Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατάφερε πάλι να φτιάξει πολύ μεγάλη ομάδα

Πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατάφερε πάλι να φτιάξει πολύ μεγάλη ομάδα
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 - 19:20

*** Οι άνθρωποι είναι ανίκανοι ακόμα και να κρυφτούνε.

Τον Τζήλο έβαλαν τέταρτο στον Χεστράνιους, πού θα σφυρίξει στο Πάοκ – Αεκ. Κίνηση με δύο σκοπιμότητες.

Πρώτη, να δώσει το μήνυμα ότι όποιος ΑΔΙΚΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ αντί να τιμωρείται ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ.

Και δεύτερη, μήπως και καταφέρει να περάσει στον Φινλανδό τα «μηνύματα» πού πρέπει.

*** Και ο Σκουλάς, το καλό φιλαράκι της φιλικής κομπανίας Μπέου – Λασκαράκη, στο πλευρό του Πανιωνίου.

Νομίζω ότι κάποιοι ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΑΝΕ.

*** «Η φράση «αρκούδα με χαλκά» είναι της δεκαετίας του ΄60. Πιθανότατα και τότε στην ΕΟΚ κουμάντο έκανε ο Βασιλακόπουλος» (Νίκος Ντάρκο Τζίμας )

Με sold out στο Γιουρόπα και πρωτιά προσέλευσης στο πρωτάθλημα ξαναδίνει ΑΠΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για την επικυριαρχία του

ΜΕΡΕΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ, ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !

ΠΩΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ

Τι γίνεται, ρε παιδιά με τον κόσμο του Ολυμπιακού ; Εχω την εντύπωση ότι ζούμε σε εποχή ... παλιγγενεσίας !

Να το πω αλλιώς. Εποχή ανασυγκρότησης, εποχή επανεκκίνησης του ενδιαφέροντος του ερυθρόλευκου κόσμου γιά την ομάδα του. Εποχή πού τα παγωμένα από πέρυσι συναισθήματα ξαναζεσταίνονται, πού αρχίζει πάλι το αίμα να κοχλάζει στις φλέβες των οπαδών της ομάδας.

Οι μέχρι τώρα ενδείξεις, είναι θεαματικές. Ο κόσμος, ο πολύς κόσμος ξαναγυρίζει κοντά στην ομάδα. Όχι ότι την εγκατέλειψε ποτέ, αλλά αυτός ο ενθουσιασμός με τον οποίο πλέον ο κόσμος προσέρχεται στο Καραϊσκάκη, θυμίζει πρόσφατο και παλαιότερες μέρες ερυθρόλευκης δόξας.

Σήμερα ο Ολυμπιακός δίνει το πρώτο του παιχνίδι στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Και βέβαια, τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί ( μέχρι την ώρα πού γράφω αυτές τις γραμμές ). Όταν θα διαβάζετε αυτό το κείμενο, πιθανότατα θα έχει συμβεί το ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ σολντ άουτ.

Η εξήγηση αυτής της αναζωπύρωσης της πάνδημης λατρείας γιά την ομάδα, είναι απλή. Πολύ απλή, τόσο, ώστε θα την καταλάβαινε και ο έχων νοημοσύνη αμοιβάδας.

Ο Ολυμπιακός φέτος ΕΧΕΙ ΟΜΑΔΑΡΑ. Ο Ολυμπιακός φέτος ΕΧΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ. Ο Ολυμπιακός φέτος παίζει ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ποδόσφαιρο.

Και όλα αυτά μαζί, μπορούν να συνοψιστούν σε μία μόνο πρόταση : Ο Ολυμπιακός έχει αυτό πού ούτε έχει, ούτε και πρόκειται ποτέ να αποκτήσει άλλη ομάδα στη χώρα μας : Εχει ένα Βαγγέλη Μαρινάκη, να φροντίζει γιά όλους και γιά όλα, για το κάθε τι πού αφορά την ομάδα. Για τις επιλογές προπονητή, γιά τις μεταγραφές, γιά τα πάντα. Και βεβαίως, ο κόσμος ακολουθεί με ενθουσιασμό. Τόσο απλά.

Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΟΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ... ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ !

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΡΤΙΝΗΣ

Να μιλήσουμε λίγο πιο αναλυτικά λοιπόν για τα εισιτήρια. Και εννοώ τα εισιτήρια των αγώνων στο πρωτάθλημα, όπου ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΣ είναι ο Ολυμπιακός και ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ, μέχρι το τέλος.

