Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κι αν δεν γίνει αυτό… αλλά στο «Κάστρο» θα γίνει!

Κι αν δεν γίνει αυτό… αλλά στο «Κάστρο» θα γίνει!
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 - 23:33
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ήταν γραφτό από τη βραδιά της κλήρωσης της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ πώς στις 13 Δεκεμβρίου θα κριθούν τα πάντα. Στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Μίλαν. Κι εκεί έχουμε φτάσει. Η πρόκριση στους «32» θα κριθεί απέναντι στην ιταλική ομάδα. Αλλά ο Ολυμπιακός είναι ικανός να φτάσει στη νίκη με τη διαφορά που χρειάζεται για να πάρει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Στο ματς με την Μπέτις, απέναντι σε έναν αντίπαλο που προέρχεται από το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, απέναντι σε μια ομάδα που πριν από λίγο καιρό έφυγε νικήτρια από το «Καμπ Νου», πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλο ματς. Την κοίταξε στα μάτια, μέσα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», και από καθαρή ατυχία δεν πήρε κάτι ουσιαστικό.

Αλλά έδειξε πώς η πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ είναι ένας στόχος που μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Όπως πρέπει… Στο κατάμεστο Καραϊσκάκη ο λαός των «ερυθρολεύκων» θα είναι εκεί. Εκεί δεν έχουν γλιτώσει πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήρθε ως φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ στον Πειραιά, και έφυγε ηττημένη. Αλλά και η Γιουβέντους έχει χάσει στο «Κάστρο» του Ολυμπιακού, όπως και άλλα μεγάλα κλαμπ.

Στις 13 Δεκέμβρη στο γήπεδο Καραϊσκάκη δεν θα πέφτει… καρφίτσα. Αυτό είναι σίγουρο. Μια γροθιά ο κόσμος και η ομάδα. Ενωμένοι με έναν κοινό στόχο. Να έρθει το εισιτήριο για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Μια βραδιά που το «Κάστρο» του Θρύλου θα κάνει ξανά τη δουλειά του, μια βραδιά που μια ακόμα ιταλική ομάδα θα καταλάβει για τα καλά τι σημαίνει Πειραιάς!

Στη Σεβίλλη ο Ολυμπιακός που αγωνίστηκε χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό για σχεδόν μια ώρα και μετά με τον ανέτοιμο, για ματς τόσο μεγάλης έντασης, Γκερέρο, έκανε φάσεις. Απείλησε σε πολλές περιπτώσεις. Δημιούργησε ευκαιρίες. Αυτή τη φορά ήταν καθαρά θέμα ατυχίας. Διότι υπήρξε περιπτώσεις που ο Ζοέλ Ρόμπλες ήταν θεατής στη φάση, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα του. Φάσεις που ο Ισπανός γκολκίπερ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, αλλά ήταν λες και μπάλα δεν ήθελε να μπει με τίποτα! Σε αυτή την περίπτωση, αντίδοτο δεν υπάρχει!

Και έρχεται ένας τελικός πρόκρισης. Το ξέραμε από πριν. Ό,τι κι αν γίνει στη Σεβίλλη, τα πάντα θα κρίνονταν κόντρα στους «ροσονέρι». Βαριά φανέλα η Μίλαν, αλλά στο Καραϊσκάκη αυτό δεν λέει τίποτα. Εάν ο Ολυμπιακός είναι εκείνο το βράδυ όπως πρέπει, τότε ένα είναι σίγουρο. Οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν την υπέρβασή τους, θα φτάσουν στο ιδανικό 2-0 και θα περάσουν στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Έδειξαν ότι είναι εφικτή η αποστολή τους και όχι κάτι απίθανο να συμβεί…

Στο φινάλε… κι αν δεν γίνει αυτό… αλλά θα γίνει! Ετοιμαστείτε για ένα θρυλικό βράδυ… Μια νύχτα από τη ζωή μας, είναι όλη η δική τους...

Υ.Γ. Κάτι μας χρωστάει αυτή η... πουτάνα η μπάλα! Κάποια στιγμή θα σπάσει…

Διαβάστε επίσης