Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μετά το «χάρτινο» και «των Πρεσπών»…

Μετά το «χάρτινο» και «των Πρεσπών»…
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 - 11:12

*** Από το 2010 πού ανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέχρι σήμερα, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα ΔΕΚΑ εκ των δώδεκα πρωταθλημάτων πού έχουν διεξαχθεί. Τα δύο πού «λείπουν» από τη σειρά, τα πήραν ο Πάοκ και η Αεκ. Και τα δύο αυτά πρωταθλήματα, στην ποδοσφαιρική κοινωνία είναι και τα μοναδικά ... βαφτισμένα ! Το μεν του Πάοκ είναι γνωστό στην ποδοσφαιρική κοινωνία ως «πρωτάθλημα ΠΡΕΣΠΩΝ», το δε της Αεκ ως «ΧΑΡΤΙΝΟ πρωτάθλημα».

*** Εφέτος, πού διάγουμε το 13ο πρωτάθλημα της εποχής Μαρινάκη, ο τίτλος διεκδικείται επίμονα και ισχυρά από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αφού εκμεταλλεύτηκε άριστα τις συγκυρίες, έχει καταφέρει εννέα νίκες σε εννέα αγώνες, αποκτώντας διαφορά δέκα βαθμών από τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ανταγωνιστή του στην υπόθεση τίτλος, τον Ολυμπιακό.

*** Το φετινό πρωτάθλημα λοιπόν, ανεξαρτήτως της τελικής έκβασης, έχει ήδη αποκτήσει το ... «βαφτιστικό» του ! Και το όνομα αυτού ... «Σιδηρόπουλος» ! Είναι πλέον το «πρωτάθλημα Σιδηρόπουλου» και με αυτή την ονομασία θα μείνει στην ιστορία. Είτε το κερδίσει ο Παναθηναϊκός, είτε το πάρει ο Ολυμπιακός, το όνομα δεν αλλάζει. Θα είναι το «πρωτάθλημα Σιδηρόπουλου», διότι ο διεθνής διαιτητής κατάφερε, μέσα σε εννέα αγωνιστικές, δηλαδή ούτε στα μισά της διοργάνωσης, να κερδίσει το προνόμιο δικαιωματικά.

*** Ο διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος, με τα τσουβάλια εμπειρίας πού έχει αποκτήσει συνεργαζόμενος ειδυλλιακά με την κάθε περιστασιακή διοίκηση της Επο, έχει φτάσει στο σημείο ισχύος να είναι σε θέση να ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ, με τη βοήθεια μερικών ακόμη νεώτερων, πού υπακούουν τυφλά στις «απόψεις» του, τα αποτελέσματα των πιο κρίσιμων βαθμολογικά αγώνων πρωταθλήματος.

*** Ο Σιδηρόπουλος ορίζεται ανελλιπώς σ' αυτούς τους αγώνες, όπου καταφέρνει να διαμορφώνει το αποτέλεσμα, είτε με την ιδιότητα του διαιτητή αγώνα, είτε ως διαιτητής VAR. Επί Μπένετ, ο οποίος βεβαίως απλά ΥΠΑΚΟΥΕΙ και ... ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ, ο Σιδηρόπουλος έχει ολοκληρωθεί στον ρόλο του ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΗ του πρωταθλήματος. Ενός πρωταθλήματος ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥ από τα δύο αφεντικά του ποδοσφαιρικού παρακράτους.

*** Η παρουσία του Σιδηρόπουλου στο φετινό πρωτάθλημα, μόνον ως εποποιϊα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Δεν θα ανατρέξω σε όλες τις παρουσίες του Σιδηρόπουλου στους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος. Αρκεί να δούμε τις πιο πρόσφατες. Όπως η προχθεσινή, ΤΡΑΓΙΚΗ για την ελληνική διαιτησία απόφασή του να ΔΕΙΞΕΙ στον δυστυχή «διαιτητικά» Κουμπαράκη ότι η ΒΟΥΤΙΑ πού έκανε ο επιθετικός του Πάοκ, χωρίς να τον ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ κανείς, ήταν ... πέναλτι !

