Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ταμείο της 1ης αγωνιστικής δείχνει ποια θα είναι η συνέχεια

Το ταμείο της 1ης αγωνιστικής δείχνει ποια θα είναι η συνέχεια
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 - 16:53

*** Μεγαλύτερη της προφανούς η ζημιά πού έκανε η τριάρα του Αίαντα στο Αεκ. Δεν έσπασε μόνο το σερί του αήττητου σε 14 αγώνες. Εσπασε και το σερί του αήττητου στην Ευρώπη επί ... δώδεκα χρόνια !

Δεν έπαιζε ποτέ, άρα και ... δεν έχανε ποτέ !

*** Ψάχνουνε τους Κανονισμούς στο Αεκ πάλι.

Να δούνε αν το «χι» ... στο ημίχρονο, έχει μπόνους.

*** Ουδέν κακόν αμιγές καλού, έλεγαν οι αρχαίοι.

Δεν κερδίσαμε στον Αγιαξ ; Δεν πληρώνουμε πριμ στους παίκτες. Απλά πράγματα.

*** Τα πρίμ στους αγώνες των Ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι 2,7 εκατομμύρια στη νίκη, ενώ στην ισοπαλία οι ομάδες μοιράζονται 900 χιλιάρικα.

Στην ήττα, το μπόνους είναι ένα αμελέτητο.

ΜΟΝΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ

Τέλειωσαν οι αγώνες της 1ης μέρας των Ομίλων και τώρα όλοι κάνουν το ταμείο τους. Τι έχουμε λοιπόν εδώ ; Εχουμε δύο ήττες και μία ισοπαλία. Ηττα η Αεκ από τον Αίαντα, ήττα και ο Πάοκ από την Τσέλσι. Ισοπαλία ο Ολυμπιακός με την Μπέτις.

Ας δούμε τώρα και τα επί μέρους στοιχεία. Η Αεκ δεν έκανε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ στο αντίπαλο τέρμα. Ο Πάοκ έκανε Μ¨ΟΝΟ ΜΙΑ.

Ο Ολυμπιακός έκανε ΠΕΝΤΕ τελικές στην εστία και η Μπέτις τέσσερις. Η Αεκ και ο Πάοκ είχαν ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΕΣ αποδόσεις, πού προμηνύουν ΘΛΙΒΕΡΗ συνέχεια. Ο Ολυμπιακός είχε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ και ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ για τη συνέχεια, απόδοση.

Πάμε παρακάτω. Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε, όπως θα θέλαμε όλοι. Όμως και δεν έχασε. Και δεν έχασε, αν και εκτός από την Μπέτις είχε ΑΝΤΙΠΑΛΟ στον αγωνιστικό χώρο ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, όπως ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ συμβαίνει στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια.

Τα λάθη του Πολωνού Στεφάνσκι και των εποπτών του ήταν και πολλά και στοχευμένα. Ηταν φανερή η ΑΒΑΝΤΑ πού έκανε συνεχώς στους Ισπανούς. Διότι, προφανώς, είναι ... Ισπανοί και ο κάθε φιλόδοξος διαιτητής σήμερα, ξέρει ότι αν θέλει να κάνει καριέρα πρέπει να ΠΡΟΣΕΧΕΙ ιδιαίτερα τις ισπανικές ομάδες. Αυτό, είναι κανόνας.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού Μπέτις, είναι πολύ καλή ομάδα. Με ιδιαίτερα στοιχεία στο παιχνίδι της, πού όλοι τα γνωρίζαμε, αλλά δεν περιμέναμε να τα δούμε με τέτοια πιστότητα στον αγώνα του Καραϊσκάκη. Η καταπληκτική ατομική τεχνική των ποδοσφαιριστών της, τους επιτρέπει να αλλάζουν την μπάλα και να κρατάνε την κατοχή ακόμα και στην πιο επίμονη πίεση !

Και με αυτό το διαρκές – και ... «βασανιστικό» ενίοτε για την εξέδρα – «τσούκου ταούκου», τους είναι πανεύκολο να παίρνουν την κατοχή. Να υπνωτίζουν τον αντίπαλο με την συνεχή εναλλαγή και να τον αιφνιδιάζουν όποτε κρίνουν με μπαλιές – ξυραφιές πίσω από την πλάτη των αμυντικών.

