Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

3-5-2: Με οδυνηρό παρελθόν για τον Ολυμπιακό, αλλά ταιριάζει στο ρόστερ του!

3-5-2: Με οδυνηρό παρελθόν για τον Ολυμπιακό, αλλά ταιριάζει στο ρόστερ του!
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 - 16:27

*** Μεγάλο πριμ για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ στους παίκτες της ομάδας του ο Καρυπίδης. Φυσικά και κατά τα ... ειωθότα, μετά την πρώτη «αδικαιολόγητη ήττα», θα επιβληθεί στους παίκτες εξ ίσου μεγάλο πρόστιμο, ισόποσο του πριμ ***

*** Ρήξη χιαστού έπαθε ο Μπρίχ και τέρμα για φέτος. Οι ... κατάρες βλέπετε, πιάνουν μερικές φορές ***

ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΕΘ ;

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΠΕΡ ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ

3 – 5 – 2 : ΜΕ ΟΔΥΝΗΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΛΛΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΟΥ 2021 ( 1-2 )

ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΤΟ 25' ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΠΕΡ Ο ... ΧΟΛΕΜΠΑΣ

*** Σύμφωνα με τα ενήμερα ρεπορτάζ, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει, στον αγώνα του με την Φράϊμπουργκ, αμυντικό σύστημα με τρία στόπερ. Και συγκεκριμένα, τους Ρέτσο, Ντόη και τον Ιμπόρα, τον Ισπανό πού αποκτήθηκε το καλοκαίρι, αλλά μέχρι τώρα, λόγω τραυματισμών, δεν είδαμε να ανταποκρίνεται στα αναμενόμενα, βάση των εμφανίσεων και της καριέρας του στο Ισπανικό πρωτάθλημα.

*** Λέγεται λοιπόν ότι ο Ιμπόρα θα παίξει στη μέση μεταξύ των Ρέτσου – Ντόη, δίνοντας έτσι ύψος και εμπειρία στο κέντρο της άμυνας. Δεν θα σχολιάσω ούτε θετικά, ούτε αρνητικά, σχετικά με τα πρόσωπα, διότι δεν είναι δυνατόν να σχολιάζουμε κάτι πού δεν έχουμε δεί, άρα δεν γνωρίζουμε. Δεν ξέρουμε δηλαδή ακόμα πως θα ανταποκριθούν οι τρείς ικανότατοι στόπερ στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τις συγκεκριμένες συνθήκες.

*** Από κεί και πέρα, όμως, πρέπει να ομολογήσω ότι το 3-5-2 ( πού κατά τη διάρκεια του αγώνα εύκολα μετατρέπεται σε 3-3-4 κ.α, παραλλαγές ) μου δημιουργεί θετικές και αισιόδοξες σκέψεις, ασχέτως αν στο παρελθόν, όταν χρησιμοποιήθηκε ( ελάχιστες φορές είναι αλήθεια ) από τους προηγούμενους προπονητές, δεν είχε τόσο θετική προσαρμογή στην ομάδα.

*** Απ' όσα θυμάμαι, τελευταία φορά πού ο Ολυμπιακός «κατέβηκε» να αγωνισθεί με το σύστημα των τριών στόπερ, ήταν τον Μάϊο του 2021, στον τελικό Κυπέλλου με τον Πάοκ στο ΟΑΚΑ, πού ο Ολυμπιακός έχασε 1-2 λόγω, βασικά, εξωγενών παραγόντων, όπως η διαιτησία. Το αποτέλεσμα όμως του «πειράματος» των τριών στόπερ, ήταν καταστροφικό.

*** Τότε λοιπόν ο προπονητής Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε στο κέντρο της άμυνας, τους Σεμέδο, Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Εμβιλά. Αυτό το σχήμα, «άντεξε» μόνον 25 λεπτά, όσο και η υγεία του Σωκράτη. Ο διεθνής αμυντικός, αποχώρησε από τον αγώνα στο 25', σφαδάζοντας από τους πόνους. Ο Μάρτινς πέρασε στον αγώνα τον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ, στη θέση του Χολέμπας, ο οποίος συμπλήρωσε την τριάδα των στόπερ με τους Σεμέδο και Εμβιλά.

*** Φυσικά, επρόκειτο για λύσεις ανάγκης σε ένα αποδεκατισμένο Ολυμπιακό ο οποίος αν και ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ από τον αντίπαλό του υποχρεώθηκε σε ήττα με γκολ στο 90' και μετά από διαιτητικά όργια σε βάρος του από τον «πολύ» Μακέλι ( αν θυμάμαι καλά ). Όπως και να 'χει, νομίζω ότι το σύστημα των τριών στόπερ ήταν το τελευταίο πού οφείλονταν η ήττα του Ολυμπιακού. Είτε έτσι όμως, είτε αλλιώς, δεν θυμάμαι να ξαναχρησιμοποιήθηκε επί Μάρτινς.

*** Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι το σύστημα ταιριάζει στον Ολυμπιακό με το συγκεκριμένο ρόστερ, αρκεί βέβαια να λειτουργήσει σωστά. Και νομίζω ότι το στοιχείο στο οποίο βασίζεται η σωστή λειτουργία του, δεν είναι τόσο η λειτουργία των τριών στόπερ, όσο η απόδοση των δύο πλάγιων μπακ – χαφ, πού ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κατά μίαν έννοια, παίρνουν στις πλάτες τους το βάρος του ελέγχου των δύο πλευρών. Πρέπει δηλαδή να είναι συνεχώς και μπακ και χαφ και εξτρέμ, προκειμένου να καλύπτουν όλους τους χώρους.

