Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πνίξτε» την Ξάνθη στα Πηγάδια!

«Πνίξτε» την Ξάνθη στα Πηγάδια!
Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018 - 08:40
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το ματς με την Ξάνθη είναι μεν δύσκολο, αλλά στον Ολυμπιακό ταιριάζουν τα δύσκολα. Μια αναμέτρηση κομβική από πολλές απόψεις, για την οποία όπως όλα δείχνουν, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει προετοιμάσει πολύ καλά την ομάδα του. Απομένει, πάντως, να φανεί αυτό στον αγωνιστικό χώρο. Με όσα, όμως, έχει πει στους παίκτες του αναφορικά με την προσέγγιση του ματς, δείχνει ξεκάθαρα πώς το έχει σχεδιάσει το ματς όπως πρέπει.

Πίεση ψηλά η πρώτη του οδηγία. Να μην έχουν αρκετή ώρα οι παίκτες της Ξάνθης την μπάλα στα πόδια τους, η δεύτερη οδηγία. Δυνατό ξεκίνημα για να πάρουν από την αρχή τα ηνία του ματς, η τρίτη του οδηγία. Να μην αφήσουν οι «ερυθρόλευκοι» τον Γέντρισεκ να δράσει, η τέταρτη. Σίγουρα, εάν όλα αυτά γίνουν από τους παίκτες του Ολυμπιακού, η θεωρία λέει πώς θα έχουν πολλές πιθανότητες για να πάρουν τους τρεις βαθμούς στα Πηγάδια. Απομένει να γίνει αυτό στην πράξη.

Το ματς της Κυριακής είναι πολύ σημαντικό. Κι από μια άλλη άποψη που δεν είναι 100% ποδοσφαιρική. Πρώτα αγωνίζεται σε αυτή την αγωνιστική ο Ολυμπιακός και μετά, χρονικά, ο ΠΑΟΚ. Σκεφτείτε, λοιπόν, πόσο μεγαλύτερη πίεση θα έχουν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, γνωρίζοντας πώς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν φύγει νικητές από τα Πηγάδια και τη διαφορά να είναι εκείνη την ώρα στους 3 βαθμούς! Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική!

Παρά τα προβλήματα που προέκυψαν τις προηγούμενες ημέρες, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν πτοήθηκε, κατέστρωσε τα πλάνα του και περιμένει από τους παίκτες του, να βγάλουν όλα αυτά που έχει ζητήσει στον αγωνιστικό χώρο. Η Ξάνθη δεν «τρώει» εύκολα γκολ, αλλά έχει και τις αδυναμίες της.

Το «κλειδί» θα είναι να βάλει ένα γρήγορο γκολ ο Ολυμπιακός για να διώξει το άγχος, να φέρει το παιχνίδι από νωρίς στα μέτρα του και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη. Πρέσινγκ ψηλά για να κάνουν λάθη οι παίκτες της Ξάνθης. Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό! Πρέπει να μπουν οι «ερυθρόλευκοι» στο γήπεδο και να γυαλίζει το μάτι τους! Αυτό είναι προϋπόθεση για να έρθει η νίκη, είναι καθοριστικός παράγοντας.

Και κάτι ακόμα… Καλά είναι να πιέζει ψηλά και να κυριαρχήσει ο Ολυμπιακός στα Πηγάδια. Πρέπει, όμως, να έχει και κάτι ακόμα. Αποτελεσματικότητα. Ειδικά από τη στιγμή που η Ξάνθη δέχεται πολύ δύσκολα γκολ. Οι ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να τις τελειώσουν. Γιατί σε συνδυασμό με την πίεση ψηλά, δεν πρέπει να αφήσουν στους ποδοσφαιριστές της Ξάνθης να πάρουν… ανάσα!

Διαβάστε επίσης

Impossible is nothing!

Impossible is nothing!

Ποιος περίμενε το 2014 πώς ο Ολυμπιακός θα νικούσε με σκορ 2-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται... Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.