Ο Μάρτινς την ήξερε την Μπέτις. Και επειδή την ήξερε, οργάνωσε την τακτική της ομάδας κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΕΤΑΙ αμυντικά, αλλά και να είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Παραξενεύτηκα όταν τον άκουσα να δηλώνει πως «αφήσαμε υπερβολικά την πρωτοβουλία στην Μπέτις».

Ο αστάθμητος παράγων

Οντως, αυτό ακριβώς συνέβη, αλλά όπως αποδείχτηκε, ήταν η ενδεδειγμένη τακτική γιά να μείνει η εστία ανέπαφη. Ισως ο Μάρτινς να ήθελε τη μεγάλη αντεπίθεση να εκδηλώνεται στο τελευταίο ημίωρο, όταν οι Ισπανοί – χωρίς τον βιρτουόζο Χοακίν – θα είχαν κουραστεί. Αυτό δεν έγινε, στο βαθμό πού θα ήθελε και θα είχε υπολογίσει ο Μάρτινς, επειδή ακριβώς επενέβη ο απρόσμενος παράγοντας : Η αποβολή του Τσιμίκα με δύο κίτρινες.

Και εδώ ο Μάρτινς δεν μπορούσε πλέον να κάνει τίποτα. Ο Πολωνός διαιτητής – απεσταλμένος του Τεό, φάνηκε να το έχει σκοπό. Και οι δύο πρώτες κίτρινες του Μπουχαλάκη και του Τσιμίκα, δεν ήταν απλά «αυστηρές». Ηταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ. Την δεύτερη του Μπουχαλάκη την πρόλαβε ο Μάρτινς αλλάζοντάς τον. Την δεύτερη του Τσιμίκα, ήταν αδύνατον να την προλάβει και να την αντιμετωπίσει. Κι' όμως. Στα τελευταία λεπτά και παίζοντας με δέκα, ο Ολυμπιακός και φάσεις έκανε και ευκαιρία έχασε. Σημάδι, ότι η τακτική ήταν σωστή.

Και τι γίνεται τώρα με το χι ; Τίποτα δεν γίνεται ΑΚΟΜΑ. Ο Ολυμπιακός απέδειξε πως ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ πού καμία ομάδα, είτε Μπέτις λέγεται, είτε Μίλαν δεν μπορεί να μην την ΣΕΒΕΤΑΙ και ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ.

Θεωρώ την Μπέτις ΚΑΛΥΤΕΡΗ και ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ομάδα από τη Μίλαν και αυτό περιμένω πως θα φανεί στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια. Επίσης θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός ΜΠΟΡΕΙ να ΜΗ ΧΑΣΕΙ από τη Μίλαν ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ παιχνίδια.

Και ακόμα δεν τον είδαμε να παίζει πλήρης

Η πρόκριση στην επόμενη φάση λοιπόν , είναι ένα θέμα ΑΝΟΙΧΤΟ γιά τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον όσο και για τις αντιπάλους του. Και αυτό, αν ληφθεί υπ' όψιν ότι η ομάδα δεν παίζει ακόμη με ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ, δεν έχει απλώσει ακόμη όλα της τα ατού στον αγωνιστικό χώρο, με παράδειγμα τις ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ( Τουρέ, Γκιγιέρμε και Ναουέλ ) πού δεν έχουν ούτε λεπτό συμμετοχής. Και βεβαίως, ακόμα και ψυχολογικά να το πάρει κανείς, άλλο να έχεις να αντιμετωπίσεις ένα Μπουχαλάκη - με τα γνωστά ελαττώματα και προτερήματα - και άλλο ένα ΓΙΓΑΝΤΙΟ Γιαγιά Τουρέ. Μιλάμε γιά εντελώς διαφορετική ομάδα.