Βεβαίως, ίσως να είναι ακόμα πολύ νωρίς για ακριβέστερα συμπεράσματα, αλλά ως γνωστόν, η καλή μέρα από το πρωϊ φαίνεται. Είναι, άλλωστε και η προϊστορία, πού μιλάει μόνη της.
Ας δούμε όμως τα στατιστικά των εισιτηρίων πιο σφαιρικά. Στα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία ( Σούπερ Λίγκα ) τρομακτική εντύπωση προκαλεί η καθίζηση της «χάρτινης» στα εισιτήρια και κατ' επέκταση, στην ΕΚΤΙΜΗΣΗ πού τρέφουν οι οπαδοί της στην ομάδα της.

Μέχρι τώρα λοιπόν και σε τρείς αγώνες στην έδρα της, η χάρτινη έχει κόψει :

Με ΠΑΣ Γιάννινα 7.504, με Αστέρα Τρίπολης 3.844 ( !!! ) και με Πανιώνιο 10.433.

Σύνολο εισιτηρίων δηλαδή 17937, με 8969 κατά μέσον όρο !

Και όλα αυτά, ενώ μιλάμε γιά την «πρωταθλήτρια» πού «μπήκε στους Ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ», πού είναι «αήττητη σε δεκατρία ευρωπαϊκά παιχνίδια», πού «έχει την ΕΠΟ και τη διαιτησία» και πάει λέγοντας.

Φυσικά, ουδεμία σύγκριση υπάρχει με τον Ολυμπιακό, πού πήρε εξ αρχής κεφάλι και σ' αυτό τον τομέα. Και αυτός έχει τρία παιχνίδια εντός έδρας, αλλά με σύνολο εισιτηρίων 57601 και μέσον όρο 19200 εισιτήρια.

Δεύτερος έρχεται ο Πάοκ με 16255 εισιτήρια στο ένα και μοναδικό ματς πού έδωσε στην έδρα του. Πιστεύω ότι και στη συνέχεια ( μετά από το ντέρμπι με την Αεκ πού σίγουρα θα ξεπεράσει αυτό τον αριθμό ) θα κυμανθεί πάνω – κάτω στα ίδια επίπεδα με τα περσινά ( 16949 ) πού ήταν θεαματικά βελτιωμένα σε σχέση με τα προπέρσινα (11821 )

Ακολουθεί η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, ο Αρης, με 25575 εισιτήρια στα δύο παιχνίδια πού έχει δώσει ως τώρα στην έδρα του (;) και με μέσον όρο στα 12788.

Τέταρτη όπως είπαμε είναι η «χάρτινη» και ακολουθεί το ... δράμα της κατηγορίας, ο κατακαϋμένος Πόα, πού στο μοναδικό παιχνίδι πού έδωσε ως τώρα στην έδρα του, έκοψε 5974 εισιτήρια.

Είπαμε, είναι νωρίς ακόμα. Όμως σας ερωτώ. Εσείς πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να ξεπεράσει τα περσινά ( 6948 μ.ο. εισιτηρίων στη Λεωφόρο ! ) ή τα προπέρσινα ( 5539 μ.ο. ) επειδή «τώρα παίζουν τα παιδάκια» ;

Ξέρετε λοιπόν πού έγκειται η πραγματική ΤΡΑΓΩΔΙΑ αυτής της ομάδας ;

Στο ότι της είναι αδύνατον να εκτιμήσει το μέγεθος της ... δυστυχίας !

Να δείτε λοιπόν και να με θυμηθείτε. Με την πρώτη τριάρα πού θα αρπάξουν «τα παιδάκια», ο κόσμος, αυτός ο ελάχιστος πού έχει απομείνει, θα την κάνει «α λα Γαλλικά». Και θα πέσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Ανευ προηγουμένου.

Εξευτελιστικά γιά την ιστορία του Ατρομήτου τα 589 εισιτήρια κατά μέσον όρο !

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΙ ... «ΑΣΤΕΓΕΣ» ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Ξέρετε πόσες ομάδες βρίσκονται στο εξευτελιστικό επίπεδο κάτω των χιλίων εισιτηρίων ; Τρείς ! Ο Ατρόμητος, ο Λεβαδειακός και ο Απόλωνας !

Ο Ατρόμητος είναι ο έσχατος των εσχάτων, με μέσο όρο – κρατηθείτε ! – 589 εισιτήρια !

Ναι, ο Ατρόμητος, ο ...ηγέτης του αγώνα των «άστεγων» τηλεοπτικά, πού απειλούσαν να μην ξεκινήσουν το πρωτάθλημα αν δεν ... δικαιώνονταν. Μέχρι πού βρέθηκε ένας ... ευαίσθητος υφυπουργός των συριζανελητών και τους «δικαίωσε» βάζοντας το χέρι στη ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ τσέπη, μέσω της αστείρευτης βρύσης των εσόδων της συριζέρτ.

