Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να διαλύσει τη συμμορία θέλει η κυβέρνηση

Να διαλύσει τη συμμορία θέλει η κυβέρνηση
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 - 08:22

*** Ο ένδοξος κόσμος της Αεκ με μυριόστομες πορδές συνέβαλε αποτελεσματικά στην ανύψωση του αερόστατου και σε πείσμα του νόμου της βαρύτητας ***

*** Ερωτώ γιατί δεν ξέρω. Ηταν επιλογή του κόουτς Μάντζιου να μην παίξουν οι Μορόν, Νταρίντα, Σουλεϊμάνωφ κ.λ.π. ή μήπως ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ να συμμετάσχουν σ' αυτή τη ... γιορτή του ποδοσφαίρου ; ***

*** Εχουμε και λέμε, για να κάνουμε σωστό ταμείο. Με Λαμία, τρείς και τρείς έξι βαθμοί. Με Αρη, τρείς και τρείς, άλλοι έξι βαθμοί, σύνολον δώδεκα βαθμοί, άνετοι, άκοποι και χαλαροί. Ε, λοιπόν, σίγουρα μιλάμε για το πιο ... συναρπαστικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της ιστορίας ! ***

*** Από το πρωϊ χθες έχουν αρχίσει να στήνουν το σκηνικό για την Κυριακή, ο Γιαννάκης με τα παιδιά του Κάρυ. Άλλο σενάριο, μιλάμε ***

ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ Ο ΜΑΝΤΖΙΟΣ ;

*** Το χειρότερο με τον κόουτς Μάντζιο είναι ότι νομίζει πως μπορεί να δουλεύει όλη την κοινωνία. «Η αλήθεια είναι ότι όλοι σκέπτονται τον τελικό», είπε, για να δικαιολογήσει την «με κατεβασμένα τα χέρια» ήττα από την Αεκ !

*** Δηλαδή, ισχυρίστηκε, σαν υπεύθυνος προπονητής της ομάδας του Αρη, ότι οι παίκτες του είχαν το μυαλό τους, σε αγώνα της 14 Απριλίου, σε αγώνα πού θα γίνει στις ... 18 Μαϊου !

*** Αυτός είναι λοιπόν ο κόουτς Μάντζιος. Ο οποίος τους οπαδούς του Αρη μπορεί και να τους θεωρεί χαϊβάνια, πού κατεβάζουν αμάσητα ό,τι τους λέει. Όμως. Οι οπαδοί του Αρη είναι μία ισχνή μειοψηφία στο σύνολο του φιλάθλου κόσμου. Ας τους ταϊζει λοιπόν με ό,τι παραμύθια θέλει και δεν τον πολυνοιάζει κι' όλας. Αρκεί να τα έχει καλά με τον πρόεδρα, τον Κάρυ. Του αρκεί.

*** Από κει και πέρα, θα του έλεγα να θυμηθεί την παροιμιώδη φράση του Αβραάμ Λίνκολν : «Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό. Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς, για λίγο καιρό> Να κοροϊδεύεις όμως όλους, για πάντα, δεν μπορείς. Δεν γίνεται» ***

ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟ :

ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ !

ΒΡΟΥΤΣΗΣ : «ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ»

ΚΑΙ Η ΦΙΦΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ :

ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ !

*** Να διαλύσει την συμμορία πού λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι ο επόμενος στόχος στο πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης. Και αυτό, όπως λένε οι πληροφορίες, θα γίνει με τον μόνο αποτελεσματικό τρόπο πού υπάρχει. Με κατάλληλες, στοχευμένες νομοθετικές κινήσεις. Κινήσεις πού θα στοχεύουν βασικά, στην εκλογική διαδικασία των Ενώσεων αρχικά και στη συνέχεια της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

*** Ηδη, ο υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης έχει κάνει τις πρώτες νύξεις, σημάδι ότι έχει πάρει τον σχετικό μπούσουλα από πολύ ψηλά, από τον πυρήνα της κυβέρνησης. Το περασμένο Σάββατο, στην εκδήλωση της Μητροπόλεως Ιλίου πού έγινε στον δήμο Φυλής, ο κ. Βρούτσης έδωσε το στίγμα :

*** «Το επόμενο βήμα μας, είναι ο νέος αθλητικός νόμος, τον οποίο φιλοδοξούμε να εφαρμόσουμε από τον χειμώνα πού έρχεται. Ηδη έχουμε ξεκινήσει και αμέσως μετά το Πάσχα θα τον ετοιμάσουμε. Φιλοδοξία μου είναι ΝΑ ΤΟΝ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ, ώστε η ελληνική πολιτεία να έχει ένα νέο νόμο, επίκαιρο, διαμορφωμένο από κάτω προς τα πάνω, ΜΕ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ» !

*** Η φράση «από κάτω προς τα πάνω, με ό,τι και αν αυτό σημαίνει» πού επανέλαβε με έμφαση δύο φορές, ερμηνεύεται από κύκλους κοντά στο Μαξίμου σαν δημοσιοποίηση της πρόθεσης για ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ πού αφορά ΒΑΣΙΚΑ στην Επο ! Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Επο, με τα άνω των 3000 σωματεία δεν είναι δυνατόν να εκλέγονται από τους πενήντα προέδρους των Ενώσεων, διότι το σύστημα αυτό δεν είναι αντιπροσωπευτικό μεν, αλλά είναι και ευπρόσβλητο σε «επηρεασμούς» από τον κάθε ισχυρό του ποδοσφαίρου.

*** «Άλλο να εκλέγεσαι από πενήντα και άλλο από τρισήμισυ χιλιάδες, ή και 25 χιλιάδες». Οι πενήντα επηρεάζονται και ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ. Οι χιλιάδες όμως, δεν είναι δυνατόν να επηρεαστούν», είναι η εξήγηση πού δίνεται. Και πως ακριβώς ερμηνεύεται αυτή η τοποθέτηση ; Ότι αν αντί για τους πενήντα προέδρους των ΕΠΣ ψηφίζουν όλοι οι πρόεδροι των σωματείων του δυναμικού τους, θα έχουμε εκλογικό σώμα που θα αριθμεί σε μερικές χιλιάδες.

*** Αν δε, αποφασιστεί τελικά να ψηφίζουν όλα τα μέλη του ΔΣ των σωματείων, θα έχουμε εκλογές με εκλογικό σώμα περί τις 25000 παραγόντων. Δύσκολο, ή μάλλον ανέφικτο να «επηρεαστούν» ή να εξαγοραστούν, με ... «είκοσι μπάλες» όπως ομολόγησε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΕΠΟ !

*** Οι πληροφορίες της στήλης, λοιπόν, αναφέρουν ότι σ' αυτόν ακριβώς το νέο νόμο πού ετοιμάζει η κυβέρνηση δια του κ. Βρούτση, θα υπάρχει αυτή η αλλαγή, πού βεβαίως, θα είναι «από κάτω προς τα πάνω» όπως τόνισε ο Υπουργός Αθλητισμού. Λεπτομέρειες, όπως πχ ο ακριβής αριθμός των μελών με δικαίωμα ψήφου, δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

*** Εχουν διευκρινιστεί όμως άλλα σημαντικά πράγματα. Όπως ότι η ΦΙΦΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ και δεν πρόκειται να αντιδράσει σ' αυτή την αλλαγή του συστήματος εκλογών στην Επο, διότι ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΑ και ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ( ονόματα, διευθύνσεις και ... τηλέφωνα, πού λέει ο λόγος ) για το ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την συμμορία που το εξουσιάζει.

*** Ένα δεύτερο, πού δεν υπάρχουν διευκρινίσεις, είναι το τι θα γίνει με τις εκλογές της Επο πού τοποθετούνται στις 9 Ιουνίου, δηλαδή, πριν ο νόμος Βρούτση ψηφιστεί και τεθεί σε εφαρμογή. Υπάρχει σίγουρα ένα τυπικό πρόβλημα πάνω σ' αυτό, πού ελπίζεται ότι θα λυθεί, με πρωτοβουλίες βεβαίως της κυβέρνησης. Το πιθανότερο είναι να αναβληθούν.

ΚΟΝΤΡΑ ΒΡΟΥΤΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

*** Στην ίδια εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου, πού είχε διπλό θέμα, την οπαδική βία και την εγκληματικότητα των ανηλίκων, εντύπωση έκανε το «άδειασμα» του κ. Βρούτση από τον εκπρόσωπο του υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Λογοθέτη, γενικό γραμματέα του ΥΠΠΟ, πού αντικαθιστούσε τον απόντα κ. Χρυσοχοϊδη.

*** Μιλώντας για την βία, ο κ. Βρούτσης είπε μεταξύ άλλων, ότι με σκοπό την αναχαίτησή της συνεργάζονται με κατασταλτικά μέτρα το Υπ. Αθλητισμού με την αστυνομία. «Οσες συζητήσεις και αν κάνουμε, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο χωρίς καταστολή. Αυτό είναι ανεδαφικό. Η καταστολή είναι απαραίτητη και τα μέτρα πού παίρνουμε πρέπει να είναι αυστηρά, για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η πολιτεία είναι παρούσα και δεν ανέχεται τη βία».

*** Και κατέληξε, με την απίστευτα παράλογη διαπίστωση : « Η βία εκκολάπτεται στα γήπεδα ! Τα γήπεδα είναι εκκολαπτήρια βίας» ! Φυσικά, ο κ. Βρούτσης δεν παρέλειψε να εκθειάσει τις πρωτοβουλίες του, όπως του να δώσει στην Δεάβ τιμωρητικές αρμοδιότητες πού ξεφεύγουν από την δημοκρατική λογική και θεωρούνται αμφισβητούμενης συνταγματικότητας.

*** Ο κ. Λογοθέτης απάντησε σε όλα αυτά ξεκαθαρίζοντας ότι «η αστυνομία δεν θέλει να είναι φορέας καταστολής και προσπαθεί να συμμετάσχει εκεί πού δεν θα ήταν ο ρόλος της, στην πρόληψη και την επικοινωνία». Εκεί, πού θα έπρεπε να βρίσκονται όσοι επιμένουν στη χρησιμοποίηση κατασταλτικών μέτρων. Στα σχολεία, στις πλατείες, παντού όπου συχνάζουν οι νέοι.

Διαβάστε επίσης