Φυσικά, δεν μπορώ να ισχυριστώ πως δεν στεναχωρήθηκα με την ισοπαλία, ή ότι ευχαριστήθηκα πού η ομάδα μου δεν πήρε τους τρείς βαθμούς της νίκης. Από την άλλη, όμως, σκέπτομαι ότι με την ίδια λογική θα μπορούσε να έχει ΧΑΣΕΙ, οπότε τα πράγματα θα ήταν ασυγκρίτως χειρότερα. Τώρα μπορώ να πω ότι οι ελπίδες έχουν μείνει ατόφιες και πως μπορώ γιά τα επόμενα παιχνίδια να έχω περισσότερες και πιο πιεστικές απαιτήσεις. Ειδικά τα δύο παιχνίδια με την Ντουντελάντζ, πού πρέπει οπωσδήποτε να κερδιστούν. Διότι δεν ξέρω αν, μετά τη Μίλαν καταφέρει να περάσει από εκεί και η Μπέτις.

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ :

ΑΣΥΓΚΡΙΤΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ !

ΟΤΑΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΠ' ΤΗ ΜΙΑ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΙΒΑΝ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΛΛΗ ...

ΧΑΩΔΗΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΕΚ

Εκείνο το οποίο κατά την ταπεινή μου άποψη, προβάλλει σαν το σημαντικότερο συμπέρασμα αυτής της πρώτης αγωνιστικής των Ομίλων, είναι ότι τόσο η Αεκ, όσο και ο Πάοκ, δηλαδή οι δύο βασικοί ανταγωνιστές του Ολυμπιακού, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ σε σύγκριση μαζί του.

Η Αεκ κυριολεκτικά διασύρθηκε με τον Αίαντα, αλλά και ο Πάοκ, δεν πήγε πίσω. Μπορώ να πω μάλιστα, ότι οι δύο τους συναγωνίζονται στην αθλιότητα τόσο, ώστε να είναι δύσκολο έως αδύνατον να βγάλει κανείς στέρεη κρίση, για το ποια απ' τις δύο ήταν η ... χειρότερη !

Νομίζω λοιπόν ότι αυτές οι τραγικές εμφανίσεις, προέρχονται από ένα βασικό στοιχείο : Την ... «φιλοσοφία» των ιδιοκτητών τους στο θέμα της ενίσχυσης της ομάδας τους. Και οι δύο θεωρούν ότι η δαπανηρή αυτή ... «συνήθεια» μπορεί να παρακαμφθεί, ακολουθώντας την απλοϊκή και άστοχη κρίση, ότι «τα μπάτζετ δεν κάνουν την ομάδα».

Θεωρούν, ο καθένας από τη μεριά του, αλλά περισσότερο ο Μελισσανίδης πού «παίζει στους Ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ», ότι η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι κανόνας, αλλά ... εξαίρεση. Γιατί λοιπόν να ξοδεύει, άσκοπα, με πολλά ρίσκα και χωρίς καμία εγγύηση τα ωραία λεφτάκια πού μπήκαν στα ταμεία μέχρι τώρα ;

Κάπου εκεί τριγυρίζει – πιστεύω – και η σκέψη του Ιβάν, έχοντας διαπιστώσει ότι χάθηκε το περσινό ΣΙΓΟΥΡΟ ( βάση των υποσχέσεων πού είχε πάρει από την Κυβέρνηση ) πρωτάθλημα το έχασε, άρα ... πότε θα ξαναβρεθεί τέτοια συγκυρία να το κατακτήσει ; Και απογοητεύεται.

Ολοι θυμόμαστε εκείνα τα περί ... «απεριόριστου μπάτζετ» πού ακούγαμε και διαβάζαμε μήνες πριν ολοκληρωθούν οι μεταγραφές. Και τελικά τι είδαμε ; Αυτό πού βλέπουμε πάντα. Ότι ΜΟΝΟΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΞΟΔΕΥΕΙ και ΕΠΕΝΔΥΕΙ σε μεγάλες μεταγραφές.