Και η ερώτηση πού τίθεται, είναι πόσο μπορεί να ενδιαφέρει την ιδιοκτησία του Ατρομήτου ( ή του Απόλλωνα, ή του Λεβαδειακού ) αν κόψουν δέκα ή εκατό εισιτήρια στους αγώνες μέσα στην έδρα τους ;

Αυτά πού πήραν από την συριζέρτ, δεν θα τα έπαιρναν ποτέ από τις εισπράξεις τους. Ούτε πού τους απασχολεί πλέον το θέμα.
Να γιατί έκανε ΕΓΚΛΗΜΑ κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Βασιλειάδης, πού σκόρπισε τα λεφτά του ΔΗΜΟΣΙΟΥ γιά να αποκτήσει «συμμαχίες» στον ποδοσφαιρικό χώρο. Συμμαχίες όμως, πού ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να του προσφέρουν ο,τιδήποτε.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ... «ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΕΚ» !

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ «ΠΟΝΗΡΙΑ» ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΚΑΙ Η ΣΚΟΠΙΜΗ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ναι λοιπόν, τώρα σιγουρεύτηκα. Είναι διαφορετικό να είσαι Άεκ ! Οντως, φίλοι μου και δεν κάνω πλάκα.

Εγώ, για να εξηγούμαι, δεν είμαι υπέρ του να είναι κανείς «διαφορετικός». Παίζει και το ανάλογα με το είδος της ... διαφορετικότητας του καθενός, βέβαια, αλλά σε γενικές γραμμές το διαφορετικό όχι απλά δεν με ενθουσιάζει, αλλά και με ενοχλεί αισθητικά. Σίγουρα όμως το σέβομαι.

Και γιατί ο λόγος στη «διαφορετικότητα» αυτών πού «είναι Αεκ» ;

Να σας πω αμέσως. Θεωρείτε δηλαδή «ομαλό» και «κανονικό» γιά μία ομάδα, ένα σύλλογο, μία ΠΑΕ, ένα ποδοσφαιρικό κλάμπ, να ασχολείται νυχθημερόν με την επόμενη ... «λαδιά», την ... «παγαποντιά», την υποκρισία, την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και όλα τα συναφή;

Προσέξτε τι έγινε πάλι χθες. Στο διαδίκτυο ανέβηκε το παρακάτω κείμενο, από την «ομάδα της ΑΕΚ», όπως γράφει χαρακτηριστικά. Η οποία μας ενημερώνει γιά τα εξής πράγματα και θαύματα πού θα γίνουν στον αγώνα της με τον Αγιαξ στην Ολλανδία ( προσέξτε το γιατί έχει σημασία η έδρα ) :

«Με το μήνυμα της UEFA κατά του ρατσισμού η φανέλα μας στην πρεμιέρα στο UEFA Champions League κόντρα στον Άγιαξ. Γιατί είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ».

Μάλιστα. Και θα το ξαναπώ. Ναι, είναι διαφορετικό να είσαι Αεκ. Να «δουλεύεις» και να «ΕΞΑΠΑΤΕΙΣ» με υποκριτικά μηνύματα τον κοσμάκη. Για να το δούμε λοιπόν το θέμα, πως ακριβώς έχει.

Η Αεκ, είπαμε, παίζει στην Ολλανδία. Και στην Ολλανδία, η διαφήμιση στις φανέλες των ποδοσφαιρικών ομάδων πού αφορά ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ στοιχηματικές εταιρείες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ καθ' ότι εκεί το στοίχημα ανήκει σε κρατική εταιρεία.

Η Αεκ, ως διαφημίζουσα μεγάλη ιδιωτική στοιχηματική εταιρεία ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να εμφανιστεί με τον συγκεκριμένο χορηγό στο Αμστερνταμ, κάτι πού όμως θα πράξει κανονικότατα, στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Ηταν υποχρεωμένη λοιπόν για τον χθεσινό αγώνα να έχει την φανέλα της ΚΕΝΗ, χωρίς διαφήμιση χορηγού. Οπότε το θέμα ήταν τι ακριβώς να βάλει στη θέση του, ώστε και να μην αντιμετωπίσει προβλήματα με την ΟΥΕΦΑ και να κάνει και την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ της «μαγκιά».

Αποφάσισε λοιπόν – με την γνωστή πονηριά πού τη διακρίνει σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικά, διοικητικά και επικοινωνιακά - να ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ την κατάσταση και να προβάλλει κάτι πού θα άρεσε και στην ΟΥΕΦΑ ( το φιλαράκι μας τον Τεό ) και θα έδινε και την εντύπωση της ομάδας πού «εκπροσωπεί» κάποιες έννοιες της μόδας και του συρμού, όπως π.χ. τα αντιρατσιστικά μηνύματα.

Μια ομάδα ... μόνος του ο Ανδρέας !

