Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ακραίο φαινόμενο της ποδοσφαιρικής «φύσης» που πλήττει τον Ολυμπιακό!

Το ακραίο φαινόμενο της ποδοσφαιρικής «φύσης» που πλήττει τον Ολυμπιακό!
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 - 17:18

*** Πού λές μάστορα, Ευρώπη τέλος για φέτος, για τον Ολυμπιακό. Ένα ματσάκι έχει ακόμα, διαδικαστικού χαρακτήρα, με τη Νάντ και πάπαλα. Στο φετινό του ταξίδι εκτός συνόρων ο Ολυμπιακός δεν έφτασε στον προορισμό. Αλλά το ταξίδι είναι πού μετράει περισσότερο. Ένα ταξίδι πού δεν μπορούμε να πούμε ότι το απολαύσαμε, αλλά σίγουρα ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ. Τι να πούνε δηλαδή και οι άλλοι, οι φτωχοδιάβολοι, πού ίσα πού μπήκανε στο τρένο από τη μπροστινή πόρτα, αμέσως κατεβήκανε από την πίσω. Μόνο το εσωτερικό του τρένου είδαν οι ταλαίπωροι. Από διαδρομή, τίποτα.

*** Γι' αυτό τους βλέπουμε τώρα να αλυχτούν. Μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν όμως, σαν εκείνα τα κοπρόσκυλα, πού μόνο να αλυχτούν ξέρουν, αλλά να δαγκάσουν δεν μπορούν. Και εντάξει αυτά είναι αναμενόμενα, Όταν δεν έχεις δικές σου χαρές να χαρείς, χαίρεσαι με τις ατυχίες του άλλου. Μέσα στη ζωή είναι αυτά, ανάλογα με τα κόμπλεξ του καθενός.

*** Εμείς βέβαια οι οπαδοί του Ολυμπιακού, μπορεί να στεναχωρηθήκαμε, μπορεί να τα βάλαμε με τη θεά του ποδοσφαίρου πού μας έπαιξε φέτος άσχημα παιχνίδια, μπορεί να αγανακτήσαμε με τους ΑΤΙΜΟΥΣ διαιτητές πού ΒΡΕΘΗΚΑΝ (τυχαίως ή εξεπίτηδες ) στο δρόμο μας. Μπορεί όλα αυτά μαζί και το καθένα χωριστά, αλλά έχουμε ακόμα ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΕΨΗ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, αλλά και συγκεκριμένο παρασκήνιο απέναντί μας, πού ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.

*** Λένε κάποιοι δικοί μας, ότι πάει αυτό, να το αφήσουμε στο παρελθόν και να στρέψουμε την προσοχή μας πλέον στο πρωτάθλημα, με πρώτο στόχο τη Λαμία. Ουδεμία αντίρρηση ως προς τον άμεσο και μοναδικό, πλέον, στόχο μας. Ξέρω όμως και κάτι άλλο, Ότι από ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ, ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ. Ότι πρέπει να μάθεις να τα ΑΝΤΙΜΕΤΩΠIΖΕΙΣ, για ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ. Όταν τα αφήνεις στην άκρη και λες ένα απλό «πάμε γι' άλλα», είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα τα ξανακάνεις.

*** Πάρε για παράδειγμα μάστορα τα γκολ στις καθυστερήσεις ! Ειδικά στην Ευρώπη, λέει, φάγαμε έξι γκολ από το 90' και μετά ! Σε τρία παιχνίδια των προκριματικών και σε άλλα τρία των oμίλων. Σύνολον έξι. Τα ήξερε ο Μίτσελ, κληρονομιά από τον Κορμπελάν τα πήρε, τα γκολ στις καθυστερήσεις. Και αυτό το χθεσινό ήταν το πρώτο «δικό του», δηλαδή επί των ημερών του.

*** Ναι, αλλά μετράει ότι την ήξερε αυτή την αδυναμία της ομάδας και ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΙΔΙΑΝ ΠΕΙΡΑ απ' αυτή. Διότι και τα δύο τελευταία γκολ πού έφαγε στο 0-3 από την Κάραμπαχ η ομάδα επί των ημερών του, μπορεί να μην ήταν στις καθυστερήσεις, αλλά μπήκαν από το 80' και μετά. Που σημαίνει ότι το πρόβλημα ΥΠΗΡΧΕ και ζητούσε σωστή αντιμετώπιση.

*** Αλλά θα ρωτήσει κανείς – και θα συμφωνήσω – ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ο προπονητής, όταν η ομάδα ΣΚΑΕΙ μετά το 75΄; Αυτή δεν είναι ζημιά πού διορθώνεται σε μια μέρα ή μια εβδομάδα και καταμεσής του πρωταθλήματος. Υποχρεωτικά λοιπόν θα πάμε για αργότερα, υποθέτω στο διάστημα της διακοπής λόγω Μουντιάλ.

*** Η αλήθεια είναι ότι στη Φράϊμπουργκ το φαινόμενο δεν αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε και αυτό ξεπερνάει κάποια όρια, αφού η μορφή του αγώνα, σε συνδυασμό με την ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ, ΑΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ του Εσθονού χασάπη, οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο γκολ της γηπεδούχου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η λέξη πού «ξέφυγε» αυθόρμητα από τον τηλεπεριγραφέα, μόλις η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη : «ΕΠΡΕΠΕ» ...

*** Το πράγμα λοιπόν «βρόμαγε» γύρω από είκοσι λεπτά πριν. Το γκολ για τη γηπεδούχο «ψηνόταν», όπως λέμε εμείς οι πιο παλιοί. Και αυτό το είχε διαπιστώσει και ο Μίτσελ, αν κρίνω από τις κινήσεις του. Πρώτα – και πριν αρχίσει η ασφυκτική πίεση των Γερμανών – έβγαλε τον Μπίελ και τον αντικατέστησε με τον Κούντε. Τι έκανε ο Κούντε ; Τίποτα.

*** Μετά από κανένα τεταρτάκι, βάζει Ρέτσο, Βαλμπουενά, Ουϊ Τζο. Ο,τι υπήρχε, δηλαδή. Δυστυχώς, κανένας τους δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του προπονητή, Είναι αυτό πού λέει ο θυμόσοφος λαός ... «ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε κι' ο γάϊδαρος»

*** ( ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ 2ο ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ «ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟ ΝΑΝΤ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ) ***

Διαβάστε επίσης

Η «D-Day» των Τρικάλων!

Η «D-Day» των Τρικάλων!

Η μέρα που ο Ολυμπιακός κόσμος έγραψε το δικό του, απλησίαστο ρεκόρ! Γράφει στο σημερινό Πολλά… εν ολίγοις, ο Μανώλης Γαβαθιώτης!