*** Για τα «φτερά» της ομάδας, απαιτούνται παίκτες πού να συνδυάζουν τεχνική, ταχύτητα, αμυντικές όσο και επιθετικές αρετές. Αλλά πάνω απ' όλα, ΑΝΤΟΧΕΣ. Να έχουν αναπνοές, πνευμόνια. Ό,τι απαιτείται δηλαδή για γρήγορες κούρσες και άμεσες επιστροφές.

*** Εχει ο Ολυμπιακός τέτοιους παίκτες ; Πιστεύω ότι με Ροντινέϊ και Ορτέγκα στα πλάγια, δεν θα έχει πρόβλημα. Από κει και πέρα, νομίζω ότι τόσο ο Μπιανκόν, που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΘΕΙ για την Ευρώπη όσο και ο εξαιρετικός Ρίτσαρντς, θα μπορούσαν να ανταποκριθούν θαυμάσια σ' αυτό το ρόλο. Και εδώ, σταματάμε. Δεν βλέπω να υπάρχει άλλος κατάλληλος και μακάρι να μη χρειαστεί να επαληθευτώ.

ΑΠΡΕΠΕΙΑ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ;

ΕΒΑΛΑΝ ΟΜΙΛΗΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ

ΤΟΝ ... ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΑ ΦΥΣΣΑ !

*** Απρέπεια, αγένεια, θράσος, άγνοια, ή απλά βλακεία ; Εκδήλωση έγινε προχθές από το υπουργείο του Βρούτση, με τίτλο «Ευρωπαϊκό κέντρο αναφοράς για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων». Θα μπορούσαμε εν ολίγοις να το πούμε και ... «Γιορτή των Στημένων» !

*** Εκεί λοιπόν εμφανίστηκαν και μίλησαν διάφοροι και διάφορες, μέλη της κυβερνητικής νομενκλατούρας, όπως πχ. ο μόνιμος γενικός γραμματέας Μαυρωτάς, πού «ειδικεύεται» σε θέματα ταξιδιών και εκδηλώσεων πού αφορούν τα παγκοσμίως στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου, καθώς επίσης και ο κομματικός φίλος του υπουργού Βρούτση, πρόεδρος της Επο Μπαλτάκος.

*** Το ... «κλού» όμως της βραδιάς ( και κορωνίδα της επίδειξης ασχετοσύνης των διοργανωτών, ήταν η παρουσία του πρώην ποδοσφαιριστή Τάκη Φύσσα, ο οποίος ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕ στο ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ εναντίον του Ολυμπιακού για το περίφημο

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-1 όπου η ΣΥΜΜΟΡΙΑ προσπάθησε για άλλη μια φορά να ΣΤΗΣΕΙ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ εναντίον του Ολυμπιακού.

*** Εν ολίγοις οι υπηρεσίες και οι περίεργες επιτροπές πού ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ στο υπουργείο του Βρούτση, κάλεσαν ένα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ και χαρακτηρισμένο από την εισαγγελική αρχή ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΑ Φύσσα, πού έχει καταγγείλει ΨΕΥΔΩΣ χειραγώγηση αγώνα, να μιλήσει για τα ... στημένα παιχνίδια ! Αλήθεια, τι ακριβώς θα πρέπει να καταλογιστεί στον Αεκτζή υπουργό Βρούτση ; Αφέλεια, άγνοια, ή απλώς βλακεία ; ***

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

*** Μέχρι και μέλη της ΔΕΑΒ έμαθα ότι έπιασαν κάτι λαμόγια της Επο για να τους ζητήσουν να μην αλλάξει η ημερομηνία του Πάο – Ολυμπιακός στο Κύπελλο διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα έχουν λάβει όλα τα μέτρα και δεν θα γίνει τίποτα ! Δεν ήταν τρελοί όμως στη ΔΕΑΒ να αναλάβουν τέτοια ευθύνη και το απέρριψαν άνευ ετέρας. ***

ΜΟΡΑΝ – ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΑΣΣΟΣ !

*** Όσοι παρακολουθήσαμε το Αρης Πάο 2-0, είδαμε και τον Μοράν και τον Φώτη Ιωαννίδη. Φυσικά, ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ποιότητας μεταξύ των δύο. Ο Μοράν υπερτερεί σε όλους τους τομείς και βεβαίως, γι' αυτό και η αξία του διεθνώς είναι πολλαπλάσια. Εννοώ την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξία και όχι αυτή πού βάζουν οι μανατζαραίοι τους ΑΡΔοΜΜΕμέδες να γράφουν ***

ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ !

*** Οσο για τον ΠΣΑΠ και τη γιορτή του, τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Αναξιόπιστη ψηφοφορία, αναπόδεικτα τα αποτελέσματα. Ηθελα να 'ξερα, εκτός από τους Αεκτζήδες ( πού κι' αυτό αμφισβητείται ) ποιοι παίκτες άλλων ομάδων ψήφισαν τον ... Μουκουντί και τον ... Χατζησαφή ; Αμφιβάλλω αν θα τους ψήφιζε και ... ο ίδιος ο Μελισσανίδης ! ***

Διαβάστε επίσης