Όλα αυτά όμως, δεν τα λέει στο μηνυματάκι της, η ... «ομάδα της Αεκ». ( Ποια ... ομάδα, ρε παιδιά, εκτός αν ο Ανδρέας είναι ... «μια ομάδα μόνος του», πού λένε ). Και δεν τα αναφέρει καθόλου, γιατί θα είναι η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ πού ... «θα χαλάσει μία όμορφη ιστορία». Διότι άλλο να λες ότι αποφάσισες να πολεμήσεις τον ρατσισμό, με το να δώσεις χώρο στη φανέλα σου σε αντιρατσιστικό μήνυμα και άλλο να ΕΞΗΓΕΙΣ τον λόγο πού ΠΟΝΗΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ αποφάσισες να το βάλεις.

Πάγια αυτή η τακτική της Αεκ, να προσπαθεί να αποδείξει πως ΕΙΝΑΙ κάτι πού δεν έχει αποδείξει ότι είναι ! Διότι δεν αρκεί η ανάρτηση «ταμπέλας» πού να υποδεικνύει την πρόθεση ( «είμαστε κατά του ρατσισμού» και το φωνάζουμε κι' όλας, να μας ακούσουν όλοι ) αλλά χρειάζονται και ΑΠΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ περί αυτής.

Πρέπει να σημειώσουμε εδώ, ότι το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και με την εμφάνιση του Ολυμπιακού στη ρεβάνς με τη Μπέτις, στην Ισπανία, όπου ισχύουν τα ίδια όπως και στην Ολλανδία. Απαγορεύονται δηλαδή οι διαφημίσεις ιδιωτικών στοιχηματικών εταιρειών στη φανέλα.

Να γιατί θεωρώ λοιπόν ότι είναι όντως διαφορετικό να είσαι Αεκ. Πρέπει να το έχεις, ρε παιδί μου, να το αισθάνεσαι, να το υπηρετείς. Οι άνθρωποι δεν είναι απλά διαφορετικοί, είναι μοναδικοί. Μπορούν να απεργάζονται την «πονηριά» είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Και μόλις την ολοκληρώσουν, να αρχίσουν να σκέπτονται άλλη.
Ξέρετε εσείς καμία άλλη ομάδα με αυτά τα προσόντα ; Εγώ, όχι. Εκείνο πού ξέρω, είναι να διαβλέπω την «παγαπόντικη πρόθεση» και να την επισημαίνω.

Μίζες και διαφθορά στα χρόνια της ... εξυγίανσης

Το διάβασα στο blog της «Δίκης» του Θωμαϊδη :

«Σε ματς της Γ' Εθνικής ο διαιτητής φρόντισε ιδιαιτέρως για τη μία ομάδα και έλαβε το υπεσχημένο δώρο. Ώσπου εμφανίστηκε ο μεσολαβητής σύμβουλος της ΕΠΟ και απαίτησε το 33% ! Ο αποφασιστικός ρόλος του αναγνωρίστηκε και ενθυλάκωσε το ποσοστό του από τον ρέφερι. Τα ονόματα των δύο συναλασσομένων βρίσκονται στο σκοτεινό αρχείο της "Δίκης" και ανασύρονται για κάθε πραγματικά ενδιαφερόμενο».

Εντυπωσιακό, πράγματι, αν βεβαίως είναι αλήθεια. Και νομίζω ότι χρήζει άμεσης διαλεύκανσης. Δεν είναι δυνατόν η ΕΠΟ να ενοχλείται και να απειλεί θεούς και δαίμονες αν ένας ποδοσφαιριστής ή ένας παράγων δηλώσει ότι η διαιτησία ήταν κακή και να κάνει πως δεν ακούει όταν γίνονται τέτοιες αποκαλύψεις.

Εκτός αν ακραία φαινόμενα διαφθοράς, όπως η δωροδοκία και το λάδωμα αποτελούν πλέον κανονικότητα, μέσα στην καθημερινότητα της ζωής των εξυγιαντών, οπότε δεν προκαλούν πλέον καμία εντύπωση.

Μόνο τα οφσάϊντ η συριζέρτ ;

Μου είπαν ( διότι εγώ δεν βλέπω τις εκπομπές της συριζέρτ ) ότι στην ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων του Ολυμπιακός – Αστέρας, έδειξαν μόνο τα ... οφσάϊντ !

Εκείνα τα φάουλ, σε καίριες θέσεις, πού ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ υπέρ του Ολυμπιακού ή τα ΩΕΥΤΙΚΑ πού έδινε υπέρ του Αστέρα ο απίθανος διαιτητής Τζήλος, δεν τα έδειξαν !

Εντάξει, αφού αυτή είναι η τακτική τους δεν έχουμε να πούμε τίποτα ΤΩΡΑ. Όταν θα έρθει όμως ΕΚΕΙΝΗ η ώρα, πού ΟΛΟΙ περιμένουμε, θα έχουμε να πούμε πολλά. Οψόμεθα.

Διαβάστε επίσης