Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ιωάννη, το μοναστήρι να 'ναι καλά κι από καλογήρους βρίσκεις!

Ιωάννη, το μοναστήρι να 'ναι καλά κι από καλογήρους βρίσκεις!
Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018 - 08:34
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το κεφάλαιο Παπαπέτρου για τον Ολυμπιακό έκλεισε το βράδυ της Κυριακής. Ο Έλληνας φόργουορντ δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση των «ερυθρολεύκων» και αναζητεί αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Σημασία για εμένα δεν έχει που θα είναι αυτός, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Αν και στην Ελλάδα θα μείνει και θα πάει στον Παναθηναϊκό. Δεν πρέπει, όμως, να απασχολεί κανέναν οπαδό του Ολυμπιακού. Δεν έχει καμμιά απολύτως αξία. Έτσι αποφάσισε, έτσι θα πορευτεί από εδώ και πέρα.

Αλλά με τον τρόπο που το έκανε, με τον τόπο που χειρίστηκε την ιστορία, κατάφερε να «γκρεμίζει» μέσα σε μια στιγμή όλα όσα είχε κάνει την προηγούμενη 5ετία. Μια στιγμή ήταν αρκετή και έδειξε την αγνωμοσύνη και την αχαριστία του. Έκανε τη συνάντηση με τους προέδρους του Ολυμπιακού, άκουσε πολλά από τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο και στη συζήτηση που έγινε το οικονομικό δεν έπεσε στο τραπέζι. Αντίθετα έγινε αναλυτική κουβέντα για το ρόλο του στην ομάδα, για το σχεδιασμό της νέας σεζόν. Για πολλά! Δεν έχει σημασία εάν τον ικανοποίησαν ή όχι. Φεύγοντας από το ραντεβού είχε δηλώσει: «Μίλησα με τους προέδρους και ελπίζω σήμερα ή αύριο, να έχουμε απαντήσεις και να βρούμε απαντήσεις. Το κλίμα είναι θετικό. Όλα καλά».

Και την Κυριακή το βράδυ τι συνέβη; Πρώτα τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες για τον Έλληνα φόργουορντ και κατόπιν ο μάνατζέρ του -επίσημα- τηλεφώνησε στον Γιώργο Σκινδήλια όπου του είπε ότι «δεν συνεχίζουμε μαζί». Κίνηση που δείχνει αγνωμοσύνη και αχαριστία. Θα ήταν πιο σωστός εάν είχε κάνει το αντίστροφο. Άβυσσος, όμως, η ψυχή ενός ανθρώπου, ενός αθλητή. Δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι σκέφτηκε και γιατί ενέργησε κατά αυτό τον τρόπο. Προσέξτε, δεν αναφέρομαι στην απόφασή του, αλλά στον τρόπο που την... ανακοίνωσε στους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Με τον τρόπο του έδειξε να «σβήνει» ό,τι προηγήθηκε γιατί όσο ήταν παίκτης του Ολυμπιακού δεν είχε κανένα παράπονο από τη διοίκηση του συλλόγου, από τους προέδρους που τον πίστεψαν και τον στήριξαν όσο περισσότερο μπορούσαν, με τον τρόπο τους. Από τον οργανισμό Ολυμπιακός που τον έχει στηρίξει. Εκείνος τι έκανε; Κάτι που έδειξε πώς αυτά τα πέντε χρόνια δεν έμαθε πολλά, αλλά κυρίως δεν έμαθε τα βασικότερα. Όταν είσαι μέλος μιας ομάδας που είναι οικογένεια, δεν αρκεί απλά να σέβεσαι τα άλλα μέλη, μα να το δείχνεις με τις ενέργειες και τις κινήσεις του. Αυτό που έκανε βάζοντας τίτλους τέλους στη θητεία του με τα ερυθρόλευκα ήταν μεγάλο... φάουλ. Δεν έχει σημασία αν το κατάλαβε ή όχι! Όταν το κάνει, όμως, θα είναι αργά. Αν το κάνει ποτέ!

Στην ηλικία των 24 ετών ο Ιωάννης Παπαπέτρου θεώρησε ότι δεν μπορούσε να βελτιωθεί εάν έμεινε στον Ολυμπιακό. Όλα αυτά τα χρόνια, όμως, έκανε καμμιά πρόοδο; Όχι! Στάσιμος έμεινε. Κανονικά θα έπρεπε να ήταν πρωταγωνιστής. Αλλά δεν είναι. Όσο κι αν κατηγορήσει τους άλλους, εκείνος τι έκανε; Τίποτα απολύτως. Δεν έχει αδυναμίες; Δεν έχει σημεία που σήκωναν βελτίωσης; Έχει όπως όλοι οι παίκτες! Τα δούλεψε για να γίνει καλύτερος; Όχι! Αρκέστηκε στην «ταμπέλα» που είχε... Έλληνας και εξελίξιμος, αλλά από ουσία τίποτα. Ο καιρός περνούσε κι εκείνος δεν έκανε βήματα προς τα μπροστά. Πολλά φορές υπέπεσε στο ίδιο λάθος σε διαφορετικά ματς. Ούτε από τα λάθη του δεν έμαθε!

