Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αδικείται ο Ολυμπιακός, αυτό θα πει… εξυγίανση!

Αδικείται ο Ολυμπιακός, αυτό θα πει… εξυγίανση!
Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018 - 22:40
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Κοντεύουμε στα μισά του φετινού πρωταθλήματος και το σίγουρο είναι ένα. Η… εξυγίανση πέτυχε. Αφού ο Ολυμπιακός αδικείται και σε κάθε ματς! Αφού διαρκώς υπάρχουν πολλές φάσεις εις βάρος του, φάσεις που βγάζουν… μάτια! Αφού οι ρέφερι είναι εκτός τόπου και χρόνου και ακούς να λένε πώς «δεν το είδα» όλη την ώρα. Ένα είναι σίγουρο. Όλα είναι… καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Στην Ξάνθη μια ακόμα αγωνιστική με «όργια» εις βάρος του Ολυμπιακού! Τρεις φάσεις, όχι μία. Διπλή στο 41' με τον Κασάδο να τραβά παρατεταμένα τη φανέλα του Τοροσίδη, ενώ το ίδιο έκανε ο Λισγάρας με τον Σισέ. Για να φτάσουμε στο 90'+1 και να γίνει το ίδιο με πρωταγωνιστές ξανά τον Κασάδο, με τον Μάνο αυτή τη φορά! Τρία πέναλτι δεν δόθηκαν, άρα είναι όλα μια χαρά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και δεν συνέβη αυτό για πρώτη φορά φέτος. Από την πρώτη κιόλας αγωνιστική είχαν φανεί τα σημάδια…

Την 1η αγωνιστική με τον Λεβαδειακό χέρι του Ντιόγκο στο 45', δεν το είδαν ούτε ο Κουμπαράκης ούτε ο Τζιώτζιος! Τη 2η αγωνιστική στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τράβηγμα της φανέλας του Μιράντα από τον Τζημόπουλο, στο 85', αλλά ο Φωτιάδης δεν καταλόγισε την παράβαση! Την 4η αγωνιστική στη Νέα Σμύρνη, χέρι του Κούρντι στο 10' και τράβηγμα φανέλα του Μπουχαλάκη από τον Παπαγεωργίου (56'), αλλά ο Σκουλάς δεν καταλόγισε τίποτα!

Στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ την 6η αγωνιστική, τράβηγμα φανέλας του Χασάν από τον Μπακασέτα, δεν έδωσε τίποτα ο Δανός Κριστόφερσεν, που την παραμονή είχε βγει για φαγητό με τον Τριτσώνη! Στην 7η αγωνιστική, στο ματς με την ΟΦΗ, χέρι του Ποτουρίδη στο φινάλε, αλλά ο Σέζος δεν έδειξε το πέναλτι! Τη δε 10η αγωνιστική, ο Μακέντα έκανε χέρι στο ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟ, αλλά ο Ελβετός Ζακοτέ δεν υπέδειξε το πέναλτι.

Στο Περιστέρι, την 11η αγωνιστική, πέναλτι και αποβολή για τον Γιαννούλη που χτύπησε εκτός φάσης τον Ποντένσε στο 34', αλλά ο Ευαγγέλου και ο Αλεξέας δεν είδαν (!) τη φάση που θα έβλεπε και τυφλός! Φτάσαμε και στην Ξάνθη, για την 13η αγωνιστική, με τον Τζήλο να μην βλέπει το διπλό πέναλτι στο 41' και εκείνο στο 90'+1!

