είδαμε τον ρυθμό και αυτών πού έπαιξαν. Κάτι ανάμεσα σε ... ρούμπα, σάμπα και μάμπο, θύμιζε.

Τα ονόματα πού έμαθε

Με ενημέρωσε ένας φίλος, γιά έναν Αεκτζή ρεπόρτερ της ΕΡΤ, πού πούλαγε πνεύμα λέγοντας ότι «ακόμα δεν έχει καταφέρει να μάθει πως λέγεται η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα».

Τον πιστεύω. Πώς να το μάθει δηλαδή, όταν έχει συνηθίσει με τα ονόματα της Τριγλίας, της Θύελλας Ραφήνας, του Πανναξιακού, και των Ζεστών Νερών ;

Με αυτές έπαιζε η ομάδα του τα προηγούμενα χρόνια, εύκολα τα ονόματα, δεν ήθελε και μεγάλη προσπάθεια, κόπο και ... μυαλό να τα αποστηθίσει ακόμα και κάποιος σαν αυτόν.

Διαβάστε επίσης