Αυτό λοιπόν είναι το ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ του Θρύλου σε σχέση με τους εντόπιους ανταγωνιστές του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχοντας πιάσει καλά το νόημα της σύγχρονης ποδοσφαιρικής πραγματικότητας διεθνώς, δεν σταματάει την μεταγραφική ΕΝΙΣΧΥΣΗ της ομάδας του, έστω και αν η πληρότητά της είναι προφανής. Η φιλοσοφία είναι ότι πάντα στο καλό, υπάρχει και καλύτερο. Δεν σταματάει αυτό. Και η περίπτωση της επιστροφής του Γιαγιά Τουρέ για να ενισχύσει περισσότερο ένα ιδιαίτερα ενισχυμένο κέντρο, είναι το πιο πειστικό παράδειγμα.

Ο Μαρινάκης δεν αρκείται στο ότι διαθέτει την οικονομική ευχέρεια να πραγματοποιεί τέτοιες μεταγραφές. Το ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ και στην πράξη. Και με αυτό τον τρόπο, την διαρκή ενίσχυση της ομάδας του, δεν επιτυγχάνει μόνο τον συγκεκριμένο αυτοσκοπό. Επιτυγχάνει ( και αυτό είναι το καίριο σημείο ) και την ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ και εν τέλει ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ του εγχώριου συναγωνισμού και ανταγωνισμού.

Ηδη, οι οπαδοί της Αεκ και του Πάοκ ( και αναφέρομαι στους νοήμονες ) έχουν πάρει χαμπάρι την χαώδη διαφορά και την «υστέρηση» σε νοοτροπία και τακτική των αφεντικών των ομάδων τους έναντι στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Και βέβαια, όλα αυτά απεικονίζουν το σήμερα της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Το αύριο όμως, διαγράφεται πολύ πιο ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ και περισσότερο ΠΕΙΣΤΙΚΟ γιά την πλήρη και απόλυτη ΥΠΕΡΟΧΗ του Ολυμπιακού σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς. Με βασικότερο όλων, την ΠΟΙΟΤΗΤΑ στην προσωπικότητα του ΗΓΕΤΗ του.

Το λάθος του Ρονάλντο

Τελικά ο Ρονάλντο αποδείχτηκε αγαθός. Μεταγραφή σε ακατάλληλη ομάδα έκανε. Πήγε στη Γιουβέντους και να τα αποτελέσματα. Αδικη αποβολή, άδικη καμπάνα. Και η ομάδα του να μη μπορεί να τον προστατέψει.

Σε λάθος ομάδα πήγε, λέω. Ενώ αν είχε πάει στην Αεκ, ποτέ δεν θα τιμωρούνταν. Διότι απλά, ποτέ δεν θα είχε αποβληθεί.

ΣΑΝ ΚΑΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ Ο ΠΕΡΕΪΡΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ «ΣΙΓΥΡΙΣΜΑ» ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ :

ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ... ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ !

Οι ορισμοί στους αγώνες Κυπέλλου, θυμίζουν την «τακτοποίηση» πού κάνουν οι νοικοκυρές πριν αρχίσει ο χειμώνας. Εβαλαν τους κατάλληλους διαιτητές στα κατάλληλα παιχνίδια. Καμία έκπληξη πλέον, κανένα πρόσχημα, καμία ντροπή. Τζήλος στην Αεκ, Ευαγγέλου στον Ολυμπιακό, Σιδηρόπουλο στον Πάοκ. ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΝ πάλι, αλλά δεν τους πολυνοιάζει. Η εικοσάρα να μπαίνει στην απομέσα κάθε πρώτη του μηνού και όλα τα άλλα να πάνε να ... κουρευτούν.

Ο Παπαπέτρου λείπει από το σιγύρισμα, αλλά μάλλον θα έχει κάτι άλλο να κάνει, θα τον έχει βάλει πουθενά ο Τεό, για να μη μπλέκει με τα Κύπελλα, με τόσο μεγάλη κλάση.

Εδώ λοιπόν, θα αποκαλύψω κάτι. Πριν από πολύ λίγες ημέρες, άνθρωπος από την ΦΙΦΑ πού ασχολείται με το «ελληνικό θέμα» είχε διαβεβαιώσει παράγοντα μεγάλης ΠΑΕ ότι «υπάρχει απόφαση να χρησιμοποιούνται πλέον ξένοι διαιτητές σε ΟΛΑ τα κρίσιμα παιχνίδια, αλλά σταδιακά. Σιγά – σιγά δηλαδή».

