Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΑΕΚ να λέμε... και να κλαίμε!

ΑΕΚ να λέμε... και να κλαίμε!
Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023 - 18:09

Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης

Η ... «ΟΤΑΝ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΝΕΛΕΣ (ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΕ A.E.K. ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ)»

Να γιατί, «είναι διαφορετικό να είσαι Αεκ» : Γιατί, απλά, είσαι του ασπρομάλλη γάτου !

*** Στα τέλη Μάρτη 2021 η οικογένεια Μελισσανίδη ίδρυσε στην Κύπρο μια Ε.Π.Ε. με την επωνυμία DIKEFALOS HOLDINGS CO. LTD, η οποία όπως υποδεικνύει και ο τίτλος της είναι εταιρεία «συμμετοχών». Αντικείμενο της είναι δηλαδή η αγορά (κατοχή) μετοχών άλλων εταιρειών. Προφανώς για να κάνει κάτι τέτοιο χρειάζεται πολλά λεφτά. Ωστόσο, μιας και έχουμε να κάνουμε με εταιρεία της οικογένειας Μελισσανίδη μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το Μ.Κ. της δεν ήταν αρχικά πολύ μεγάλο. Αλλωστε, αποστολή της ήταν ν' αγοράσει την Α.Ε.Κ.

*** Από εταιρική άποψη η Α.Ε.Κ. έχει χωριστεί σε 3 εταιρείες: Την ΠΑΕ, την «ΜΕΣΟΓΑΙΑ Α.Ε.» αρχικά και τώρα «ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Α.Ε.» ιδιοκτήτρια του προπονητικού και την «A.E.K. FC DEVELOPMENT» ιδιοκτήτρια του εμπορικού κομματιού της Π.Α.Ε. τόσο όσο αφορά τα προϊόντα με το σήμα της όσο και το δίκτυο των ακαδημιών της.

*** Για την Π.Α.Ε. γνωρίζουμε πως η DIKEFALOS HOLDINGS CO. LTD κατέχει το 80,74% της. Για την «ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Α.Ε.» γνωρίζουμε πως ανήκει σε δύο Κυπριακές εταιρείες και έτσι για την ώρα δεν χρειάζεται να την αγοράσει κι αυτή η DIKEFALOS HOLDINGS CO. LTD

*** Για την «A.E.K. FC DEVELOPMENT» αποκαλύπτουμε τη μεταβίβαση των μετοχών της ... σε ποιον άλλο, παρά την DIKEFALOS HOLDINGS CO. LTD! Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε στις 8 Απρίλη 2021. Τότε μεταβιβάστηκαν από τους μετόχους της «A.E.K. FC DEVELOPMENT» οι 2.500 μετοχές στην εταιρεία της οικογένειας Μελισσανίδη. Πόσο αγοράστηκε ; Προφανώς δεν απαιτούνται πολλά λεφτά για ν' αγοραστεί μια Α.Ε. με 25.000 Ευρώ Μετοχικό Κεφάλαιο και Συνολικά Ίδια Κεφάλαια 211.231 ευρώ όπως προκύπτει από τον Ισολογισμό του 2021.

*** Το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον ολόκληρη η ποδοσφαιρική Α.Ε.Κ. έχει περιέλθει στην οικογένεια Μελισσανίδη.

*** Δεδομένου του ποσοστού συμμετοχής και στις δύο εταιρείες της DIKEFALOS HOLDINGS CO. LTD είναι προφανές ότι Π.Α.Ε., «A.E.K. FC DEVELOPMENT» & DIKEFALOS HOLDINGS CO. LTD αποτελούν «όμιλο» με «μητρική» την Κυπριακή Ε.Π.Ε. και «θυγατρικές» τις δύο ημεδαπές Α.Ε. Ωραίο δεν είναι αυτό; Μια Ε.Π.Ε. να ελέγχει δύο Α.Ε.!!!»

ΝΑ' ΤΑΝ ΚΙ' ΑΛΛΟ ! ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ...

*** Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το προπονητικό των Σπάτων, επιβεβαιώνουν με σαφήνεια ότι και αυτό βρίσκεται πλέον ΟΛΟΚΛΗΡΟ στα χέρια του Δημήτρη Μελισσανίδη. Όπως προκύπτει και από τον ισολογισμό της εταιρείας «ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΑΕ», ιδιοκτήτριες της εταιρείας του προπονητικού των Σπάτων είναι δύο Κυπριακές εταιρείες η ZARDOMA HOLDINGS CO. LTD και η BOTREXO HOLDINS CO. LTD με ποσοστά 90% & 10% αντίστοιχα. Και οι δύο εταιρείες έχουν την έδρα τους στην ίδια διεύθυνση (sic) και επειδή προφανώς ανήκουν στα ίδια φυσικά πρόσωπα επέλεξαν να τις εκπροσωπήσει το «πολυ-εργαλείο» (με την καλή έννοια) των επιχειρήσεων Μελισανίδη ο κος Αιμίλιος Βραχυπέδης (που να τρέχουν να βρουν δεύτερο)»
*** Είναι αξιοσημείωτο επίσης, ότι ο Μελισσανίδης έχει τοποθετήσει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου την κ. Ανθή Παπακώστα, η οποία επανήλθε στην Αεκτζήδικη δημοσιότητα πρόσφατα, για άλλους λόγους. Συγκεκριμένα, την είχε κατηγορήσει ο Βασίλης Τσάρτας για χυδαία επίθεση εναντίον του, μέσω του λογαριασμού της στο Instagram. Η ίδια πάντως αρνήθηκε πως ο λογαριασμός ήταν δικός της ισχυριζόμενη ότι δεν έχει κανένα λογαριασμό στη συγκεκριμένη εφαρμογή.

(πηγή: aetofolia.gr )

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΑ Ο ΕΚΠΤΩΤΟΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ;

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ κ. ΜΠΙΤΖΟΥΝΗ

*** Σύμφωνα με την τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης» ( όλα μαζί ) της ΕΠΟ, κ. Μπιτζούνη είναι στενή φίλη της δικηγόρου της ΑΕΚ και του Μελισσανίδη κ. Ρίζου.

*** Θα ήθελα πολύ οι δύο πληροφορίες να μην έχουν σχέση μεταξύ τους, αλλά όπως είναι γνωστό, η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί μόνο να είναι τίμια, αλλά ... να το δείχνει κι' όλας ! Κάτω από αυτό το πρίσμα οπτικής, θα τολμήσω να καταθέσω στην σεβαστή κ. Μπιτζούνη ένα απλό ερώτημα :

*** Γνωρίζει, υπό την ιδιότητά της ως προέδρου, ότι ο εκπροσωπών την ΑΕΚ ΠΑΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή κ. Αλέξης Αλεξίου, είναι ΕΚΠΤΩΤΟΣ με ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ από το αξίωμα του προέδρου της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, από της 26 Νοεμβρίου 2014 και εντεύθεν, το οποίο αξίωμα κατέχει ακόμα, όπως και τη θέση αντιπροέδρου στην ΚΑΕ ΑΕΚ ;

*** Εάν το γνωρίζει, ίσως να πρέπει να εξετάσει την νομική δυνατότητα του κ. Αλεξίου να είναι –έστω και εκλεγμένο – μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ για σημαντικά θέματα πού αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εάν δεν το γνώριζε έως σήμερα, τώρα πού το ... μαθαίνει είναι μια καλή ευκαιρία να το εξετάσει νομικά.

*** Για να μη λένε, δηλαδή...

Διαβάστε επίσης

2023: Η χρονιά της κάθαρσης!

2023: Η χρονιά της κάθαρσης!

Το σαθρό οικοδόμημα της εγκληματικής οργάνωσης «η εξυγίανση», καταρρέει με πάταγο. Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης