Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το τερμάτισαν με τη... σύγκριση!

Το τερμάτισαν με τη... σύγκριση!
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 - 19:59
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το μεσημέρι της Τρίτης ο ΠΑΟ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ιωάννη Παπαπέτρου. Σιγά την είδηση. Εκεί θα πήγαινε! Όχι τίποτα μα πήγε άκαρπη η «προσπάθεια» που έκαναν ορισμένοι να μας πείσουν ότι περίμενε την Μπαρτσελόνα, αλλά οι Καταλανοί δεν... ήρθαν τελικά ποτέ. Στους «πράσινους» θα πήγαινε και εκεί κατέληξε. Αυτό έγινε και δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε άλλο με τον 24χρονο φόργουορντ. Όμως, υπάρχουν ορισμένα σημεία σε αυτή την υπόθεση που έχουν ενδιαφέρον γιατί δείχνουν την προσπάθεια που έγινε για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα της ιστορίας.

Ορισμένοι από το βράδυ της Κυριακής έως τώρα έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια να μας πείσουν πώς η ιστορία του Ιωάννη έχει πολλά κοινά στοιχεία με την αντίστοιχη προ 8ετίας, όταν ο Βασίλης Σπανούλης άφησε τον ΠΑΟ για να πάει στον Ολυμπιακό και να αλλάξει την ιστορία. Μάλλον δεν πάτε καλά όλοι σας! Συγκρίνονται ένας παίκτης που ήταν ήδη φτασμένος με έναν που τον αποκαλούν ακόμα και στα 24 ταλέντο; Συγκρίνονται ένας παίκτης που είχε ήδη πάει στο ΝΒΑ με έναν άλλο που ακόμα παραμένει ελπιδοφόρος; Συγκρίνονται ένας παίκτης που είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης και MVP στο Final-4 με έναν ρολίστα;

Στην τελική ο Βασίλης Σπανούλης άφησε μια ομάδα όπου ήταν μεταξύ των πρωταγωνιστών, για να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Το πέτυχε κι αυτό δεν είναι που λέμε εμείς, υποκλίνονται μπροστά του όλοι οι Ευρωπαίοι και όχι μόνο. Ήταν ο παίκτης που άλλαξε την ιστορία του μπάσκετ στην Ελλάδα, από τη στιγμή που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα. Το είχε όμως αυτό! Ήταν γεννημένος νικητής και ηγέτης. Αυτά τα στοιχεία δεν τα έχει, ούτε μπορεί να το αποκτήσει ο 24χρονος φόργουορντ κατά την άποψή μου.

Όχι, λοιπόν, δεν υπάρχει καμμιά σύγκριση όσο κι αν ορισμένοι θέλησαν να μας πείσουν περί του αντιθέτου. Απλά είναι τα πράγματα. Το μοναδικό που έχασε ο Ολυμπιακός είναι έναν Έλληνα παίκτη. Το ζήτημα είναι ποσοτικό. Διότι σε επίπεδο προσφοράς, μετά από μια 5ετία στην ομάδα, ο 24χρονος φόργουορντ δεν είχε προσφέρει αυτά που θα μπορούσε. Έμεινε στάσιμος και δεν δούλεψε όσο μπορούσε. Αλλά με τη στάση του, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν μια απώλεια που δεν είναι εύκολο να αναπληρωθεί. Αντιθέτως... Είναι μια καλή ευκαιρία για τη διοίκηση ώστε να φέρει έναν πολύ καλύτερο παίκτη και να ενισχύσει, πραγματικά, τον Ολυμπιακό. Ο Μπλατ είναι προπονητής που ξέρει τι να κάνει και πώς να διαλέξει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Μην ξεχάσουμε να σταθούμε σε κάτι σημαντικό. Ο 24χρονος παίκτης ανέφερε πώς η πλευρά του ΠΑΟ δεν τον πίεσε και πώς θεωρεί πως πήρε την καλύτερη απόφαση για τον ίδιο. Σίγουρα έτσι είναι, για να το λέει.... Άφησε μια ομάδα που την τελευταία 7ετία έχει 4 τελικούς Ευρωλίγκας για να πάει σε μια ομάδα που έχει έξι χρόνια να βρεθεί σε Final-4! Κι από την άλλη, πάει σε μια ομάδα που στην Ελλάδα δεν παίζει ποτέ με πέντε. Έχει ένα αριθμητικό «πλεονέκτημα» πώς να το κάνουμε.

Αυτή την πενταετία το κατάλαβε πολύ καλά ο ίδιος και είχε φανεί από τις αντιδράσεις του στα παρκέ. Τώρα είναι αλλιώς τα πράγματα; Ο ίδιος μπορεί να απαντήσει και κανείς άλλος.

Υ.Γ. Τα χρόνια έχουν περάσει μα ορισμένοι δεν το έχουν ξεπεράσει! Ο Σπανούλης στον Ολυμπιακό κι ορισμένοι ακόμα δεν το αντέχουν αυτό!

Διαβάστε επίσης

Γκερέρο... ένας συνεπής σκόρερ!

Γκερέρο... ένας συνεπής σκόρερ!

Ο Ισπανός έχει βάλει γκολ σε όλα τα ματς (σ.σ. 5 σε 4 φιλικά) και δείχνει πώς ο Ολυμπιακός έκανε μια έξυπνη επιλογή. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Ερυθρόλευκη ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ παντού!

Ερυθρόλευκη ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ παντού!

Ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού πέτυχε το άκρως εντυπωσιακό με 14/14 πρωταθλήματα, όπου μετείχε, μετά την κούπα στην Πάτρα. Με μεθοδικότητα, σκληρή δουλειά και Κάρτα Φιλάθλου. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.