*** Νομίζω ότι ο πραγματικός «άρχων του αγώνα» ( παλιά έτσι αποκαλούσαν όλους τους διαιτητές, τώρα τον τίτλο έχει ... μονοπωλήσει ο Σιδηρόπουλος ) έκανε χθες στην Τούμπα πραγματική ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΣ. Αυτός ήταν πού υπέδειξε το ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ πέναλτι υπέρ του Αστέρα. Ηταν τόσο κραυγαλέο, πού είναι ν' απορεί κανείς πως δεν το είδε ο Κουμπαράκης, αλλά έπρεπε να του το ζητήσει ο Σιδηρόπουλος. Η μήπως ... έτσι έπρεπε ;

*** Τέλος πάντων, το υπέρ Αστέρα πέναλτι δίνεται στο 54' Πολύ νωρίς, δηλαδή. Χρόνος υπάρχει άφθονος για να γυρίσει το σκορ, ειδικά όταν υπάρχει και η κατάλληλη «βοήθεια». Πάμε λοιπόν στο 81΄, όταν γίνεται μία – η πολλοστή – προσπάθεια των επιθετικών του Πάοκ να μπούνε στην περιοχή, να αυτογκρεμιστούν και να κλέψουν το πέναλτι. Ο Κουμπαράκης δεν το δίνει, αλλά εδώ επεμβαίνει ο Σιδηρόπουλος, πού εκμεταλλεύεται για άλλη μια φορά τη δύναμή του.

*** Δεν ξέρω αν ο Κουμπαράκης είχε αποφασίσει να κρατήσει την καθυστέρηση τόσο, όσο χρειαζόταν να ισοφαρίσει ο Πάοκ. Το ότι ενώ είχε δείξει πέντε λεπτά, αλλά κράτησε επτά, είναι κάτι αναμενόμενο από ένα τόσο ανασφαλή διαιτητή, πού ψάχνει εναγωνίως στηρίγματα και συμμαχίες. Το αν όμως ο Αστέρας δέχτηκε γκολ ισοφάρισης αμέσως πριν το σφύριγμα της λήξης, είναι σίγουρα ΕΥΘΥΝΗ του προπονητή του Αστέρα.

*** Δεν πρόκειται, είπαμε, να καταγράψουμε όλους τους αγώνες πού πρωταγωνίστησε ο Σιδηρόπουλος. Θα πρέπει όμως να θυμηθούμε έναν άλλο αγώνα όπου είχε κατακρεουργήσει τον Αστέρα Τρίπολης από το VAR, για λογαριασμό ενός άλλου ισχυρού. Το περσινό Παναθηναϊκός – Αστέρας πάλι με ψεύτικο πέναλτι πού έδωσε στους βάζελους, ενώ επρόκειτο για οφθαλμοφανές επιθετικό φάουλ. Και πρόσφατα, στο Αεκ – Ατρόμητος, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του καλού του φίλου, όταν έκανε πως δεν είδε την πεναλτάρα του Πέτρου Μάνταλου, πάλι στο τελευταίο λεπτό.

*** Ο διεθνής διαιτητής Σιδηρόπουλος, ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ από τον Μπαλτάκο, κατόπιν εντολής του ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ να οριστεί στο ντέρμπι της μεθεπόμενης Κυριακής μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Το πώς θα το μεθοδέψουν, είναι άγνωστο, Πάντως, η προσπάθεια έχει ήδη ξεκινήσει. Και θα πούμε πολλά γι' αυτό στη συνέχεια.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Ιβάν τέλος!

Ιβάν τέλος!

Μονόδρομος για την Ελλάδα η αποδοχή των Ουκρανικών κυρώσεων κατά Σαββίδη. Γράφει στο σημερινό Πολλά… εν ολίγοις, ο Μανώλης Γαβαθιώτης.