Όταν μίλησε με τον Μπλατ, θα έπρεπε να σκεφτεί καλά! Ένας προπονητής που έχει δουλέψει και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, έχει συνεργαστεί με τοπ αθλητές. Τι θα μπορούσε να κερδίσει; Πολλά. Αλλά στη συζήτησή τους, ο Παπαπέτρου δεν πείστηκε. Αυτό φάνηκε! Και το θέμα είναι πώς η ιστορία είχε τελειώσει οριστικά πριν καν γίνουν τα ραντεβού με τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Απλά ό,τι ακολούθησε ήταν για να υπάρχει... σασπένς η ιστορία. Μάλιστα, ακούστηκε ότι το βράδυ του Σαββάτου είχε επικοινωνία με τον Πασκουάλ που του έδειξε πόσο πολύ τον θέλει στους «πράσινους». Και ειπώθηκε ότι αυτό μέτρησε. Μα καλά, τόσο καιρό δεν ακούγονταν πώς μάλλον δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό και θα πάει στον ΠΑΟ; Και τώρα ένα ακόμα γεγονός το επαληθεύει αυτό το σενάριο.

Όλα όσα ανέλυσα παραπάνω αφορούν το παρελθόν. Πρέπει ήδη να πάμε στο παρόν και το μέλλον. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού εκτιμώ πώς το έχουν ήδη κάνει. Ο Μπλατ είναι απολύτως σίγουρο πώς είχε κατά νου και τη θετική έκβαση της υπόθεσης Παπαπέτρου και την αρνητική. Θα έχει κάνει σε συνεργασία με τη διοίκηση την απαιτούμενη προεργασία. Ήδη είχε ακουστεί προ ημερών ένα όνομα: ο Τουπάν της Ζαλγκίρις. Και το βράδυ της Κυριακής «έσκασε» και το δεύτερο: Στράτος Περπέρογλου. Σημασία έχει πώς οι «ερυθρόλευκοι» ήταν έτοιμοι και είχαν το πλάνο της επόμενης ημέρας καταρτισμένο. Και στο τέλος σε συνεργασία με τον νέο προπονητή, θα κάνουν την καλύτερη επιλογή.

Υ.Γ. 1 Τα πρόσωπα ποτέ δεν γίνεται να είναι υπεράνω της ομάδας. Ο Δαφνοστεφανωμένος Έφηβος πάνω από όλα!

Υ.Γ. 2 Ο Ολυμπιακός τον «Παπα» που ήθελε και έπρεπε να κρατήσει, τον κράτησε και μάλιστα για 3 χρόνια.

Υ.Γ. 3 Πλέον είναι επιβεβλημένο να πάρουν οι «ερυθρόλευκοι» 3άρι που θα κάνει τη διαφορά, παίκτη πρώτης γραμμής.

Υ.Γ. 4 Αν ο Ολυμπιακός θέλει Έλληνα για αντί- Παπαπέτρου, τον έχει έτοιμο... Περπέρογλου. Ιδανικός για πολλούς λόγους!

Υ.Γ. 5 Μην ξεχνάμε ότι στη θέση «4» επιστρέφει και ο μεγάλος άτυχος της περσινής σεζόν, ο Αγραβάνης.

Υ.Γ. 6 Ο Μπλατ είναι «αλεπού» των πάγκων. Θα βρει όχι απλά καλύτερο, αλλά πολύ καλύτερο του Παπαπέτρου.

Υ.Γ. 7 Πλάκα θα έχει να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» ρελάνς για τον Παπαπέτρου με κάτι... παρόμοιο!

Διαβάστε επίσης

Γκερέρο... ένας συνεπής σκόρερ!

Γκερέρο... ένας συνεπής σκόρερ!

Ο Ισπανός έχει βάλει γκολ σε όλα τα ματς (σ.σ. 5 σε 4 φιλικά) και δείχνει πώς ο Ολυμπιακός έκανε μια έξυπνη επιλογή. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Θα «τρελάνει» τον κόσμο!

Θα «τρελάνει» τον κόσμο!

Όταν ένας παίκτης σαν τον Ποντένσε είναι τόσο κοντά στον Ολυμπιακό, αξίζει και η αναμονή και η υπομονή μερικών ημερών. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.