Και μάλιστα, είχε ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ότι ΞΕΝΟΣ διαιτητής θα ορίζονταν ΚΑΙ ΣΤΟ Πάοκ – Αρης ! Αντί του ξένου, όμως, είδαμε πάλι ... Σιδηρόπουλο. Μία από τα ίδια και χειρότερα, αν κρίνω από τον πανηγυρικό τρόπο πού υποδέχτηκαν την είδηση τα Παοκτζήδικα site.

Βεβαίως, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο ο ξένος παράγων να εννοούσε ότι θα οριστεί ξένος στο ντέρμπι Αρης – Πάοκ της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Μπορεί να είναι κι' έτσι. Γι' αυτό, ας περιμένουμε.

ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ... VIP !

Για προσωπικούς λόγους, έγραψαν, παραιτήθηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από την Αεκ. Το έγραψαν μία φορά και δεν επανήλθαν, να εξηγήσουν ποιοι ήταν αυτοί οι προσωπικοί λόγοι, έστω και στο περίπου. Και όποιος θέλει, το πιστεύει.

Εγώ λοιπόν πού δεν ξέρω πολλά πράγματα, ξέρω μόνον αυτά πού βλέπω. Και αυτό πού είδα είναι ότι ο Μπάγεβιτς με τον Πανιώνιο ήταν στη Θύρα 29, μαζί με τον Πέτρο Ραβούση και τον Μπουρουτζίκα. Και όχι στα VIP, όπως πριν την παραίτηση. Λέει κάτι αυτό;

«Ο ... Δραμουντάνης, ζεί ;»

«Κε Μανώλη έχω να κάνω μια παρατήρηση για τις κληρώσεις των ομάδων που κάνουν οι ουεφατζήδες. Υπάρχουν κάποιες ομάδες-τρεις (3) συγκεκριμένα, που στις κληρώσεις που γίνονται είναι διαβολικά ...άτυχες. Πέφτουν πάντα με μεγαθήρια. Ποιες;

Πρώτα ο Ολυμπιακός. Πέρυσι όμιλος με Μπάρτσα-Γιούβε-Σπόρτιγκ. Να πιάσεις το τζόκερ, μάλλον είναι πιο εύκολο. Φέτος με την Μπέρνλι, δηλ. την πιο δυνατή ομάδα απ' τις 80 τόσες. Στους ομίλους πετυχαίνει την καλύτερη ομάδα του Β΄γκρουπ (Μίλαν), την καλύτερη του Γ΄γκρουπ (Μπέτις).

Άλλη στοχοποιημένη από την "τύχη" ομάδα είναι ο Απόλλων Λεμεσού. Πέρσι ήταν σε όμιλο με Έβερτον – Αταλάντα - Λιόν και φέτος αφού στα νοκ άουτ έπαιξε και απέκλεισε την πιο δύσκολη ομάδα, τη Βασιλεία, στη συνέχεια στους ομίλους πέφτει πάνω σε Γαλλία (Μαρσέιγ), Ιταλία (Λάτσιο) και Γερμανία(Φρανκφούρτη). Κοντά σε Ολυμπιακό και Απόλλωνα Λεμ. έρχεται να προστεθεί μια άλλη "άτυχη", ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου. Η σέρβικη ομάδα στα προκριματικά απέκλεισε την αυστριακή Ζάλτσμπουργκ, ομάδα της Red Bull, κόντρα σε θεούς(διαιτητές) και δαίμονες(επόπτες). Στον όμιλο του CL έπεσε σε Νάπολη-Λίβερπουλ-Παρί Σ.Ζ. Δεν υπονοώ τίποτα, παρά μόνο ρωτώ τον Τεό και τους Κύπριους ουεφατζήδες: "Ο Δραμουντάνης ζει;" (Βασίλειος Τριανδρίας [email protected] )

Διαβάστε επίσης