Όχι δύο και τρεις φάσεις, αλλά έντεκα σε 13 αγωνιστικές. Ναι καλά διαβάσατε. Διψήφιος αριθμός με φάσεις που ήταν όλες πέναλτι, αλλά οι διαιτητές δεν τα υπέδειξαν. Ήρθε η… εξυγίανση και όλα καλά! Από τη στιγμή που αδικείται ο Ολυμπιακός, είναι μια χαρά η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ έστειλε και DVD στην ΟΥΕΦΑ τις τελευταίες ημέρες, παρουσιάζοντας τον ΠΑΟΚ ως αδικημένο! Έχοντας λέει πολλά παράπονα από τις διαιτητικές αποφάσεις. Λίγες ημέρες μετά τη φάση στη Λαμία που ο Βιεϊρίνια έκανε χέρι και ο Τσαμούρης δεν καταλόγισε το πέναλτι που θα έδινε ακόμα και ο Ρ. Λουτσέσκου, ακόμα και ο Ιβ. Σαββίδης!

Μια χαρά το έχουν πάει το έργο φέτος. Η… εξυγίανση ήρθε για τα καλά. Έχουμε ξαναπεί. Αδικείται ο Ολυμπιακός σε κάθε ματς, είναι όλοι χαρούμενοι! Όταν τόσα χρόνια ήταν διαρκώς χαμένοι, τότε υπήρχε θέμα. Τώρα έφτιαξαν τα πράγματα, καθώς οι… εξυγιαντικές αποφάσεις είναι βολικές για συγκεκριμένες ομάδες.

Με την ΚΕΔ του «τουρίστα» Περέιρα που δεν κάνει τίποτα απολύτως, όπως κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή. Με την ΕΠΟ του «δικού μας» Γραμμένου όπως είχε αποκαλέσει ο Ιβ. Σαββίδης τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, να μοιάζει ανίκανη να βρει λύσεις και να παραμένει απαθής σε αυτήν την κατάσταση. Κι από την άλλη, την ΟΥΕΦΑ, αυτούς που διοικούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να αποτελούν… ασπίδα εκείνων που είναι στην Ελλάδα, καθώς αφήνουν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση! Εκεί που είναι και ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, υψηλόβαθμο στέλεχος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που αφήνει να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση που δεν είναι σε καμμιά περίπτωση τιμητική για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό!

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι στα… κάγκελα με ό,τι βλέπει να συμβαίνει! Καταλαβαίνει τι γίνεται και πώς… παίζεται το παιχνίδι! Με διαιτητές που είναι ανίκανοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Δύο μέτρα και δυο σταθμά στις αποφάσεις τους. Βλέπουν ό,τι θέλουν και δεν βλέπουν αυτά που γίνονται στα γήπεδα. Εάν αυτό είναι πρωτάθλημα που παίζεται επί ίσοις όροις, δεν υπάρχουν λόγια για κάτι περισσότερο. Να τους χαίρονται όλους αυτούς που ορίζουν να σφυρίζουν τα ματς. Είναι φανερό πώς έχουν πάει... περίφημα. Αδικείται ο Ολυμπιακός, άρα οι διαιτησίες είναι πετυχημένες.

Όσον αφορά στην κυβέρνηση, πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι όλοι τους. Έφτιαξαν το ελληνικό ποδόσφαιρο, από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» σε κάθε ματς βλέπουν «όργια» εις βάρος τους από τους απίθανους ρέφερι της ΚΕΔ που επιλέγονται. Είπαμε… Ο Ολυμπιακός να αδικείται και όλα καλά! Γιατί από τη στιγμή που με όσα γίνονται δεν υπάρχει καμμιά αντίδραση, είναι λες και επικροτούν την κατάσταση που είναι πλέον σε ισχύ.

Διαβάστε επίσης

Impossible is nothing!

Impossible is nothing!

Ποιος περίμενε το 2014 πώς ο Ολυμπιακός θα νικούσε με σκορ 2-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται... Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Την ΙΣΤΟΡΙΑ την γράφουν ΘΡΥΛΟΙ!

Την ΙΣΤΟΡΙΑ την γράφουν ΘΡΥΛΟΙ!

Ο Παύλος Σαχτούρης σχολιάζει πώς στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» και τον Ολυμπιακό έχουν υποκλιθεί μεγάλοι αντίπαλοι. Γιατί να μην μπει και η Μίλαν στη λίστα;